- سه شنبه ۹ شهریور ۹۵
- ۱۱:۳۰
خبرگزاری ایسنا: نماینده ارومیه با ارائه توضیحاتی درباره درگیری پیش آمده
بین او و یک خبرنگار در راهروی مجلس گفت: بنده برای تمامی اصحاب رسانه و
خبرنگاران احترام خاصی قائلم، در روز یکشنبه نیز با شوخی عکسالعمل نشان
دادم که ناخوشایند بود.
نادر قاضیپور اظهار کرد: در مورد اتفاق ناخوشایندی که یکشنبه جاری بین بنده و اصحاب رسانه رخ داد، لازم است توضیحاتی ارائه کنم.
وی
افزود: در روز سهشنبه بنده به واسطه پیگیریهای مستمر مسائل و مشکلات
مردم با سرعت به سمت دفترم برای دیدار مردمی بودم که چند خبرنگار محترم در
بین راه سوالاتی پرسیده و جواب دادم. ولی پرسش یکی از خبرنگاران عزیز توام
با سماجت بود و سوال بدی را مطرح کردند بنده که میخواستم با سرعت به
ملاقات مردمی برسم با شوخی عکسالعمل نشان دادم که ناخوشایند بود. بنده مثل
تراکتور از هرچه سر راهم بود رد شدم.
نماینده ارومیه در ادامه گفت:
بنده همواره برای اصحاب رسانه و خبرنگاران احترام خاصی قائلم و مواردی
همچون مسکن، بیمه خبرنگاران و وام آنها را پیگیری کرده و میکنم. مدافع
گردش آزاد اطلاعات و تلاش خبرنگاران در این عرصه بوده و خواهم بود. از
دوستان بسیار خوبم در مجلس نیز که به بنده کمال لطف را داشتند تشکر میکنم.
در
روز یکشنبه جاری و بعد از جلسه علنی نادر قاضیپور با خبرنگار ایران
درگیری فیزیکی پیدا کرد که این موضوع باعث بروز عکسالعمل های متعددی از
سوی اصحاب رسانه شده است.
مسعود پزشکیان رئیس جلسه در پاسخ به این تذکر گفت: این اتفاق خوشایند نبود باید نماینده و خبرنگار حق و حقوقشان رعایت شود.
در بخشی از این نامه خطاب به لاریجانی آمده است: بیگمان اهانت و برخورد فیزیکی از سوی هر سیاستمدار و مسئولی، از هرگرایش سیاسی در مواجهه با هر خبرنگاری، از هر روزنامه و رسانهای محکوم است و ما امضاکنندگان این نامه ضمن محکومیت شدید این اتفاق، از جنابعالی میخواهیم با رسیدگی دقیق و سریع این بیاحترامی عظیم به ساحت خبرنگاری در «خانه ملت» را پیگیری کنید تا هم کسی که مشت به صورت خبرنگار کوبیده و هم کسی که او را با امحاء مدارک و تهدید خبرنگار یاری کرده، به مجازات برسند.
در همین حال فراکسیون امید مجلس ضمن محکومکردن درگیری نماینده ارومیه با یک خبرنگار در مجلس از جامعه خبری عذرخواهی کرد و خواستار پیگیری این موضوع از سوی رئیس و هیأترئیسه مجلس شد. بهرام پارسایی، سخنگوی این فراکسیون اظهار کرد: اعضای این فراکسیون در حال تهیه نامهای خطاب به رئیس مجلس هستند تا با نماینده توهینکننده به خبرنگار روزنامه ایران برخورد شود. وی افزود: کسی نباید به خود اجازه دهد که احساس امنیت در کشور را خدشهدار کند تا جایی که یک خبرنگار در خانه ملت احساس امنیت نکند. وی ادامه داد: انتظار میرود هیأترئیسه و رئیس مجلس این موضوع را پیگیری و به صورت شفاف در این زمینه موضعی اتخاذ کنند تا بار دیگر شاهد این اتفاقات نامیمون که موجب سوءاستفاده دیگران میشود، نباشیم. همچنین محمدرضا عارف طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود ضمن تأکید بر حفظ حرمت خبرنگاران از نمایندگان مجلس خواست در برخورد با اصحاب رسانه به گونهای عمل نکنند که برخی خاطرات تلخ گذشته برای خبرنگاران تداعی شود.
اما غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس در پست اینستاگرامی خود با اشاره به درگیری روز یکشنبه نماینده ارومیه با یک خبرنگار در راهروی مجلس بر لزوم دلجویی و عذرخواهی از این خبرنگار تأکید کرد و نوشت: توسل به زور برای آنی که هم سن وسال فرزندمان است، قطعا دور از شأن جایگاه رفیع نمایندگی است مخصوصا که شعار نوکری ملت را میدهیم که صد البته مردم تناقض در گفتار و عمل را از ما نخواهند پذیرفت.
همچنین عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرامی خود نسبت به خبر درگیری قاضیپور با یک خبرنگار پارلمانی واکنش نشان داد و اینگونه نوشت: اصل این رفتار به هیچوجه توجیهپذیر نیست و باید کرامت و شخصیت همه افراد مخصوصا خبرنگاران عزیز رعایت شود و بدانیم که حمایت از این قشر، حمایت از آزادی و نقد دلسوزانه است.
اما عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات در واکنش به توهین قاضیپور به خبرنگار روزنامه ایران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: رضاشاه هم جرأت نکرد در ملاءعام خبرنگاری را کتک بزند. برای دفاع از رکن چهارم دموکراسی وظیفه داریم از امنیت خبرنگاران دفاع کنیم. وکلای دادگستری دفاع از خبرنگاران مضروب را برعهده میگیرند تا نهادهای مدنی همافزایی داشته باشند. فعالان سیاسی هم وظیفه دارند اقدام ضارب را محکوم کنند. موضوع آن اندازه اهمیت دارد که رئیسجمهوری هم موضع بگیرد.
داستان قاضی پور نماینده ارومیه و زنان به تدریج در حال تبدیل شدن به رمانی مفصل است؛ گویا نماینده ارومیه حتی در دفاع از خود هم بار دیگر سخنانی بر زبان میآورد که مصداق توهین به زنان است.
برخی سایتها نوشتند که او گفته است: «مجلس جای زنان نیست؛ جای مردان است. اگر زنان را بفرستید، ...» یا «مجلس را دست سوسولها ندهید؛ دست کسی که خودش را نمیتواند نگه دارد!» اظهارات نماینده ارومیه دارای چنان حجمی از کلمات غیرمتعارف است که در خوشبینانهترین حالت هم نمیتوان آنها را نادیده گرفت و تفسیر اعتدالی از آن داشت.
نادرقاضیپور در انتخابات ۱۳۹۴ با کسب ۱۶۹ هزار رای به عنوان منتخب اول ارومیه برای سومین بار به مجلس راه یافت روزی درباره علیخانی به ذکر خاطرهای پرداخت که توهین بود و از آن نتیجه گرفت که مجلس جای حضور زنان نیست. این اقدام او با واکنش قدرت ا...علیخانی مواجه شد و گفت: « افزایش حضور جوانان و بانوان در مجلس شورای اسلامی جزو افتخارات نظام جمهوری اسلامی و یکی از دستاوردهای حضور گسترده مردم در انتخابات ۷ اسفند است.»
علیخانی همچنین درباره ادعای نادر قاضی پور درباره شوخی با وی افزود: «این سخنان کذب و سخیف بوده و در این رابطه شکایتی تقدیم مراجع قضائی میشود تا اینگونه افراد برای مطرح کردن خود به بیان هر دروغی و اظهارات توهین آمیز و خلاف شئونات اسلامی متوسل نشوند. با توجه به اظهارات این فرد و بازتاب منفی آن در جامعه از جمله اعتراض بانوان محترم و نیز امام جمعه محترم ارومیه، شایسته است مراجع ذیصلاح در این خصوص تصمیمگیری کنند.»
اما ماجرا به اینجا ختم نشد و ظاهرا واکنشهای منفی به اظهارات قاضی پور سبب نشد تا او در در بیان دیدگاههایش درباره بانوان دقت بیشتری به خرج دهد. جمعیت زنان ایران اسلامی، شاخه ارومیه، در واکنش به این سخنان بیانیهای صادر کرد و همچنین حجتالاسلام سیدمهدی قریشی، امام جمعه ارومیه در خطبههای نماز جمعه به این اظهارات واکنش نشان داده و گفته: «گلایهای از طرف خودم و ملت دارم از کسانی که خود را کاندیدا معرفی کردند و بیادبی و بیتربیتی را در سخنانشان نهادینه کردند.
با عرض معذرت، این جایگاه، جایگاه مقدسی است ولی باید حقایق و واقعیتها را عرض کنم. این روش خداپسندانه و صحیحی نیست. حتی بعضی از واقعیات هست ولی انسان نباید به زبان آورد. توهین و بیتربیتی شایسته یک جامعه اسلامی نیست». تنها واکنش قاضی پور در ۱۳ اسفند چنین بود که در اینستاگرامش بنویسد: « من منافق نیستم و مواضع خود را عوض نمیکنم... من بیدی نیستم که با این بادها بلرزم. »
دوباره توهین به زنان؟!
اسفند تمام شد و بهار آغاز شد اما ظاهرا توهین قاضی پور تمامی نداشت چنانکه ایسنا نوشت؛ او در جدیدترین اظهارنظر خود اعلام کرده است که حواشی ایجاد شده برای وی به دلیل استناد به ترجمه بیبیسی بوده و او در سخنرانی خود هیچ توهینی به نمایندگان زن نکرده است. قاضی پور گفته است: «ما گفتیم به مردان رأی بدهید، نه مردان زنصفت. اینها آمدند گفتند این گفته به زنها رأی ندهید.»
اظهارات جدید قاضی پور و همچنین سخنان پور مختار واکنش مردم را بر انگیخته است و خوانندگان اظهارات قاضی پور در خبر اظهارات او نوشتند که «اگر مرد زن صفت، معادل زنان هم تلقی شود باز توهین به زنان است. سعی کنید به صورت رسمی از جامعه زنان معذرت خواهی کنید. با دفاع از یک اشتباه، هزاران اشتباه مرتکب نشوید. » و... برخی نیز به مقایسه ابطال آرای مینو خالقی و پذیرفته شدن قاضی پور پرداختند و نوشتند باید آرای این نماینده به سبب اظهاراتش باطل شود.
شکایت از قاضیپور
۲۳ فروردین بود که رئیس کمیسیون اصل نود با بیان اینکه شکایت جمعی از نمایندگان از قاضی پور در این کمیسیون در حال رسیدگی است گفت: این احتمال وجود دارد که نظرات کمیسیون اصل نود در زمان اعتبارنامه قاضی پور در مجلس دهم گرفته شود. محمد علی پورمختار گفت: خانم فاطمه رهبر و جمعی از نمایندگان شکایتی را از آقای قاضی پور به کمیسیون اصل نود ارجاع دادند که این شکایت به آقای میرمحمدی به عنوان مسئول رسیدگی به شکایات نمایندگان جهت بررسی داده شده است.
عوض حیدرپور در گفت و گو با "خرداد" از ارسال شکایت فراکسیون زنان از سخنان اخیر نادر قاضی پور در یک محفل انتخاباتی خبرداد و گفت : پس از آنکه مستنداتی از سخنان آقای قاضی پور درباره حضور زنان در مجلس منتشر شد ، اعضای فراکسیون زنان شکایتی در این خصوص تنظیم و تسلیم هیات رییسه مجلس کردند.