با تمام عوارض سوپ های آماده آشنا شوید

  • ۱۰:۳۶

ولی عادت به انواع تن ماهی و سوپ آماده و کنسروها خوب نیست و طبیعتا عوارض هم دارند.

اگر شنیده اید که سوپ برای بیمار خوب است منظور تهیه سوپ خانگی از سبزیجات تازه و هویج و قارچ تازه است.

 

عوارض سوپ آماده:

نمک: سوپ های کنسرو شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند. سوپ هایی تهیه شده در رستوران ها ممکن است حتی مقدار بیشتری نمک داشته باشند. دریافت بیشتر نمک با فشارخون بالا و نارسایی قلب ارتباط دارد.

 2


قند:سوپ های سرد میوه ای حاوی قندهای افزوده هستند، اما به برخی از سوپ های سبزی هم قند اضافه می شود. میزان قند یا شکر افزوده شده به غذاها باید در حد ۲۴ گرم در روز برای زنان و ۳۶ گرم برای مردان محدود شود.
کالری: به طورکلی سوپ ها نسبت به سایر پیش غذاها کالری شان کمتر است، اما وقتی مواد غذایی دیگری مانند پنیر، خامه، نان های خشک مکعبی کروتن روی آن می ریزند یا آن را با نان مصرف می کنند، میزان کالری های دریافتی افزایش می یابد.

توصیه کلی این است که تا حد ممکن از سوپ های آماده نخورید. البته می توانید گاه گاه سوپ آماده اشکالی ندارد به شرطی که میزان کالری شان کمتر از ۵۰۰ ، میزان سدیم یا نمکشان کمتر از ۶۰۰ میلی گرم، میزان چربی های اشباع شده شان کمتر از ۵ گرم و میزان قند افزوده شده به آن ها کمتر از کمتر از ۵ گرم باشد، بنابراین باید به اطلاعات روی برچسب غذایی بسته سوپ دقت کنید.




مطالب مرتبط با موضوع    


همه چیز درمورد فواید و مضرات خوردن سوپ آماده

یکی از غذاهایی که از گذشته تا کنون بر روی سفره ی خانواده های ایرانی بوده است ، سوپ نام دارد. در ایران انواع مختلفی از سوپ وجود دارد. قطعا شما نیز در فروشگاه ها سوپ های آماده با طعم های متفاوت را دیده اید ، در این مطلب به بررسی ارزش غذایی این مواد می پردازیم.

سوپ از غذاهای ایرانی است که تنوع بسیاری دارد و در هر نقطه ای از ایران با ترکیب خاص مواد غذایی تهیه می شود. گندم پوست گرفته، جو، برنج، انواع سبزی ها و کمی روغن از مواد غذایی مشترک در تهیه سوپ ها هستند.سوپ، زودهضم و در عین حال خوشمزه و مغذی است و این روزها با زیاد شدن مشغله های کاری و نداشتن فرصت کافی، در صنعت غذایی انواع سوپ های آماده ای تولید می شود که به صورت پودر درآمده اند و در بسته بندی های مختلف و با عناوین گوناگون در سوپرمارکت ها و مغازه ها به فروش می رسند.

در روند تولید این نوع سوپ ها، مواد اولیه به کار رفته آن را تغلیظ می کنند و سپس مخلوط به دست آمده، درون دستگاه های مخصوص خشک کن (اسپری درایر یا خشک کن افشانه ای) یا درام درایر (خشک کن غلتکی)، خشک می شود. پس از این مرحله، سوپ های آماده صنعتی به صورت پودر و بسته بندی شده به بازار عرضه می شود. نوع بسته بندی این سوپ ها اشکال متفاوتی دارد؛ از بسته بندی ساده گرفته تا بسته بندی هایی با اتمسفر تغییریافته که در آن از گازی خنثی (مانند ازت) استفاده می شود تا مدت ماندگاری محصول افزایش یابد. علاوه بر این، با توجه به محدودیت هایی که در تکنولوژی فرایند خشک کردن مواد و ترکیب ها وجود دارد، امکان این که تمام ذرات، به اندازه درشت در این سوپ ها باشند، وجود ندارد و معمولاً به شکل پودر تولید می شود. این سوپ ها در مقایسه با سوپ های خانگی کم مایه تر و رقیق ترند.

بسیاری از افراد ممکن است در فصولی که شیوع سرماخوردگی زیاد است، با خرید این نوع سوپ ها درصدد تقویت یا بهبود بیماریشان باشند اما ارزش غذایی آن ها به اندازه سوپ هایی که در خانه تهیه می شود، نیست و فقط زمانی که فرصت کافی برای تهیه این غذاها نیست، می توان انواع آماده آن ها را تهیه کرد. گرچه در فرایند پخت خانگی نیز حین طبخ طولانی، درصدی از ویتامین های گروه B و C که به حرارت حساسند، کاهش می یابد اما در سوپ های صنعتی حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد ارزش غذایی از بین رفته است. در حال حاضر، تکنولوژی به دلیل عوامل متعددی مانند محدودیت سیستم های خشک کن، به حدی پیشرفت نکرده که بتوان سوپ هایی تولید کرد که ارزش غذایی بالایی دارند.

معمولاً کیفیت و میزان مواد مغذی این محصولات از غذاهای خانگی پایین تر است. پس بهتر است در صورت داشتن فرصت کافی، این غذا را در منزل تهیه کنید.مونو سدیم گلوتامات معروف ترین تشدیدکننده طعم و مزه غذاهای فرآوری شده از جمله سوپ های آماده پودری است و طبق یافته های علمی پژوهشگران ژاپنی، مصرف بیش از حد و مستمر محصولات حاوی این افزودنی، در برخی افراد موجب حساسیت شده و می تواند به شبکیه چشم آسیب بزند و موجب بروز سردرد، تنگی نفس، تهوع و احساس سوزش در عضلات شود و احتمال تشدید آسم، حملات میگرن و اختلال در ریتم ضربان قلب را افزایش دهد.فرد بیمار باید از طریق سوپ سهم عمده مواد مغذی و کالری را دریافت کند و اگر سوپ در منزل تهیه شود کارایی بهتری برای بیماران سرماخورده خواهد داشت. بسیاری از تولیدکنندگان سوپ های آماده برای طعم و قوام این محصولات از افزودنی ها استفاده می کنند در صورتی که در مصرف این محصولات زیاده روی نشود مشکلی ایجاد نمی کند.بین انواع محصولات مختلف کارخانه های تولیدکننده، سوپ های آماده می تواند از نظر کیفیت فرق وجود داشته باشد.

اگر این محصولات را از نظر ارزش غذایی با سوپ های خانگی مقایسه کنیم باید گفت که در ایران معمولاً سوپ های خانگی بسیار غلیظ آماده می شود و انواع مواد غذایی شامل سبزیجات، حبوبات، مرغ یا گوشت در پخت آن به کار رفته است لذا این سوپ ها را به همین دلیل نمی توان به عنوان پیش غذا مصرف کرد بلکه سوپ های خانگی ایرانی خود یک غذای کامل محسوب می شوند.سوپ های آماده به درجاتی دارای ارزش غذایی هستند و دست کم مقدار پروتئین و سبزیجات و فیبر و عناصر موجود در آن قابل استفاده است. سوپ های آماده به دلیل این که معمولاً به شکل پودر تهیه می شوند نیازی به نگه دارنده ندارند.



ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan