سیمرغ شهر || آموزش آشپزی و روشهای پخت انواع پلو و ته چین | روشهای پخت انواع غذاهای ایرانی وفرنگی

  • ۱۴:۰۸

ته چین والک

ته چین والک

مواد لازم برای 6 تا 7 نفر:

4 پیمانه برنج
750 گرم والک پاک شده
ا عدد سینه مرغ
1/4 پیمانه روغن مایع
1 پیمانه ماست چکیده
1/3 پیمانه زعفران دم کرده
5 عدد زرده تخم مرغ
نمک و فلفل به میزان لازم
مقداری زرد چوبه


طرز تهیه:

1. برنج را پاک کرده و با مقداری آب و کمی نمک به مدت دو ساعت بگذارید تا خیس بخوردو والک را شسته و خرد کنید
2. مرغ را با کمی روغن و زرد چوبه و مقدار مناسبی نمک و فلفل در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بگذارید. مقدار خیلی کمی آب بریزید تا مرغ با حرارت ملایم بپزد و به روغن بیفتد. بعد مرغ را در روغن خودش کمی تفت دهید.
3. قابلمه ای آب کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. برنج خیس کرده را از آب نمک بیرون آورده و در آب جوش بریزید.
4.وقتی برنج یکی دو قل جوشید والک را هم اضافه کنید تا هر دو با هم جوشیده و نرم شوند. بعد از نرم شدن آنها را آبکش کنید.
5. زرده های تخم مرغ را با روغن و ماست چکیده در کاسه ای مناسب ریخته و خوب مخلوط کنید. نمک، فلفل و زعفران را هم به این مواد اضافه کنید و هم بزنید. برنج و والک آب کش شده را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
6. کف تابه یا پیرکس مورد نظر را چرب کرده، نیمی از برنج آماده شده را در کف قالب ریخته و فشرده کنید
7. سینه مرغ را به اندازه های مناسب خرد کنید و روی لایه برنج ریخته طوری که همه سطح برنج را بپوشاند.
8. حالا نیمه دیگر برنج را روی مرغ ریخته و کاملاً صاف و یکدست کنید. فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
9. قالب یا تابه را در فر به مدت یک ساعت و نیم بگذارید تا ته چین والک آماده شود.


یه جور دیگه:

به جای استفاده از فر می توان مواد ته چین را در تابه ای نچسب ریخت و روی حرارت ملایم اجاق پخت.



دستور پخت غذا

دمی گوجه فرنگی

( استانبولی پلو )
دمی گوجه فرنگی استانبولی پلو

مواد لازم:


برنج                                                                  3 پیمانه


گوجه فرنگی پوست کنده و خورد شده                      6 الی 7 عدد


سیب زمینی پوست کنده و خورد شده                      نیم کیلو


زرد چوبه                                                            1 الی 2 قاشق چای خوری


روغن و نمک                                                       به مقدار لازم 



دستور پخت:

گوجه فرنگی را با زردچوبه و 4 پیمانه آب و اندکی نمک در دیگ بریزید و  به جوش بیاورید ( آنقدر آب بریزید که با آب گوجه فرنگی 8 پیمانه بیشتر شود).سپس سیب زمینی را اضافه کنید.پس از 5 الی 6 دقیقه برنج را بریزید. وقتی که دیگ باز به جوش آمد شعله را کم کنید و بگذارید بجوشد تا آب برنج کم شود.آنگاه 2 الی 3 قاشق روغن بریزید و اگر برنج سفت باشد اندکی آب جوش اضافه کنید.برنج را یک دور زیر و رو کنید.زیر دیگ شعله پخش کن وروی آن دم کنی بگذارید.حدود 30 الی 35 دقیقه بعد دمی آماده است.


دمی گوجه فرنگی استانبولی پلو

نکته ها و گفته ها:

نام دیگر این دمی در تهران استانبولی پلو است ، و غالباً مقداری قیمه ی ساده به آن می زنند.در جنوب ایران در فارس و خوزستان آن را شله ی تماته ای می نامند (تماته همان گوجه فرنگی است ) و بدون گوشت درست می کنند.اگرچه نام این دمی ظاهراً از سیب زمینی استانبولی گرفته شده ولی آن را بدون سیب زمینی یا با سیب زمینی پشندی هم میتوان درست کرد.


       توجه:

  • در جنوب  1 الی 2 قاشق چای خوری فلفل قرمز ساییده به این دمی می زنند.فلفل را همراه با زرد چوبه بریزید.
  • این غذا را معمولاً بدون پیاز درست می کنند،ولی با پیاز داغ هم میتوان درست کرد گرچه مزه ی آن کمی عوض می شود.
  • زرد چوبه را می توان حذف کرد.اگر دمی را پر رنگ تر می خواهید 1 الی 2 قاشق رب گوجه فرنگی همراه با خود گوجه فرنگی اضافه کنید.
دمی گوجه فرنگی
...نوش جان...



آشنایی با روش پخت غذا

هویج پلو

هویج پلو

مواد لازم:


برنج                                                            3 پیمانه

هویج خلال شده یا رنده شده                           نیم کیلو

شکر                                                           نیم پیمانه

خلال پسته                                                  4 الی 5 قاشق

روغن و نمک                                                به میزان لازم



دستور طبخ غذا:

برنج را بجوشانید و آبکش کنید.3 الی 4 قاشق روغن در یک تابه روی آتش ملایم داغ کنید و هویج را 8 تا 10 دقیقه در آن تفت بدهید.

هویج پلو

شکر را با نیم پیمانه آب روی هویج بریزید و 10 دقیقه بجوشانید ، سپس بردارید.نیم پیمانه آب روغن در دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید.سپس هویج را با قاشق سوراخ دار از شربت شکر بگیرید و لابلای برنج پخش کنید.پس از 10 الی 12 دقیقه که برنج دم کشید شعله را کم کنید ، شربت شکر باقیمانده را با 4 الی 5 قاشق روغن داغ کنید و روی برنج بریزید و سپس دم کنی را روی دیگ قرار دهید.

به واسطه ی رسوب شیره شکر ، احتمال سوختن ته دیگ این پلو زیاد است ، بنابراین باید آتش آن کم باشد و زودتر از پلوهای بدون شیرینی برداشته شود.حدود 45 دقیقه برای دم کشیدن این پلو کافی است.


در هنگام سرو:

هنگام کشیدن این پلو ، خلال پسته را در 2 الی 3 قاشق روغن روی شعله ی ملایم حدود سه دقیقه تفت بدهید و دیس پلو را با آن آرایش کنید.


هویج پلو

نکته ها و گفته ها:

هویج پلو را معمولاً با هویج فرنگی که رنگ قوی تری دارد درست می کنند، یا با مخلوطی از هویج فرنگی و زردک.مرغ پخته و گوشت پخته هم معمولاً با این غذا همراه می شود.


      توجه:

  • این پلو را با اندکی زعفران ساییده و حل شده در اندکی آب داغ هم البته می توان آرایش کرد ، ولی به نظر زعفران رنگ هویج را ضعیف میکند.
هویج پلو
هویج پلو





آشنایی با روش تهیه
کلم‌ پلو

کلم پلو

مواد لازم:


برنج                                                            یک کیلوگرم

کلم قمری                                                     2 عدد متوسط

گوشت قیمه‌ای                                              750 گرم

پیاز                                                              2 عدد متوسط

ادویه پلو                                                       یک قاشق

روغن                                                           به میزان لازم

نمک و فلفل                                                  به میزان لازم
 

 طرز تهیه:

ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست‌کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید. کلم‌قمری‌ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید. تابه‌ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه‌ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید. در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، کلم‌ها را – که به صورت نگینی خرد شده‌اند – به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.
پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه‌ای مخلوط با پیاز را به کلم‌های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب‌کشی، در آب جوشانده و سپس آب‌کشی کنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب‌زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می‌توانید استفاده کنید.سپس چند کفگیر از برنج آب‌کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن‌قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید. دم کشیدن این پلو معمولا یک ساعت و نیم زمان لازم دارد.

نکته ها و گفته ها:

کلم‌پلو از جمله پلوهای مخلوطی است که پخت آن در فصل پاییز رواج بیشتری دارد زیرا در این فصل علاوه بر کلم برگ – یا همان کلم‌پیچ – کلم قمری نیز یافت می‌شود.پختن کلم‌پلو با هر دوی این کلم‌ها به طور جداگانه و حتی به صورت مخلوطی از 2 نوع کلم عملی است؛ البته با توجه به اینکه هر دو کلم از یک خانواده هستند، مزه و طعمی شبیه به هم دارند. دستور غذای زیر نیز با کلم قمری یا به قول بعضی‌ها کلم سنگی داده شده است.اگر می‌خواهید به جای کلم قمری از کلم پیچ یا همان کلم‌برگ استفاده کنید، همان مراحل بالا را انجام دهید؛ فقط کلم‌ها را به صورت خلالی خرد کنید.شما می‌توانید به جای گوشت قیمه‌ای از کوفته‌های ریز سرخ‌شده استفاده کنید و آن را همراه مایه،  لابه‌لای برنج بریزید.

      توجه:
  • مواد لازم برای هشت نفر می باشد.
  • به جای زرد چوبه یا علاوه با آن در این پلو می توان اندکی زعفران هم به کار برد.
  • معمولاً گوشت به کلم پلو اضافه می شود ولی کلم پلو بدون گوشت هم غذای مرسومی است.
کلم پلو




آلبالو پلو
آلبالو پلو

مواد لازم:


برنج                                                                 6پیمانه

آلبالوی بدون دم و هسته                                      1 کیلو

شکر                                                                3 الی 4 پیمانه

زعفران ساییده                                                   اندکی

روغن و نمک                                                      به مقدار لازم


دستور طبخ غذا :
آلبالو را با شکر و دو پیمانه آب در یک ظرف و روی شعله ی ملایم بگذارید و 10 الی 15 دقیقه بجوشانید،سپس بردارید و بگذارید تا خنک شود.برنج را بجوشانید و قدری دان آبکش کنید.
یک پیمانه آب روغن در یک دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید به طوریکه به اندازه 2 بند انگشت کف دیگ را بپوشاند.آنگاه با قاشق سوراخ دار آلبالو را از شربت شکر بردارید و روی سطح برنج پخش کنید.سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. به این ترتیب تمام آلبالو را لای برنج قرار دهید.شعله را کم کنید و روی قابلمه دم کنی قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم کند.آنگاه 3 الی 4 قاشق روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ کنید و روی برنج بریزید. از آنجا که آلبالو پلو را معمولاً بدون ته دیگ درست میکند پس از 40 الی 45 دقیقه پلو آماده است.
آلبالو پلو

آلبالو پلو

در هنگام سرو:
مرغ یا کوفته ریزه ی آلبالو را هنگام کشیدن روی دیس پلو بگذارید و با یک لایه پلو بپوشانید.نیم پیمانه از آب غلیظ شده ی مرغ یا گوشت را میتوان رو ی پلو ریخت یا با اندکی زعفران حل شده در 1 الی 2 قاشق آب داغ آمیخت، یا آنکه محلول زعفران را با یک کفگیر از بخش سفید پلو مخلوط کرد و روی دیس پلو پاشید که گاهی 2 الی 3 قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط می کنند.
آلبالو پلو


نکته ها و گفته ها:
آلبالو پلو هم از غذاهایی است که بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می شود، ولی درست کردن آن از قالب غذاهای مجلسی ساده تر است و میتواند در ردیف غذاهای معمولی هم قرار گیرد (برای کسانی که غذاهای شیرین را دوست دارند).

       توجه:
  • برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید ظرف مس سفید کرده، لعابی،یا فولاد زنگ نزن به کار ببرید.
  • مقدار شکر آلبالو را می توان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
  • آلبالو پلو را گاهی با اندکی زیره،گرد دارچین،یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر میکنند.
  • ادویه را هنگام دم کردن روی پلو بریزید.
  • دارچین را می توان پس از کشیدن و آرایش پلو به مقدار اندک روی آن پاشید.
آلبالو پلو




شیرین پلو
شیرین پلو

مواد لازم :


برنج                                                         1 کیلو

مرغ                                                         1 عدد متوسط

خلال بادام                                                100 گرم

خلال پسته                                               50 گرم

خلال نارنج یا پرتقال                                    نیم کیلو

شکر                                                       یک کیلو

زعفران ساییده                                          یک قاشق

روغن،فلفل،نمک                                        به مقدار لازم


طرز تهیه:
از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب جوشانیده و داخل آب سرد میریزیم و حدود دو سه بار آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود.سپس آن ها را در صافی میریزیم تا آبش گرفته شود.شکر را با سه لیوان آب می جوشایم و از صافی رد کرده خلال را داخل شربت میریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود.مرغ را پس از شستن و تمییز کردن میگذاریم تا بپزد.آب مرغ را صاف کرده با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت خلال مخلوط کرده زعفران را اضافه کرده مرغ را قطعه قطعه کرده و استخوان های آن را میگیریم.
برنج را آبکش کرده و ته دیگ را دو سه قاشق روغن و نصف استکان آب میریزیم.نیمی از برنج آبکش شده را داخل دیگ ریخته مخلوط خلال را از داخل شربت بیرون آورده و روی برنج میریزیم و نیمی از خلال بادام را شسته و روی خلال نارنج یا پرتقال می ریزیم.دو سه کفگیر از برنج را روی خلال ها پاشیده و قطعات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و روی حرارت قرار داده با کمی شربت و زعفران و روغن کافی روی سطح برنج را بپوشانید و سپس حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج دم بکشد.


نکته ها و گفته ها:
شیرین پلو همیشه یکی از اجزای سفره ی رنگین جشن عروسی یا مهمانی های بزرگ است و کمتر پیش می آید که یگانه پلو سر سفره باشد.به این دلیل درست کردن آن را معمولاً در تخصص آشپزهای حرفه ای می دانند،ولی واقعیت این است که تهیه ی شیرین پلو از پلو های دیگر دشوارتر نیست.


       توجه:
  • مواد این پلو باید فرد اعلا باشد ، وگرنه درست کردن آن نقض غرض خواهد بود.
  • شیرین پلو معمولاً با مرغ و گاهی با گوشت بره همراه است.
  • مقدار مرغ یا گوشت برای این دستور حدود یک کیلو است.

شیرین پلو
شیرین پلو






انواع پلو و چلو

انواع پلو و چلو

انواع پلو و چلو

پلو و چلو از غذاهای اصیل ایرانی است که باید در طبخ آن ها دقت و سلیقه کافی به کار برد. یک پلو و یا چلوی خوب هنر است و سلیقه ی یک کدبانوی ایرانی است پس لازم است با آنچه که ذیلاً تذکر داده میشود دقت بیشتری بشود.

نکته اول: تهیه برنج خوب و درجه یک است که با این علامت شناخته میشود برنج خوب بلند و باریک است و قطر آن در هر دانه به یک اندازه است.رنگ آن کمی زرد و بدون خرده است و زیر دندان کاملاً سفت و محکم می باشد.بدیهی است که چنین برنجی از لحاظ قیمت گرانتر تمام میشود ولی باید توجه داشت برنج های ارزان معمولی دارای ری کمتری است و مسلم است که تفاوت قیمت را ری بیشتر برنج جبران می کند.

نکته دوم: طرز خیس کردن برنج است که به طریق زیر انجام می شود.

برنج را باید به دقت تمیز کرد و با آب نیمه گرم چندین دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم بشوییم تا آب برنج کاملاً زلال شود سپس روی برنج مقداری آب نیمه گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد میریزیم.آب باید چهار ساعت روی برنج بماند تا کاملاً خیس بخورد.


انواع پلو و چلو

انواع پلو و چلو




دمپختک ( غذای اصیل تهرونی )

دمپختک


مواد لازم:

لپه باقالای زرد یک پیمانه

برنج دو پیمانه

زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده در صورت تمایل

پیاز یک عدد

کره 50 گرم


طرز تهیه:

۱- پیاز را به همراه زردچوبه تفت میدهیم و وقتی سرخ شد باقالی ها را به آن اضافه میکنیم

نکته: باقالی زرد را از قبل خیس میکنیم (۱ ساعت)


دمپختک


۲-پس از ۵ دقیقه تفت باقالی ها ۳ پیمانه آب اضافه میکنیم

۳-وقتی باقالی ها پخت برنج و نمک وکره را به مواد اضافه میکنیم


دمپختک


وقتی برنج دم کشید در دیس میچینیم و سرو میکنیم


هووووووووووووووم این پلو با ترشی خیلی محشره





عدس پلو با سبزی

عدس پلو با سبزی

مواد لازم:

عدس ۳ پیمانه

برنج ۵ پیمانه

سبزی۲۰۰ گرم

کشمش ۲ پیمانه

زرشک ۱ پیمانه

پیاز ۱ عدد

مرغ ۱ سینه

زردچوبه و دارچین به میزان دلخواه


طرزتهیه:

۱-برنج را به همراه روغن و نمک در آب جوش میریزیم و قتی جوش خورد سبزی و عدس پخته را به آن اضافه میکنیم و پس از نرم شدن برنج آن را آبکش میکنیم

۲-برنج را دم میکنیم و لابه لای آن دارچین میپاشیم

عدس پلو با سبزی


۳-پیاز داغ درست میکنیم و مرغ ریش ریش و زغفران به آن اضافه میکنیم تا با هم تفت بخورند

۴-زرشک و کشمش را به بقیه مواد اضافه میکنیم و زعفران را نیز اضافه میکنیم


عدس پلو با سبزی

         
۵-برنج را پس از دم کشیدن روغن میدهیم و با مخلوطی که درست کردیم تزئین میکنیم.




هویج پلو

هویج پلو


مواد لازم:

برنج ۵ پیمانه

هویج۳ عدد بزرگ

مرغ(ریش ریش) ۲  عدد سینه

دارچین-نمک-فلفل-زعفران به میزان لازم

سیب زمینی برای ته دیگ


هویج پلو


۱-هویج را سرخ میکنیم به همراه نمک

۲- یک استکان آب به همراه یک قاشق آبلیمو داخل هویج میریزیم

نکته: هویج تا زمانی در آب بجوشه که پخته بشه و رنگش تغییر نکنه


هویج پلو


۳-آب برنج را میگذاریم

۴-برنج را به همراه نمک و روغن داخل آب جوش میریزیم

۵-برنج را آبکش میکنیم و هویج را لا به لای برنج به همراه دارچین میریزیم


هویج پلو


۶-چند سوراخ روی برنج ایجاد میکنیم و آن را دم میکنیم


هویج پلو


۷- مرغ ریش ریش را به همراه زعفران -نمک-فلفل و کمی دارچین  تفت میدهیم

 

هویج پلو


وقتی برنج آماده شد با کشمش و زعفران و مرغ تزئین میکنیم........



  

  






محمدمهدی باقری
سلام
آقای ظریف کوچتر از آن هستند که بخواهند که در نمایشگاه هولوکاست شرکت کنند.
این بخشی از گفتوگوی بیست دقیقه ای دکتر حسن عباسی درمورد آقای ظریف می‌باشد.
این سخنرانی به تازگی منتشر شده و در اون حسن عباسی به صورت هتاکانه و جتجالی درمورد ظریف صحبت میکنه
خیلی جالبه
خیلی تند صحبت میکنه
بهتره خودت بیای ببینی و نشر بدی
راستی نظرت رو راجع بش بگو ک بحث کنیم
و اگر از وبلاگ خوشت اومد دنبال کن و بگو دنبالت کنم
منتظرتم
http://sarbaz0.blog.ir/post/1385
http://sarbaz0.blog.ir
ّبیا ببین چی میگه!!!
علی علی
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan