
- چهارشنبه ۲ تیر ۹۵
- ۲۲:۴۳
روش تهیه بستنی
بستنی هلو
مواد لازم:
هلو یک و نیم کیلو
شکر 150 گرم
آب نیم لیتر ( 2 لیوان )
آبلیمو 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
خامه 150 گرم
پودر قند 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
هسته
هلو را می گیریم . پوست هلو را گرفته و به شکل پوره له می نمائیم . آب را
با شکر مخلوط نموده ، می جوشانیم تا شکر حل شود . پس از آن که محلول آب و
شکر سرد شد ، پوره میوه را با آن مخلوط کرده ، درظرف فلزی میریزیم و در
جایخی قرار می دهیم . دو سه بار آن را بیرون می آوریم و هم می زنیم تا
بستنی خود را بگیرد ولی یخ نزند . بستنی را با قاشق مخصوص گرد در بستنی
خوری می گذاریم ، خامه را نیز با پودر قند مخلوط کرده ، هم می زنیم تا سفت
شده ، فرم بگیرد . بعد آن را در قیف می ریزیم و روی بستنی را تزئین می کنیم
. برای تهیه بستنی از کمپوت این میوه هم می توان استفاده کرد . در این
صورت شکر لازم نیست .
نکته ها و گفته ها:
در صورت وجود کمپوت ، آب نباید اضافه شود و آب کمپوت مصرف می شود .
پودر ژلاتین یک قاشق چایخوری
شیر یک دوم پیمانه
کره ۶۰ گرم
وانیل شکری ۲ قاشق چایخوری
آب یک قاشق غذاخوری
سفیده تخممرغ ۳ عدد
پودر شکر یک دوم پیمانه
آب لیمو یک قاشق چایخوری
شربت قند یک قاشق غذاخوری
بیسکویت ۱۲۰ گرم
طرز تهیه :
ابتدا آب را در
یک ظرف بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۲ الی
۳دقیقه بماند تا نرم شود، پس از آن شیر، کره و وانیل را در
قابلمهای مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قراردهید، سپس این مواد را
آرام به هم زنید تا شیر گرم و کره در آن آب شود. آنگاه قابلمه را
از روی حرارتبرداشته و ژلاتین را به آن اضافه کنید تا کاملا حل
شود، پس از آن بگذارید این مایه خنک شود و چندبارهم بزنید تا سفت
نشود.پس از این مراحل سفیدهها را در کاسه بزرگی با همزن دستی یا
برقی آن قدر به هم بزنید تا کاملا سفتشود. سپس پودر شکر را به
تدریج به سفیدهها اضافه کنید و به هم بزنید تا زمانی که رنگ
مایعتان کاملا غلیظشود، در این حین آبلیمو را نیز به آن اضافه کنید
و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر به هم بزنید.پس از آن، مخلوط شیر را که
خنک شده به تدریج به مواد اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.در این
مرحله مواد آماده شده را درون دستگاه بستنیساز بریزید و در صورتی
که این دستگاه را در اختیارنداشته باشید مواد را در ظرف پلاستیکی
گودی بریزید و آن را در فریزر با درجه بالا قرار دهید.بعد از دو ساعت
مواد به تدریج سفت میشود، در این هنگام آن را از فریزر خارج نمائید
و با همزن آن قدربزنید تا نرم و یکدست شود. و پس از آن بیسکویت خرد
شده را به مواد اضافه کنید.سپس در ظرف را محکم ببندید و دوباره آن
را داخل فریزر با درجه کم بگذارید.
نکته ها و گفته ها:
قبل از مصرف بستنی، آن را در مایکروویو قرار دهید تا کمی نرم شود، برای تزئین میتوانید از گیلاس وویفر استفاده نمایید.
مواد لازم:
انار بزرگ 2 عدد
لیمو ترش (لیمو شیرازی) یک عدد
شکر یک و نیم پیمانه
خامه غلیظ 2 پیمانه
طرز تهیه:
آب انارها و آب لیمو را گرفته، درون
ظرفی بریزید. (باید حدود 3/4 پیمانه آب انار داشته باشید).مقداری از
دانههای انار را برای تزیین بستنی کنار بگذارید.به آب انار و لیمو، شکر
اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کاملا شکرها حل شوند.به مخلوط فوق، خامه را
اضافه کرده، آنقدر آن را هم بزنید تا خامه به رنگ صورتی یکدستی درآید.مخلوط
را با قاشق درون ظرف پلاستیکی محکم دردار ریخته و حداقل به مدت 4 ساعت یا
طی شب آن را درون فریزر قرار دهید.
بستنی را از فریزر بیرون آورده و روی آن را با دانههای انار تزیین کنید.
توجه:
- مواد لازم برای 8 نفر می باشد.
تهیه یک بستنی خوشمزه
بستنی میوه ای
توت فرنگی 1 کیلو
ثعلب 30 گرم
شکر 250 تا 300 گرم
طرز تهیه:
توت فرنگی را در مخلوط کن ریخته ، و شکر و ثعلب ( ماده پودری برای غلیظ کردن بستنی و مربا) مخلوط شده را کم کم به آن اضافه کنید و در ظرف استیل بریزید و در فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد. ظرف را از فریزر خارج کرده با همزن آن را بزنید تا به حالت کشی درآید. این عمل را 3 بار تکرار کنید تا بستنی کاملاً کشدار شود. این نوع بستنی را می توان با انواع میوه ها و آبمیوه ها تهیه نمود. برای تزئین آن هم می توان از توت فرنگی حلقه شده، دو یا سه عدد گیلاس ساقه دار یا یکی دو پره پرتقال دو پوسته شده ویا موز استفاده کرد.
نکته ها و گفته ها:
توت فرنگی دارای ویتامین هایE,B,C بوده و از نظر ویتامینC غنی است. همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر است. مصرف این میوه علاوه برانواع ویتامین ، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند، دارای خاصیت تقویت کننده، ملین وخنک کننده است.
مواد لازم :
ثعلب نصف قاشق چای خوری
وانیل نصف قاشق چای خوری
هل نصف قاشق چای خوری
گلاب کمی
شیر دو لیوان
شکر نصف لیوان
طرز تهیه :
نکته ها و گفته ها:
میتونید با استفاده از مغزها مثل گردو فندق و بادام هم این بستنی را تزئیین کرده و هم طعم آن را لذت بخش تر کنید.
شیر 1 کیلو
شکر 250 گرم
ثعلب 30 گرم
گلاب نصف
زعفران سائیده یک سوم قاشق چایخوری
خامه 100 گرم
طرز تهیه:
خامه را با کاردک فلزی یا پلاستیکی به کف سینی به قطر 2 میلی متر بکشید و آن را در فریزر و یا یخدان قرار دهید.پس از سفت شدن آن را با کاردک از سینی جدا کرده و به بستنی اضافه کنید . موقع سرو از پودر پسته هم می توانیم استفاده کنیم.
نکته ها و گفته ها:
به
علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی که به مقدار کم لبنیات می
خورند، می تواند مفید باشد ولی خواص شیر را نخواهد داشت.کل انرژی این مقدار
بستنی، 1735 کالری است. این مقدار اگر توسط 10 نفر میل شود، سهم هر فرد
5/173 کالری خواهد بود.
توجه:
- چند نکته ضروری در مورد تهیه بستنی ها
- وقتی خامه به راحتی شکل نمی گیرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در این صورت کمی شیر خنک به آن اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم، بعد مورد استفاده قرار می دهیم. علت دیگر ، شل بودن خامه است که در این صورت مقداری پودر خامه خشک اضافه می کنیم.
- شیر را برای تهیه بستنی حتماً بجوشانید.
- اگر کیفیت ثعلب( ماده پودری شکلی است که معمولاً برای غلیظ کردن بستنی ها و بعضی از مرباها مورد استفاده قرار می گیرد) پائین بوده و یا مقدار آن برای تهیه بستنی کم باشد، در این شرایط بستنی کشدارنشده و حالت یخی به خود می گیرد، پس بهتر است به مقدار تعیین شده توجه شود.
مواد لازم :
آب 2 فنجان
شکر 1 فنجان
آب لیمو ترش یک و نیم فنجان
سفیده ی تخم مرغ 2 عدد
طرز تهیه :
آب و شکر را روی
حرارت ملایم می گذاریم تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس آب لیمو ترش را به آن
اضافه می کنیم. سپس حدود یک ساعت در فریزر می گذاریم تا خودش را بگیرد ولی
سفت نشود. بعد از آن ، با همزن برقی آن را به هم می زنیم و سفیده های تخم
مرغ را نیز به آن اضافه می کنیم .دوباره به هم می زنیم. پس از آن مجدداً
مخلوط را در ظرف ریخته و در فریزر می گذاریم و صبر می کنیم به طور کامل
خودش را بگیرد و کاملاً یخ زده و سفت شود. در پایان آن را با قاشق در بشقاب
گذاشته و سرو می کنیم.
بستنی یکی از اشتها برانگیزترین دسرهای محبوب همه ما است . با توجه به گرمای فصل تابستان تهیه ی این بستنی یخی با طعم لیمو که منبع خوبی از ویتامین C است، در منزل خالی از لطف نخواهد بود.
توجه:
شکلات خرد شده 115 گرم
شیر 150 میلی لیتر
خامه 300 میلی لیتر
کشمش 50 گرم
بیسکویت خرد شده 30 گرم
گردوی خرد شده 30 گرم
طرزتهیه:
شکلات
را با شیر در ظرف کوچکی بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا با حرارت
ملایم گرم شود و شکلات در شیر ذوب شود. این مخلوط را کنار بگذارید تا سرد
شود.خامه را در ظرف دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. مراقب
باشید خامه را بیش از اندازه هم نزنید تا به کره تبدیل نشود. سپس مخلوط
شکلات و شیر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید.مایه بستنی را در یک ظرف
یا قالب مناسب که بتوانید در فریزر قرار دهید بریزید و آن را داخل فریزر
بگذارید تا زمانی که کریستال های یخ در لبه های ظرف دیده شوند. بستنی را از
فریزر خارج کنید و خوب هم بزنید سپس بیسکویت، کشمش و گردو را در آن ریخته
مخلوط کنید تا در تمام بستنی پراکنده شوند. بستنی را دوباره در فریزر قرار
دهید تا کاملا بسته شود. آن را با سس شکلات و بیسکویت سرو کنید.
روش درست کردن بستنی
بستنی قهوه
مواد لازم:
قهوه 2 قاشق سوپ خوری
شکر 200 گرم(1 لیوان)
زرده تخم مرغ 8 عدد
خامه 500 گرم
شیر نصف لیوان
خلال بادام بوداده 50 گرم
طرز تهیه:
قهوه
را در شیر حل کرده،می گذاریم بجوشد.زرده تخم مرغ را با شکر مخلوط می کنیم و
هم می زنیم تا کاملا سفت و کشدار شود. قهوه جوشیده را کم کم داخل زرده می
ریزیم و هم می زنیم.
ظرف خامه را روی یخ گذاشته،می زنیم تا سفت شده،فرم
بگیرد. وقتی قهوه و زرده تخم مرغ کاملا سرد شد،کم کم آنها را داخل خامه
ریخته و هم می زنیم. با یک ورقه کاغذ روغنی کف قالب را که گرد و گود باشد
می پوشانیم،مایه خامه و زرده را در قالب می ریزیم و در فریزیر یا جایخی
یخچال قرار می دهیم که 5 تا 6 ساعت بماند. بهتر است قبلا این بستنی را
آماده کنیم. بستنی باید کاملا سفت شود. بعد قالب را بیرون آورده،با کارد
اطراف مایه را از قالب جدا می کنیم. ظرف قشنگی را روی دهانه قالب می گذاریم
و بستنی را در ظرف برمی گردانیم. کاغذ را از روی بستنی برمی داریم.
نکته ها و گفته ها:
بادام بوداده را در سطح و اطراف بستنی به عنوان تزئیین بریزید.
توجه:
- در صورتی که کاغذ روغنی در اختیار نداشته باشیم،می توانیم یک لحظه قالب را در آب نیم گرم گذاشته،بعد در ظرف برگردانیم.
طرز تهیه بستنی
مواد لازم
توت فرنگی له شده 1 لیوان پر
خاکه قند 50 گرم
شیر یک ونیم لیوان معمولی
وانیل نصف قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 3 عدد
طرز تهیه
شیر را کمی بجوشانید بعد شکر و
وانیل و زرده تخم مرغ را اضافه کرده وهم می زنیم بعد از صافی رد کرده روی
آتش ملایم بگذارید سفت که شد به طوریکه به قاشق بچسبد مایه حاضر است بعد در
ظرف مناسب بریزید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید کمی سفت شد با هم
زن دستی هم بزنید و توت فرنگی را به آن اضافه کنید بستنی آماده است برای
نگهداری بستنی در فریزر باید بستنی را در ظرف آلو منییومی با لیوانهای
بستنی بریزید سر ظرف را باید یک سانتی متر خالی گذاشت و در ظرف را محکم
باید بست و موقع مصرف10 دقیقه قبل از مصرف ازفریزر خارج کرده تا آماده سرو
شود.
یک پیشنهاد دوستانه
طرز تهیه این بستنی بسیار ساده می باشد.تهیه ی آن را به دوستانتان نیز یاد دهید.
طرز تهیه بستنی
مواد لازم
توت فرنگی له شده 1 لیوان پر
خاکه قند 50 گرم
شیر یک ونیم لیوان معمولی
وانیل نصف قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 3 عدد
طرز تهیه
شیر را کمی بجوشانید بعد شکر و
وانیل و زرده تخم مرغ را اضافه کرده وهم می زنیم بعد از صافی رد کرده روی
آتش ملایم بگذارید سفت که شد به طوریکه به قاشق بچسبد مایه حاضر است بعد در
ظرف مناسب بریزید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید کمی سفت شد با هم
زن دستی هم بزنید و توت فرنگی را به آن اضافه کنید بستنی آماده است برای
نگهداری بستنی در فریزر باید بستنی را در ظرف آلو منییومی با لیوانهای
بستنی بریزید سر ظرف را باید یک سانتی متر خالی گذاشت و در ظرف را محکم
باید بست و موقع مصرف10 دقیقه قبل از مصرف ازفریزر خارج کرده تا آماده سرو
شود.
یک پیشنهاد دوستانه
طرز تهیه این بستنی بسیار ساده می باشد.تهیه ی آن را به دوستانتان نیز یاد دهید.
بستنی خربزه
خربزه به مقدار لازم
آبلیمو ۲ قاشق چایخوری آبلیمو
عسل ۲ قاشق
شربت انگبین یک لیوان
طرز تهیه
در مخلوط کن خربزه را با یک قاشق چایخوری آب لیمو و یک قاشق عسل مخلوط کنید بعد ظرف مخصوص بستنی را از این مخلوط پر کنید و برای یک ساعت داخل فریزر بگذارید. بقیه مواد را در مخلوط کن با هم میکس کنید.
یک لیوان شربت انگبین، یک قاشق چایخوری آب لیمو و یک عاشق عسل ترکیب دوم را بعد از این که روی مخلوط اولیه ریختید، یک ساعت داخل فریزر بگذارید. بعد از اینکه مخلوط موردنظر یخ زد ترکیبی از شربت انگبین و خربزه را که قبلا در مخلوط کن میکس کرده اید روی آن بریزید.
دوباره اجازه بدهید ترکیب شما یک ساعت در فریزر بماند. سپس از آخرین لایه (که همان ترکیب قبلی است) دوباره روی مخلوط اولیه بریزید. حالا کل مخلوط را برای چهار ساعت داخل فریزر بگذارید.
یک پیشنهاد دوستانه
در تهیه ی این بستنی از طالبی و هندوانه هم استفاده کنید.
بستنی گردویی
مواد لازم
شکلات خرد شده 115 گرم
شیر 150 میلی لیتر
خامه 300 میلی لیتر
کشمش 50 گرم
بسکویت خرد شده 30 گرم
گردوی خرد شده 30 گرم
طرزتهیه
شکلات
را با شیر در ظرف کوچکی بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا با حرارت
ملایم گرم شود و شکلات در شیر ذوب شود. این مخلوط را کنار بگذارید تا سرد
شود.
خامه را در ظرف دیگری بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد.
مراقب باشید خامه را بیش از اندازه هم نزنید تا به کره تبدیل نشود. سپس
مخلوط شکلات و شیر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید
مایه بستنی را
در یک ظرف یا قالب مناسبی که بتوانید در فریزر قرار دهید بریزید و آن را
داخل فریزر بگذارید تا زمانی که کریستال های یخ در لبه های ظرف دیده شوند.
بستنی را از فریزر خارج کنید و خوب هم بزنید. سپس بیسکوییت، کشمش و گردو را
در آن بریزید و مخلوط کنید تا در تمام بستنی پراکنده شوند. بستنی را
دوباره در فریزر قرار دهید تا کاملا ببندد. حال بستنی آماده ی سرو است.
یک پیشنهاد دوستانه
به جای گردو این بستنی را با طعم فندق و بادام هم میتوانید امتحان کنید.
بستنی شاه توت
شاهتوت ۵ پیمانه یا ۵۰۰ گرم
پودرقند ۶ قاشق سوپخوری یا ۷۵ گرم
خامه یک و یکچهارم پیمانه
بیسکویت چند عدد برای تزیین
روش تهیه:
شاهتوتها را داخل سبدی بریزید و بشویید تا خاک و گرد و غبار آن از بین برود، سپس قابلمهای آماده کنید و شاهتوت را همراه ۲ قاشق سوپخوری آب و پودرقند داخل قابلمه بریزید. در ظرف را بگذارید و مدت ۵ دقیقه روی شعله اجاقگاز قراردهید تا نرم شود.
سبد فلزی یا پلاستیکی را روی کاسهای قرار دهید و شاهتوتهای پخته را داخل سبد بریزید؛ سپس با قاشق چوبی شروع به له کردن آنها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یکدست شبیه پوره پیدا کند. بعد آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش کم شود و سپس به داخل یخچال منتقل کنید.
با همزن دستی یا برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود؛ سپس پوره شاهتوت را به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن به مدت ۲ ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح خودش را بگیرد، در فریزر قرار دهید.
بعد از این مدت، مخلوط شاهتوتی را از فریزر بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانههای پودرقند خرد شود. این کار را در دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجامدهید. سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و اینبار بعد از ۴ ساعت یا بیشتر سرو کنید. البته در این فاصله نیز پس از گذشت ۲ ساعت، یکبار دیگر مواد را بیرون آوریدو مانند بار قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
در پایان مقداری از بستنی شاهتوتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله درآورید و پس از ریختن در ظرف موردنظر، همراه با بیسکویت و شاهتوت تازه سرو کنید.
یک پیشنهاد دوستانه:
همه ی افراد به خصوص کودکان از خوردن بستنی لذت می برند پس توصیه می شود با درست کردن این بستنی در منزل لذت نوش جان کردن این خوراکی خوشمزه را از آنان دریغ نکنید.
طرز تهیه یک دسر خوشمزه شکلاتی
ساندی شکلاتی با بستنی
کمپوت گیلاس بدون هسته 400 گرم
آرد ذرت دو سوم پیمانه
شکر 1 قاشق سوپخوری
کیک شکلاتی 115 گرم
گیلاس تازه 8 عدد
طــــــرز تهیه :
گیلاس
های کمپوت را جدا کنید. آرد ذرت را در 2 قاشق سوپخوری آب کمپوت حل کنید .
بقیه آب کمپوت را در ماهی تابه ریخته تا جوش آید . مخلوط آرد ذرت را به آن
اضافه کرده و اندکی بجوشانید تا شربت غلیظ شود . گیلاسها را اضافه کرده و
سپس داخل سینی فلزی بریزید . گیلاسها را همراه با شربت ته لیوان بریزید ،
سپس به ترتیب از بستنی ، کیک شکلاتی ، خامه ومخلوط گیلاس بریزید تا لیوانها
پر شود . در آخر با یک تکه کیک شکلاتی ، دو توپ بستنی ، خامه و گیلاس تازه
دسر را تزیین کنید .
یک پیشنهاد دوستانه:
این دسر خوشمزه را میتوانید در هر ساعتی از روز در کنار سایر اعضای خانواده میل کرده و لذت ببرید.