سیمرغ شهر || آموزش و روش تهیه انواع دسر و نوشیدنی (1) | انواع دسرهای مدرن و سنتی ایرانی

  • ۲۳:۳۰

آشنایی با روش تهیه

بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل



مواد لازم:


بلال                                                              شش عدد

کره                                                               صد گرم

سیر خورد شده                                               سه قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل                                                    به مقدار لازم

گشنیز و جعفری خورد شده                               سه قاشق چایخوری


طرز تهیه:



بلال ها را آماده کرده و بشویید.
پوسته‌ بلال ها را جدا کرده و کاملاً تمیز کنید.



بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل

کباب پز را روی درجه حرارت ملایم قرار دهید.سیر ها را کوبیده و سرخ کنید.سبزیجات را همراه سیر کمی تفت دهید.6تکه فویل آلومینیومی تهیه کنید. فویل‌ها باید به اندازه‌ای باشند که دور بلال‌ها را بپوشانند.هر بلال را روی یک تکه فویل قرار دهید.

بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل

هر کدام از بلال‌ها را آغشته به کره کنید.سیر و سبزیجات سرخ شده را به طور یک نواخت روی بلال‌ها پخش کنید.

بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل

در صورت تمایل روی بلال‌ها نمک و فلفل نیز بریزید.بلال‌ها را محکم درون فویل‌ها بپیچاند و آن‌ها را روی کباب‌پز قرار دهید.
بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل

بلال‌ها را به مدت ۳دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند روی کباب‌پز قرار دهید.در این میان هر چند وقت یکبار آن‌ها را بچرخانید.سپس آن ها را برداشته و از فویل خارج کرده و نوش جان فرمایید.

بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل
بلال کباب شده در فویل
...نوش جان...




فرنی پرتقالی

فرنی پرتقالی

مواد لازم:

شیر ۱ لیوان

آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری

زرده تخم مرغ ۱ عدد

وانیل کمی

کره ۲۵ گرم

شکر ۴ قاشق سوپخوری

آب پرتقال(با تکه های پرتقال)نصف پیمانه

فرنی پرتقالی


طرز تهیه:

همه مواد رو بغیر آب پرتقال با هم مخلط کنید تا به غیر از کره همه با هم یکی بشن بعد روی حرارت میگذاریم و مداوم هم میزنیم تا مواد سفت بشه بعد از روی حرارت بر میداریم و آب پرتقال رو اضافه میکنیم و هم میزنیم ..............

فرنی پرتقالی

در ظرف مورد نظرتون برزید و با دارچین و پودر نارگیل تزئین کنید...........





فرنی زعفرانی

فرنی زعفرانی

مواد لازم:

شیر ۱ لیوان

شکر ۱ قاشق غذاخوری

آرد برنج ۱ قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ ۱ عدد

زعفران ۲ قاشق غذاخوری

کره  ۲/۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)

فرنی زعفرانی


طرز تهیه:

همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم تا آرد برنج در شیر سرد حل شود

فرنی زعفرانی

مواد فرنی را روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم.

فرنی زعفرانی


وقتی فرنی خودش را گرفت به ظرف مورد نظر انتقال میدهیم و با دارچین تزئین میکنیم

--------------------نوش جان------------------------




توپ های رنگین

شیرعسلی و نارگیل

توپ های رنگین شیرعسلی و نارگیل

مواد لازم برای تهیه 18 عدد توپ نارگیلی متوسط:

پودر نارگیل 250 گرم

شیرعسلی 1 قوطی 375 گرمی

پودر پسته 1 قاشق غذاخوری

پودر هل (هل کوبیده) 1 قاشق چایخوری

وانیل شکری 1 قاشق چایخوری

زعفران دم کرده، پودر کاکائو هر کدام 1 قاشق غذاخوری

رنگ مجاز خوراکی دلخواه چند قطره


طرز تهیه:

مقداری از پودر نارگیل را برای تزیین روی مواد نگه دارید (تقریبا" 2 قاشق غذاخوری). سپس کلیه ی مواد را با هم مخلوط کرده و در ماهیتابه حدود 5 دقیقه حرارت دهید با حرارت ملایم. به خوبی مواد را هم بزنید دقت کنید که مواد به خصوص پودر نارگیل ته نگیرد. زیاد نیاز به حرارت دادن هم نیست در حدی که مواد کامل مخلوط شوند. سپس از روی حرارت کنار قرار دهید تا خنک شود.

زمانی که مواد خنک شد، به اندازه گردو و یا کوچکتر در دستتان گرد کنید. سپس کاسه های کوچکی شامل زعفران دم کرده خنک شده، پودر کاکائو مخلوط شده با 1 قاشق غذاخوری آب جوش و رنگ های مجاز خوراکی تهیه کنید. توپ های آماده را در رنگ مورد نظر بغلطانید تا رنگ دلخواه شما حاصل شود سپس روی آن از پودر نارگیل که جدا قرار داده بودید بپاشید تا سراسر توپ آغشته به پودر نارگیل شود. به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید و در ظرف مورد نظر بچینید. با این میزان حدود 18 تا 20 عدد توپ رنگی متوسط به دست می آید. شما می توانید حتی کوچکتر هم گرد کنید تا میزان کالری در هر سرو نیز کاهش یابد.


توپ های رنگین شیرعسلی و نارگیل


نکات:

برای اینکه مواد هنگام گرد کردن به دستتان نچسبد، یک کاسه حاوی آب سرد کنار دست خود قرار دهید و هرازگاهی که دستتان چسبناک شد، دستتان را در آن فرو ببرید. (دقت کنید که هنگام گرد کردن دستتان تمیز باشد یا از دستکش پلاستیکی استفاده کنید).

چنانچه برای کودکان دلبندتان این شیرینی را تهیه می کنید، حدالامکان از رنگ خوراکی استفاده نکنید. در کل از رنگ خوراکی کمتر استفاده کنید.




طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج



شیر برنج یک دسر ایرانی است که طعم و نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است. این دسر بعد از غذا به همراه شکر ، مربا ، شیره انگور یا هر چیز شیرین دیگر سرو میشود . شیر برنج بسیار لطیف و خوردن آن لذت بخش است.

زمان پخت:
60 دقیقه


مواد لازم برای 4 الی 5 نفر
:
برنج 2 پیمانه
شیر 8 پیمانه
شکر 1 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
خامه نصف پیمانه ( اختیاری )

شیر برنج

طرز تهیه :
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود .
10 دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
10 دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.

نکات:

  • در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند
  • در بعضی از مناطق نیز با شیره انگور نوش جان میکنند
  • مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به نصف پیمانه کاهش یابد .
  • هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .

شیر برنج


شیر برنج خانگی خام گیاهی

شیر برنج

مواد لازم:
۳ فنجان آب
۱ فنجان برنج قهوه ای (در طول شب خیس خورده باشد و بعد آبش گرفته شده باشد)
وانیل (اختیاری)
دارچین آسیاب شده (اختیاری)
شیرین کننده دلخواه (خرما / موز / انجیر/ شیرۀ خرما/ نارگیل / شکر قهوه ای یا غیره …)
در صورت تمایل می توانید از پودر کاکائو برای تهیه شیر کاکائو استفاده نمائید.

طرز تهیه:
برنج (پخته نشده) خام را در آب در طول شب خیس کنید؛ برای هر فنجان برنج، دو فنجان آب برای خیس خوردن و در یخچال قرار دهید.
صبح روز بعد، بگذارید آب برنج برود و برنج خیس خورده را بهمراه سه فنجان آب در مخلوط کن بریزید.
تا زمانی که به شیری با قوام دلخواه خود رسیدید، مخلوط کنید، در صورت لزوم آب بیشتر بریزید.
شیر حاصله را صاف کنید، از یک توری پارچه ای ریز استفاده کنید.
برای طعم های دیگر، وانیل، دارچین آسیاب شده و شیرین کننده دلخواه تان را اضافه کنید و دوباره در مخلوط کن بریزید و مخلوط نمائید.
شیر برنج خام گیاهی ما آماده سرو است، نوش جان!

طرز تهیه شیر برنج خانگی گیاهی:
نصف فنجان برنج قهوه ای پخته شده که قبل از پختن خیس خورده باشد. (خیس خوردن برنج اختیاری است.)
۲ فنجان آب
۱ تا ۲ قاشق چای خوری عصارۀ وانیل
کمی نمک دریا
شیرین کننده دلخواه

برنج و آب را باهم مخلوط کنید تا زمانی ترکیب خوبی حاصل گردد و طبق مراحل بالا عمل کنید.

توجه:

  • شیر گیاهی غیر لبنی مانند شیر بادام و شیر برنج منبع بسیار غنی ای از مواد مغذی هستند و عاری از هورمون ها، مواد نگه دارنده و مواد افزودنی بوده و فرآوری نشده هستند. از اینرو سالم ترین شیر ها می باشند.
  • شیر سویا به دلیل مقدار استروژن بالایش توصیه نمی شود.
  • لطفا سعی کنید تا از مواد ارگانیک استفاده نمائید.
  • بجای برنج قهوه ای از برنج سفید هم می توانید استفاده کنید.


طرز تهیه شیر برنج با مایکروفر

شیر برنج


مواد لازم :


برنج ۱۰۰ گرم
شکر  ۴ قاشق سوپخوری
شیر هموژنیزه  ۱ لیتر
کره  ۲۵ گرم
گلاب  1/4 فنجان
آب ۳ فنجان

طرز تهیه :

ابتدا برنج را بشویید و مدت ۲ الی ۳ ساعت با آب داغ خیس کنید . سپس آن را در یک ظرف پیرکس گود ( به حجم حداقل ۲ لیتر ) بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و ۱۵-۱۰ دقیقه با قدرت ۱۰۰% بدون درب داخل مایکروفر قرار دهید . در این فاصله آن را یکبار هم بزنید. سپس شیر را به آن اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه با قدرت ۱۰۰% بدون درب داخل مایکروفر قرار دهید.
پس از این زمان شکر و کره را به ظرف اضافه کرده و ان را مجددا به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه با قدرت ۱۰۰% ( بدون درب) داخل مایکروفر قرار دهید.

توجه :
در صورتیکه در این مرحله برنج کاملا پخته شده است ولی غذا جا افتاده بنظر نمی رسد ، می توانید یک قاشق غذاخوری آرد برنج را با کمی شیر سرد حل کرده و همراه گلاب به غذا اضافه کنید و آن را خوب هم زده به مدت ۴-۳ دقیقه با قدرت ۱۰۰% داخل مایکروفر قرار دهید. ( در این فاصله یکبار غذا را هم بزنید
)





طرز تهیه

باقلوا خرما و گردو

باقلوا با خرما و گردو

مواد لازم:

خمیر یوفکا مخصوص باقلوا حدود 5 برگ
خرما 20 عدد
گردو به میزان لازم
کره ذوب شده 50 گرم

مواد لازم براى شربت :
شکر 1 لیوان
آب 1 لیوان
گلوکز  1 قاشق چایخوری
پودر دارچین به میزان لازم


طرز تهیه:
ابتدا خمیرهاى یوفکا را در ابعاد حدود 10 در 15 سانتیمتر برش داده مغز خرماها را هسته گرفته و گردو مى گذاریم.یک طرف خمیر قرار داده مى چیم و لوله مى کنیم.لوله ها را داخل قالب مورد نظر قرار داده روى آنها را کره ذوب شده مى ریزیم.به مدت 20 دقیقه روى پنجره وسط فر که از قبل با دماى 180 درجه سانتیگراد گرم کرده ایم مى پزیم.پس از پخت روى باقلواها را شربت داده و سرو می کنیم.

باقلوا با خرما و گردو

باقلوا با خرما و گردو







 دو روش طرز تهیه کاچی

کاچی



شاید شما هم شنیده باشید که میگن " کاچی بعض هیچی " اماواقعا این دسر ایرانی بعض خیلی چیزهاست و من فکر میکنم در این جمله در مورد اون ظلم شده است.
کاچی یک دسر ساده و در عین حال با وجود گلاب و زعفران خوش عطر و معطر است.

کاچی یک دسر ایرانی می باشد، ولی می توان آن را در شام به عنوان غذا به همراه نان میل کرد. کاچی به علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می باشد و با افزودن تخم مرغ این انرژی بیشتر می شود. به عنوان مثال، انرژی حاصل از کره و آرد، به تنهایی، با مقادیر داده شده در تهیه این کاچی ، 3115 کالری می باشد که انرژی قابل توجهی است. به همین دلیل برای افراد لاغر و کسانی که دچار ضعف می شوند و همچنین کسانی که تازه زایمان کرده اند دسر مناسبی می باشد.


زمان پخت: 60 دقیقه


مواد لازم برای 6 الی 8 نفر:
آرد گندم 1 پیمانه
آب 3 پیمانه
کره 200 گرم
گلاب نصف پیمانه
زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
شکر 2 پیمانه
خلال بادام 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام برای تزیین


طرز تهیه اول:

ابتدا شکر را همراه با آب بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا شکر آب شده و مواد کمی غلیظ شوند.در آخر گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم تا عطر گلاب از بین نرود. غلظت این ماده باید مانند شهد مربا باشد.
در ظرفی دیگر آرد را در کره کمی تفت میدهیم تا خامی آرد از بین رفته و آرد کمی قهوه ای شود.
شیره بدست آمده در مرحله اول را به آرد اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه کامل و سریع هم میزنیم. سپس خلال بادام و زعفران را اضافه کرده کمی هم زده تا مواد مخلوط شوند.

در این مرحله کاچی باید جا بیفتد یا به قول قدیمیا دم بکشد . یک پارچه به عنوان دم کنی در قابلمه گذاشته و روی حرارت بسیار بسیار کم و ترجیحا بر روی شعله پخش کن کاجی را به مدت 40 دقیقه دم کنید. و پس از آماده شدن در ظرف مناسب کشیده و با کمی خلال و یا کمی پودر دارچین آن را تزیین نمایید.


چند نکته:

  • اگر کاچی شما سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید . غلظت کاچی باید مانند ماست چکیده باشد.
  • در دستور سنتی کاچی از نبات به جای شکر و از روغن حیوانی به جای کره استفاده میشود.
  • در بعضی از نقاط کشور از دو عدد تخم مرغ هم در کاچی استفاده میکنند.

کاچی


مواد لازم:

آرد سفید یک پیمانه

روغن حیوانی ۵/۲ قاشق غذا خوری

شکر یک پیمانه

طرز تهیه دوم:


روغن رو در قابلمه میریزیم  و وقتی آب شد آرد رو قاشق قاشق بهش اضافه می کنیم و شروع می کنیم به هم زدن و اصلا هم زدن رو تعطیل نمی کنیم.انقدر هم می زنیم تا مخلوط آرد و روغنمون هم سفت بشه و هم تغییر رنگ بده و قهوه ای شه

شکر رو در یه لیوان آب جوش حل می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم  ولی مواظب باشین چون وقتی آب و شکر رو اضافه می کنیم بخار زیادی از قابلمه بیرون میاد و اگه مواظب نباشین دست هاتون می سوزه

بعد از این که چند بار با قاشق به هم زدین ۲ پیمانه ی دیگه آب جوش به کاچی اضافه می کنیم و بعد از این که چند بار دیگه هم به هم زدیم در قابلمه رو می بندیم تا کاچی مون روغن بندازه که باید به مدت ۵ دقیقه در قابلمه بسته باشه

کاچی آماده است و می تونین صرفش کنین


چند نکته:

  • اگه می بینین شیرینیش کمه می تونین یه مقدار دیگه شکر بهش اضافه کینن . حتی می تونین اصلا به کاچی شکر اضافه نکنین و یهو ۳ پیمانه آب بریزین در مواد و شکر رو با شکر پاش بیارین که هر کی به هر اندازه که دوست داشت به کاچیش اضافه کنه
  • می تونین نبات رو به وسیله ی خرد کن یا آسیاب مخلوط کن پودر کنین و به جای شکر از اون استفاده کنین




طرز تهیه رولت خرما

(مخصوص ماه رمضان و سفره افطار)

رولت خرما

بهتر است در ماه مبارک رمضان عوض استفاده دائم و هر روزه از زولبیا و بامیه، گاهی نیز از شیرینی‌های مقوی خانگی همانند رولت خرما که حاوی موادی مغذی چون گردو و خرماست استفاده کنید.

مواد لازم:
   
گردو به مقدار لازم

پودر نارگیل به مقدار لازم

پودر پسته به مقدار لازم

بادام به مقدار لازم

خرما 1 کیلو گرم


 طرز تهیه:

هسته خرمای را درآورده و خرما را روی شعله خیلی ملایم گرم کرده و سپس درحالی که هنوز داغ است با گوشت کوب آن را بکوبید تا له شود. سپس خرمای له شده را بین دو پلاستیک با وردنه باز کنید.
پلاستیک رویی را بردارید و روی خرما پودرپسته و بادام و گردوی بو داده بریزید. و با کف دست کمی فشار بیاورید تا به خرما بچسبد. سپس از یک طرف لوله کنید و کل خرما را در پلاستیک بپوشانید به مدت چند ساعت در یخچال بگذراید روی آن را می توانید پودر نارگیل بپاشید تا از چسبندگی اش کم شود. سپس با یک چاقوی تیز و بزرگ رولت را برش بزنید .

رولت خرما

رولت خرما

نکات:

  • اگر ماکروویو در دسترس است خرما را درون کاسه ای بریزید و با قدرت ۶۰۰ وات به مدت ۲تا ۳دقیقه بسته به مقدار مواد قراردهید. و ۲تا ۳بار در این فاصله خرما ها را زیر و رو کنید.
  • بهتر است بادام و گردو را کمی روی حرارت ملایم بود دهید. کافیست که توی ماهیتابه بریزید کمی زیر و رو کنید.
  • می توانید کمی آرد را روی حرارت بو داده سپس کمی کره به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید کمی که رنگ آرد تغییر کرد شعله را خاموش کنید.و این خمیر را روی خرمای له شده بریزید و با پالت یا چاقو پخش کنید. سپس گردو و پسته را بریزید.

رولت خرما

رولت خرما





شله زرد

شله زرد

مواد لازم:

 برنج 2 فنجان
 شکر5 فنجان
 گلاب نصف فنجان
 کره 25 گرم
 خلال بادام و پسته 75 گرم
 زعفران سائیده نوک قاشق غذاخوری
 دارچین جهت تزئین مقداری

شله زرد

شله زرد را باید با برنج ایرانی اعلا درست کرد. گذشته از عطر و مزه،حتی شکل و قد برنج در کیفیت شله زرد تأثیر دارد.برای تهیه شله زرد به مقدار زیاد برای مراسم جشن و نذر و ... اندازه های دستور زیر را می توانید در هر رقمی که بخواهید ضرب کنید.

طرز تهیه:

ابتدا برنج را شسته و داخل قابلمه 6 پیمانه آب میریزیم و می گذاریم روی اجاق با حرارت بالا تا برنج جوش بیاید.

شله زرد

سپس زیر اجاق را کم کرده تا برنج کاملا نرم و به صورت بلوری شود. هنگام جوشیدن مرتب آن را هم بزنید تا ته آن نگیرد. سپس کره را به آن اضافه کنید.

شله زرد

بعد از 10 دقیقه شکر را به آن اضافه نمائید.
 

شله زرد

بعد از یک ساعت زعفران را که قبلا در آب جوش حل کرده ایم را به آن اضافه می کنیم.

شله زرد

در مرحله آخر گلاب به آن اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید خلال بادام و پسته داخل آن بریزید در غیر این صورت برای تزئین استفاده کنید.
 

شله زرد


راز و رمز یک شله زرد خوشمزه:

  • توجه کنید شله زرد پس از سرد شدن سفت می شود و وقتی داغ است شیرین تر به نظر می رسد.
  • برای آنکه رنگ زعفران به جسم برنج برود،برنج را یک روز پیش با اندکی زعفران خیس کنید.
  • معمولاً شله زرد را با خلال بادام و مغز پسته آرایش می کنند.گاهی هم مقداری خلال بادام در خود شله زرد می ریزند.
  • از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید .
  • اگر برنج خرده داشته باشد مهم نیست فقط باید بوی خوبی داشته باشد . وکاملا ً تمیز شده باشد
    ( از نظر سنگ ریزه و شلتوک و.....)
  • دقت کنید برنج را با آب و لرم کاملا بشویید در حدی که آب روی آن کاملا زلال باشد.
  • برنج شله زرد را حتما چند ساعت قبل از طبخ ، بدون نمک خیس کنید .
  • اضافه کردن یک پر نمک باعث می شود مزه شکر بهتر حس شود و شله زرد خوشمزه تر باشد.
  • اضافه کردن 8تا 10 برابر آب بستگی به نوع برنج دارد.
  • مقدار شکر را بستگی به ذائقه می توان کم یا زیاد کرد.
  • قبل از مغز پخت شدن برنج و لعاب دادن آن نباید شکر را اضافه کنید . چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی شود .
  • خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد چون در مزه شله زرد تاثیر می گذارد.
  • مقدار زعفران را می توان کم یا زیاد کرد .
  • می توانید از مقدرا کمی زعفران، کمی رنگ زعفران و گلاب بیشتر نیز استفاده کنید .
  • اگر شکر شله زرد کمی بود( چون بعضی شکرها شیرینی کمتری دارند) وقتی شکر دوم را اضافه کردید، حتما باید شله زرد 15تا20 دقیقه اضافه بجوشد تا آب نیندازد .
  • سفت بودن شله زرد را با مقدار مناسب آب جوش می توان درست کرد، ولی بعد از ریختن آ ب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
  • می توان روی در قابلمه شله زرد دم کنی گذاشت ، در این حالت زیر آن را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد یا در فر بگذرید .
  • زمانی می توانیم بگویی شله زرد جا افتاده که نرم وروان باشد سفت نباشد یا آب از برنج جدا نباشد.
  • شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود، تا در ظرف خنک شود، در غیر این صورت ، شله زرد آب می اندازد .
  • اگر گلاب غلیظ بود، می توانید از مقدار کمتری استفاده کنید .

این هم یک نمونه شله زرد در ظرف شکل دار.

شله زرد

این خوراک را می توان به عنوان یک دسر خوشمزه هم سرو نمود.

شله زرد

به هنگام ماه رمضان هم به عنوان افطاری در اکثر سفره های ایرانی دیده می شود که با دارچین روی آن را معمولاً با نام پنج تن تبرک می کنند...

شله زرد

شله زرد






رنگینک

(بوشهر)

رنگینک بوشهر

مواد لازم:


رطب                                                   نیم کیلو


مغز گردو                                              100 گرم


گرد شکر                                              نیم پیمانه


آرد                                                      2 پیمانه


روغن                                                   1 پیمانه


کره                                                     100 گرم


دارچین ساییده                                      به مقدار لازم


طرز تهیه:

هسته و کلاهک هر دانه خرما را درآورید و به جای آن یک تکه مغز گردو بگذارید ، آنگاه دانه های خرما را در بشقاب تخت کنار هم بنشانید،به طوری که جای کلاهک آن رو به بالا باشد.به این ترتیب تمام بشقاب را با خرما بپوشانید و حاشیه بشقاب را به اندازه یک بند انگشت برای سر ریز آرد و روغن باز بگذارید.

رنگینک بوشهر

آرد و روغن را در تابه بریزید و روی شعله ی ملایم با کاردک چوبی هم بزنید تا آرد به رنگ قهوه ای باز در آید،سپس کره را اضافه کنید.هم بزنید و بردارید.(آرد و روغن باید شل باشد،اگر سفت در آمد اندکی روغن اضافه کنید و کمی تفت بدهید.)

آرد و روغن داغ را روی خرما بریزید و با پشت قاشق صاف کنید تا روی خرما و اطراف آن را بپوشاند، سپس گرد شکر را روی آرد بپاشید.روی رنگینک را با گرد دارچین آرایش کنید و سپس در خچال بگذارید تا خنک شود.


نکته ها و گفته ها:

رنگینک را باید با رطب فارس و خوزستان یا خرمای بم درست کرد. خرمای سفت برای رنگینک مناسب نیست.


       توجه:

شما می توانید در ماه مبارک رمضان رنگینک را به سبب مقوی بودن در سفره ی افطار جای دهید.








آشنایی با روش تهیه

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

مواد لازم:


ماست چکیده                                          1 پیمانه


اسفناج                                                  1 کیلو


نمک و فلفل                                            به مقدار لازم



طرز تهیه بورانی اسفناج:

ابتدا اسفناج ها را تمییز بشویید و سپس آن ها را ساطوری کرده و بعد بپزید. سپس آب آن را گرفته و خوب بچلانید.

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

ماست را کمی با آب بزنید، روی اسفناج بریزید ، نمک و فلفل بپاشید و خوب هم بزنید. حدود 1 الی 2 ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود.سپس از یخچال بیرون آورده بگذارید و سرو کنید.

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

بورانی اسفناج

نکته ها و گفته ها:

بورانی غذای ساده و مطبوعی است که یک پای آن همیشه ماست است و پای دیگرش می تواند از یک یا چند نوع سبزی یا تره بار ، خام یا پخته ، تازه یا خشک ، تشکیل شود.به همه ی دستورهای بورانی می توان بر حسب دل خواه از 1 تا 6 پر سیر به صورت ساطوری یا کوبیده اضافه کرد.فلفلی که در بورانی به کار می رود بهتر است تازه ساب باشد.


هنگام سرو:

روی ظرف بورانی را می توانید با کمی ماست یا خامه اندود کنید و یک قاشق محلول زعفران روی ماست بریزید.


      توجه:

  • بورانی اسفناج خام:به جای اسفناج پخته ، اسفناج خام ساطوری به کار ببرید.این بورانی با ماست تازه ی شیرین بهتر می شود.می توانید کمی مغز گردوی کوبیده هم اضافه کنید.



دستور تهیه

سالاد الویه

سالاد الویه

مواد لازم:


سینه مرغ پخته                                            نیم کیلو


سیب زمینی استامبولی                                نیم کیلو


هویج متوسط                                               3 عدد


نخود سبز پخته                                            1 پیمانه


خیار شور                                                   به مقدار کافی


جعفری یا گشنیز                                          6 شاخه


خامه                                                         2 الی 3 قاشق 


سس مایونز                                                1 پبمانه


سرکه یا آب لیمو                                          2 قاشق


تربچه نقلی                                                 4 الی 5 عدد


زیتون سیاه                                                 7عدد


روغن زیتون                                                 2 قاشق


نمک                                                         به مقدار کافی



طرز تهیه:

ابتدا مرغ را پخته و به صورت نخودی خورد کنید.سیب زمینی را نیز پخته پوست کنده و تکه تکه کنید.سبزی و پیاز را ساطوری کنید.مرغ را با هویج و سیب زمینی استامبولی و خیارشور و پیاز و نخود سبز در یک ظرف بریزید.دو سوم سس مایونز را با روغن زیتون و سرکه و خامه مخلوط کنید و روی اجزای سالاد بریزید و نمک بزنید و خوب زیر و رو کنید.اگر ملاط سالاد کافی نبود کمی مایونز به آن اضافه کنید ولی مایونز را یکجا نریزید تا سالاد شل نشود.


سالاد الویه

در هنگام سرو:

معمولاً سالاد الویه را در یک ظرف مسطح به صورت گنبدی در می آورند و روی آن را با باقیمانده ی مایونز اندود میکنند و دانه های زیتون و تربچه ی نقلی را مانند نگین در آن می نشانند و دور ظرف را با جعفری آرایش می کنند.باید دانست که گنبد تنها شکل عرضه ی این سالاد نیست.می توان آن را به طور بی شکل در ظرفی ریخت و با همان زیتون و تربچه و جعفری آرایش کرد، یا با قالب کیک حلقه ای شکل داد و وسط آن را با سبزی یا لبو یا هویج پر کرد.


سالاد الویه

سالاد الویه


نکته ها و گفته ها:

سالاد الویه در واقع نوعی سالاد روس است که در خانه ها و در رستوران ها و اغذیه فروشی های ایران کمی تحول پیدا کرده و چیزهایی به آن اضافه شده.


      توجه:

  • گاهی تخم مرغ سفت ،و حتی کالباس ، هم به سالاد الویه می زنند.

سالاد الویه







حلـوا کاسه‌ای

حلوا کاسه ای

مواد لازم:

آرد برنج یک پیمانه

 شکر دو پیمانه سرخالی

 آب دو پیمانه

 گلاب یک پیمانه

 زعفران آب‌کرده نصف پیمانه

 روغن مایع نصف پیمانه

خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه:

آرد برنج را تفت داده (با حرارت کم)، قبل از تغییر رنگ آرد آن را برداشته کمی که حرارتش را از دست داد با گلاب مخلوط کنید. آب را جوش آورده و شکر را به آن اضافه کرده زمانی که شکر در آب حل شد زعفران را هم به آن افزوده شعله را کم کرده بعد مخلوط آرد برنج و گلاب را هم به مواد اضافه کنید. مخلوط را مرتب هم زده تا مواد جذب یکدیگر شوند و مایه غلیظ شود بعد روغن را اضافه کرده و هم زده تا روغن هم جذب حلوا شود، زمانی که حلوا شروع به جوشیدن کرد، آماده است. روی حلوا را با خلال‌پسته و بادام تزئین کنید





حلوا با روکش سوهان کنجدی

حلوا با روکش سوهان کنجدی


مواد لازم برای سوهان:

شکر 300 گرم
آب 60 میلی لیتر
عسل 100 گرم
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق چایخوری
کنجد 250 گرم
خلال پسته به میزان لازم


مواد لازم برای شهد :

شکر 2 پیمانه
آب 2 پیمانه
هل ساییده یک دوم قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق سوپخوری
گلاب: یک چهارم پیمانه


مواد لازم برای حلوا:

آرد نانوایی 1 پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
خلال پسته وپودر نارگیل به میزان لازم

طرز تهیه سوهان:

در ظرفی شکر ،آب ،عسل را خوب مخلوط کنید وروی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملاً حل شود. حدود 20دقیقه زمان لازم است تا مایه غلظت کافی را به دست آورد. بعد از 10دقیقه جوشیدن به اندازه یک دوم قاشق چایخوری از مایه بردارید و درظرفی از آب یخ بریزید و آن را امتحان کنید؛اگرمایه ،بین دندان ترد و شکننده بود باید کنجدو زعفران دم کرده را به مخلوط روی حرارت افزود و اگر به دندان چسبید، هنوز احتیاج به جوشیدن دارد .پس از ریختن کنجد آن را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
سپس ازمخلوط آماده شده با قاشق چایخوری روی سینی چرب کرده بریزید و بعد به دلخواه روی هرکدام چند خلال پسته بریزید .

طرز تهیه شهد:

شکر،آب ،هل ساییده ،زعفران دم کرده و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید .مواد را خوب هم بزنید تا شکرحل شود همین که شکرحل شد مواد را از روی حرارت بردارید .

طرزتهیه حلوا :

آرد را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید آرد را مرتب هم بزنید تا رنگ آن قهوه ای کم رنگ شود.این مرحله را با دقت انجام دهید تا آرد یکدست بوداده شود و نسوزد .سپس روغن و کره را اضافه کنید و حرارت را کم نمایید تا آرد در روغن و کره تفت بخورد.سپس شهد را که از قبل آماده کرده اید،کم کم اضافه کنیدو سریع هم بزنید تا حلوا گلوله نشود. وقتی حلوا به روغن افتاد،آن را از روی حرارت بردارید.


درآخرمقداری ازحلوا را بین دوتکه از سوهان کنجدی بگذارید و با خلال پسته یا پودرنارگیل تزیین کنید.

حلوا با روکش سوهان کنجدی







طرز تهیه بورانی

بورانی سیب زمینی

(هندوستان)

 بورانی سیب زمینی هندوستان

مواد لازم:


ماست چکیده                                           2 پیمانه


سیب زمینی                                            4 عدد


گشنیز ساطوری                                       2 الی 3 قاشق


زیره                                                       1قاشق مربا خوری


فلفل قرمز                                               ساییده اندکی


روغن ، نمک و فلفل                                  به مقدار کافی



طرز تهیه:

ابتدا سیب زمینی را پخته پوست آن را بگیرید و سپس به صورت فندقی خورد کنید.ماست را در ظرف بریزید تا صاف شود.اگر ماست سفت باشد اندکی آب اضافه کنید و آن را خوب بزنید.کمی نمک و فلفل روی ماست بپاشید و خوب مخلوط کنید.


طرز تهیه بورانی سیب زمینی هندوستان

طرز تهیه بورانی سیب زمینی هندوستان


3قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و فلفل قرمز را با زیره در آن بریزید و یک چرخ بدهیدوسیب زمینی را در تابه بریزید و چند بار زیر و رو کنید ، سپس بدارید و بگذارید خنک شود.سیب زمینی را با ماست مخلوط کنید ، سپس در ظرف سالاد بریزید و گشنیز را روی آن بپاشید.

 بورانی سیب زمینی هندوستان








حلوا 

حلوا


حلوا یک دسر ایرانی است که البته عرب ها نیز این دسر را به شکل دیگری در مجموعه غذایی خود دارند.
حلوا معمولا در مراسم سوگواری بسیار طبخ شده و بیشتر در این گونه مراسم دیده میشود . البته ایرانیان حلوا را در میز دسر نیز با تزیینات زیبا و شکل های مختلف نیز سرو میکنند. حلوا نزد ایرانیان انواع مختلفی دارد ولی این دستور حلوای عمومی و مجلسی است که توسط اکثر اقوام ایرانی تهیه میگردد.


مواد لازم :

آرد سفید یک پیمانه

شکر یک پیمانه

روغن حیوانی " یا روغن جامد بنا به سلیقتون  " ۳ قاشق غذا خوری سر پر

زعفران : به مقدار لازم

گلاب : ۲ الی ۵/۲ قاشق غذا خوری

( البته بستگی به بودار بودن یا نبودن گلابتون داره . که اندازشو خودتون عوض کنین) 

طرز تهیه :


آرد رو در ماهیتابه میریزیم و روی حرارت ملایم می ذاریم تا تفت داده بشه و رنگش از سفید به قهوه ای کم رنگ " طلایی" تغییر رنگ بده . در این مدت تفت داده شدن مدام باید آرد رو به هم بزنیم که نسوزه . بعد از این که آرد تفت داده شد روغن رو بهش اضافه می کنیم و به هم میزنیم تا موادمون به یه محلول قهوای رنگ تبدیل بشه . به مدت ۵ دقیقه اونو به هم می زنیم . بعد از اون یه استکان آب جوش رو به موادمون اضافه می کنیم و تند تند به هم می زنیم تا گوله گوله نشه و موادمون یه دست بشه . حدود ۲ دقیقه بهم میزنیم . بعد ازاین مرحله  شکر رو در یه لیوان سر خالی آب جوش حل می کنیم و به موادمون اضافه می کنیم و بازم مدام به هم می زنیم تا گوله گوله نشه.


فوت و فن یک حلوای خوب:
  • می تونیم شکر رو توی یه لیوان آب سرد روی حرارت گاز بذاریم تا آب شه بعد اونو به حلوا اضافه کنیم

          میشه کمتر از یه لیوان آب هم استفاده کرد. بستگی به موادتون داره

  • وقتی شکر و آب رو هم اضافه کردیم زعفرون رو که از قبل در یه کم آب جوش " یک پنجم استکان " ریختیم و روی حرارت سماور یا در کتری گذاشتیم تا دم بکشه " مدت ۲۰ دقیقه" به موادمون اضافه می کنیم و رنگی که به وجو اومد دقیقا رنگیه که حلوامون به خودش میگیره
  • دوستانی که می خوان حلواشون قهوه ای پر رنگ " سوخته " بشه نباید زعفرون بهش اضافه کنن و یه کم هم بیشتر باید روغن و آردشون رو تفت بدن


در آخر گلاب رو به موادمون اضافه می کنیم و به مدت ۴ دقیقه به هم  می زنیمش . در ماهیتابه رو می ذاریم و ۵ تا ۱۰ دقیقه فرصت میدیم تا حلوامون جا بیفته

حالا حلوامون آماده شد. در ظرف میریزیم و با پودر پسته و بادام آن را تزیینش می کنیم....


حلوا

حلوا

طرز تهیه حلوا در مایکرو فر :

ظرف گودی را انتخاب کرده شکر، گلاب، زعفران و آب را در آن ریخته و کاملاً با هم مخلوط می کنیم ظرف را بدون درپوش به مدت ۵-۴ دقیقه با قدرت ۹۰۰ در مایکروویو می گذاریم شربت حلوا آماده است. آرد و روغن را در ظرف مسطحی با هم مخلوط می کنیم. آنرا به مدت ۱۳ـ۱۱ دقیقه قدرت ۶۰۰ زمان می دهیم بعد از گذشت ۵ دقیقه از زمان ۲ تا ۳ بار آرد را هم می زنیم تا رنگ آن طلایی گردد سپس شربت آماده شده را با آرد تفت داده شده در بیرون از مایکرو فر با هم مخلوط می کنیم.

خواستید درست کنید و نوش جان کنید یاد ما هم بیفتید ولی در نظر داشته باشید که هر ۱۰۰ گرم حلوا حدود ۴۰۰ کالری دارد پس در خوردنش هم دقت کنید..

حلوا






بورانی اسفناج

(هندوستان)

مواد لازم:


ماست شیرین                                             2 پیمانه


اسفناج                                                      1 کیلو


روغن                                                         1 قاشق


زیره ساییده                                                3 قاشق چای خوری


تخم خردل                                                  نصف قاشق چای خوری 


تخم شنبلیله ساییده                                    1 قاشق چای خوری


فلفل قرمز ساییده                                        1 قاشق چای خوری


نمک                                                          به میزان لازم

 

روش تهیه:

ابتدا ماست را خوب بزنید.

اسفناج را پخته و آب آن را بگیرید.

روغن را در تابه داغ کنید ، زیره و فلفل و تخم خردل و تخم شنبلیله را در روغن بریزید و یک چرخ بدهید و بردارید،همراه با اسفناج توی ماست بریزید، اندکی نمک بپاشید و هم بزنید.بورانی اسفناج هندی شما آماده است.


شربت خیارسکنجبین با طعم نعناع

شربت خیار سکنجبین با طعم نعناع

اگر در جست‌وجوی یک شربت گوارا، خوش‌عطر و دلپذیر برای عصرهای تابستان هستید پیشنهاد می‌کنیم یک بار شربت خیار سکنجبین را همراه عرقیات گیاهی تجربه کنید.

 تهیه این شربت که یکی از معروف‌ترین و پرخاصیت‌ترین نوشیدنی‌ها در طب سنتی ایران است علاوه بر آنکه موجب افزایش نشاط شما می‌شود تاثیرات درمانی و شفابخشی زیادی دارد.


اگر تصمیم دارید از شربت سکنجبین و خیار برای یک مهمانی دوستانه در عصر یکی از روزهای گرم تابستان استفاده کنید؛ می‌توانید، عرق نعناع و گلاب نیز به آن اضافه کنید


مواد لازم برای یک نفر

    خیار: 2 عدد
    لیموترش: یک عدد
    سکنجبین یا عسل: نصف فنجان
    عرق‌نعنا یا گلاب: نصف فنجان

روش تهیه :


پیش از هرچیز لیمو‌ترش را پوست بگیرید و فیله آن را جدا کرده و همراه عرق نعناع درون پارچ مخلوط‌کن بریزید.

پس از آن خیار را خوب شسته و آن را با پوست داخل پارچ اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. برای مخلوط کردن این مواد تنها کافی است با سرعت بالا به‌مدت یک دقیقه دستگاه را روشن کنید. توجه داشته باشید برای هر لیوان احتیاج به یک خیار متوسط دارید.

بعد از مخلوط شدن این مواد، آنها را درون لیوان بریزید و متناسب با ذائقه خود و مهمان‌تان سکنجبین به لیوان‌ها اضافه کنید. می‌توانید با کم و زیاد کردن میزان سکنجبین یک شربت سکنجبین خیار شیرین یا کم‌شیرین تهیه کنید.

بهترین روش برای تزیین این نوشیدنی خوش‌آب و رنگ آن است که پس از اضافه کردن چند قطعه یخ به داخل لیوان، 6 تا 7 برش نازک از یک خیار متوسط را درون آن بریزید و با یک برش نازک از لیموترش آن را تزیین کنید.

روش دیگر آن است که از برگ‌های تازه نعناع برای تزیین استفاده کنید. در این حالت می‌توانید چند برگ از نعنای تازه را ساطوری کرده و آن را به شربت خیار و سکنجبین اضافه کنید و به جای برش لیمو یک برگ نعناع را روی لیوان قرار دهید.

برای تهیه این شربت می‌توانید به جای سکنجبین از عسل نیز برای شیرین کردن طعم آن استفاده کنید.


جنبه درمانی این نوشیدنی:

      روز‌های گرم تابستان را بدون گرمازدگی بگذرانید

      توان و ایمنی بدن را افزایش دهید

      تنش‌ها و استرس‌های روزمره را فراموش کنید

     حرارت معده و دستگاه گوارش را کاهش دهید

  دردهایی مثل :دل‌پیچه، دل درد، نفخ، سکسکه و اسهال را  به صورت طبیعی درمان کنید


   این نوشیدنی را خنک بنوشید


اضافه کردن سکنجبین به خیارسکنجبین خواص درمانی کم‌نظیری را به نوشیدنی شما می‌دهد، از این رو توصیه ما این است که برای دریافت بیشتر خواص درمانی و شفابخش آن از سکنجبین‌هایی که با قند طبیعی تهیه می‌شوند، استفاده کنید و سکنجبین‌هایی را برای تهیه این نوشیدنی انتخاب کنید که شیرین یا مایل به شیرینی باشند. در این صورت می‌توانید علاوه بر آنکه با این نوشیدنی حرارت معده و دستگاه گوارش را کم کنید، از خواص صفرابر سکنجبین نیز بهره‌مند شوید.



روزهای گرم تابستان با عرق نعناع

شربت خیار سکنجبین با طعم نعناع



افزودن نصف فنجان عرق نعناع به شربت سکنجبین علاوه بر آنکه عطر دلنشین و مطبوعی به شربت می‌بخشد، می‌تواند در تسکین سردردهای ناشی از گرمای هوا که در ماه‌های گرم سال میان مردم متداول است بسیار موثر باشد. از این رو ترکیب آن با سکنجبین می‌تواند بهترین انتخاب برای روزهای گرم تابستان باشد. این عرق گیاهی علاوه بر این می‌تواند به‌عنوان یک داروی طبیعی و گیاهی برای تسکین و درمان دل‌پیچه، دل درد، نفخ، سکسکه و اسهال مورد استفاده قرار گیرد.


نکته :

سکنجبین یکی از بهترین موادطبیعی صفرابر است. کبد انسان در طول روز مقدار مشخصی صفرا تولید می‌کند که این صفرا باید از طریق معده برای هضم بهتر موادغذایی به ویژه غذاهای چرب به روده‌ها هدایت شود. اگر این صفرا از کیسه صفرا به روده‌ها نرود یا به‌طور کلی کبد قادر به تولید آن به میزان کافی نباشد در این صورت اختلال در عملکرد دستگاه گوارش به‌وجود می‌آید. در طب سنتی برای درمان این مسئله نوشیدن سکنجبین با آب را پیشنهاد می‌کنند که می‌تواند صفرای حبس شده در کبد را به بیرون هدایت کند.


گلاب؛ مفرح و آرام‌بخش

اگر تصمیم دارید از شربت سکنجبین و خیار برای یک مهمانی دوستانه در عصر یکی از روزهای گرم تابستان استفاده کنید، می‌توانید عرق نعناع وگلاب نیز به آن اضافه کنید. گلاب یکی از بهترین گزینه‌ها برای افراد مضطرب است. این عرق گیاهی مانند نعناع خاصیت خنک‌کنندگی دارد و برای تقویت قلب و معده دارویی موثر به‌شمار می‌رود. درمانگران طب سنتی نوشیدن این عرق گیاهی را در زمان ابتلا به سردردهای ناشی از استشمام هوای آلوده و آلودگی صوتی بسیار موثر می‌دانند.


افزایش توان بدن با لیموترش

 شربت خیارسکنجبین با طعم نعناع


لیموترش یکی از غنی‌ترین میوه‌های طبیعی برای تامین ویتامین  c و پتاسیم بدن است، به همین دلیل است که لیموترش را یکی از بهترین خوراکی‌ها برای افزایش توان و مقاومت بدن می‌دانند و آن را در گروه میوه‌های ضد‌سرطان می‌شمارند. اضافه کردن فیله لیموترش به شربت سکنجبین و خیار علاوه بر آنکه خاصیت ضد‌اسهال عرق نعناع را افزایش می‌دهد بلکه به تقویت عملکرد کبد و پانکراس نیز کمک می‌کند.

نکته :

نوشیدن شربت خیارسکنجبین در روزهای گرم تابستان تاثیر زیادی در کاهش حرارت درونی بدن و افزایش میزان نشاط و شادابی افراد دارد


روش آسان پخت کیک
کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

 مواد لازم:


آرد گندم                                             300 گرم

کره (قطعه‌قطعه شده)                           200 گرم

پودر قند                                              170 گرم

نمک                                                   یک چهارم قاشق چای‌خوری

پوست لیموترش رنده‌شده                      یک چهارم قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ                                             یک عدد

آناناس کنسروی یا تازه                          750 گرم

شکر                                                 50 گرم

گردو                                                 100 گرم

آب‌لیمو ترش                                       4 قاشق سوپ‌خوری

روش تهیه:

آرد، کره، 70گرم پودرقند، نمک، پوست لیموترش و تخم‌مرغ را در یک ظرف بریزید. پس از مخلوط کردن مواد با قاشق، با دست، خوب مواد را ورز دهید تا خمیری یکدست حاصل شود. حالا این خمیر را به شکل یک گلوله درآورید، سپس خمیر گلوله‌ای را داخل لایه‌ای از سلفون بپیچید و حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا شکل بگیرد.اگر می‌خواهید از کمپوت آناناس استفاده کنید، آناناس‌ها را از داخل آب آن بیرون آورده و با چاقو به دو نیم کرده، در ظرفی قرار دهید. در غیر این صورت، آناناس تازه را پوست کنده، خرد کنید. حالا مقداری پودرقند روی تکه‌های آناناس بپاشید و چند دقیقه بگذارید تا آب آنها کمی کشیده شود.
قالب کیکی با ارتفاع کم آماده کنید و سطح داخل آن را با کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی پوشش دهید، سپس خمیر را روی آن پهن کنید و حلقه‌های آناناس را روی آن بچینید. مغز گردو را نیز خرد کنید و روی حلقه‌های آناناس بریزید. حالا قالب را در طبقه وسط فر با همان درجه و حدود 20دقیقه حرارت دهید تا کیک بپزد.
در این فاصله، باقیمانده پودر قند را با آب لیموترش مخلوط کرده، پس از پخت کیک، سطح روی آن را با قلم‌موی مخصوص آشپزی به این مواد آغشته کنید.کیک‌ها را به مدت 13 الی 15 دقیقه داخل فر قرار دهید و سینی فر را یک‌بار در میان زمان پخت بچرخانید.ولی از زمانی که عطر کیک تازه پراکنده شد و گوشه کیک‌ها کمی خودش را گرفت، مدتی صبر کنید و سپس آن‌ها را از فر خارج کنید.


 نکته ها و گفته ها:

این کیک برخلاف نامش که تداعی‌کننده کیکی اسفنجی و پف‌دار است، به شیرینی آناناسی شباهت بیشتری دارد.
در ضمن شما می‌توانید به جای کمپوت آناناس،از آناناس تازه استفاده کنید.


 توجه:

  • فر اجاق‌گاز را روی حرارت 200درجه سانتی‌گراد یا 390 درجه فارنهایت یا شماره6 بگذارید تا گرم شود.
  • مواد لازم برای تعداد 4 نفر می باشد.
کیک اسفنجی
کیک اسفنجی



 

  












ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan