سیمرغ شهر || آموزش پخت 20 نوع سوپ | آموزش آشپزی و روش پخت غذا

  • ۱۵:۲۷

سوپ گوجه فرنگی و سویا

(عصاره جوانی)

سوپ گوجه فرنگی و سویا

این یک سوپ بسیار ساده، ولی بسیار مفید به ویژه برای خانم ها است. مصرف گوجه فرنگی به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی در فصل تابستان بسیار مفید است و لوبیای سویا نیز در طب چینی بهترین غذایی است که می تواند تعادل هورمون های بدن زنان را حفظ کند.

مواد لازم:

گوجه فرنگی، لوبیای سویا

ادویه ها:

نمک، آبلیمو

طرز تهیه:

1. لوبیای سویای خشک را بیشتر از 24 ساعت در آب خیسانده و بعد پوست لوبیا را جدا کنید.


سوپ گوجه فرنگی و سویا


2. لوبیای سویا را 3 تا 4 ساعت در آب بجوشانید تا وقتی که لوبیا بسیار نرم شود.

3. گوجه فرنگی را نیم دقیقه در آب جوش بگذارید و پوست آن را جدا کنید بردارید.


سوپ گوجه فرنگی و سویا

4. گوجه فرنگی را در قابلمه ریخته و با شعله پایین بپزید تا به صورت سس در آید.

سوپ گوجه فرنگی و سویا

5. لوبیای سویا را اضافه کنید. با افزودن مقداری آب، آبلیمو، نمک و شکر، غذا آماده است.



سوپ گوجه فرنگی و سویا




آشنایی با روش تهیه سوپ
سوپ قارچ و کرفس
(سفره افطار)
 سوپ قارچ و کرفس

مواد لازم:


کره                                                       2 قاشق غذاخوری

پیاز متوسط                                             یک عدد

کرفس                                                   2 شاخه

سیر                                                      یک حبه


قارچ                                                      450 گرم


آب مرغ یا سبزی‌جات                                 ‌4 پیمانه

سیب‌زمینی                                             200 گرم

جعفری خرد شده تازه                                2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل                                             به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا پیاز و کرفس و سیر را کاملاً به صورت ریز خرد کنید.قارچ را خوب شسته و به صورت درشت تکه تکه کنید.سیب زمینی را نیز پوست بکنید پس از شستشو به صورت مکعبی خرد کنید.کره را درون قابلمه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط ذوب کنید.پیاز، کرفس و سیر را به ظرف اضافه کرده و حدود 4- 3 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند آن‌ها را بپزید.قارچ را به مخلوط فوق اضافه کرده و 6- 5 دقیقه دیگر آن‌ها را بپزید.آب مرغ و سیب‌زمینی را به ظرف اضافه کرده و بگذارید بجوشند سپس با حرارت کم تا 30 دقیقه آن‌ها را بپزید.با استفاده از هم‌زن و یا دستگاه غذاساز سوپ را به صورت درشت پوره کنید.ابتدا جعفری سپس نمک و فلفل را به سوپ اضافه کرده و تا سرد نشده آن را میل کنید.


سوپ قارچ و کرفس

 سوپ قارچ و کرفس

سوپ قارچ و کرفس



نکته ها و گفته ها:

قارچ، کرفس و سیب‌زمینی از اجزای اصلی این سوپ داغ و خوشمزه هستند که برای درمان سرماخوردگی نیز مفیدند.


 سوپ قارچ و کرفس



طرز تهیه سوپ

سوپ گوشت و رشته

(سفره افطار)

سوپ گوشت و رشته

مواد لازم :


کره                                                       دو قاشق مرباخوری


گوشت خرد شده                                     200 گرم


پیاز خرد شده                                          یک عدد


گوجه فرنگی                                           450 گرم


گشنیز                                                  چهار قاشق مرباخوری


جعفری                                                  دو قاشق مرباخوری


زردچوبه                                                 نصف قاشق مرباخوری


دارچین                                                  نصف قاشق مرباخوری


فلفل قرمز                                              یک چهارم قاشق مرباخوری


آب مرغ                                                  نصف فنجان


آب                                                        2‎/5 فنجان


نخود پخته شده                                       نصف فنجان


پیاز کوچک                                               چهار عدد


رشته سوپی                                           یک چهارم فنجان


برگ گشنیز                                              کمی


لیموترش                                                 برای تزئین

 

طرز تهیه :
کره را در یک تابه بزرگ ریخته و گوشت را در آن تفت دهید.سپس گوجه فرنگی ها را خرد کرده و با پیاز خرد شده به مواد اضافه کنید.سپس برای ۱۰ دقیقه آنها را با هم تفت داده، جعفری، گشنیز، زردچوبه ، دارچین و فلفل قرمز را اضافه کنید و اجازه دهید برای پنج دقیقه دیگر با هم تفت داده شوند.سپس آب مرغ و چهار پیاز کوچک و آب را افزوده و بگذارید به جوش بیاید.حرارت زیر قابلمه را کم کرده تا مواد برای ۳۰ دقیقه با هم بپزد.سپس رشته سوپی را اضافه کرده و بگذارید برای پنج دقیقه بپزد.سوپ پخته شده را با لیموترش و گشنیز تزئین کرده و میل کنید.


سوپ گوشت و رشته




روش پخت سوپ
سوپ هویج

(سفره افطار)
سوپ هویج

مواد مورد نیاز سوپ:



آرد                                                     2 قاشق سوپخوری

زعفران                                                نیم قاشق چایخوری

فلفل و نمک                                         به میزان لازم

کره                                                     2 قاشق سوپخوری

هویج تمیز و رنده شده                           3 عدد

آب جوجه                                             یک و نیم فنجان

آب لیمو ترش                                        2 قاشق سوپخوری

زرده تخم مرغ                                        3 عدد

آب                                                      6 فنجان

پیاز خرد شده                                        2 عدد

قطعاتی از جوجه                                    گردن، بال، دل و جگر

خامه                                                   2 قاشق سوپخوری



روش طبخ:
قطعات پیاز را خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. آب و قطعات جوجه، آب جوجه، زعفران، هویج، فلفل و نمک را به آن بیفزایید و در دیگ را گذاشته روی شعله ملایم بپزید (حدود 45 دقیقه کافی است) زرده تخم مرغ و عصاره لیمو ترش را در یک کاسه کوچک هم بزنید و آن را به سوپ اضافه کنید.
قطعات مختلف جوجه را از سوپ بیرون آورده، بگذارید سرد شود و استخوانها را دور بیندازید. یک فنجان سوپ را در یک کاسه کوچک ریخته و در آن بتدریج آرد ریخته و هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. سپس سوپ را در دیگ ریخته مجددا برای چند دقیقه روی آتش ملایم بپزید و موقع سرو کردن رویش خامه بریزید. این سوپ برای اطفال هم مفید است منتهی بهتر است موقع دادن آن به اطفال روی آن خامه ریخته نشود.


سوپ هویج

سوپ هویج و عدس

سوپ هویج


روش تهیه سوپ

سوپ چربی سوز (رژیمی)

سوپ چربی سوز

مواد لازم:

آب                                                         4 لیتر
 

پیاز درشت خرد شده                                 4 عدد
 

سیر له شده                                           4 حبه

هویج خرد شده نگینی                               4 عدد

کدو سبز خرد شده نگینی                          4 عدد

 گل کلم خرد شده                                   200 گرم

فلفل دلمه ای خرد شده                            2 عدد


کرفس ریز شده                                       2 شاخه


گوجه پوست گرفته                                   6 عدد


عصاره مرغ                                             2 قطعه


یا آب مرغ بدون روغن                                یک لیوان


 
روش پخت این سوپ:
مواد را داخل قابلمه ریخته نمک، فلفل و پودر کاری را به دلخواه اضافه کنید. سپس در ظرف را بسته تا مواد حدوداً ۱۵ دقیقه به خوبی پخته و نرم شوند. بهتر است از له شدن مواد جلوگیری شود تا ویتامین سبزیجات حفظ شود. هر بار که احساس گرسنگی کردید از این سوپ میل کنید.



نکته ها و گفته ها:
خاصیت این سوپ باعث می شود که با هر بار مصرف لاغرتر شوید. این رژیم غذایی در مورد بیماران قلبی یا کسانی که عمل جراحی دارند توصیه می شود تا وزن آنها کمتر شود و خوشبختانه برعکس برخی رژیم های لاغری هیچ ریسکی در برنخواهد داشت.


       توجه:

این سوپ علاوه بر سوزاندن چربی های اضافی باعث تمیز شدن سیستم گوارشی میشود





طرز تهیه سوپ

سوپ کلم بروکلی

(سفره افطار)

سوپ کلم بروکلی

مواد لازم :


کره آب شده                                                 3 قاشق غذاخوری


پیاز خرد شده                                                نصف پیمانه


آرد                                                              نصف پیمانه


آب مرغ یا آب گوشت                                       نصف پیمانه


کلم بروکلی ( خرد شده )‌                                 50 گرم


هویج پخته ( پوره شده )‌                                 یک قاشق غذاخوری


پودر جوز هندی                                             به مقدار دلخواه


پنیر چدار                                                     60 گرم


نمک و فلفل                                                 به مقدار لازم



طرز تهیه :
ابتدا پیازهای خرد شده را با یک قاشق کره آب شده مخلوط کنید و کنار بگذارید. سپس باقی کره را درون یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. آرد را به آن اضافه کنید و حدود 5 ـ3 دقیقه به هم بزنید. سپس آب مرغ یا گوشت را به ظرف اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید حدود 20 دقیقه بجوشد. حالا کلم بروکلی، هویج و بعد پیاز را که کنار گذاشته بودید، به مواد درون ظرف اضافه کنید. حدود 20 تا 25 دقیقه منتظر شوید تا سبزیجات کاملا پخته و نرم شود. نمک و فلفل را به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید. در این حال سوپ باید کاملاً غلیظ شده باشد. مواد را داخل مخلوط‌ کن بریزید. خوب به هم بزنید تا حالت پوره پیدا کند، سپس دوباره به قابلمه برگردانید. حرارت را کمی زیاد کنید و پنیر چدار را به آن اضافه کنید. بگذارید تا مواد کاملا حالت یکنواخت پیدا کند. وقتی آماده شد، به اندازه دلخواه به آن جوز هندی بزنید و پس از تزئین، سرو کنید.


سوپ کلم بروکلی

سوپ کلم بروکلی

سوپ کلم بروکلی



نکته ها و گفته ها:
از آنجا که این سوپ کالری بالایی دارد، برای کسانی که از رژیم‌های کاهش وزن استفاده می‌کنند یا چربی خون بالا دارند، توصیه نمی‌شود.



سوپ کلم بروکلی

       توجه:

  • مواد ذکر شده در این دستور برای 2 نفر کافیست.


سوپ کلم بروکلی





دستور پخت سوپ
 سوپ سبزیجات
(سفره افطار)
سوپ سبزیجات


مواد مورد نیاز:
 

تره فرنگی تمیز شده                                    2 عدد


کرفس ریز خرد شده                                     2 ساقه


سیر قیمه قیمه شده                                    2 حبه


روغن زیتون                                                 1 قاشق سوپ خوری


آب مرغ                                                       400 گرم


گوجه فرنگی خرد شده                                   به میزان لازم

 

ریحان                                                         به میزان لازم


پونه کوهی                                                  به میزان لازم


کلم خرد شده                                              4 پیمانه


کدوی متوسط خرد شده                                 2 عدد


اسفناج                                                       150 گرم


جعفری ریز خرد شده(یا ریحان)                        نصف پیمانه


سرکه                                                        دو قاشق سوپ خوری


دستور پخت سوپ سبزیجات:
در قابلمه‌ای مناسب تره فرنگی، کرفس، سیر در حدود 10 دقیقه (تا وقتی که تغییر رنگ نداده است) تفت می‌دهیم.سپس کدو سبز، گوجه فرنگی و کلم پیچ به اضافه 4/1 قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه به مواد دیگر اضافه می‌کنیم.می‌گذاریم تا به جوش آید، شعله را کم کرده تا 5 دقیقه آهشته بجوشد مقداری از اسفناج را اضافه کرده کمی صبر کرده سپس بقیه اسفناج، جعفری و سرکه را اضافه می‌کنیم.


سوپ سبزیجات

سوپ سبزیجات

نکته ها و گفته ها:

هنگامیکه این سوپ لذیذ و مملو از ویتامین را بخورید ذره ای هم احساس پشیمانی از پخت آن نخواهید کرد. این سوپ شامل کلم، اسفناج، تره فرنگی و کدو سبز است و تنها 90 کالری می‌باشد.


      توجه:

  • زمان پخت این سوپ 35 دقیقه می باشد.
  • مقدار مواد ذکر شده در این دستور برای 8 نفر کافیست.
سوپ سبزیجات






آشنایی با روش پخت سوپ

سوپ سیب زمینی

(سفره افطار)

سوپ سیب زمینی

مواد لازم:


روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری


پیاز کوچک: یک‌دوم عدد


هویج کوچک: یک‌دوم عدد


سیر: ۳ حبه


گوجه‌فرنگی: یک و یک‌دوم عدد


فلفل دلمه‌ای قرمز: یک‌دوم عدد


پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه


سیب‌زمینی متوسط: یک عدد


آب مرغ: یک پیمانه


برگ سبزیجات: برگ بو، آویشن و جعفری


نمک و فلفل: به مقدار لازم



روش پخت:

روغن را درون یک ظرف ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پیاز و هویج را خرد کرده و درون روغن بریزید. حدود ۵ دقیقه آنها را روی حرارت به هم بزنید. سپس گوجه را درون مخلوط‌کن ریخته و پوره کنید. بعد به همراه سیر و کمی نمک درون ظرف ریخته و ۲ دقیقه به‌هم بزنید تا رنگ پوره گوجه تیره شود.
فلفل دلمه‌‌ای را خلال کنید. درون ظرف ریخته و ۵ دقیقه همراه مواد دیگر تفت دهید. حالا سیب‌زمینی را خرد کرده به همراه آب مرغ و سبزیجات درون ظرف بریزید. بگذارید تا جوش بیاید. ادویه آن را اندازه کنید. حرارت را کم کنید. در ظرف را گذاشته و یک ساعت بگذارید تا بپزد. سپس برگ‌های سبزیجات را از درون غذا برداشته و با تزئین دلخواه سرو کنید. می‌توانید سوپ را داخل مخلوط‌کن بریزید و سپس سرو کنید.



سوپ سیب زمینی

سوپ سیب زمینی


نکته ها و گفته ها:

سیب‌زمینی منبع غنی از کربوهیدرات است و حاوی مقدار اندکی پروتئین. بنابراین رژیم غذایی مناسبی برای افرادی است که لاغر هستند و قصد افزایش وزن دارند. به علت داشتن کربوهیدرات هضم سیب‌زمینی آسان است و می‌تواند برای بیماران و کودکانی که نمی‌توانند غذاهای پیچیده را هضم کنند ولی به انرژی نیاز دارند به عنوان جایگزین به کار رود. ویتامین‌های C، B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی موجود در سیب‌زمینی به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند. همچنین ویتامین‌ها، کلسیم و منیزیم به رهایی از رماتیسم کمک می‌کند. البته اثر سیب‌زمینی روی افزایش وزن عارضه‌ای است که افراد رماتیسمی را آزار می‌دهد.
سیب‌زمینی بر التهاب‌ها چه از نوع داخلی و چه خارجی تاثیر مثبتی دارد. از آنجا که سیب‌زمینی حاوی ویتامین C (یک آنتی‌اکسیدان خوب و ترمیم‌کننده مناسب)‌، پتاسیم و ویتامین B6 است باعث بهبود التهاب در سیستم گوارش مانند روده‌ها می‌شود. همچنین رژیم غذایی مناسبی است برای افرادی که دچار زخم‌های دهانی هستند. هر سیب‌زمینی کوچک (۱۳۸ گرم)‌ پخته شده حاوی ۱۲۸ کالری و ۱۰ درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده است. همچنین سیر باعث کم شدن چربی و فشار خون شده و خاصیت ضد میکروبی برای دستگاه گوارش دارد. علاوه بر آن اثر آنتی‌اکسیدانی سیر باعث می‌شود که بتواند از بروز برخی از سرطان‌ها پیشگیری کند. البته باید بدانید که سیرخام نباید بیش از اندازه مصرف شود چرا که به دستگاه گوارش آسیب می‌رساند. همچنین افرادی که به سیر حساسیت دارند نباید آن را مصرف کنند. علائم حساسیت به سیر عبارتند از: جوش‌های پوستی و سردرد پس از مصرف سیر.


سوپ سیب زمینی





طرز تهیه عدسی

(سفره افطار)

عدسی


مواد لازم ( برای 5 یا 6 نفر ) :

عدس 2 فنجان
کره 100 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
تخم مرغ 3 یا 4 عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

پیاز را خرد کرده و با کره و زردچوبه کمی سرخ کنید. عدس خیس کرده را با 3 لیوان آب داغ به پیاز اضافه کنید و با شعله ملایم بگذارید بپزد. رب گوجه فرنگی را هم کمی در روغن تفت داده و با نمک و فلفل به عدسی اضافه کنید. تخم مرغ ها را شکسته و کم کم به عدسی اضافه کرده و کمی آن را هم بزنید . وقتی تخم مرغ ها سفت شد، عدسی آماده سرو کردن می باشد.

عدسی


 
نکات تغذیه ای در مورد عدس

عدس احتیاج به خیس کردن ندارد؛ همچنین موقع پخت، نمک اضافه نکنید زیرا باعث سفت شدن آن می شود. نگهداری عدس نیز راحت است ؛ می توان در یک محل خشک و خنک برای مدت زیادی آن را نگه داشت. ولی بعد از یک مدت طولانی، رنگش به مقدار جزئی از بین می رود ولی مزه آن تغییر چندانی نمی کند.

عدس دارای مواد مغذی، فیبر، کربوهیدرات های پیچیده و اسید فولیک است. همچنین کم چربی، کم کالری، بدون کلسترول و به همان نسبت ارزان قیمت می باشد.


ما به ترتیب زیر مواد مغذی موجود درعدس را برایتان بیان می کنیم :

1- اسید فولیک : یکی از مهمترین مواد مغذی موجود درعدس است. اداره بهداشت و سلامتی آمریکا توصیه می کند تمام خانم هایی که نزدیک به زایمانشان است، باید روزانه 400 میلی گرم اسید فولیک دریافت کنند ولی بیشتر افراد این کار را انجام نمی دهند.یک لیوان عدس پخته ، 90 درصد مقدار مورد نیاز اسید فولیک را در روز را تأمین می کند و بیشتر از هر غذای غنی نشده دیگری، اسید فولیک را برای بدن فراهم می کند.

2- آهن: منبع خوبی از آهن است. خصوصاً برای خانم ها که نیاز آهن بدنشان بیشتر است.مصرف عدس به همراه منابع غذایی ویتامینC، باعث جذب بهتر و مؤثرتر آهن در بدن می شود.

(منابع ویتامینC شامل : گوجه فرنگی ، فلفل سبز، کلم بروکلی ، مرکبات یا آبمیوه ها است .)

3- پروتئین: از لحاظ پروتئینی غنی است ، فقط اسید آمینه متیونین درآن کم است . مصرف غلات، تخم مرغ، آجیل و دانه های خوراکی دیگر، گوشت و لبنیات به همراه آن، یک پروتئین کامل وغنی را تشکیل می دهد.

4- فیبرهای محلول: عدس دارای فیبرهای محلول است که این فیبرها مانند یک جاروی زبر، دستگاه گوارش را تمیز می کنند. این نوع فیبر گلوکز( قند) و کلسترول سرم را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند. مواد غذایی حاوی فیبر ؛ محلول شامل سبزیجات، جوی دوسر، جو و سبوس جو، میوه ها و انواع لوبیا می باشد.

عدسی






آشنایی با روش تهیه سوپ
سوپ هویج و عدس
(سفره افطار)

سوپ هویج و عدس

مواد لازم:

عدس                                                          300  گرم

هویج                                                          5 عدد متوسط بزرگ

پیاز                                                             2 عدد متوسط

سیر                                                            2 حبه کوچک

آب گوشت یا مرغ                                           6 لیوان

کره                                                             50 گرم

نمک ، فلفل، زردچوبه                                     به مقدار لازم

زعفران آب شده                                            به مقدار دلازم

 
دستور پخت:
عدس را چند از ساعت قبل خیس می‌کنیم.پیازها، سیر و هویج را می‌شوییم و خرد می‌کنیم.ابتدا پیازها و سیر را بسیار ریز خرد می‌کنیم و در کره تفت می‌دهیم تا کمی طلایی شوند، زردچوبه را نیز اضافه می‌کنیم، سپس هویج‌ها را نگینی درشت خرد می‌کنیم و در پیاز و سیر خوب تفت می‌دهیم و سرخ می‌کنیم تا کاملاً برشته شود.حال عدس را که آب آن گرفته و خالی شده را به مایه اضافه می‌کنیم و باز نیز تفت می‌دهیم. حال آب گوشت را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم کاملاً پخته شود و جا بیفتد.


سوپ هویج و عدس

سوپ هویج و عدس

سوپ هویج و عدس


نکته ها و گفته ها:

اگر بخواهیم این غذا را به جای سوپ استفاده کنیم، باید آب آن بیشتر باشد و اگر می‌خواهیم خوراک باشد باید کاملاً آبش کشیده شود.توضیح دیگر این که این سوپ یا خوراک، با سیب زمینی یا شلغم یا تره فرنگی نیز پخته می‌شود و بسیار هم لذیذ خواهد شد.



      توجه:
  • مواد لازم ذکر شده در این دستور برای 4 نفر می باشد.



طرز تهیه سوپ
سوپ جو با شیر
(سفره افطار)
سوپ جو با شیر

مواد مورد نیاز:



جو یا جو پرک                                              یک لیوان


آب مرغ یا گوشت                                         دو لیوان غلیظ


هویج                                                        یک عدد متوسط


پیاز                                                          یک عدد متوسط


شیر                                                         یک لیوان


خامه                                                        دو قاشق غذا خوری


جعفری خرد شده                                        دو قاشق غذاخوری

 
نمک و فلفل                                               
به مقدار لازم


طرز تهیه:

در صورتیکه از جو  معمولی استفاده می کنید از شب قبل خیس کنید.اگر آب مرغ یا گوشت آماده نداریدمی توانید از نصف سینه مرغ و یا صد گرم گوشت ماهیچه استفاده کنید. جو را با آب گوشت و پیاز و هویج خرد شده و نمک و فلفل مخلوط کرده و روی حرارت ملایم میگذارید که بپزید.میزان ادویه غذا به ذائقه شما بستگی دارد. وقتی که جو خوب پخت و نر م شد، شیر و خامه را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه ۵ دقیقه سوپ را از روی حرارت بردارید و سرو کنید و روی آنرا با جعفری و خامه  تزئین کنید.جعفری به سوپ عطر و طعم می دهد.چنانچه آب گوشت یا مرغ ندارید . جو را همراه گوشت یا مرغ و سایر مواد با ۵ لیوان آب بپزید. سپس گوشتها را از سوپ در آورید و آنها را ریش ریش کنید و دوباره به داخل سوپ برگردانید و در آخر شیر و خامه اضافه کنید و با جعفری  و کمی خامه سرو کنید.

سوپ جو با شیر
سوپ جو با شیر
سوپ جو با شیر
       توجه:
  • مقدار مواد ذکر شده در این دستور برای 4 نفر کافیست.
سوپ جو با شیر




آشنایی با روش تهیه سوپ
سوپ ذرت
(سفره افطار)
سوپ ذرت


مواد مورد نیاز برای تهیه سوپ:


دانه ذرت                                                                    200 گرم

نخود سبز                                                                   150 گرم

کرفس                                                                        1 عدد

پیاز                                                                            1 عدد

خامه                                                                         100 گرم

نمک و فلفل                                                                به مقدار لازم

آرد                                                                            2 قاشق سوپخوری



طرز تهیه سوپ ذرت:

نخود سبز را از پوست اول در آورده با کمی آب و نمک می گذاریم بپزد . ذرت را هم با مقداری آب می پزیم . برگهای کرفس را از آن جدا کرده ساقه های آن را خرد کرده می شوییم و آماده می کنیم . پیاز را خرد کرده و با 2 قاشق روغن تفت می دهیم . کرفس خرد شده را به پیاز اضافه می کنیم . سپس آرد را روی پیاز و کرفس می ریزیم و همه را یک تفت می دهیم 6 لیوان آب گوش یا مر را روی آنها می ریزیم کمی نمک و فلفل هم به آن زده، می گذاریم با حرارت ملایم چند جوش بزند تا سوپ غلیظ شود ذرت و نخود پخته را داخل سوپ می ریزیم و بعد از یکی دو جوش سوپ را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف می کشیم و خامه را روی آن می ریزیم.

سوپ ذرت
سوپ ذرت
سوپ ذرت





روش پخت سوپ خوشمزه
سوپ نخود فرنگی
(سفره افطار)

روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی

 مواد مورد نیاز سوپ:



قلم گوساله یا گوسفند                                                 1 عدد

پیاز متوسط                                                                2 عدد

سیب زمینی                                                              2 تا 3 عدد

هویج                                                                        2 تا 3 عدد

نخود فرنگی                                                               نیم کیلو

فلفل سیاه نکوبیده یا برگ بو                                          چند عدد

رب گوجه فرنگی                                                          یک قاشق غذا خوری

آرد گندم                                                                    یک قاشق غذا خوری

نمک، فلفل و آبلیمو                                                      به میزان لازم


روش پخت سوپ:
قلم گوساله یا گوسفند را همراه یک عدد پیاز و برگ بو یا فلفل سیاه نکوبیده و یک دانه هویج با 2 تا 3 لیوان آب روی شعله قرار دهید.بعد از یک تا دو ساعت پختن آن را صاف کرده پیاز دومی را رنده کرده و با یک قاشق روغن و کمی زرد چوبه چند تفت می دهید سپس آرد گندم را در آن می ریزید و بعد از چند بار تفت دادن آب قلم صاف شده را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم می گذارید.

روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی
روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی
روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی
روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی

وقتی که چند جوش زد هویج خرد شده و نخود فرنگی را در آن می ریزید .زمانی که نخود فرنگی نیم پز شد سیب زمینی را پوست گرفته تکه تکه نموده به آن اضافه می کنید آنگاه رب گوجه فرنگی را در آن می ریزید و نمک و فلفل می زنید وقتی سوپ به روغن افتاد آماده است البته می توانید مدتی که سیب زمینی را در سوپ می ریزید 1 قاشق غذا خوری جعفری خرد شده را در آن بریزید.

روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی
روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی
روش پخت سوپ خوشمزه سوپ نخود فرنگی






روش پخت سوپ
سوپ تره فرنگی

(سفره افطار)
سوپ تره فرنگی

مواد لازم برای ۸نفر :


کره ۳قاشق غذاخوری


سیب زمینی خرد شده ۵ پیمانه


تره فرنگی خرد شده ۴عدد متوسط


نمک و فلفل به میزان کافی


آب مرغ ۴پیمانه


خامه یک پیمانه


پیازچه خرد شده ۳قاشق غذاخوری



روش پخت:
سیب زمینی، تره فرنگی، نمک و فلفل را در کره تفت دهید و بگذارید روی حرارت ملایم به مدت ۱۰دقیقه بپزد. آب مرغ را به مواد اضافه کنید تا جوش بیاید، حرارت را کم کنید، ظرف را بپوشانید و بگذارید به مدت ۲۷دقیقه بپزد. در این مرحله خامه را اضافه کنید و زیر آن را خاموش کنید. مواد را در چند مرحله در غذاساز بریزید تا به شکل پوره دربیاید. سوپ را دوباره داغ و سرو کنید. 


سوپ تره فرنگی

سوپ تره فرنگی

سوپ تره فرنگی









سوپ قارچ

سوپ قارچ

مواد لازم:

کره۱۰۰ گرم

پیاز۱ عدد

زرده تخم مرغ ۲ عدد

شیر۱لیوان

آرد۲ قاشق غذاخوری

آب مرغ یا قلم۱ پارچ

قارچ۲۰ عدد

مرغ ریش ریش۱ سینه (اختیاری)

جعفری۵۰ گرم


طرز تهیه:


۱-کره را در تابه میریزیم و پیاز را به آن اضافه میکنیم

سوپ قارچ

سوپ قارچ

2- دو قاشق آرد را اضافه میکنیم ومرتب هم میزنیم

سوپ قارچ

سوپ قارچ

۳- مواد را به آب مرغ ( همراه با مرغ ریش ریش) اضافه میکنیم

سوپ قارچ

۴- قارچ را خرد میکنیم و در کمی کره تفت میدهیم و به همراه جعفری به سوپ اضافه میکنیم

۵- در ظرفی زرده را میریزیم به همراه شیر و کم کم آب مرغ را اضافه میکنیم

سوپ قارچ

سوپ قارچ

سوپ قارچ


و در آخر میگذاریم تا سوپ جا بیافتد و بعد همراه خانواده محترمتان نوش جان کنید.






دستور پخت سوپ
سوپ اسفناج
(سفره افطار)
سوپ اسفناج

مواد مورد نیاز:


۶۰ گرم کره


۶عدد پیازچه (پوست‌کنده و خرد شود)


۲ ساقه کرفس (خرد شود)


۳۵۰ گرم برگ اسفناج


۸۵۰ میلی‌لیتر یا سه و نیم پیمانه آب مرغ


۲۲۵ گرم پنیر ماسکارپونه یا خامه


یک قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون


۲ تکه نان تست


نصف قاشق چای‌‌خوری زیره سیاه


نمک و فلفل به میزان لازم



توضیح: پنیر ماسکارپونه را از تمام سوپرمارکت‌ها می‌توان تهیه کرد.


سوپ اسفناج

سوپ اسفناج

سوپ اسفناج

سوپ اسفناج


روش پخت سوپ اسفناج:
برگ‌های اسفناج را خوب شسته، سپس به قطعات بزرگ خرد کنید و کناری بگذارید.قابلمه بزرگی آماده کرده و نیمی از کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود.سپس پیازچه‌های خردشده را به همراه کرفس اضافه کرده و شعله اجاق گاز را کم کنید؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنید تا نسوزد. برای تفت دادن مواد ۵ دقیقه زمان لازم است.وقتی که مواد تفت داده شد، اسفناج خرد‌شده را به آنها اضافه کرده و کمی تفت دهید. حالا آب مرغ را افزوده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید.پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله اجاق گاز را کم کرده و پس از گذاشتن در ظرف، حرارت دادن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ادامه دهید.حالا سوپ را به دستگاه خردکن یا غذاساز انتقال دهید تا کاملا نرم شود، سپس آن را صاف کرده و دوباره داخل قابلمه برگردانید.پنیر ماسکارپونه یا خامه را به سوپ اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنید. در این زمان، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.تکه‌های نان را با استفاده از چاقو به مکعب‌های کوچک تبدیل کنید. این کار را روی تخته کار آشپزخانه انجام دهید تا تکه‌های نان هم‌اندازه و سالم درآیند.بقیه کره را به همراه روغن زیتون داخل تابه کوچکی ریخته و نان‌های تکه‌شده را در آن سرخ کنید، سپس زیره سیاه را به نان اضافه کرده و آن را نیز کمی تفت دهید. در پایان، سوپ را در ظرف موردنظر ریخته و تکه‌های سرخ‌شده نان را روی آن بریزید و سرو کنید.


سوپ اسفناج

نکته ها و گفته ها:
اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیت پاییزی و زمستانی است که از آن در انواع و اقسام غذاها استفاده می‌شود.
سوپ اسفناج هم یکی از این غذاهاست که به دلیل وجود اسفناج در آن، رنگی سبز دارد و مهم‌ترین مزیت‌اش نیز این است که به سرعت آماده می‌شود.



      توجه:

  • مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد: ۱۵دقیقه
  • مدت زمان لازم برای پخت سوپ: ۳۰دقیقه
  • مواد لازم ذکر شده در این دستور برای ۴ نفر کافیست




دستور پخت سوپ
سوپ لبو
سوپ لبو


مواد مورد نیاز:


یک عدد پیاز (خرد شود)


۳۵۰گرم سیب‌زمینی (نگینی خرد شود)


یک عدد سیب خوراکی کوچک


۳ قاشق سوپ‌خوری آب


یک قاشق چای‌خوری زیره


۵۰۰ گرم لبوی پخته


یک عدد برگ بو


نوک قاشق چای‌خوری پودر آویشن


یک قاشق چای‌خوری آب‌لیمو ترش


دو و نیم پیمانه آب مرغ یا مخلوط آب و قرص‌های عصاره مرغ یا سبزیجات


۴ قاشق سوپ‌خوری خامه


چند برگ شوید برای تزئین


نمک و فلفل به میزان لازم


سوپ لبو

سوپ لبو


روش پخت:

یک ظرف گود مخصوص مایکروفر را آماده کنید و پیاز، سیب‌زمینی، سیب و آب را در آن بریزید و پس از گذاشتن در ظرف، مواد را با قدرت ۱۰۰ درصد و به مدت ۱۰ دقیقه در مایکروفر بپزید.پس از این مدت، زیره سبز را روی مواد بپاشید و یک دقیقه دیگر با همان قدرت حرارت دهید.لبوی پخته و خردشده را به همراه برگ لبو، آویشن، آب لیموترش و آب مرغ گرم شده به مواد اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و دوباره آن را به مدت ۱۲ دقیقه روی حداکثر قدرت در مایکروفر حرارت دهید؛ فقط توجه داشته باشید در نیمه‌های این مدت یک بار در مایکروفر را باز کرده و مواد را هم بزنید.
نکته: آب مرغ را پیش از اضافه کردن به مواد، روی اجاق گاز یا در مایکروفر گرم کنید.
ظرف را از مایکروفر خارج کنید و بدون در به‌مدت ۵ دقیقه کناری بگذارید تا حرارت آن کمی از دست برود. سپس برگ بو را از داخل مواد بیرون آورده و بقیه سبزیجات را صاف کنید. در ضمن، آب آن را نیز در کاسه دیگری نگه دارید. حالا سبزیجات پخته صاف شده را داخل دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به صورت پوره درآید و کرم مانند شود.ظرف دیگری آماده کرده و پوره را به همراه آب مرغ در آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. پس از آن، مخلوط را با نمک و فلفل، طعم‌دار کنید. سپس در ظرف را گذاشته و به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با حداکثر قدرت در مایکروفر حرارت دهید تا سوپ داغ و آماده شود.


سوپ لبو

سوپ لبو



در هنگام سرو:

حالا تنها کافی است آن را به کاسه بزرگی منتقل کرده و روی سوپ را با خامه و چند برگ شوید تزئین کنید.


سوپ لبو



نکته ها و گفته ها:

همان‌طور که می‌دانید یکی از سریع‌ترین روش‌های پخت، استفاده از مایکروفر است ولی گاهی مایکروفر نیز برای پخت بعضی مواد، سرعت‌عمل ندارد.به عنوان مثال، اگر هوس خوردن سوپ لبو کرده‌اید اما زمان زیادی برای پخت لبو ـ حتی در مایکروفر ـ ندارید، می‌توانید لبو را به صورت پخته خریداری کرده و بقیه مراحل پخت را به مایکروفر بسپارید.



      توجه:
مواد لازم ذکر شده در این دستور برای ۶ نفر کافیست.





دستور طبخ
سوپ پیاز
(سفره افطار)
سوپ پیاز

مواد لازم :


آرد سفید                                                  4 قاشق سوپخوری

 روغن                                                      4 قاشق سوپخوری

 شیر هموژنیزه                                          2 فنجان

 پیاز                                                        1 کیلو

پیاز ریز سفید                                            0.5 کیلو

 جعفری ساطوری شده                              3 قاشق سوپخوری

نمک                                                       به مقدار کافی

 فلفل                                                     به مقدار کافی



طرز تهیه :
از آرد و روغن و نمک و فلفل سس سفید متوسط درست میکنیم . پیازها را چهار تکه کرده با نمک و آب مخلوط و میگذاریم تا خوب بپزد پیازها را از الک رد میکنیم و به شکل پوره در آورده و آنگاه با سس سفید مخلوط مینمائیم . پیازهای ریز را میپزیم و اگر آبی از آن با قیمانده نگاه میداریم تا اگر غلظت سوپ کمی زیاد شد از آب آن استفاده کنیم . پس از اینکه سوپ آماده شد پیازهای ریز پخته شده را چند دقیقه قبل از اینکه سوپ آماده شود مخلوط مینمائیم و میگذاریم چند جوش بزند . سوپ را در سوپ خوری میریزیم و جعفری ساطوری شده را به آن اضافه می کنیم .


سوپ پیاز

سوپ پیاز

نکته ها و گفته ها:

سوپ یکی از غذاهای اولیه است که انسان تهیه آنرا آموخته است. زیرا از همانروزهائی که بشر یادگرفت که ظرفی را روی آتش بگذارد و گوشت را پخته بخورد . یکی از اولین غذاها سوپ بود. او پس از اینکه گوشت را با آب پخت برای اینکه بو و طعمی بآن بدهد از سبزی های مختلفی که خوش مزه بودند استفاده کرد.هنوز زنان فرانسوی از این رسم پیروی میکنند و در خیلی از خانه ها همیشه ظرفی را در روی آتش بنام ظرف روی آتش دارند که در آن تکه های اضافی گوشت و استخوان و سبزیجات و غیره ریخته و کم کم بحالت دم نه جوش همه آنها پخته میشوند و طعم مطبوعی از خود باقی میگذارند در اغلب خانه های دهاتی فرانسه یک چنین غذائی همیشه آماده وجود دارد. تهیه انواع سوپ بستگی به سلیقه و ذائقه ملل مختلف دارد. بعضی ها در سوپ جو ، برنج ، و یا ماکارونی اضافه میکنند.در قرن شانزدهم هم سوپی بنام رستوران نامیده میشد که برای تجدید قوا و تقویت تجویز میشد.شخصی محلی باز کرد که در آنجا فقط اینگونه سوپ سرو میشد و نام آنرا (رستوران) نامید . از آن زمان بمحلهائی که غذا برای عموم تهیه میشود نام رستوران متداول شده است.




       توجه:
  • امروزه سوپ دارای دو هدف دو گانه است .
  • اشتها را تحریک میکند.
  • دارای مواد مقوی و خیلی مغذی می باشد.
  • برای تهیه سوپ بایستی به بقیه صورت غذا توجه داشته باشیم اگر غذا عادی و خیلی سنگین نیست بایستی سوپهای خامه یا مواد مغذی مشابه آن سرو نمود.
سوپ پیاز






آشنایی با روش تهیه پخت سوپ

سوپ سبزی با ورمیشل

(سفره افطار)

سوپ سبزی با ورمیشل


مواد لازم :


لوبیا سبز                                                     500 گرم


سیب زمینی                                                  1 عدد


سیر                                                            2 عدد


رب گوجه فرنگی                                            1 قاشق سوپ خوری


زرده تخم مرغ                                                3 عدد


روغن زیتون                                                   4 قاشق سوپخوری


نعناع                                                          2 قاشق سوپ خوری


ترخون                                                        2 قاشق سوپ خوری


ورمیشل                                                      250 گرم


آب گوشت                                                   4 فنجان


فلفل                                                          به میزان لازم


نمک                                                           به میزان لازم



طرز تهیه :

لوبیا را با آب گوشت نیم پز میکنیم و سیب زمینی را به آن اضافه می کنیم , سپس سیر را کوبیده و در روغن زیتون کمی سرخ میکنیم و همراه با ورمیشل داخل سوپ میریزیم سپس اجازه می دهیم  همه این مواد پخته شوند ولی زیاد له نشود , آنگاه رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل میکنیم و داخل سوپ میریزیم و باندازه کافی نمک و فلفل میزنیم . زرده تخم مرغ را کم کم داخل سوپ میکنیم و بعد از یکی دو جوش سوپ را از روی آتش بر میداریم و در سوپ خوری میریزیم.


سوپ سبزی با ورمیشل


در هنگام سرو:

نعناع و ترخون خرد شده را روی سوپ می ریزیم و همچنین می توانیم کمی پنیر رنده شده هم روی سوپ بریزیم.


 

    توجه:

  • مقادیر مواد اولیه ذکر شده برای  این غذا برای 4 تا 6 نفر کافیست.




روش تهیه سوپ

سوپ فلفل

(سفره افطار)

سوپ فلفل

مواد لازم :


آب گوشت                                                     5 فنجان


فلفل سبز دلمه ای                                        نیم کیلو


پیاز                                                               2 عدد


سیب زمینی استامبولی                                  500گرم


مرزه 2 قاشق                                                 سوپخوری


جعفری ساطوری شده                                    2 قاشق سوپخوری


خامه                                                           100 گرم


فلفل                                                           به مقدار لازم


نمک                                                            به مقدار لازم



طرز تهیه :
ابتدا فلفل را خرد میکنیم و هویج و پیاز را به همان شکل به صورت خلال نازک خرد میکنیم و با آب گوشت میگذاریم بپزد , سیب زمینی ها را پوست میکنیم و خلال مینمائیم و داخل سوپ میریزیم تا بپزد ولی زیاد له نشود و در آخر کار مرزه و جعفری را اضافه میکنیم و بعد از یکی دو جوش سوپ را در سوپ خوری ریخته و خامه را روی آن میدهیم .در صورتیکه بخواهیم این سوپ کمی غلیظ بشود یک قاشق سوپ خوری آرد را در 50 گرم کره کمی سرخ میکنیم وقتی سبزی سوپ پخته شد داخل سوپ میریزیم و بعد از دو تا سه جوش آنرا در ظرف میکشیم .


سوپ فلفل

سوپ فلفل

سوپ فلفل


      توجه:

  • مواد اولیه ذکر شده برای این غذا برای 4 تا 6 نفر کافیست.

سوپ فلفل



  

  
















mohammad samadi
سلام به منم سر بزن خوشحال میشم
***نارفیق دات آی آر***
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan