- سه شنبه ۸ تیر ۹۵
- ۲۳:۵۸
.
آماده سازی مجموعاً: 3 ساعت
مواد اولیه برای 4 نفر:
برگ بو 2عدد (از عطاری تهیه کنید)- روغن حیوانی 4 قاشق غذاخوری (در صورت نبودن از کره استفاده کنید)- آرد 1 قاشق مربا خوری-لیمو عمانی 6عدد- فلفل سیاه به میزان لازم نمک به میزان لازم – رب گوجه فرنگی 1.5قاشق غذاخوری – زردچوبه نصف قاشق مرباخوری – پیاز 1عدد (متوسط و خرد شده) – زرشک سیاه 2 قاشق غذاخوری – زعفران 2قاشق غذاخوری (آب کرده) – خلال بادام 100گرم (سعی کنید در منزل تهیه کنید) – هل 3عدد (اختیاری) تخم گشنیز به مقدار لازم (فقط جهت عطردار شدن) – چوب دارچین یک قطعه متوسط گوشت گوسفندی تیم تا یک کیلو (از گوشت گاو هم میتوانید استفاده کنید).
طرز تهیه:
در ابتدا پیاز را به خوبی زیر کرده و آن را در کره داغ تفت میدهیم و کمی قبل از طلایی رنگ شدن گوشت خرد شده و شسته و خشک شده به آن اضافه میکنیم کمی گوشت را سرخ میکنیم تا رنگ آن برگردد و سپس زردچوبه را اضافه میکنیم .
مقداری اب (یا آب قلم)به آن اضافه میکنیم به طوری که روی مواد را بپوشاند و حدود دو بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشد.
خلال بادام را در کمی گلاب یا آب نیم گرم و زعفران دم کرده به مدت نیم
ساعت خیس کنیدو سپس به همراه رب و نمک و لیمو عمانی داخل خورش بریزید .زرشک
را نیم ساعت در آب خیس کنید تا به خورش رنگ ندهد و پس از گرفتن آب اضافه
آن را به خورش اضافه کنید.در این زمان برگ بو و دارچین را به خورش اضافه
کنید و یک و نیم تا دو ساعت زمان بدهید تا خوب پخته شود.یک ساعت مانده به
پایان پخت آرد را در روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید و در ۵ دقیقه آخر
زعفران و روغن حیوانی را به خورش اضافه کنید.
نکات:
۱)زردچوبه اگر زیاد سرخ شود باعث تلخ شدن خورش میشود بیشتر از ۲۰ ثانیه آن را سرخ نکنید.
۲)اگر می خواهید خورش خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن را بگیرید
۳)اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد و اب آن کشیده شود تا مجلسی و خوشمزه شود.
۴)حتما بعد از طبخ چوب دارچین و هل را از خورش خارج کنید
نوش جان
- ۱۸۰