- شنبه ۱۳ شهریور ۹۵
- ۱۸:۱۱
خبرگزاری تسنیم: محمد بنا که هدایت تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان در بازیهای المپیک 2016 ریو را بر عهده داشت از سمتش کنارهگیری کرد. وی با اعلام این خبر تاکید کرد تصمیمش در مورد کنارهگیری از این سمت جدی است و دیگر قصد بازگشت به دنیای کشتی را ندارد.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک ریو دقایقی پیش یک بار دیگر استعفا داد و گفت دیگر به مربیگری تیم ملی باز نمی گردد.
نتایج تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک ریو با اینکه ۲ مدال برنز را همراه داشت اما به قدری انتظارات از آنها بالا بود که فقط انتقاد و فشار به کادر فنی را در پی داشت. محمد بنا و البته ستاره های تیم هیچ عکس العملی بروز ندادند تا اینکه محمد بنا امروز در گفت و گو با نسیم رسما از سمت خود استعفا داد و از دنیای کشتی خداحافظی کرد. او در گفت و گوی خود گفته است:
شرمنده مردم هستم
من شرمنده مردم هستم و خجالت زده کادر فنی و کشتیگیران که نتوانستم شرایطی را برای آنها به وجود بیاورم تا در المپیک موفق باشند و شرمنده مردم نشوند. از رسول خادم و شواری فنی هم معذرت میخواهم و تمامی نقدهای آنها درست است و اشتباهاتی که صورت گرفته از سوی من بوده ولی به هر شکل هرآنچه که بوده گذشته است و این گذشتهها قابل بازگشت نیست. اکنون باید به فکر المپیک ۲۰۲۰ بود و فدراسیون کشتی ۴ سال زمان دارد و در این ۴ سال باید همه دست به دست هم بدهند و تیمی قدرتمند را راهی المپیک کنند.
امیدوارم کادر بعدی مثل من دیکتاتور نباشد
فدراسیون باید کادری و قوی و مجهز را انتخاب کند و در این ۴ سال زمانی که وجود دارد بهترین نفرات را به المپیک ببرد تا مثل دوره من بیقانونی شکل نگیرد و یا به قول عزیزان دیکتاتوری که من داشتم را دیگر تجربه نکنند. به اعتقاد من حضور در تیم ملی کشتی فرنگی یک تجربه بود و باید از این تجارب و المپیک ریو و لندن درس بگیریم تا در المپیک ۲۰۲۰ با کادری قوی بتوانیم موفق شویم.
دوره سنی بنا گذشت
دوره بنا از لحاظ شرایط سنی گذشته و این را خودم میگویم و دست همه را میبوسم و حاضر نیستم دیگر در کشتی باشم. دیگر در هیچ سمتی حاضر نیستم مسئولیت قبول کنم. شرایط روحیام بعد از المپیک به گونهای است که نمیتوانم اطراف کشتی باشم. من ۲ سال دیگر به مرز ۶۰ سالگی خواهم رسید و این یعنی بازنشستگی من و صلاح نیست در ۵۸ سالگی از من استفاده شود و باید به جوانها میدان بدهیم تا در آینده نتایج خوبی به دست بیاید. اکنون تیم جوانان نیز نفرات خوبی در اختیار دارد و با این پشتوانهها میتوان خوب کار کرد. به اعتقاد من برای آینده نیز تنها نباید به مدالآوری نگاه کنیم و درست است که از من گذشته ولی برنامه یک فرد مهمتر از مدالها است. اکنون باید سرمایهگذاری فدراسیون روی رده نوجوانان و جوانان باشد تا آنها را آماده کند.
موقع برد سینه سپر کردم و حالا عذرخواهی می کنم
پیر بودن کشتیگیران درست نیست و این محمد بنا بود که شرایط را خوب مهیا نکرد. اکنون خوب نیست که با احساسات کشتیگیران بازی شود و باید به آنها با محبت نگاه کنیم. همین نفرات در لندن لحظاتی شیرین را بر جای گذاشتند ولی با این حال من دست شورای فنی را میبوسم و از همه عذرخواهی میکنم و از آنها میخواهم که عذر مرا بپذیرند و باید بگویم که مخلص همه هستم و امیدوارم مربیان جوانتر بیایند و نتایج بهتری را به دست آورند. به هر شکل شرایط به گونهای بوده که اکنون برخیها باید چنین صحبتهایی را مطرح کنند ولی آینده جواب خیلی از چیزها را خواهد داد. زمانی که ما پیروز میشدیم من سینهام را سپر میکردم و خوشحال بودم اما اکنون که شکست خوردهایم باید تاوان این شکست را بدهم و مقصر اصلی من هستم.
دلایل نتیجه نگرفتن در ریو برای همیشه در دلم خواهد ماند
همه کشتیگیران و کادر فنی با جان و دل زحمت کشیدند و به اعتقاد من دیگر چیزی باز نخواهد گشت. المپیک گذشت ولی اکنون فرصت ۴ ساله داریم که با مدیریت خادم و تصمیمات شورای فنی فرصتی ایجاد شود تا در المپیک ۲۰۲۰ تیم ملی موفق باشد و بتوانند شرمندگی بنا را از بین ببرند. من همیشه زیادهخواه بودم و زیادهخواهی من نسبت به بزرگی کشتی فرنگی است ولی در ریو آنچه میخواستم نشد و دلایل خاص خودش را دارد که همیشه در دل من خواهند ماند. به اعتقاد من اعضای شورای فنی با سالها تجربه آنقدر دانا هستند که میتوانند این تلخیها را برطرف کنند. اگر مشکل پیری کشتیگیران و ناآمادگی آنها بود قطعا میتوانند در ۴ سال آینده این مشکل را برطرف کنند و این زمان وجود دارد.
دهه طلایی کشتی فرنگی با من تمام شده است
قطعاً دلم تنگ میشود ولی این بار تلویزیون خانهام را روشن میکنم و کشتیها را از آنجا میبینم. اگر هم توانستم شاید به زودی به سالن کشتیها نیز بروم ولی باید قبول کرد هر فردی دورهای دارد و دهه طلایی کشتی فرنگی با من تمام شده است. هر چند مربی مانند سرمربی کوبا زمانی که من کشتی میگرفتم مربی بود و اکنون نیز سرمربی این تیم است و در این مدت با فراز و نشیبهای زیادی مواجه شد ولی امسال در المپیک طلاهای خوشرنگی را به دست آورد تا جبران ناکامی چندسال گذشتهاش باشد.
کشتی برای محمد بنا تمام شد
به هر شکل شرایط زندگی و سنی من فرق دارد و در این شرایط میدان را باز میکنم تا آنهایی که تواناتر هستند، بیایند و موفق باشند. من بازنشسته هستم و این یعنی به هیچ سمتی بازنخواهم گشت. کشتی برای محمد بنا بعد از المپیک ریو تمام شد و این آخرین حرفهای من در خصوص کشتی است. من اگر میخواستم بمانم در المپیک ۲۰۲۰، ۶۲ سال داشتم و قانون این است که یک مربی نمیتواند و شاید نمیتوانستم با انرژی کار کنم و به همین دلیل دیگر به تیم ملی باز نخواهم گشت.
پدرم مریض است و میخواهم به او رسیدگی کنم
در این مدت از زندگی خودم بسیار عقب ماندم و از نظر شخصی با مشکلاتی مواجه شدم، البته دستبوس تمامی مردم و کسانی که به من کمک کردند، هستم و لطف و محبتهای آنها را فراموش نمیکنم. اکنون پدرم مریض است و میخواهم به او رسیدگی کنم. خواهش من این است که همین مسیر را طی کنند و دیگر به محمد بنا فکر نکنند، چون من باز نخواهم گشت. ۴ سال زمان وجود دارد و همه نیز به خوبی کارشناسی انجام میدهند و میدانند چه بر سر تیم من آمده و با یک مشورت جمعی میتوانند شرایط را تغییر دهند و آن را مهیا کنند تا المپیک ۲۰۲۰ تیم ایران نتایج بسیار خوب و در شأن کشتی فرنگی به دست آورد.
دیگر اخبار و بیو گرافی محمد بنا
خبرگزاری مهر: رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی با بیان این مطلب افزود: به عنوان مسئول فدراسیون کشتی، از مردم عزیز ایران که با همه دغدغه های خود با عشق و علاقه فراوان با قلبشان در لحظه لحظه نبرد سنگین دلاوران تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران با حریفان سرسخت خود در کنار ورزش ملی کشور، کشتی، بوده اند، بسیار سپاسگزارم.، صادقانه می گویم که ما با تمام وجود "بودن" شما را در کنار خود احساس می کردیم.
وی ادامه داد: از تمامی پیشکسوتان و بزرگان کشتی بویژه اعضای محترم شوراهای فنی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی، روسای هیات های کشتی استان ها، خانواده های محترم قهرمانان تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی کشور، مربیان سازنده این قهرمانان، حامیان مالی تیم های ملی، تمامی کادرهای اجرایی سازمان مدیریت کشتی کشور، اعم از داوران، کارکنان اداری و خدماتی، و سایر عزیزانی که در مسیرآماده سازی قهرمانان تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران، برای حضور در رقابت های المپیک برزیل، نهایت کمک و همکاری لازم را برای کسب افتخاری ملی داشتند، سپاسگزارم.
رییس فدراسیون کشتی افزود: همچنین از مسولان و اهالی محترم رسانه شامل رسانه ملی، خبرگزاری ها و روزنامه ها که همواره در کنار ورزش ملی کشور قرار داشته اند، قدردانی می کنم. قطعا تلاش های این عزیزان در انعکاس اخبار کشتی در رقابت های المپیک ریو، و صبوری و همراهی ایشان به دلیل محدودیت های موجود برای همکاری کامل کادرهای فنی و کشتی گیران، قابل احترام و قدردانی است.
خادم تصریح کرد: از کادرهای فنی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی کشور و قهرمانان ارزشمند این دو تیم که همه تلاش خود را برای کسب افتخار در المپیک برزیل بکار بستند و در مجموع یکی از نتایج برتر تاریخ حضور تیمهای ملی کشتی ایران در رقابت های المپیک را رقم زدند، تشکر می کنم.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد کسب دو مدال برنز تیم ملی کشتی فرنگی در رقابتهای المپیک ریو اظهار داشت: همه مردم عزیز ایران بخوبی می دانند که حضور در مسابقات بزرگ، همیشه با موفقیت مورد انتظار همراه نیست. فراز و نشیب در ورزش قهرمانی، بخشی از ذات ورزش قهرمانی است و بزرگترین مربیان و قهرمانان ورزش در جهان نیز این فراز و فرود را تجربه می کنند. در این مدت محمد بنا و قهرمانان تیم ملی کشتی فرنگی، برای آماده سازی لازم با تمام توان زحمت کشیدند.
وی افزود: قهرمانان تیم ملی کشتی فرنگی ایران، فرزندان بزرگ و افتخار آفرین تیمهای ملی کشتی ایران در حال حاضر بوده و هستند. آنها تمامی آبروی خود را به میدان مبارزه آورده بودند. اعضای شورای فنی تیمهای ملی کشتی فرنگی نیز تلاش کردند، بدلیل شرایط خاص تیم ملی کشتی فرنگی که در سه وزن فاقد سهمیه المپیک بود و برنامه های فنی فشرده ای را باید با حضور در رقابتهای گزینشی، جام جهانی کشتی فرنگی، و تورنمنت های آماده سازی دنبال می کرد، نهایت همکاری را حتی با گذشتن از نظرات فنی خود با کادرفنی تیم ملی داشته باشند.
وی ادامه داد: مطمئن هستم با ارزیابی دقیق اعضای شورای فنی، و برداشت های فنی سرمربی تیم ملی از وضعیت تیم در المپیک، بزودی سرمایه های ارزشمند کشتی فرنگی برای کسب افتخارات بزرگ، مجدداً سازماندهی خواهند شد.
خادم تاکید کرد: محمد بنا یکی از سرمایه های فنی بزرگ ورزش کشور، یک مربی حرفه ای و سرمربی باغیرتی است. ضمن احترام به تمامی نظرات پیشکسوتان و کارشناسان محترم کشتی فرنگی کشور، بعنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ کشتی، تقاضا دارم نقد عملکرد فنی موجب نشود جایگاه فنی و افتخارات این سرمربی عزیز فراموش شود.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد برنامه های آینده کشتی کشور گفت: معتقد هستم که به لطف خدا و حمایت عموم مردم عزیز ایران از ورزش ملی کشور، کشتی ایران می تواند همیشه جایگاه خود را بعنوان مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی در مسابقات المپیک و جهانی حفظ نماید، در صورتی که ضمن تنظیم و اصلاح دائم "سیستم بسترسازی" (برای شناسایی و پرورش استعدادهای بالقوه در سنین پایه)، سیستم کارگاه های فنی (برای شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در رده سنی جوانان و امید) و سیستم گلخانه ای ( برای پرورش برترین استعدادهای فنی در هر وزن در رده سنی بزرگسالان) در قالب ساختار فنی مشخص، الزام به اجرا قانون "فرآیند انتخابی تیم های ملی کشتی کشور " متناسب با برنامه های بین المللی هر سال، با نهایت جدیت در سازمان مدیریت کشتی ایران دنبال شود.
وی افزود: فرآیند انتخابی تیم ملی باید هر سال باتوجه به شرایط رقابتهای اصلی (المپیک - جهانی- بازی های آسیایی- جام جهانی - آسیایی) در تقویم جهانی آن سال تنظیم شود. بر این اساس باید حضور کشتی گیران واجدشرایط در مسابقات انتخابی تیم های ملی بعنوان اصل اول، و توجه به سایر ویژگی مورد نظر فرآیند(عملکرد کشتی گیر در میادین خارجی، نظم اخلاقی و آمادگی فنی- جسمی- روانی) بعنوان اصول جانبی، مبنای ارزیابی مدعیان هر وزن برای پوشیدن پیراهن تیم ملی در هر سال فنی محسوب شود.
خادم ادامه داد: از این راه می توانیم سال به سال، ضمن افزایش تدریجی توان فنی تیمهای ملی خود، در مسابقات بزرگ جهانی و المپیک نیز، همیشه ترکیبی از قهرمانان جوان و با تجربه را، در تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد بزرگسالان داشته باشیم. باید توجه داشت گرچه رعایت این قانون ممکن است بعضاً هزینه های سنگینی نیز به لحاظ فنی برای کادرهای فنی تیمهای ملی در مسابقات بزرگ و مهمی چون مسابقات المپیک و جهانی داشته باشد، اما در نهایت به سود منافع ملی کشتی ایران در عرصه های بین المللی خواهد بود.
وی تصریح کرد: رعایت این قانون کلیدی، باید اصل مهم و محوری تشکیل تمامی تیم های ملی کشتی در تمامی رده های سنی در کشور باشد. پایبندی به این قانون موجب می شود،" امید " در میان جوانان مستعد کشتی کشور، برای دستیابی به عناوین بزرگ کشتی در جهان، همواره زنده بماند و از دل رقابت داخلی، میان استعدادهای برتر کشتی ایران در هر وزن، ستاره های متعددی همیشه در آسمان کشتی ایران و جهان بدرخشند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در مورد عملکرد این تیم در رقابت های المپیک ۲۱۰۶ ریو اظهار داشت: لازم می دانم بعنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در المپیک، نگاه کلی به عملکرد کشتی گیران تیم ملی کشتی آزاد نیز داشته باشم. ابتداء از اعضای محترم شورای فنی تیم های ملی کشتی آزاد کشورکه در روند انتخاب و آماده سازی تیم ملی کشتی آزاد بیشترین هدایت و حمایت ممکن را اعمال داشتند، تشکر می کنم. از مربیان و سایر همکاران عزیزم ( کادر سرپرستی و پزشکی)که شاهد زحمات بی دریغ و شبانه روزی آنان بوده ام، و نیز قهرمانان زحمتکش تیم ملی کشتی آزاد که تمرینات طاقت فرسایی را برای کسب افتخار در المپیک برزیل تحمل کردند، سپاسگزارم.
وی ادامه داد: اما اگر چه داشتن بهترین عملکرد در بیست سال اخیر در این رویداد بزرگ و میزان رضایتمندی نسبی مردم عزیز ایران از این عملکرد در المپیک برزیل، می تواند ملاک ارزیابی قلمداد شود، اما انتظار من از فرزندانم در تیم ملی کشتی آزاد، بیش از اینها بوده و هست.
در ادامه اظهارات رئیس فدراسیون کشتی آمده است:
مطمئن باشید؛
- زجر و رنج رضا یزدانی در تمرینات با پایی مصدوم و درد جانکاه ناشی از تضییع حق او
- شعور و کلاس فنی برتر حسن رحیمی در کشتی جهان، بهمراه شخصیت مهربان، برادروار و محوری او در جمع اعضای تیم ملی
- اندیشه و غیرت کمیل قاسمی در نبرد با حریفانی که حدود پانزده کیلو از او سنگین تر بودند، بهمراه شخصیت مقید ، صبور و متین او در مواجهه با مشکلات
- شجاعت و دلاوری ... و دلاوری.... و دلاوری حسن یزدانی که باهماهنگی کادر فنی در مدت ۱۰ماه از جایگاه نفر دوم مسابقات جهانی امریکا در وزن ٧٠ کیلو ، باصعود به یک وزن بالاتر (٧٤ کیلوگرم) به جایگاه نفر اول المپیک دست یافت ، بهمراه پاکی و اعتقادات راسخ این فرزند عزیز برای مردم ایران فراموش نشدنی است.
همچنین استقامت ، زحمت و رنج فراوان جوان نجیب کشتی ایران، علیرضا کریمی در تمرینات و ضعف ناشی از نجابت بیش از حد و فقدان جنگندگی لازم او بر روی تشک و نیز ذوق و زحمات فراوان میثم نصیری برای آماده کردن خود برای حضور در المپیک و بی تجربگی و فقدان تمرکز ناشی از عدم سابقه حضور در میادین بزرگ از ضعفهای قابل مشاهده در مسابقات المپیک برزیل محسوب می شود که امیدوارم این قهرمانان عزیز از هم اکنون با مشورت کادر فنی و مربیان مربوطه، برای رفع آنها چاره اندیشی کنند.
خادم در پایان گفت: در پایان به تمامی مردم عزیز، پیشکسوتان، مدیران، مربیان، داوران، دست اندرکاران و قهرمانان کشتی کشور اعلام می کنم؛ از امروز، برنامه ریزی برای حضور شایسته و قدرتمند تیم های ملی کشتی ایران در المپیک ٢٠٢٠ "توکیو " آغاز شده است.
محمد بنا (زادهٔ ۱۵ مرداد ۱۳۳۷) کشتیگیر و مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران است. تیم ملی کشتی فرنگی ایران در مسابقاتالمپیک ۲۰۱۲ لندن با هدایت وی موفق به کسب ۳ مدال طلا و قهرمانی تیمی المپیک شد که در تاریخ ورزش ایران بیسابقه بود وِی همجنین از سوی فدراسیون جهانی به عنوان بهترین مربی جهان شناخته شد.
عنوان: بهترین مربی جهان و نایب قهرمان جهان
نام مستعار: آقای خاص کشتی ایران
سن: متولد سال ۱۳۳۷
وزن: ۶۸ کیلوگرم
ملیت: ایرانی
شهر محل تولد: تهران
فعالیت مبارزاتی: پیشکسوت
شغل: مربی تیم ملی کشتی فزنگی ایران
رکورد: ۱ طلا، ۱ نقره(۱ مدال جهان – ۱ مدال آسیایی)
توضیحات: محمد بنا تنها مدال جهانی ایران در وزن ۶۸
کیلوگرم کشتی فرنگی و اولین مدال جهانی کشتی فرنگی ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷
را در سال ۱۹۸۳ به دست آورد. وی در فینال وزن ۶۸ کیلوگرم در مقابل تاپیوسی
پیلا کشتیگیر فنلاندی شکست خورد و به مدال نقره رسید. در همین دوره از
مسابقات به علت اینکه بیژن سیف خانی کشتی گیر گیلانی وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی
فرنگی ایران با رابینسون کوناشویلی کشتی گیر اسرائیلی کشتی گرفت و با نتیجه
۷ بر۴ وی را شکست داد، تیم پرامید کشتی آزاد بدون شرکت در مسابقات به
تهران بازگردانده شد.
بنا در دو مقطع مربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران شده و موفقیتهای قابل توجهی
را با این تیم کسب کرده و یکی از برجستهترین مربیان کشتی جهان به شمار
میرود.
بنا اول بار در سال ۲۰۰۵ هدایت این تیم را بدست گرفت. روشهای کاری او به
قدری مورد توجه کارشناسان قرار داشت که حتی گرم کردن ورزشکاران توسط او نیز
مورد فیلمبرداری قرار میگرفت. با هدایت او تیم ملی کشتی فرنگی ایران ۳
سال پیاپی صاحب مدال طلا در رقابتهای قهرمانی جهان شد.
بنا در سال ۲۰۰۷ در پی اختلاف با محمدرضا یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی از
مربیگری تیم ملی برکنار شد اما پس از شکست سنگین تیم ملی کشتی ایران در
المپیک پکن دوباره مربی این تیم شد و توانست تیم ملی ایران را در مسابقات
جهانی ۲۰۰۹ با یک مدال طلا و سه مدال برنز به مقام دوم جهان برساند. این
اولین بار بود که کشتی فرنگی ایران روی سکوی جهانی قرار میگرفت، در
حالیکه ۵ کشتیگیر این تیم برای اولین بار در مسابقات جهانی حاضر میشدند.
در سال ۲۰۱۰ در جام جهانی کشتی در ارمنستان، تیم ملی کشتی فرنگی ایران با
هدایت بنا برای نخستین بار قهرمان جام جهانی شد. در همین سال این تیم با ۴
مدال طلا و یک مدال برنز به مقام نخست بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو رسید
که بهترین نتیجه کشتی فرنگی ایران در بازیهای آسیایی پس از بازیهای
آسیایی ۱۹۷۴ تهران (۸ طلا و یک نقره در ده وزن) محسوب میشد. تیم ملی کشتی
فرنگی ایران در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۱ در ترکیه با سرمربیگری محمد بنا علی
رغم حضور نداشتن حمید سوریان با کسب دو طلا و یک برنز بر سکوی سوم جهان
تکیه زد. در این سال محمد بنا به عنوان بهترین مربی سال کشتی فرنگی انتخاب
شد.
در المپیک ۲۰۱۲ لندن تیم کشتی ایران با مربیگری محمد بنا، برای اولین بار
در تاریخ کشتی فرنگی قهرمان المپیک شد. در این المپیک تیم ایران علی رغم
ناداوری ها با درخشش حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی صاحب سه مدال
طلا شد و به مقام نخست تیمی دست یافت. گفتنی است که ایران پیش از این
نتوانسته بود در رشته کشتی فرنگی به مدال طلا برسد. بعد از این قهرمانی وی
در اظهارنظری اعلام کرد که از دنیای کشتی خداحافظی خواهدکرد.
وزیر ورزش ایران در پی موفقیت محمد بنا درخواست نشان لیاقت و ۱۰۰ میلیون
تومان پاداش نقدی را برای وی کرده بود. این مسئله با واکنش محمد بنا مواجه
شد و در جواب چنین گفته است:
“من دنبال این چیزها نیستم، نشان لیاقتم را از مردم گرفتهام و فقط میخواهم که چیزهایی که برای من در نظر گرفتهاند را به سعید عبدولی بدهند.”
مهمترین افتخارات
تاریخ | مکان | سطح مسابقات | وزن | نتیجه |
---|---|---|---|---|
۱۹۸۳ | کیف-اوکراین | جهانی | ۶۸ kg | ![]() |
1983 | تهران-ایران | آسیایی | ۶۸ kg | ![]() |
|
||||
2009 | پاتایا-تایلند | آسیایی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۰۹ | هرنینگ-دانمارک | جهانی | سرمربی | نایب قهرمان تیمی |
۲۰۱۰ | ایروان-ارمنستان | جام جهانی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۰ | مسکو-روسیه | جهانی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۰ | کوانگ جو-چین | بازی های آسیایی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۱ | استانبول-ترکیه | جهانی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۱ | تاشکند-ازبکستان | آسیایی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۱ | مینسک-بلاروس | جام جهانی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۲ | گومی-کره جنوبی | آسیایی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۲ | سارانسک-روسیه | جام جهانی | سرمربی | قهرمان تیمی |
۲۰۱۲ | لندن-انگلستان | المپیک | سرمربی | قهرمان تیمی |