- شنبه ۱۳ شهریور ۹۵
- ۱۸:۲۷
خبرگزاری ایسنا: سازمان بازرسی کل کشور در خصوص موضوع «واگذاری املاک در شهرداری تهران» اطلاعیهای صادر کرد.
با
عنایت به مباحث مطروحه در برخی جراید و سایتهای خبری پیرامون بررسی
عملکرد شهرداری تهران در تأمین مسکن کارکنان و مدیران شهرداری، روابط عمومی
سازمان بازرسی کل کشور توضیحاتی ارایه کرده که در ادامه میآید:
برابر
اصل 174 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 1 قانون تشکیل سازمان
بازرسی کل کشور؛ نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در
دستگاههای اداری جزء وظایف این سازمان قرار دارد؛ بهطوری که همه ساله،
برنامههای بازرسی برای دستگاههای اجرایی در سطح کشور پیش بینی و توسط
بازرسان این سازمان انجام میشود که یکی از این مجموعهها، شهرداری تهران،
سازمانها و شرکتهای تابع آن میباشد.
بازرسی امور وزارت کشور و
شهرداریهای این سازمان، از تاریخ 95/2/4 در سازمان املاک و مستغلات
شهرداری تهران مستقر و عملکرد آن سازمان را در تأمین مسکن کارکنان و مدیران
شهرداری مورد بررسی قرار داده است.
هیأت بازرسی مستقر در شهرداری
تهران با توجه به مقررات این سازمان، اقدام به بررسی موضوع و تطبیق آن با
قوانین و مقررات و احصاء ابهامات و اشکالات در نحوه واگذاری املاک از
مدیران مربوط به شهرداری تهران نموده و مراتب را طی نامه رسمی از آنان سؤال
نموده است. بنابراین آنچه در برخی از سایتها و جراید از آن بهعنوان
گزارش سازمان نام برده شده، صرفاً نامهی دو صفحهای اخذ دفاع هیأت بازرسی،
خطاب به مدیران شهرداری تهران بهمنظور پاسخ به اقدامات خود در خصوص
واگذاری املاک شهرداری تهران بوده و این نامه گزارش نهایی سازمان محسوب
نمیشود.
بدیهی است پس از اتمام بررسیها و در صورت اثبات اقدامات و
سوء جریانات ارتکابی گزارش مقتضی تهیه و به مراجع ذیربط برای رسیدگی
ارسال خواهد شد.
نامه هیأت بازرسی به مدیران مرتبط در شهرداری تهران
بهصورت رسمی در پاکت دربسته با درج عبارت «آقای ... شخصاً مفتوح
نمایند-محرمانه» ارایه گردیده و حفظ و حراست از نامه مزبور بر عهده ایشان
بوده است.
روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور در ادامه ضمن دعوت از
رسانهها برای پرهیز از هر گونه گمانهزنی اعلام نمود که مرجع اصلی
اطلاعرسانی در خصوص موضوع واگذاری املاک در شهرداری تهران صرفاً روابط
عمومی سازمان بوده و این سازمان در چهارچوب ضوابط و قوانین با جدیت و بدون
تأثیرپذیری از هر گونه فضاسازی موضوع واگذاری املاک شهرداری تهران را بررسی
و گزارش نهایی را به مراجع ذیصلاح ارسال خواهد کرد.
دیگر اخبار مربوط به واگذاری املاک نجومی شهرداری تهران
خبرگزاری ایسنا: رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با بیان اینکه وقت آن رسیده است که شهردار تهران به دلیل برخی اقدامات از جمله واگذاری املاک به افراد خاص از مردم شهر عذرخواهی کند، تاکید کرد: ضرورت تشکیل دیوان محاسبات شهری بیش از هر زمان احساس میشود.
رحمت اله حافظی در دیدار با شورایاران و نخبگان منطقه ۱۹ شهرداری تهران با بیان اینکه سهم شورای شهر تهران در اقدامات سوء شهرداری کم نیست، تصریح کرد: بر اساس اختیاراتی که شورای شهر دارد، میتوانسته نسبت به چرایی اقدامات صورت گرفته، شهرداری را مورد سوال قرار دهد که متاسفانه این کار را انجام نداده اند.
وی با بیان اینکه برخی از اعضای اصولگرای شورای شهر تهران کورکورانه از اقدامات ناصحیح شهرداری تهران حمایت میکنند، اعلام کرد: این باندبازیهای سیاسی و حمایت های بی قید و شرط، فسادآور است و معتقدم شهردار تهران اصولگرای واقعی نیست که اینگونه قابلیت حمایت داشته باشد. از همان ماه های اولیه حضورم در شورای شهر در راستای کاهش اختیارات شهردار تلاش کردم، اما با مخالفت جدی اصولگرایان و حتی تعدادی از اصلاح طلبان مواجه شدم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره واگذاری املاک در شهرداری تهران نیز گفت: شهردار، این واگذاری ها را قانونی دانسته است، اما سوال از شهردار تهران این است که چرا تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی با وجود درخواست های متعدد از سوی کارکنان و سه بار تجمع در مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران به نتیجه نرسیده است. اگر وی مدعی است برای پرسنل شهرداری همچون مدیران ارشد شهرداری اهمیت میدهد باید این مشکلات تاکنون حل و فصل شده بود.
ایجاد دیوان محاسبات شهری الزامی است
حافظی با بیان اینکه وقت آن رسیده است که شهردار تهران به دلیل برخی اقدامات از جمله واگذاری املاک به افراد خاص و ویژه خواری های رخ داده، از مردم شهر عذرخواهی کند، تاکید کرد: باید بازنگری جدی نسبت به عملکرد و سیاست های شهرداری صورت گیرد. البته در این میان ایجاد دیوان محاسبات شهری الزامی است و بیش از هر زمانی ضرورت تشکیل آن احساس میشود.
وی از نمایندگان مجلس خواست تا ورود و برخورد جدی نسبت به اتفاقات اخیر در شهرداری تهران داشته باشند و گفت: خوشبختانه علاوه بر مجلس، وزارت کشور و سازمان بازرسی کل کشور، شاهد ورود ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز هستیم. امیدواریم با ورود این نهادهای حکومتی و نظارتی نتیجه بررسی این مسایل برای مردم مشخص شود.
حضور مافیای قدرت در محلات شهر تهران
حافظی درباره جمع آوری زباله در شهر تهران، گفت: یکی از افتخارات شهرداری تهران این است که روزانه سه بار زباله از سطح شهر جمع آوری می کند در حالی که این رویه صحیح نیست و بایستی با فرهنگ سازی وجلب مشارکت مردم، معضل زباله در شهر تهران حل شود.از سویی سوال اینجاست که چرا باید سالانه 600 میلیارد تومان برای جمع آوری زباله ای هزینه شود که می تواند درآمدزا باشد.
وی از حضور مافیای قدرت در محلات شهر تهران خبر داد و تاکید کرد: این مافیا مانع از این شده تا دغدغه ها و مشکلات واقعی مردم در محلات عنوان و حل شود. شورایاران بایستی مشکلات محلات را به شورای شهر اطلاع دهند، همچنین بایستی تلاش کنند تا در تدوین بودجه سالانه محلات و حتی برنامه پنج ساله سوم نیز سهمی داشته باشند.
بنا بر گزارش سایت شورای شهر، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به ضرورت توسعه پایدار در شهر تهران نیز به وجود حکمروایی شایسته در مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: نبود پیوست های اجتماعی، فرهنگی، ترافیکی، زیست محیطی و سلامت مشکلات متعددی را برای شهر تهران ایجاد کرده است. شاهد آن هستیم که تعدادی از پروژه های شهر تهران از جمله پیاده راه امام حسین(ع)، تونل توحید، میدان میوه و تره بار مرکزی بدون پیوست های اجتماعی اجرا شده از این رو مشکلات متعددی برای شهروندان ایجاد کرده است.
حافظی با بیان اینکه بیشترین آسیب به شهر و محیط زیست زمانی وارد میشود که مردم نسبت به شهر و محیط زندگیشان تعلق خاطر نداشته باشند، اعلام کرد : متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت های لازم در صدور مجوزهای ساخت و ساز، شاهد فعالیت عده ای افراد سودجو هستیم و اگر توسط سامانه و نرم افزار و مبتنی بر طرح تفصیلی و طرح جامع این مجوزها صادر شود، دیگر شاهد برخی فسادها از جمله اخذ رشوه نخواهیم بود.