سیمرغ شهر || 8 دلیل خستگی مفرط و 5 راه مقابله با خستگی را بهتر بشناسید | دانستنیهای پزشگی و سلامت

  • ۱۸:۲۰


عملکرد غده تیروئید, عفونت ادراری

کمبود آب بدن موجب کاهش قابل توجه انرژی بدن و ایجاد احساس خستگی می شود

 

احساس خستگی و بی حالی مفرط می تواند به دلیل تلاش جسمانی بسیار شدید، بیماری یا اختلالات روحی باشد. اما با این حال، زمانی که هیچ یکی از این موارد نباشد ممکن است عوامل دیگری بر نشاط و طراوت بدن تاثیر بگذارند که چندان مورد توجه نباشند.

 

احساس خستگی با دردهای جسمانی مختص خستگی می تواند مانع از انجام طبیعی فعالیت های روزمره شود. گرچه بروز گاه گاه این حالت کاملا طبیعی است اما در صورتی که به طور مکرر و یا همراه با دیگر ناراحتی ها باشد باید جدی تلقی شود. برای اینکه خستگی های مکرر برطرف شود لازم است نخست علل زمینه ساز آنها را شناخت.

 

مصرف ناکافی آب
متخصصان تغذیه همیشه توصیه می کنند که کمبود آب بدن برای سلامتی بسیار مضر است. در واقع، به نظر می رسد 2% کمبود آب بدن موجب کاهش قابل توجه انرژی بدن می شود که به همین دلیل خستگی و ضعف بروز می کند.

کمبود آب حجم خون را کم و غلیظ می کند و عملکرد قلب را کاهش می دهد. زمانی که خون به طور مطلوب پمپاژ نشود، اکسیژن و ریز مغذی ها در فاصله طولانی تری به سلول های بدن می رسند و از همین رو ضعف جسمی و روحی بروز می کند.

 

اختلالات تیروئیدی
اگر هر روز از احساس خستگی رنج می برید بهتر است با پزشک مشورت نمایید تا عملکرد غده تیروئید بررسی شود. این غده که در گلو قرار دارد مسئول تنظیم متابولیسم و ترشح بعضی هورمون های مهم برای اعمال بدن است. زمانی که غده تیروئید دچار مشکل یا تغییری می شود مجموعه ای از علائم بروز می کند که اگر تشخیص داده نشود می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد.

 

سبک زندگی بی تحرک
بعضی افراد تصور می کنند انجام فعالیت های روزانه علت خستگی است در حالی که خلاف آن صدق می کند. به کمک تمرینات ورزشی نیروی بدن تنظیم می شود و عملکرد ماهیچه ها و سیستم قلبی عروقی بهبود می یابد. در این صورت اکسیژن و ریز مغذی ها راحت تر به بافت های بدن می رسد.

 

کم خونی
کم خونی بیماری است که به خاطر کمبود هموگلوبین خون ایجاد می شود. هموگلوبین ترکیبی سرشار از آهن است که عملکرد آن انتقال اکسیژن از ریه ها به دیگر اندام های بدن است. اگر بدن به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکند، ماهیچه ها و سلول ها دچار ضعف می شوند و خستگی مزمن بروز می کند.

 

عفونت های ادراری
این بیماری در خانم ها نسبتا رایج است و معمولا با علائمی مانند تب، سوزش و احساس مکرر به دفع ادرار همراه است. البته زمانی که کنترل نشود باکتری ها تکثیر می یابند و واکنش ایمنی بدن را ضعیف می کنند که در نتیجه با احساس خستگی همراه خواهد بود.

 

صبحانه نخوردن
مواد غذایی نقش مهمی در سلامت عمومی بدن دارند و به کمک ریز مغذی ها بدن می تواند در تمام طول روز فعالیت خود را حفظ کند.
هنگام خواب، بدن بخشی از ترکیبات شام را برای پمپاژ خون و انتقال اکسیژن استفاده می کند. صبح روز بعد، نخستین اقدامی که باید انجام شود تامین ریز مغذی های مورد نیاز به کمک صرف صبحانه است. صبحانه نخوردن عامل مهم خستگی جسمی و روحی است حتی اگر دیگر وعده های غذایی کامل صرف شود.

 

فست فودها
غذاهای آماده سرشار از قند، هیدرات های کربن و چربی های اشباع است که به بدن آسیب می رساند. افزایش قند خون موجب افت انرژی می شود که معمولا با استراحت بهبود می یابد. حفظ میزان قند خون در سطح ثابت بسیار اهمیت دارد زیرا مانع از بروز احساس خستگی و همچنین ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 می شود.

 

آپنه خواب
آپنه خواب اختلالی است که با وقفه های گاه گاه تنفس در زمان خواب همراه است. هر بار که آپنه ایجاد می شود، ریتم خواب تغییر می کند و احتمال زیادی برای بروز علائمی مانند خستگی و تحریک پذیری وجود دارد.
در نهایت باید توجه داشت که اگر هیچ یک از علل ذکر شده علت خستگی نباشد و پس از شش ماه بهبود قابل توجهی احساس نشود به احتمال زیاد خستگی مزمن علت آن است. در این صورت باید به متخصص مراجعه کرد تا با انجام آزمایشات خاص و درمان های مناسب مشکل بهبود یابد.




 

۵ سلاح ضدخستگی

 

۱) نفس عمیق کشیدن:

جالب است بدانید که نفس عمیق و آرام می تواند خیلی سریع انرژی شما را افزایش دهد. توصیه ما به شما این است که تا ۴ بشمارید و آرام و عمیق نفس بکشید بعد مجددا استراحت کنید دوباره تا ۴ بشمارید و عمیق نفس بکشید بعد تا ۶ بشمارید و نفستان را آرام بیرون بدهید. این کار را ۴ مرتبه تکرار کنید. این کار ساده سبب آرامش شما و بازگشت انرژی غیرقابل تصوری به شما می شود.

 

۲) ورزش کردن:

هنگامی که احساس خستگی می کنید ورزش بدون حتم آخرین گزینه ای است که شاید به ذهنتان خطور کند این در حالی است که به گفته متخصصان ورزش بهترین راه حل برای شارژ مجدد باتری هاست. حتی ۱۰ دقیقه پیاده روی ساده می تواند سبب افزایش جریان خون در تمامی نقاط بدن و بازگشت انرژی به بدن شما باشد

 

۳) نوشیدن آب:

معمولا موقتی افراد خسته اند قهوه یا چای می نوشند. گرچه خوردن این نوع نوشیدنی ها خوب است اما بهترین نوشیدنی آرامش بخش و رفع کننده خستگی آب است.

کمبود آب می تواند مولد احساس خستگی باشد. توصیه ما به شما این است که روزانه حداقل یک میلی لیتر بابت هر یک کالری مصرف بنوشید به عنوان نمونه اگر روزانه ۲ هزار کالری غذا می خورید باید حداقل ۸ لیوان آب یا ۲ هزار میلی لیتر آب بنوشید. بعد از آب، نوشیدنی هایی نظیر شیر، چای، سوپ و حتی ماست می تواند خستگی شما را برطرف کند.

 

۴) صحبت کردن با پزشک:

اگر به اندازه کافی استراحت می کنید و با این حال خسته اید بهتر است با پزشکتان مشورت کنید. برخی از بیماری ها نظیر کم خونی یا مشکلات تیروییدی می تواند سبب ایجاد احساس خستگی در فرد شوند. یک آزمایش ساده خون می تواند این مشکلات را روشن کرده و پزشک با تجویز قرص آهن یا داروهای مربوط به تیرویید خستگی شما را درمان کند.

 

۵) استراحت کنید!

اگر همه روزه مجبورید کار کنید، چند دقیقه ای هم به خود استراحت دهید و به کمک مدیتیشن انرژی و آرامش از دست رفته را به بدن بازگردانید. ۵ دقیقه در روز را به مدیتیشن اختصاص دهید. روی زمین دراز بکشید، ساق پا و پاها را بالاتر از بدن روی یک صندلی بگذارید و دست ها را در دو طرف بدن دراز کنید و سرتان را روی بالش بگذارید. بعد روی اعضای مختلف بدنتان تمرکز کرده و خستگی را از آنها خارج کنید



علی عزیزی
عالی بود
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan