سیمرغ شهر || آموزش روش پخت 10 نوع حلوا | آموزش آشپزی و روش پخت انواع عذا

  • ۱۶:۱۳

حلوا دورنگ

حلوای دو رنگ


مواد لازم حلوای روشن (تر حلوای شیراز):

آرد برنج ۲۵۰ گرم

روغن مایع۱۵۰ گرم

شکر ۲۰۰ گرم

آب به میزان لازم

زعفران به میزان لازم

گلاب۲/۱ پیمانه


مواد لازم حلوای تیره (حلوای آرد گندم):

آرد(بهتر آرد سنگک باشه)۲۵۰ گرم

روغن به میزان لازم

آب ۱ پیمانه

شکر ۲ پیمانه

گلاب۱ پیمانه


طرز تهیه حلوای روشن:


۱- آرد برنج و روغن را روی حرارت قرار می دهیم و مرتب هم میزنیم تا کاملا بوی خامی از آرد برنج گرفته بشه (۱۰ دقیقه) تقریبا رنگ آرد نخودچی میشه.
۲-بعد ۴ پیمانه آب بهش اضافه می کنیم تا آرد برنج جمع بشه.



حلوای دو رنگ


۳-از این مرحله پیمانه پیمانه آب اضافه می کنیم تا جایی که آرد برنج از هم باز بشه و مثل فرنی بشه.

۴- در این مرحله شکر  را کم کم اضافه میکنیم تا حلوا شیرین بشه.

۵-حلوا را هم میزنیم تا غلیظ بشه.

۶-وقتی حلوا مثل ماست سفت شد گلاب و زعفران اضافه میکنیم.

خوب این از حلوای زردمون


طرز تهیه حلوای تیره:


۱-آب وشکر را با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا قوام بیاد بعد زیرشو خاموش میکنیم و زعفران و گلاب را اضافه میکنیم و کنار میگذاریم.

۲- آرد را توی تابه میریزیم  و تفت میدیم نا رنگش تیره بشه و بوی خامی آرد از بین بره.

۳-روغن را تا جایی میریزیم نا آرد روغن اضافی نداشته باشه و همه ی روغن را به خودش بگیره.

۴-شربت را به آرد اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا شربت کاملا جذب آرد بشه.

۵- زیر شعله را خاموش میکنیم و حلوا را در تابه می غلطانیم.

اینم از حلوای تیره


حالا توی ظرف مورد نظر قرار میدیم و تزئین میکنیم

حلوای دورنگ



حلـوا کاسه‌ای

حلوا کاسه ای

مواد لازم:

آرد برنج یک پیمانه

 شکر دو پیمانه سرخالی

 آب دو پیمانه

 گلاب یک پیمانه

 زعفران آب‌کرده نصف پیمانه

 روغن مایع نصف پیمانه

خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه:

آرد برنج را تفت داده (با حرارت کم)، قبل از تغییر رنگ آرد آن را برداشته کمی که حرارتش را از دست داد با گلاب مخلوط کنید. آب را جوش آورده و شکر را به آن اضافه کرده زمانی که شکر در آب حل شد زعفران را هم به آن افزوده شعله را کم کرده بعد مخلوط آرد برنج و گلاب را هم به مواد اضافه کنید. مخلوط را مرتب هم زده تا مواد جذب یکدیگر شوند و مایه غلیظ شود بعد روغن را اضافه کرده و هم زده تا روغن هم جذب حلوا شود، زمانی که حلوا شروع به جوشیدن کرد، آماده است. روی حلوا را با خلال‌پسته و بادام تزئین کنید



آشنایی با روش تهیه

حلوای زنجبیلی

حلوای زنجبیلی

این نوع حلوا از جمله حلواهای سنتی مناطق سردسیری شمالی کشور و در واقع منطقه َآذربایجان است و به دلیل وجود زنجبیل در مواد آن، بسیار مقوی و گرم است، در نتیجه مصرف آن در ایام ماه رمضان توصیه می‌شود زیرا نه تنها باعث افزایش قند خون شده بلکه تقویت‌کننده معده و ضدنفخ است.

 به عبارت دیگر زنجبیل برای سیستم گوارشی بدن بسیار مفید شناخته شده است. لازم به ذکر است، در این حلوا برخلاف حلواهای رایج، به جای زعفران، از زنجبیل استفاده می‌شود.

 مواد لازم برای 6 نفر:
50 گرم روغن جامد
100 گرم کره
2 پیمانه آرد گندم
2 پیمانه پودر قند
یک قاشق غذاخوری سرپر پودر زنجبیل

طرز تهیه:
ابتدا روغن و کره را در قابلمه‌ای که بهتر است تفلون و نچسب باشد بریزید و روی شعله ملایم اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن و کره آب شود. سپس آرد را کم‌کم به مخلوط روغن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا خوب سرخ شود.

نکته:

برای اطمینان از کافی‌بودن میزان سرخ‌شدن آرد، چند قاشق آب داخل یک نعلبکی بریزید و به وسیله قاشق مرباخوری کمی از خمیر آرد سرخ‌شده را در داخل آب قرار دهید. اگر به محض قرارگرفتن خمیر در آب حباب‌هایی از کنار آن خارج شد و صداهایی به گوش رسید، این نشانه کافی‌بودن میزان سرخ‌شدن آرد است.


بعد از سرخ‌شدن آرد، ظرف را از روی شعله اجاق‌گاز برداشته و در کناری قرار دهید.
حالا پودر قند را به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید تا خمیر آردی شیرین شود. در پایان زنجبیل را هم اضافه کنید و دوباره مواد را با هم خوب مخلوط کنید. پس از اینکه آرد، روغن، خاک‌قند و زنجبیل به‌طور کامل با هم مخلوط شدند و خمیر حلوا به صورت یکدست آماده شد، آن را داخل بشقاب گرد بزرگی ریخته و سطح آن را با ضربات قاشق صاف کنید تا قطری یکسان در همه‌جا پیدا کند، در ضمن به این ترتیب مواد خمیر، کاملا به هم چسبیده و فشرده می‌شود (این کار را با دست نیز می‌توانید انجام دهید).

 سپس بشقاب حلوا را کناری بگذارید تا سرد شود. پس از سردشدن آن را توسط چاقوی بزرگی به مربع‌ها یا مستطیل‌های تقریبا هم‌اندازه بریده و هریک از برش‌ها را به صورت جداگانه سرو کنید. البته برای تزئین روی این حلوا، از مخلوط هل و خاک‌قند استفاده می‌شود. سپس مقداری از خاک‌قند و 3 عدد هل کوبیده‌شده را با هم مخلوط کرده و در پایان روی حلوا بریزید.


حلوای زنجبیلی




حلوای موز با آرد سویا

حلوای موز با آرد سویا

مواد لازم:
2 لیوان آرد سویا
1/5 لیوان شکر
1/5 لیوان آب
120 گرم روغن جامد یا کره
2 قاشق سوپ‌خوری گلاب
پودر هل به مقدار دلخواه
زعفران ساییده به مقدار دلخواه
موز به مقدار لازم
 
طرز تهیه:
آرد سویا را در قابلمه می‌ریزیم، روی حرارت ملایم می‌گذاریم و مرتب هم می‌زنیم تا رنگ بگیرد (آرد سویا خیلی سریع رنگ می‌گیرد).
پس از اینکه آرد کمی سرد شد، روغن یا کره را به آن می‌افزاییم و این مواد را روی حرارت ملایم با هم مخلوط می‌کنیم.
پودر هل را به مخلوط آرد و روغن اضافه می‌کنیم.
شکر، آب و زعفران را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و تا زمانی که شکر در آب حل شود هم می‌زنیم.
قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و مخلوط شکر و آب را به آن اضافه می‌کنیم.
حلوا را دوباره روی حرارت می‌گذاریم.
در این مرحله گلاب را اضافه می‌کنیم و تا زمانی که حلوا از ظرف جدا شود، به آن حرارت می‌دهیم.
حلوا آماده است.


پس از سرد شدن حلوا، مقدار کمی از آن را بین دو ورقه پلاستیک می‌گذاریم و به ضخامت 1/5 سانتی‌متر با وردنه باز می‌کنیم. موز را وسط آن می‌گذاریم و با کمک پلاستیک، حلوا را دور آن می‌پیچیم و  رول می‌‌کنیم.
حلوای رول‌شده را در یخچال می‌گذاریم و پس از این که خودش را گرفت، برش می‌زنیم و تزیین می‌کنیم.

حلوای موز با آرد سویا
حلوای موز با آرد سویا
حلوای موز با آرد سویا

فوت و فن کوزه گری:

  • اگر این حلوا را ساده درست می‌کنید به جای روغن جامد از کره یا روغن مایع نیز می‌توانید استفاده کنید.
  •  رولت حلوایی موز را زمان سرو برش بزنید تا موز سیاه نشود.

حلوای موز







حلوا سه آرد مجلسی

حلوا سه آرد مجلسی

مواد لازم:

آرد سفید 125 گرم


آرد برنج 125 گرم

آرد نخودچی 125 گرم

روغن مایع 200 گرم

شکر 3 پیمانه

آب 3 پیمانه

گلاب یک دوم پیمانه

محلول زعفران 3 قاشق سوپ‌خوری

کره 25 گرم

پودر پسته و پرک بادام برای تزئین

 

طرز تهیه شربت حلوا:

ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.

بعد از این که شکر در آب حل و جوش آمد، گلاب و زعفران را اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش حرارت را خاموش نمایید.

همیشه قبل از این که تمام شربت حلوا را اضافه نمایید، کمی از آرد تفت داده شده را در ظرف کوچکی با کمی از شربت آماده مخلوط نمایید. اگر رنگ حاصله مطلوب بود، می‌توانید شربت را اضافه نمایید.


طرز تهیه حلوا:

آرد سفید را الک کرده و بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی رنگش تغییر کند، بعد از 10 دقیقه آرد برنج الک شده را اضافه کنید. کمی که تفت خورد و تغییر رنگ داد، آرد نخودچی الک شده را اضافه کنید.

مجدداً کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد نخودچی برود، ولی مراقب باشید زیرا آرد نخود سریع می‌سوزد.

روغن مایع را اضافه کنید. حلوا را مدام هم بزنید تا رنگ آردها شروع به طلایی شدن بکند. در این مرحله کره را اضافه کرده و تا زمانی که به رنگ قهوه‌ای روشن درآید تفت دهید.

شربت آماده‌ی ولرم را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا زمانی که حلوا از دور ظرف جمع شود و به دیواره ظرف نچسبد. حلوا نباید خیلی سفت و خشک شود. بلکه باید از روی کفگیر به حالت کشدار پایین بیفتد و به کفگیر بچسبد.

حلوا را در ظرف کشیده و بعد از خنک شدن رویش را با پودر پسته و بادام تزیین کنید.

حلوا سه آرد مجلسی


نکته:

همیشه قبل از این که تمام شربت حلوا را اضافه نمایید، کمی از آرد تفت داده شده را در ظرف کوچکی با کمی از شربت آماده مخلوط نمایید. اگر رنگ حاصله مطلوب بود، می‌توانید شربت را اضافه نمایید. زیرا اگر آرد به حد کافی قهوه‌ای رنگ نشده باشد و شربت را اضافه نمایید، رنگ حلوا روشن می‌شود.



حلوا برنجی

حلوا برنجی

 مواد لازم:

آرد برنج 500 گرم

شکر 1 کیلو

دارچین، پودر نارگیل، خلال پسته به اندازه لازم

روغن مایع 1 استکان

زعفران آب کرده نصف استکان

گلاب 1 استکان

هل ساییده شده به اندازه لازم


طرز تهیه:

آرد برنج را خیلی کم تفت دهید بعد از خنک شدن با آب سرد مخلوط کنید و خوب بزنید تا صاف و یک دست شود. شکر را هم به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. سپس ظرف را روی حرارت گذاشته و مرتب هم بزنید. بعد از اینکه چند جوش زد زعفران را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. گلاب، آب، هل و روغن مایع را اضافه کنید و مرتب هم بزنید. باید آن قدر بجوشد تا کاملا سفت شود حلوا را در دیس کشیده و صبر کنید تا سرد شود سپس با کارد شکل بیضی ببرید و روی آنرا با دارچین، پورد نارگیل، خلال پسته یا بادام تزیین کنید.

حلوا برنجی

این هم نمایی از باغچه حلوای برنجی

حلوای برنجی

حلوای برنجی


حلوا با روکش سوهان کنجدی

حلوا با روکش سوهان کنجدی


مواد لازم برای سوهان:

شکر 300 گرم
آب 60 میلی لیتر
عسل 100 گرم
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق چایخوری
کنجد 250 گرم
خلال پسته به میزان لازم


مواد لازم برای شهد :

شکر 2 پیمانه
آب 2 پیمانه
هل ساییده یک دوم قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق سوپخوری
گلاب: یک چهارم پیمانه


مواد لازم برای حلوا:

آرد نانوایی 1 پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
خلال پسته وپودر نارگیل به میزان لازم

طرز تهیه سوهان:

در ظرفی شکر ،آب ،عسل را خوب مخلوط کنید وروی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملاً حل شود. حدود 20دقیقه زمان لازم است تا مایه غلظت کافی را به دست آورد. بعد از 10دقیقه جوشیدن به اندازه یک دوم قاشق چایخوری از مایه بردارید و درظرفی از آب یخ بریزید و آن را امتحان کنید؛اگرمایه ،بین دندان ترد و شکننده بود باید کنجدو زعفران دم کرده را به مخلوط روی حرارت افزود و اگر به دندان چسبید، هنوز احتیاج به جوشیدن دارد .پس از ریختن کنجد آن را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس ازمخلوط آماده شده با قاشق چایخوری روی سینی چرب کرده بریزید و بعد به دلخواه روی هرکدام چند خلال پسته بریزید .

طرز تهیه شهد:

شکر،آب ،هل ساییده ،زعفران دم کرده و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید .مواد را خوب هم بزنید تا شکرحل شود همین که شکرحل شد مواد را از روی حرارت بردارید .

طرزتهیه حلوا :

آرد را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید آرد را مرتب هم بزنید تا رنگ آن قهوه ای کم رنگ شود.این مرحله را با دقت انجام دهید تا آرد یکدست بوداده شود و نسوزد .سپس روغن و کره را اضافه کنید و حرارت را کم نمایید تا آرد در روغن و کره تفت بخورد.سپس شهد را که از قبل آماده کرده اید،کم کم اضافه کنیدو سریع هم بزنید تا حلوا گلوله نشود. وقتی حلوا به روغن افتاد،آن را از روی حرارت بردارید.


درآخرمقداری ازحلوا را بین دوتکه از سوهان کنجدی بگذارید و با خلال پسته یا پودرنارگیل تزیین کنید.

حلوا با روکش سوهان کنجدی




حلوا 

حلوا


حلوا یک دسر ایرانی است که البته عرب ها نیز این دسر را به شکل دیگری در مجموعه غذایی خود دارند.
حلوا معمولا در مراسم سوگواری بسیار طبخ شده و بیشتر در این گونه مراسم دیده میشود . البته ایرانیان حلوا را در میز دسر نیز با تزیینات زیبا و شکل های مختلف نیز سرو میکنند. حلوا نزد ایرانیان انواع مختلفی دارد ولی این دستور حلوای عمومی و مجلسی است که توسط اکثر اقوام ایرانی تهیه میگردد.


مواد لازم :

آرد سفید یک پیمانه

شکر یک پیمانه

روغن حیوانی " یا روغن جامد بنا به سلیقتون  " ۳ قاشق غذا خوری سر پر

زعفران : به مقدار لازم

گلاب : ۲ الی ۵/۲ قاشق غذا خوری

( البته بستگی به بودار بودن یا نبودن گلابتون داره . که اندازشو خودتون عوض کنین) 

طرز تهیه :


آرد رو در ماهیتابه میریزیم و روی حرارت ملایم می ذاریم تا تفت داده بشه و رنگش از سفید به قهوه ای کم رنگ " طلایی" تغییر رنگ بده . در این مدت تفت داده شدن مدام باید آرد رو به هم بزنیم که نسوزه . بعد از این که آرد تفت داده شد روغن رو بهش اضافه می کنیم و به هم میزنیم تا موادمون به یه محلول قهوای رنگ تبدیل بشه . به مدت ۵ دقیقه اونو به هم می زنیم . بعد از اون یه استکان آب جوش رو به موادمون اضافه می کنیم و تند تند به هم می زنیم تا گوله گوله نشه و موادمون یه دست بشه . حدود ۲ دقیقه بهم میزنیم . بعد ازاین مرحله  شکر رو در یه لیوان سر خالی آب جوش حل می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم و بازم مدام به هم می زنیم تا گوله گوله نشه.


فوت و فن یک حلوای خوب:
  • می تونیم شکر رو توی یه لیوان آب سرد روی حرارت گاز بذاریم تا آب شه بعد اونو به حلوا اضافه کنیم

          میشه کمتر از یه لیوان آب هم استفاده کرد. بستگی به موادتون داره

  • وقتی شکر و آب رو هم اضافه کردیم زعفرون رو که از قبل در یه کم آب جوش " یک پنجم استکان " ریختیم و روی حرارت سماور یا در کتری گذاشتیم تا دم بکشه " مدت ۲۰ دقیقه" به موادمون اضافه می کنیم و رنگی که به وجو اومد دقیقا رنگیه که حلوامون به خودش میگیره
  • دوستانی که می خوان حلواشون قهوه ای پر رنگ " سوخته " بشه نباید زعفرون بهش اضافه کنن و یه کم هم بیشتر باید روغن و آردشون رو تفت بدن


در آخر گلاب رو به موادمون اضافه می کنیم و به مدت ۴ دقیقه به هم  می زنیمش . در ماهیتابه رو می ذاریم و ۵ تا ۱۰ دقیقه فرصت میدیم تا حلوامون جا بیفته

حالا حلوامون آماده شد. در ظرف میریزیم و با پودر پسته و بادام آن را تزیینش می کنیم....


حلوا

حلوا

طرز تهیه حلوا در مایکرو فر :

ظرف گودی را انتخاب کرده شکر، گلاب، زعفران و آب را در آن ریخته و کاملاً با هم مخلوط می کنیم ظرف را بدون درپوش به مدت ۵-۴ دقیقه با قدرت ۹۰۰ در مایکروویو می گذاریم شربت حلوا آماده است. آرد و روغن را در ظرف مسطحی با هم مخلوط می کنیم. آنرا به مدت ۱۳ـ۱۱ دقیقه قدرت ۶۰۰ زمان می دهیم بعد از گذشت ۵ دقیقه از زمان ۲ تا ۳ بار آرد را هم می زنیم تا رنگ آن طلایی گردد سپس شربت آماده شده را با آرد تفت داده شده در بیرون از مایکرو فر با هم مخلوط می کنیم.

خواستید درست کنید و نوش جان کنید یاد ما هم بیفتید ولی در نظر داشته باشید که هر ۱۰۰ گرم حلوا حدود ۴۰۰ کالری دارد پس در خوردنش هم دقت کنید..

حلوا






حلوای انگشت پیچ (بوشهر)

مواد لازم:


آرد                                                1 پیمانه


شکر                                             1 پیمانه


گلاب                                             1 پیمانه


روغن                                            1 پیمانه


زعفران ساییده                                اندکی


طرز تهیه:

شکر را با اندکی زعفران در گلاب بریزید ، روی شعله ملایم آن را داغ کرده و سپس حل کنید.آرد و روغن را در تابه روی شعله ملایم با قاشق چوبی خوب هم بزنید تا آرد به رنگ قهوه ای در آید.سپس گلاب داغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید.وقتی که مخلوط یکدست شد آن را بردارید.در بشقاب پهن کنید و دور آن را با شست و انگشت اشاره کنگره بدهید و بگذارید خنک شود.


نکته ها و گفته ها:

لطف این حلوا در این است که نرم باشد و کمی کش بیاید ، به طوری که هنگام برداشتن آن از بشقاب دور انگشت بپیچد.


      توجه:

  • از این دسر در ماه مبارک رمضان بر سر سفره ی افطار نیز میتوان استفاده کرد.




 

  







ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan