- سه شنبه ۱۵ تیر ۹۵
- ۱۴:۳۰
استودیوی بازی سازی Blizzard Entertainment
از زمان تاسیس تا کنون دست به ساخت عناوینی زده است که برای همیشه نامشان
بر سر زبان گیمرهای نسل های مختلف باقی مانده است. از این بازی ها می توان
به سری Diablo، StarCraft، Justice League و مشهورترین این عناوین یعنی
بازی های فرنچایز Warcraft اشاره کرد.
اما بعد از سال ها، توسعه دهنده های بلیزارد دست به ساخت IP جدید در ژانری تازه زدند، آن هم یک شوتر اول چند نفره به نام Overwatch .
توسعه بازی Overwatch از سال 2014 و درست بعد از لغو بازی Titan آغاز
شد. Titan، یک شوتر نقش آفرینی آنلاین بود که بلیزارد هفت سال برای توسعه
آن وقت گذاشت و با اینکه تفاوت های گسترده ای با Overwatch داشت، از برخی
نقشه های آن در بازی جدید استفاده کرد. نهایتا Overwatch ، خرداد ماه امسال
برای کنسول های نسل هشتمی و کامپیوترهای شخصی عرضه شد و در این مطلب می
خواهیم به نقد و بررسی آن بپردازیم. در ادامه با تک شات همراه باشید.
گرافیک:
جلوه های تصویری بازی Overwatch تمی کارتونی دارد و شاید اگر تنها تریلرهای بازی رو دیده باشید به نظرتان یک بازی ساده و بچه گانه بیاید. اما تنها مدت کوتاهی تجربه بازی کافی است تا بفهمید با یک مولتی پلیر دست اول طرف هستید و توسعه دهنده های Blizzard زیر این ظاهر ساده فکر همه چیز را کرده اند. از کاراکتر ها گرفته تا محیط ها، همگی رنگارنگ و با جزئیات فراوان ساخته شده اند و انیمیشن های چشم گیری برای آن ها در نظر گرفته شده است. همچنین اجرای بازی در حالت 60fps باعث پویایی و نرمی هرچه بیشتر جلوه های تصویری و انیمیشن ها بازی شده است. تم کارتونی بازی و رنگ ها ی استفاده شده در آن باعث شده تا Overwatch سبک خاصی همچون بازی Team Fortress 2 و یا Loadout پیدا کند و خیلی از نظر گرافیک با بازی های شوتر اول شخص دیگر قابل مقایسه نباشد.
![overwatch](http://techshot.ir/Content/Upload/Images/f4c38ef2-2da4-43ff-b79f-39daf8fd2106.jpg?w=730&h=auto)
داستان:
داستان از جمله فاکتورهایی است که در بازی های MMO خیلی مورد توجه قرار نمی گیره و توسعه دهنده ها هم خیلی وقتشون رو صرف پر و بال دادن به این بخش از بازی نمی کنند. بازی Overwatch هم از این قاعده مستثنی نیست اما این بدان معنا که این بازی فاقد بخش داستانی خوب است. در واقع Overwatch جایی برای روایت داستان ندارد و داستان آن بیشتر از طریق فیلم های CG و محتویات خارجی روایت می شود.
Overwatch آینده فرضی زمین را در 60 سال آینده و 30 سال بعد از واقعه ی Omnic Crisis روایت می کند. سال ها قبل از زمان اتفاقات بازی، انسان ها در دوره ی طلایی تکنولوژی و صنعت به سر می برده اند و در آن زمان دست به ساخت ربات های فوق هوشمندی می کنند که آن ها را در رسیدن به اهداف اقتصادیشان یاری کنند. اما مدتی بعد کارخانه های ربات سازی از روی زیاده خواهی و قدرت طلبی دست به ساخت ربات های جنگنده و بسیار خطرناکی زدند که بعد از مدتی به دشمن شماره یک سازنده های خودشون یعنی انسان ها تبدیل شدند و شورش Omnic Crisis را به راه انداختند. سازمان ملل برای مقابله با این بحران سازمانی به نام Overwatch رو تشکیل داد. سازمانی متشکل از قهرمانانی جنگ جو که همگی برای نجات انسان ها گرد هم آمده اند. اما بعد از موفقیت این قهرمانان، سازمان Overwatch از هم پاشید. حالا بعد از گذشت 30 سال از بحران Omnic Crisis، دنیا با تهدید جدیدی رو به رو شده و بار دیگه قهرمانان Overwatch برای نجات دنیا قصد دارند به هم بپیوندند.
![overwatch](http://techshot.ir/Content/Upload/Images/b52e5ec5-0c7a-4fca-9294-c1c1411b96a2.jpg?w=730&h=auto)
گیم پلی:
همانطور که گفته شد بازی Overwatch زیر ظاهر ساده خود، یک بازی MMO کاملا حرفه ای است. اگر Team Fortress 2 را تجربه کرده باشید، Overwatch در ابتدا شما را به یاد خاطراتان از آن بازی خواهد انداخت. سازنده های بازی برای بازیکنان تازه وارد، بخش آموزشی در نظر گرفته اند تا با مکانیزم های کلی بازی مثل حرکت، تیراندازی و استفاده از قابلیت های ویژه ی کاراکترها آشنا شوند. خوشبختانه این بخش خیلی وقتتان را نمی گیرد و خلی زود می توانید وارد رقابت با بازیکنان واقعی در دنیای آنلاین Overwatch شوید.
جدای از بخش آمزشی، در همه ی مدهای Overwatch بازکنان در دو تیم 6
نفره به رقابت با هم می پردازند. این رقابت ها نیازمند تشکیل تیمی هماهنگ و
بالانس شده از قهرمان های مختلف است. با پیروزی در این رقابت ها،
امتیازاتی دریافت می کنید که موجب ارتقای سطح شما می شود. همچنین بعضی وقت
ها بازی به شما Loot Boxهایی پاداش می دهد که در آن ها می توانید آیتم هایی
نظیر Skinها، ژست های پیروزی جدید و ... دریافت کنید. اما متاسفانه خیلی
وقت ها این امتیازات و جوایز چیزی نیست که به دنبالش بوده اید و آیتم هایی
که دریافت می کنید کاملا تصادفی می باشد و کاری به کاراکتری که با آن بازی
می کنید و یا علاقه دارید آیتم های مربوط به آن را دریافت کنید ندارد.
اما
تمرکز اصلی Overwatch و بدون شک بهترین بخش آن، کاراکترها یا همان قهرمان
های بازی می باشد. در Overwatch از همان ابتدا به 21 کاراکتر قابل انتخاب
دسترسی دارید. کاراکترهایی که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فرد
خود را دارند و با توجه به سبک بازی و شباهت های کلی مهارت هایشان در 4
دسته ی کلی تقسیم بندی شده اند.
دسته بندی کاراکترهای Overwatch به ترتیب زیراست:
Offense: کارکترهای این گروه قابلیت های حرکتی بالا و سرعت بالایی دارند و قادرند آسیب زیادی به دشمن برسانند و در اصل نقش اصلی آن ها نفوذ به هسته ی درگیری ها و حمله به دشمنان است. با این حال این کاراکترها ضعف هایی چون میزان سلامتی کم و آسیب پذیری بالا نیز دارند.
Defense: این گروه بیشترین توانایی را در دفاع از نقاط کپچر شده توسط هم تیمی هایتان دارند و گروهی هستند که بعد از مهاجمان تیم وارد عمل می شوند. اعضای این گروه به ابزارهای مختلفی برای دفاع و به تله انداختن دشمنان مجهزند.
Tank: کاراکترهای گروه Tank از بالاترین میزان سلامتی برخوردارند و وظیفه دارند توجه دشمن را به خود جلب کنند تا دیگر بازیکنان تیم بتوانند به کارشان برسند.
Support: کاراکترهای گروه Support، همانطور که از نامشان پیداست، وظیفه ی پشتیبانی از دیگر اعضای گروه را دارند. این کاراکتر ها با استفاده از قابلیت های ویژه ی خود می توانند باعث تقویت اعضای گروه خودی و یا تضعیف تیم دشمن شوند.
رقابت های Overwatch همگی به بدست آوردن کنترل نقاط مشخصی از نقشه و یا اسکورت کردن محموله ای مهم خلاصه می شود. Overwatch پتانسیل بسیار بالایی برای بهره بردن از مدهای بازی بیشتری دارد، شاید بهتر بود توسعه دهنده های بازی وقت بیشتری روی طراحی حالت های بازی می گذاشتند. اما همین حالت های محدود بازی نیز بسیار سرگرم کننده اند و هیچگاه شما را خسته نمی کنند. با این حال بعید نیست توسعه دهنده های بازی در آینده مد های بازی جدیدی برای Overwatch عرضه کنند.
نقشه ها و طراحی آن ها نقطه قوت دیگر بازی Overwatch می باشند. در این بازی 12 نقشه طراحی شده است که مناطقی چون ژاپن، مصر، انگلیس و ... را در آینده ی نه چندان دور بازی به تصویر می کشد. این نقشه ها کاملا مناسب با گیم پلی بازی طراحی شده اند و همگی از فضاهای باز و بسته مناسب برای گیم پلی بازی بهره می برند.
![overwatch](http://techshot.ir/Content/Upload/Images/746d7046-272b-4c96-80cc-c0c392e279ab.jpg?w=730&h=auto)
جمع بندی:
در جمع بندی نهایی، بدن شک Overwatch یکی از شاهکارهای عرضه شده در نسل هشتم تا کنون محسوب می شود. یک بازی شوتر اول شخص آنلاین اعتیاد آور! این بازی عنوانی بسیار سرگرم کننده و کار شده است که معدود نقاط ضعف آن هم در دریای سرگرم کننده ی گیم پلی آن گم می شود. توسعه دهنده های Overwatch به طور حتم برنامه ی ویژه ای برای آینده این بازی در نظر گرفته اند و احتمالا در آینده شامل عرضه کاراکترها، نقشه ها و مد های جدیدی برای بازی خواهیم بود.
![overwatch](http://techshot.ir/Content/Upload/Images/b9d93e3b-2c31-4e16-8eb6-1a49985f227e.jpeg?w=730&h=auto)