خاطره بازی بازی با کارتون های قدیمی (1) معرفی کارتون های قدیمی پخش شده در تلویزیون ایران

  • ۱۶:۱۹

سریالی: ماجراهای تن‌تن و میلو - The Adventures of Tintin & Milou 

 




ماجراهای تَن‌تَن و میلو (به فرانسوی: Les Aventures de Tintin) (به انگلیسی: The Adventures of Tintin) از معروف‌ترین داستان‌های مصور جهان است. اولین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو در سال ۱۹۲۹ در روزنامه‌ای در بروکسل چاپ شد. این کتاب در اصل به زبان فرانسوی است.




ماجراهای تن‌تن و میلو، درباره اتفاقاتی است که برای یک خبرنگار ماجراجو و دوستانش می‌افتد. ماجراهای تن‌تن تا سال ۱۳۸۸ به بیش از ۱۵۰ زبان جهان، از جمله زبان فارسی ترجمه شده و بیش از ۳۵۰ میلیون نسخه از آن در سرتاسر جهان به فروش رفته‌است. نویسندهٔ ماجراهای تن‌تن، «ژرژ رمی» اهل بلژیک بود که با نام مستعار هِرژه کار می‌کرد.




اولین کتاب‌های تن‌تن به این دلیل که با رگه‌های نژادپرستی و با شکوه نشان دادن استعمار اروپاییان همراه بود و نیز به خاطر این کتاب همچنین از سوی هواداران حیات‌وحش به خاطر شکار و بی رحمی مورد انتقاد قرار گرفت. هرژه بعد از چندی این انتقادات را پذیرفت و از دههٔ ۱۹۳۰ به بعد کتاب‌های تن‌تن لحن متفاوتی پیدا کرد و حامل پیام‌های بشردوستانه شد. در سال ۱۹۴۶ هرژه با کمک یکی از دوستانش مجله تن‌تن را به راه انداخت که بلافاصله با استقبال شدید مردم روبه‌رو شد.




ماجراهای تن‌تن تا به امروز یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین داستان‌های مصور اروپائی است. با مرگ هرژه در سال ۱۹۸۳ میلادی، آخرین ماجرای تن‌تن به نام تن‌تن و هنر الفبا که به صورت نیمه‌کاره و در حد اتودهای سیاه و سفید ابتدایی کشیده شده بود، با همان وضع ابتدایی به زبان فرانسه و بعدها بصورت تکمیل شده توسط همکاران هرژه در سال ۱۹۸۶ چاپ و منتشر شد. ترجمه انگلیسی این کتاب در سال ۱۹۹۰ میلادی به بازار کتاب عرضه شد.






سریالی: تابالوگا اژدهای سبز - Tabaluga (دوبله فارسی)




تابالوگا یا اژدهای سبز رنگ، یک شخصیت کارتونی است که در سرزمین خیالی گرینلند (سرزمین سبز) زندگی می‌کند او هفت سال اژدهایی سن دارد. (هر سال برابر با ۱۰۰ سال انسانی) تابالوگا توسط خواننده ی راک آلمانی پیتر مافی، شاعر کودکان رولف زوکوسکی و یک نویسنده به نام گرگور روتساک ساخته شد و طراح آن هلمه هاینه بود. در برنامه تلویزیونی تابالوگا، دوست خرگوش اش هپی و دشمن آدم برفی او آرکتوس دیگر نقش‌های شناخته شده این کارتون هستند.





تأتر عروسکی موزیکال تابالوگا و لی لی از 24 سپتامبر 1999 تا 30 جوئن 2001 در مرکز تأتر اوبرهازن اجرا می شد. در این تأتر بسیاری از بزرگان هنر آلمان مانند «آندریاس بیبر»، « رز آنتونی»، «پل کیریبه» و « کارولین فورتن باچر»، عروسک گردان و صدا پیشه بودند. تابالوگا توسط خواننده ی راک آلمانی «پیتر مافی»، شاعر کودکان «رالف زوکُوسکی» و یک نویسنده به نام «گرگ روتساک» ساخته شد و «هلمه هاینه» عروسک گردان آن بود.




استودیو فلایینگ بارک انیمیشن یک سریال کارتونی از این شخصیت ساخت. در این سریال، تابالوگا آخرین بازمانده ی اژدها در سرزمین گرینلند (سرزمین سبز) است، گرینلند یک سرزمین جادویی است که در آن گونه های مختلفی از حیوانات سخنگو در کنار هم زندگی می کنند. تابالوگا باید از خانه اش در مقابل حمله ی دو فرمانروا که در اطراف گرینلند هستند محافظت کند : سرزمینی سرد که همه جای آن یخبندان است و فرمانروای او یک آدم برفی به نام «آرکتوس» است و دیگری صحرایی بزرگ که فرمانروای آن یک موجود شنی به نام «هامسین» است.






سریالی: وروجک و آقای نجار - Meister Eder und sein Pumuckl (دوبله فارسی)




وروجک و آقای نجار (به آلمانی: Meister Eder und sein Pumuckl) نام یک مجموعهٔ تلویزیونی آلمانی برای کودکان است که بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۸ ساخته شد. داستان این مجموعه در مورد موجودی کوچک، گهگاه نامرئی و از دنیایی ناشناخته‌است که بنا به میل خود و یا در مواردی مثلاً به دلیل گرفتار شدن در چسب‌های کارگاه نجاری اِدر نجار (با بازی Gustl Bayrhammer) قابل رویت می‌شود. وروجک (با صدای Hans Clarin) که موجودی خرابکار ولی مهربان و دوست‌داشتنی است در کنار اوستا ادر نجار ماجراهای جالبی را خلق می‌کند. این مجموعه در دهه هفتاد هجری خورشیدی در تلویزیون ایران نیز به نمایش در‌آمد.




همه ما از دست خرابکاری های وروجک خوشحال می شدیم ! وقتی در کمال تنبلی و با آن دوبله فوق العاده و صدای با مزه ای مهمان خانه ما می شد ؛ دیگر کسی کاری نمی کرد و همه به تماشای وروجک و استاد نجار می نشستند. شاید هیجان‌زده شوید اگر بشنوید نویسنده آقای نجار و وروجک هنوز زنده است. یک خانم نویسنده که الان، 86 سال سن دارد و هنوز نفس می‌کشد، موفق شد محبوب‌ترین کاراکتر بچه‌ها را در آلمان خلق کند. ماجرا بر می‌گردد به سال 1962، وقتی که بخش کودک رادیو باواریای آلمان تصمیم گرفت برای بچه‌ها یک ماجرای تازه دست و پا کند. خانم نویسنده شروع کرد به نوشتن نمایشنامه‌ های رادیویی. یک سال بعد کار محبوبیت و هواخواهی آنقدر بالا گرفت که کتاب‌ها و نوارهای قصه آقای اِدِر و شاگردش کل آلمان را پر کرد.




سال 1982، اولین فیلم‌های تلویزیونی براساس همان قصه‌ها ساخته شد. یک سریال 26 قسمتی. حالا دیگر همه آن‌ عکس‌ها و صداهای رادیویی روی صفحه تلویزیون راه می‌رفتند. مستر ادر و وروجک غیر قابل تحمل و روی اعصابش، بهترین ساعات بعدازظهر ملت آلمانی را پر می‌کردند. سال 88، یک سریال 26 قسمتی دیگر هم ساخته شد. و بیچاره آقای اِدِر در سال 93 به رحمت خدا رفت. فکرش را بکنید این طرفداری و جان دادن مردم و بچه‌ها برای آقای ادر و شاگردش تا جایی پیش رفت که 3 فیلم بلند و یک فیلم موزیکان هم برایش ساختند. خلاصه این‌که در دهه 90، ماجراهای شاگرد یا همان وروجک در یک کشتی قایق مانند ادامه پیدا کرد، با یک دوست انیمیشنی دیگر که اسمش اُدسی آشپز بود. خیلی هم نمی‌خواهد به مغزتان فشار بیاورید. چون تلویزیون ما این ‌جاهایش را دیگر نشان نداد.




موجودی که 20 سانتی‌‌متر قد دارد. موهایش فرفری قرمز است. لجباز و ناهنجار است. می‌تواند خیلی بلند بپرد و دوست دارد از خودش صداهایی دربیاورد که اسمش را نمی‌شود گذاشت آواز. هیچ‌وقت سر درنمی‌آوری که چند سالش است. به نظر می‌آید اسم وروجک، زیادی برایش لوس است. چون خیلی تخس‌‌تر از این حرف‌هاست. از کشتی‌های بزرگ بخار خوشش می‌آید، جایی که قبلا تویش زندگی می‌کرده بنا به دلایل نامعلومی از شهر باواریا سر درآورده است. (جایی که هیچ نوع کشتی چه بخار چه غیربخار ندارد). از جاهای تر و تمیز خوشش نمی‌آید. برای همین به کارگاه کثیف آقای ادر نجار پناه می‌‌برد. همیشه آقای ادر را مجبور می‌کند که برایش کشتی یا قایق بسازد. وروجک و هر کدام از هم‌نوع‌هایش وقتی به وسیله ساخت دست آدمیزاد تماس پیدا می‌کنند، مرئی می‌شوند. زندگی وروجک قبل از مرئی شدنش بین آدم‌ها متفاوت بوده. هیچ‌وقت مجبور نبوده غذا بخورد. گرما و سرما را هم حس نمی‌کرده. بدترین عادتی که هیچوقت از سرش نمی‌‌‌افتد، کش رفتن و دزدیدن وسایل این و آن است. بزرگترین کابوسش هم افتادن در قوطی چسب است که حداقل هفته‌ای یک بار به خاطر ورجه ورجه‌هایش سرش می‌آید.






سریالی: بولک و لولک - Bolek and Lolek




بولک و لولک (به انگلیسی: Bolek and Lolek) (به لهستانی: Bolek i Lolek wyruszaja w swiat، بولک و لولک بر فراز جهان) نام دو شخصیت کارتونی با همین نام است که شامل ۱۰ فصل و مجموعا ۱۵0 قسمت ۹ دقیقه‌ای محصول استودیو فیلموف (Studio Filmów) کشور لهستان است. خالق شخصیت‌های بولک و لولک بنام ووآدسواف نخربسکی (به لهستانی: Władysław Nehrebecki) اهل کشور لهستان است. این سری از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۸۶از تلویزیون لهستان (به لهستانی: Telewizja Polska) پخش شد.




ایدهّ خلق شخصیت‌های این سری توسط ووآدسواف نخربسکی برگرفته از دو پسر وی جان و رومان بود.شخصیت بولک و لولک نخست توسط آلفرد لدویک (Alfred Ledwig) تا حدودی ساخته شده بود اما در نهایت توسط ووآدسواف نخربسکی (Władysław Nehrebecki) و لشک لورک (Leszek Lorek) کامل و خلق شدند. نام شخصیت‌های این سری، کوتاه شده نام بولسواف (Bolesław) و کارول (Karol) است. در اکثر قسمت‌ها این دو شخصیت بدون صدا هستند بجز در فیلم‌های بلند ساخته شده در دهه هشتاد که بر روی شخصیت‌های بولک و لولک صدا گذاری نمودند.




در زمان جمهوری مردمی لهستان - PRL ‏(Peoples Republic of Poland ) شخصیت‌های بولک و لولک بصورت انبوه بشکل اسباب بازی، پوستر و پازل و... تولید شدند که می‌توان از نمونه‌های تولیدات آن زمان را در موزه دوبرانوسکی (Museum of Dobranocki) مشاهده کرد. هم اکنون مدل‌های کامپیوتری و بازی‌های ساخته شده بولک و لولک نیز وجود دارد.




در میان تمام کارتون‌های تولید شده در لهستان کارتون بولک و لولک یکی از کارتون‌هایی است که نخستین جایگاه را بخود اختصاص داده و در زمان خود در بیشتر کشورها محبوبیت خاصی پیدا کرد. کارتون بولک و لولک یکی از انیمیشن‌های بسیار محبوب پخش شده در اوایل انقلاب ۱۳۵۷ ایران با وجود عدم پخش کامل و مرتب این مجموعه طرفداران بسیاری در زمان خود پیدا کرد. این دو شخصیت با نام‌های اصلی خودشان از تلویزیون رسمی ایران به نمایش در آمدند.





سریالی: گوریل انگوری - The Great Grape Ape Show (دوبله فارسی و زبان اصلی)




کارتون گوریل انگوری (به انگلیسی: The Great Grape Ape Show) مجموعه کارتونی محصول کمپانی هانا-باربرا می باشد که در سال‌های ۱۹۷۵ (میلادی) تا ۱۹۷۸ (میلادی) از شبکه ABC آمریکا پخش می‌شد.




هانا-باربرا (به انگلیسی: Hanna-Barbera) یک شرکت تولید پویانمایی است که در سال ۱۹۴۴ (میلادی) با همکاری دو پویانمای همکار در استودیو MGM (مترو گلدوین مایر) به نام‌های جو باربرا (Joe Barbera) بیل هانا (Bill Hanna) تشکیل شد. اولین مجموعه کارتونی مشترک ویلیام هانا و جو باربرا در سال ۱۹۴۰ (میلادی) ساخته شد. شخصیت‌های این کارتون موش و گربه‌ای بودند که بعدها به عنوان تام و جری شناخته شدند. این مجموعه کارتونی با قسمت‌های کوتاه مدتش بارها برنده جایزه اسکار شد.




شخصیت اصلی این کارتون یک گوریل 12 متری است که عاشق انگور است. این شخصیت بعد از هر صحبتی که می‌کند کلمهٔ انگوری را دو بار تکرار می‌کند. (Grape Ape, Grape Ape) او همراه یک سگ به نام بیگلی بیگلی (Beegle Beagle) و روی سقف ماشین او به کشورهای مختلف جهان سفر می‌کند و در این سفر با ماجراهای مختلفی روبرو می‌شود.




دوبله فارسی این مجموعه در ایران با گویندگی صادق ماهرو به جای گوریل انگوری و اصغر افضلی به جای بیگلی بیگلی به روی آنتن رفته است.






سریالی: کارآگاه گجت - Inspector Gadget (دوبله و زبان اصلی)




» نام: کارآگاه گجت - Inspector Gadget
» کارگردان: Bruno Bianchi, Jean Chalopin, Andy Heyward
» کشور سازنده: فرانسه، کانادا، آمریکا، ژاپن و تایوان
» شرکت سازنده: DiC Enterprises, France 3 (FR 3), Nelvana
» سال پخش: 1983 تا 1986
» IMDB


کارآگاه گجت (به انگلیسی: Inspector Gadget) نام یک سریال کارتونی است که به طور مشترک توسط کشورهای فرانسه، کانادا، آمریکا، ژاپن و تایوان تهیه شد. داستان این مجموعه کارتون درباره یک کارآگاه فراموشکار حواس‌پرت و شلخته به نام «کارآگاه گجت» است. این کارآگاه یک انسان است که مانند رباتها ابزارک‌های عجیب و غریبی در بدن او کار گذاشته شده و می‌تواند از آنها کمک بگیرد.




واژه Gadget (گجت) انگلیسی به معنای ابزارک و آلات و ابزار تازه‌اختراع مکانیکی است. دشمن اصلی کارآگاه گجت شخصی مرموز به نام دکتر کلاو (چنگ و پنجه) است که رهبری یک سازمان شیطان‌صفت به نام مد (MAD) را به عهده دارد. در زبان عامیانه انگلیسی به افرادی که شیفته خرید و استفاده از ابزارک‌های نو هستند به طعنه «کارآگاه گجت» می‌نامند.




گجت همان کاراگاه با مزه که با بهره گیری از تکنولوژی های بکار رفته در بدنش مانند دستان دراز یا پاهای چرخ دار یا بال هلیکوپتری که از کلاهش بیرون می آید سعی می کند ماموریتهایش را انجام دهد اما در اصل برادرزاده ی باهوش او به نام "پنی penny" همه این ماموریت ها را به اتمام می رساند. این کارتون بامزه هم محبوب بچه ها بود و هم مورد توجه بزرگترها.




موسیقی متن خاطره انگیز مجموعه نیز به دست دو آهنگساز اسرائیلی، شوکی لوی (به انگلیسی: Shuki Levy) و هایم سابان (به انگلیسی: Haim Saban) ساخته شده است. شوکی لوی (متولد سال 1947) آهنگساز، نویسنده و کارگردان تلویزیونی اهل اسرائیل است که بیشتر شهرت وی به خاطر آهنگسازی برنامه های تلویزیونی مخصوص کودکان از جمله کاراگاه گجت، گروه ماسک، شهر دایناسورها و ... است. هایم سابان (متولد سال 1944) نیز آهنگساز و مالک رسانه آمریکایی-اسرائیلی است که در مصر به دنیا آمد. او با سرمایه حدود 3.5 بیلیون دلار اکنون (ژوئن 2012) در جایگاه 104 امین ثروتمند آمریکایی قرار دارد.




برخی از شخصیت های این مجموعه کارتونی عبارتند از:
کاراگاه گجت (Inspector Gadget): شخصیت اصلی داستان، کاراگاهی که مجهز به ابزار های مکانیکی می باشد.
پنی (Penny): برادرزاده کاراگاه گجت که او را با استفاده از ساعت پیشرفته خود مانیتور می کند.
سگ پنی (Brain the Dog): سگ با وفای پنی که در تمامی ماموریت ها همراه او هست و به او یاری می رساند.
دکتر کلاو (Doctor Claw): شخصیت منفی داستان که همیشه به صندلی تکیه داده است و صورتش در کل ماجرا مخفی می باشد.
سربازرس (Chief Quimby): مافوق کارگاه گجت در اداره پلیس که همیشه در حال کشیدن پیپ است.







سریالی: دور دنیا در هشتاد روز - Around the World with Willy Fog (دوبله و زبان اصلی)




دور دنیا در هشتاد روز (به ژاپنی: アニメ80日間世界一周 ، به انگلیسی: Around the World with Willy Fog) انیمه ای است ۲۶ قسمتی که بر اساس رمان معروف ( دور دنیا در هشتاد روز اثر ژول ورن) ساخته شد. این کارتون در سال ۱۹۸۷ توسط استدیو (Nippon Animation و BRB Internacional و Jules Verne ) و به کارگردانی Fumio Kurokawa تولید شد. در ساخت این کارتون از حیوانات به جای شخصیت‌های داستان استفاده شده است. آقای شیر ماجراجو به همراه پیشخدمتش تصمیم میگیرند دور دنیا را در مدت ۸۰ روز طی کنند که در طول مسیر اتفاقات زیادی برایشان به وقوع می پیوندد.




دور دنیا در هشتاد روز، رمان پرحادثه از ژول ورن، نویسنده فرانسوی، منتشر شده به سال 1873. این رمان در شمار بهترین آثار نویسنده است. یک جنتلمن انگلیسی به نام فیلاس فوگ با رفقای خود در باشگاه شرط میبندد که دو دنیا را در 80 روز بپیماید و به همراهی خدمتکار وفادارش به نام ژان، معروف به پاسپارتو، عازم سفر میشود. اما چون مظنون به سرقت از یکی از بانکهای انگلیس است، زیر نظر یک پلیس قرار دارد که او را طی سیر و سیاحتهایش لجوجانه تعقیب میکند.




فوگ در سرزمین هند فرصت مییابد تا زن جوانی به نام اود را، که بیوه مهاراجه ی وفات یافته ای است و طبق سنت هندوان باید زنده در آتش سوخته شود، از مرگ نجات دهد. پس از آن حوادث دیگری در چین برای او روی می دهد. در این مدت، مأمور پلیس همچنان به دنبال اوست و مسافر ما نیز با اود و نوکرش راه خود را ادامه می دهد. مأمور پلیس نمی تواند او را بازداشت کند، زیرا برگ جلب به سبب تغییر مکان مداوم هنوز به دستش نرسیده است.




در آمریکا، در قطاری که ساحل شرقی را به ساحل غربی آنجا می پیوندد، فوگ موفق می شود که حمله عده ای از سرخپوستان را دفع کند. در ساحل شرقی، توفان شدیدی به پا می شود و کشتیهای عازم اروپا را در بندر متوقف می سازد، ولی فوگ تردید به دل راه نمی دهد و با پول خود یک کشتی کرایه می کند و راه دریا را در پیش می گیرد. در راه، سوخت کشتی به پایان می رسد و فوگ ناچار دکل را به جای سوخت به کار می برد.




در پایان سفر، مأمور پلیس که سرانجام برگ جلب را به دست آورده است او را دستگیر می کند. فوگ بی گناهی خود را ثابت می کند و آزاد می شود. سپس با یقین به اینکه یک روز دیرتر از وقت مقرر به وعده گاه رسیده است خود را بازنده می پندارد و تسلیم نومیدی می شود. اما زود به اشتباهش پی می برد و متوجه می شود که سفر از غرب به شرق کره زمین باعث شده است تا 24 ساعت اضافه بیاورد و بنابراین شرط را نباخته است.




در اوج شادمانی از او خواستگاری می کند و او را به عقد خود در می آورد. در این رمان عنصر خنده (مثلاً سماجت مأمور پلیس در تعقیب فوگ و کارهای جالب پاسپارتو) با عنصر حادثه پردازی به هم می آمیزد. کشش داستان در خونسردی انگلیسی مأبانه قهرمان آن و فعالیت بی اندازه او برای مبارزه با طول راه و فوت وقت است.



سری کامل کارتون ملوان زبل - Popeye




» نام: ملوان زبل - Popeye
» کشور سازنده: آمریکا
» سازنده: الزی کرایسلر سگار
» زبان: صامت
» Website

ملوان زبل (به انگلیسی: Popeye، به معنی چشم‌برجسته) یک شخصیت پویانمایی و داستان مصور است که توسط «الزی کرایسلر سگار» (کارتونیست آمریکایی) خلق شده‌است. شخصیت ملوان زبل نخست در تاریخ ۱۷ ژانویه ۱۹۲۹ در کتابچه مصور روزانه «تیمبل تیَتر» به تصویر کشیده شد و پس از آن از محبوبیت زیادی برخوردار گشت. ملوان زبل از سال ۱۹۳۳ هم‌چنین در کارتون‌های مختلف ساخته استودیوی ماکس فلایشر و دیو فلایشر نیز ظاهر شده‌است.




کارتون زیبا و محبوب ملوان زبل که دیدن دوباره آن خاطرات بسیاری از دوران گذشته را در ذهن ها تداعی می کند. حتما یادتان است که ملوان زبل یا آنطور که خارجیها به او میگویند ( پاپ آی )، ملوان یک چشم نیروی دریایی که با آن لباس خاصش و بازو هایی عضلانی که روی یکی از آنها یک لنگر خالکوبی شده بود، جزو اولین ابرقهرمانهایی شد که ابتدا در کتابها و بعد در تلویزیون پدیدار شد.




او در ابتدای هر داستان توسط دشمنانش کتک می خورد و بعد با گفتن جمله ی معروفش که : «دیگه نمیتونم تحمل کنم» و خوردن یک قوطی اسفناج ، نیرو می گرفت و تمام آنها را شکست می داد. ملوان زبل یک شخصیت فردگرا و منزوی، با عقاید مربوط به خود بود. او جمله ای دارد که تمام جهان بینیش را بیان میکند: من همانی هستم که هستم و این، تمام آن چیزی است که هستم.




این شخصیت آنقدر معروف شد که پزشکان نام یک بیماری را از او بگیرند. وقتی تاندون عضله سر بازو پاره شود و عضله به بالا جمع شود، بازوی بیمار برجسته میشود. آن ها به این حالت، (عضله ملوان زبل) میگویند. همچنین عده ای معتقدند او صنعت رو به ورشکستگی اسفناج کاران را نجات داد و به همین دلیل کشاورزان مجسمه اش را وسط شهر کریستال سیتی ایالت تگزاس، قرار داده اند.




ملوان زبل در داستان‌های پویانمایی، عاشق یک دختر خانم است و با یک ملوان قوی‌هیکل و بدشکل رقابت دارد. هر بار که این فرد قوی‌هیکل مزاحم آنان می‌شود ملوان زبل با خوردن اسفناج او را به دور پرتاب می‌کند و او را شکست می‌دهد. ملوان زبل همیشه پیپی به دهان دارد و خلقیات او شبیه به ملوان‌ها است.






سری کامل کارتون میگ میگ و کایوت - Wile E. Coyote and Road Runner



» نام: میگ میگ و کایوت - Wile E. Coyote and Road Runner
» کشور سازنده: آمریکا
» شرکت سازنده: Warner Bros. Television
» تعداد قسمت: 61 قسمت (سری کامل)
» زبان: صامت
» فرمت: MKV
» قابلیت اجراء: بر روی کامپیوتر
» کیفیت: بسیار خوب

میگ میگ و کایوت (به انگلیسی: Wile E. Coyote and Road Runner) نام دو شخصیت کارتونی است که یکی کایوت و دیگری یک رودرانر (به انگلیسی: Greater Roadrunner) است و هر وقت که کایوت در تلاش است که رودرانر را بگیرد ناموفق می‌ماند. این کارتون دیدنی به کارگردانی چاک جونز (به انگلیسی: Chuck Jones) در 61 قسما ساخته شده است.




انیمیشن Road Runner که با نام میگ میگ در ایران پخش می شد ، نام انیمیشنی محبوب و بسیار جالب است که داستان ها و ماجراهایی دیدنی را به همراه دارد. این کارتون از ۲شخصیت به نام های Road Runner و Wile E. Coyote تشکیل شده است که همواره Wile E. Coyote به دنبال Road Runner یا همان میگ میگ می باشد و هر بار با شکستی روبرو می شود و ...




«وایل ای گرگه و رودرانر» دوشخصیت کارتونی برگرفته شده ازسری کارتون‌های لونی تونز و مری ملودی هستند. شخصیت‌های گرگه و رودرانر در سال ۱۹۴۸ در انیمیشنی به کارگردانی چاک جونز برای کمپانی برادران وارنر ساخته شدند. درحالی که قالب اولیه خلقتشان کار نویسنده‌ای بنام مایکل مالتز بود. در۱۶ قسمت اولی که مالتز نوشته بود این دو شخصیت در یک مسافت طولانی نمایشی هنرنمایی می‌کردند که برای پخش در کارتون‌های تلویزیونی ساخته شده بود.




در هر قسمت کایوت گرگه به جای استفاده از غرایز حیوانی و حیله گری از دستگاه‌های مضحک و نقشه‌های پیچیده برای دنبال کردن طعمه اش استفاده می‌کند. کایوت گرگه هم چنین بصورت جداگانه در ۵ قسمت از کارتون‌های باگز بانی (به انگلیسی: Bugs Bunny) به عنوان دشمن ظاهر شده‌است. در حالی که عموما کایوت در قسمت‌های کوتاه میگ میگ و کایوت ساکت است اما با لهجه ی خالص در این سفر تک نفره صحبت می‌کند و با صداگذاری مل بلانس خودش را بعنوان وایل ای گرگه ی نابغه معرفی می‌کند. رودرانر فقط با آوای (میگ میگ) از خودش صدا در می‌آورد و گاهی هم سرو صدا می‌کند.آوای میگ میگ را پل جولین صداگذاری کرده‌است.






سری کامل کارتون خاله ریزه و قاشق سحر آمیز (دوبله فارسی)




» نام: خاله ریزه و قاشق سحر آمیز - Mrs. Pepper Pot
» کارگردان: Tatsuo Hayakawa
» تهیه کننده: استودیو پیرروت
» کشور سازنده: ژاپن
» سال: 1983

خانم پپرپات (به ژاپنی: スプーンおばさん و به انگلیسی: Mrs. Pepper Pot) یک انیمه ژاپنی است که در آوریل 1983 تا مارس 1984 در شبکه NHK به نمایش در آمد. این سریال کارتونی برگرفته از رمان معروف «خانم پپرپات» اثر نویسنده معروف نروژی «آلف پرسون» میباشد. این مجموعه در ایران به خاله ریزه و قاشق سحر آمیز  معروف است.




«آلف پرسون» (به انگلیسی: Alf Prøysen)، (تولد:  1914 - مرگ: 1970) نویسنده و موزیسین اهل نروژ است. او در نیمه دوم قرن بیستم در زمره یکی از مهمترین شخصیت های فرهنگی نروژ به حساب می آمد که سهم قابل توجهی در صنعت سینما، موسیقی، رادیو و ادبیات زمان خویش داشته است.




خاله ریزه به همراه همسرش در یک مزرعه زندگی میکند.او که زنی مهربان است، دارای یک قاشق سحر آمیزی است که به طور غیر منتظره ای او را کوچک میکند. خاله ریزه یک زن عادی با یک مشکل بزرگ است. او در لحظات حساس ناگهان به اندازه یه انگشت دست کوچک میشود و این عادت او  را دچار دردسر میکند ولی دخترکی که همیشه با خاله ریزه همراه بود و از این موضوع با خبر بود به خاله ریزه را کمک می کرد.




خاله ریزه می توانست با حیوانان حرف بزند در بیشتر داستان های کارتون خاله ریزه و قاشق سحرآمیز صحبت کردن خاله ریزه با حیوانات به چشم می خورد. برخی از شخصیت های داستان عبارتند از:
خاله ریزه (که شخصیت اصلی داستان است): یک پیرزن مهربان و خوش اخلاق که یک قاشق سحرآمیز همیشه به پشتش آویزان است که گاهی اوقات ناخودآگاه کوچک میشود.
همسر خاله ریزه: او یک نقاش و دکوراتور حرفه ای است. خیره سر، و  سخت گیر. او غافل از راز خاله ریزه  است.




لیلی: دختر مرموزی که با حیوان اهلی خود در جنگل زندگی میکند. او تنها کسی است که راز خاله ریزه را میداند و در مخفی نگاه داشتن این راز به او کمک میکند.
خانواده موش ها: مجموعه ای از موش ها که بر اساس حروف الفبا نام گذاری شده اند.




ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مجله اینترنتی سیمرغ شهر اخبار بازیگران بیوگرافی بازیگران اخبارسینمای ایران اخبار سینمای جهان اخبار تلوزیون ایران اخبار تلوزیون جهان اخبار موسیقی ایران اخبار موسیقی جهان


مجله اینترنتی سیمرغ شهر حذف
اخبار روز حذف
اخبارسینما حذف
اخبار موسیقی حذف
اخبارتلویزیون حذف
اخبار فناوری مصالب طنز وسرگرمی حذف
بیو گرافی بازیگران حذف
اخبار داغ سلبریتی های ایرانیx
بیوگرافی بازیگران سینما و تلویزیون ایرانx
فرهنگ وهنر ایران
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پر بحث تر
نویسندگان
موضوعات
پیوندها
Designed By Erfan Powered by Bayan