- دوشنبه ۸ شهریور ۹۵
- ۰۹:۵۱
رضا شیران خراسانی در خصوص امضای نامهای به هیأت نظارت بر نمایندگان جهت برکناری نایب رئیس مجلس گفت: در این نامه دو محور مهم مورد شکایت نمایندگان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: آقای مطهری در زمان ریاستش در مجلس در غیاب آقای لاریجانی نمیتواند جلسه را اداره کند و جو مجلس متشنج میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر دقیقه مجلس برای مردم هزینه دارد و کسی که نایب رئیس مجلس میشود، باید توانایی اداره جلسه را داشته باشد. به نظر میرسد آقای مطهری در اداره مجلس ضعیف است.
عضو فراکسیون ولایت مجلس شورای اسلامی در خصوص محور دوم شکایت نمایندگان از مطهری گفت: نامه اخیر مطهری به حجتالاسلام پورمحمدی در خصوص فایل صوتی آیتالله منتظری، اعتراض برخی از دوستان را در پی داشت.
وی افزود: افراد دارای شخصیت حقوقی و حقیقی هستند و آقای مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس نباید در جامعه به گونهای اظهارنظر کند که مجلس زیر سؤال برود و مورد سوءاستفاده بیگانگان قرار گیرد.
شیران اظهار داشت: طبق آئیننامه مجلس شورای اسلامی، در صورتی که هیأت رئیسه در انجام وظایفشان تعلل کنند، میتوان در خصوص ادامه حضور آنها در هیأت رئیسه تجدیدنظر کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نمایندگان در نامه خود خواستار برکناری آقای مطهری شدند.
در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس، محسن کوهکن، نماینده لنجان در تذکری به نامه روز گذشته علی مطهری به مصطفی پورمحمدی انتقاد کرد و از وی خواست مراعات جایگاه نایب رییسی را بکند.
توضیحات علی مطهری در پاسخ به محسن کوهکن با فریادهای اعتراضی وی در جلسه علنی مواجه شد که میگفت "حرف من این نیست".
همچنین محمدعلی پورمختار، نماینده کبودرآهنگ نیز با فریادهای خود و سر دادن شعار مرگ بر منافق به نامه علی مطهری در خصوص اعدامهای سال 67 اعتراض کرد.
مطهری: نامه به وزیر دادگستری برای توضیح دربارهی اعدامهای 67 بود
نایب رییس مجلس در پاسخ به تذکر و انتقاد کوهکن، نمایندهی لنجان، در مورد صدور نامهای خطاب به وزیر دادگستری دربارهی اعدامهای سال 67 گفت: این که گفته میشود با این نامه و یا طرح بحث، امام زیر سوال رفته، چه کسی گفته امام زیر سوال رفته است؟ بحث بر سر نحوه اجرای حکم امام بوده که اگر کوتاهیهایی صورت گرفته آقایان توضیحاتی ارائه دهند.
علی مطهری در جلسه علنی امروز یکشنبه به تذکر محسن کوهکن در مورد دلیل ارائه نامهای از سوی مطهری به وزیر دادگستری برای ارائه توضیحاتی در خصوص اعدامهای سال 67 پاسخ داد.
وی خطاب به کوهکن گفت: اولا بر خلاف آنچه فرمودید که در پاسخ به شما نگویم نامه را بخوانید، این صحبت روشن است که شما نامه را نخواندید و انشاءالله حتما محتوای آن را ببینید.
نایب رییس مجلس ادامه داد: این که مسائل را با هم مخلوط کنید کاردرستی نیست هر وقت به مسائل فرهنگی پرداخته میشود میگویید مشکل معیشتی دارید. هر مسالهای باید در جای خود حل شود و این طور نیست که فقط به یک بعد جامعه بپردازید.
مطهری افزود: این که میفرمایید امام زیر سوال رفته این طور نیست و چه کسی گفته امام زیر سوال رفته است. بحث دربارهی نحوه اجرای حکم امام بوده که اگر کوتاهیهایی صورت گرفته آنها توضیح دهند.
وی در ادامه گفت: این که میگویید از این نامه بیگانگان استفاده میکنند سوال این است که چه استفادهای میشود. در بسیاری از موارد امام و رهبری صحبتهایی را مطرح کردند که رسانههای بیگانه آن را تقدیر کردند. نمونه آن زمانی است که منشور 8 گانه امام صادر شد مبنی بر این که تجسس نکنید و شنود نگذارید، یک هفته رسانههای بیگانه از امام تمجید کردند. این دلیل نمیشود که امام نعوذ بالله مخالف انقلاب بوده است.
نایب رییس مجلس ادامه داد: از طرف دیگر مساله نایب رییسی هیچ ربطی ندارد که ما حرف حق را نگوییم، در موقع اداره جلسه ممکن است ملاحظاتی باشد اما در هر جایی هر نماینده برای بیان نظراتش آزاد است. در این مورد حرف این است که توضیح داده شود و توضیح دادن نیز کار لازمی است و این به معنای حمایت از منافقان نیست.
خبرگزاری تسنیم: بیش از 20 نماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس با امضای نامهای از علی مطهری نایب رئیس مجلس به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کردند.
این شکایت در خصوص نوع اظهارنظرهای اخیر علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس درباره مسائل جاری کشور است.
نمایندگان در این نامه آوردهاند: این شکایت براساس تخلفاتی است که نایب رئیس مجلس در این جایگاه مرتکب شده است.
این 20 نماینده در این نامه خواستار تغییر رویه علی مطهری شده و تصریح کردند اگر این اتفاق رخ ندهد، مطهری باید از جایگاه نایب رئیسی خود کنارهگیری کند.
بیوگرای کامل و زندگینامه علی مطهری فرزند شهید مرتضی مطهری
علی مطهری نماینده شاخص مردم تهران در مجلس طی گفتگویی از نسبت خانوادگی با علی لاریجانی ، فوتبال ، اتومبیل شخصی و مسائل خانوادگی خود گفته و ماجرای عاشق شدن شدن خود رانیز بازگو کرده است .
به گزارش «فردا» ، علی مطهری فرزند سوم شهید مرتضی مطهری است که این روز ها غالبا او را به عنوان نماینده منتقد دولت می شناسند ، دانستن از زندگی شخصی مشهور ترین فرزند این استاد بزرگ که به یکی از چهره های شاخص مجلس تبدیل شده می تواند در نوع خود جالب باشد.
مطهری در مرور دوران جوانی اش از عاشق شدن گفته است ؛ من 23 _ 24 ساله بودم که تصمیمی هم برای ازدواج نداشتم ، آن روز ها دانشجوی مکانیک دانشگاه علم و صنعت بودم ولی به خاطر انقلاب فرهنگی ، ادامه تحصیل 2 سال و 8 ماه متوقف شده بود ، در این دوران به دعوت یکی از دوستانم به رادیو رفتم و برای پر کردن فاصله های خالی برنامه ها مقاله می نوشتیم .
ماه اول آغاز به کارم در رادیو بود که من به یکی از همکارانم در آنجا علاقمند شدم و این علاقه رفته رفته شدید شد و عشق به معنای واقعی اش که انسان را از خواب و خوراک می اندازد در من ایجاد شد و ترغیبم کرد که این موضوع را مطرح کنم و در نهایت یکی از همکاران مسن را واسطه کردم اما آن خانم جواب رد داد و برای بار دوم من خودم با او صحبت کردم که باز هم جواب رد داد و بعد از آن بود که من برای اینکه از آن حالت خارج شوم به سراغ ازدواج رفتم.
وقتی از جواب رد آن خانم مطمئن شدم از مادرم خواستم که به خواستگاری دختری مناسب برود و بعد از اینکه همسرم را عقد کردم ، تلفنی ماجرا را به اطلاع آن خانم رساندم تا اگر برنامه ای دارد دیگر ملاحظه مرا نکند . دیدم شروع کرد به گریه و زاری و حرف هایی زد که من تازه متوجه شدم او هم به اندازه من علاقمند بوده اما توقع اصرار بیشتر از جانب مرا داشته است. این ماجرا حالت بدی در من ایجاد کرد . البته این قضیه باعث شد که همسر خوبی نصیبم شود.
علی مطهری در مورد همسرش را نوه شیخ جواد انصاری از عرفای هم عصر امام معرفی می کند و می گوید : وقتی ازدواج کردیم ایشان 16 سالشان بود و 8 سال با من اختلاف سنی داشتند ، ما در 11 دی سال 60 عقد کردیم و 6 مرداد 62 زندگی مشترکمان را آغاز کردیم. در حال حاضر ایشان فوق لیسانس حقوق هستند ولی شاغل نیستند ، 4 فرزند داریم ، اولی مرتضی 24 ساله و مهندسی عمران تهران جنوب می خواند و دومی رضا است که 19 سال دارد و مهندسی مکانیک شریف می خواند ، سومی لیلا است که دوم راهنمایی است و چهارمی هم زهرا است که الان حدود 2 سال دارد.
وی درباره نسبت خانوادگی اش با علی لاریجانی ، رئیس مجلس نیز اینگونه توصیح داده است : پنجمین فرزند استاد مطهری ، فریده خانم همسر آقای لاریجانی رئیس مجلس هستند ، ایشان فرزند آیت الله میرزا هاشم آملی لاریجانی مرجع تقلید بودند. روابطی بین پدر ما و مرحوم آملی وجود داشت و این ازدواج اقدامی بود که در زمان حیات پدرم انجام شد . ظاهرا رسمی در ازدواج های پسران آیت الله آملی بود که از خانواده های اصیل و شناخته شده عروس می گرفتند . مثلا همسر آیت الله صادق لاریجانی دختر آیت الله وحید خراسانی است و همسر آقای دکتر باقر لاریجانی دختر آیت الله حسن زاده آملی هستند.
مصطفی داننده: «آقازاده» واژهای معروف در ادبیات سیاسی ایران است . مردم بسیاری از چهرههای سیاسی را با این لقب میشناسند. یکی از این آقازادهها که سالهاست در راس اخبار کشور است. علی مطهری را میشود متفاوتترین آقازاده ایران دانست.
علی مطهری به واسطه پدر شهیدش ایتالله مطهری وارد فضای سیاسی کشور شد و بسیاری او را به جای علی مطهری، فرزند مطهری خطاب میکردند و بر این باور بودند وی تمام اعتبارش را از پدرش بدست آورده است و خود به تنهایی دارای شخصیت مستقلی نیست. بسیاری از ناظران سیاسی در دهه 80، مطهری را نیز مانند دیگر آقازادهها، کسی میدانستند که با نام پدر پلههای ترقی را طی کرده است.
علی مطهری اما به سرعت مسیر خود را از نام پدر جدا کرد و تبدیل به یک سیاستمدار مستقل در ایران شد. این استقلال باعث شد تا دیگر برخی حتی فراموش کنند او فرزند یکی از بنیانگذاران اصلی جمهوری اسلامی است.
این روزها علی مطهری از معدود افرادی در فضای سیاسی کشور است که پیگیر حوادث بعد از انتخابات سال 88 و ماجرای حصر است. او در نامههای گوناگون به سران کشور بارها خواستار مشخص شدن وضعیت دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم شده است. او بارها به خاطر این مواضع خود مورد حمله قرار گرفت. یکی از این حمله در جریان سفر شیراز و در سال 94 اتفاق افتاد. او در این سفر مورد حمله عدهای ناشناس قرار گرفت. خود او ماجرا را اینگونه روایت میکند:««حدود صد متر که جلو آمدیم دیدم عدهای بین سی تا چهل نفر روبروی ما هستند و یک نفر خود را روی کاپوت خودرو انداخت. راننده به هر زحمتی بود او را رد کرد ولی کمی جلوتر سنگ و آجر و گوجهفرنگی بود که به سمت ما میآمد. شیشه عقب و شیشههای دو طرف خودرو کاملا خرد و پودر شد و ذرات آن به سر و صورت و دست ما پاشید و برخی فرو رفت. گاز فلفل هم سلاح دیگر آنها بود که از نزدیک استفاده کردند و حدود یک دقیقه نفسم بند آمده بود. اگر یکی از آن ضربات آجر و سنگ به من اصابت کرده بود معلوم نبود که اکنون زنده بودم. ظاهرا به قصد کشتن یا ناقص کردن آمده بودند. راننده به هر ترتیب بود از میان آنها گریخت اما آنها با موتورهای سنگین و یک وانت ما را تعقیب میکردند و باز سنگ و اشیاء دیگر و دشنام های ناموسی و کلماتی مانند «حرامزاده» بود که به سمت ما میآمد»
این حمله ناشی از مواضع مطهری در مورد مسئله رفع حصر بود. اما شاه بیت سخنان او در سال ۹۳ رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و برگزاری دادگاه برای رسیدگی به علل وقوع حوادث سال ۸۸ بود. این سخنان علی مطهری در مورد حوادث سال ۸۸ حتی کار را به جایی رساند که بعد از مدتها مردم شاهد درگیری فیزیکی بین نمایندگان مجلس در صحن خانه ملت بودند. علت این درگیری نطق علی مطهری در مورد حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ بود. مطهری در نطق خود در مجلس گفت:« اینجانب حصر خانگی آقایان موسوی، کروبی و خانم رهنورد را پس از پایان آشوبهای خیابانی بدون حکم قضائی همچنان خلاف اصول متعدد قانون اساسی و ادامه آن را به زیان انقلاب اسلامی میدانم و معتقدم در این زمینه شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و قوه قضائیه کوتاهی کردهاند. همه میدانند که من هیچ تعلق خاطری به آقایان کروبی و موسوی ندارم و در انتخابات سال ۸۸ نیز به آقای رضایی رای دادم. هدف اینجانب دفاع از یک موضوع بزرگتر در نظام اسلامی است.» بعد از این سخنان برخی نمایندگان مجلس به او حمله و برگه های نطق او را پاره کردند و بعد از این درگیری نیز رئیس جلسه برای رفع تنش ایجاد شده جلسه علنی را تعطیل اعلام کرد.
همین مواضع او باعث شد تا علی مطهری کم کم راه خود را از مسیر دوستان سابقش جدا کند. حرفهای مطهری در مورد سال 88، خشم اصولگرایان را برانگیخته بود. خشمی که باعث شد در جریان دو انتخابات مجلسهای نهم و دهم اصولگرایان به رهبری حداد عادل نام او را از فهرست اصولگرایان خط بزنند. این جدایی باعث شد که مطهری با برخی از دوستان خود جبهه جدیدی به نام صدای ملت را پایه گذاری کند.
مطهری در هر دو انتخابات مجلسهای نهم و دهم توانست با رای بالای مردم تهران وارد پارلمان شود تا در مسیر گذشته گام بردارد.
یکی دیگر از مسائلی که مطهری را در راس اخبار این سالها قرار داده بود مخالفت جدی وی با سیاستهای محمود احمدی نژاد بود. مطهری پایه گذار اصلی سوال از احمدی نژاد در مجلس بود. کار او باعث شد تا برای بار اول در تاریخ جمهوری اسلامی یک رئیس جمهور برای پاسخ گویی به نمایندگان به پارلمان بیاید.
مطهری یک بار در واکنش به سخنان احمدی نژاد گفته بود:« « رئیس جمهور میگوید من قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص بدهم امضا و اجرا میکنم و قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص ندهم امضا و اجرا نمیکنم؛ این یعنی استبداد و دیکتاتوری و به توپ بستن مجلس. چنین شخصی حتی یک روز هم نباید در مسند قدرت باقی بماند»
در این روزها نیز علی مطهری به عنوان یکی از نمایندگان منتخب مردم تهران در مجلس دهم به شدت به دنبال رسیدگی به وضعیت مینو خالفی نماینده منتخب مردم اصفهان در مجلس که رایاش از سوی شورای نگهبان باطل شده، است. او به آیتالله جنتی و رئیس جمهور در این مورد نامه نوشته است و وزیر کشور را نیز تهدید به استیضاح کرده است.
همین مسائل باعث شده است تا علی مطهری، شخصیتی متفاوت تر از پدر خود باشد. درست در این روزها که سالگرد شهادت استاد مطهری است. شاید وقتی بخواهی از آیتالله مطهری صحبت کنی بهتر است به سراغ محمد مطهری دیگر پسر آیتالله شهید بروی تا علی مطهری. چون دیگر این روزها علی مطهری خود از بازیگران مهم سیاسی کشور است. کسی که علی مطهری است نه فرزند شهید مطهری.