- جمعه ۲۶ شهریور ۹۵
- ۲۳:۵۲
نامه تند حشمتیان به حسین فریدون
رئیس خانه احزاب ایران طی نامهای به برادر رئیسجمهور با بیان اینکه افرادی به دولت به واسطه ارتباط با شما راه یافتهاند که هیچ نقشی در انتخابات برادرتان نداشتهاند، گفت: شما به همه احزاب کشور توهین کردهاید.
به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، قدرتعلی حشمتیان رئیس خانه احزاب طی نامهای به حسین فریدون برادر رئیسجمهور، برخورد وی در ازای تقاضای خانه احزاب برای دیدار با سران قوا از جمله حجتالاسلام حسن روحانی را توهین دانست.در نامه رئیس خانه احزاب آمده است: یکی از وعدههای آقای روحانی احیای خانه احزاب بود که با همکاری متقابل وزارت کشور و دبیران کل احزاب جامه عمل پوشاند. در ادامه پیگیریهای قبلی طی نامهای تقاضای ملاقات را شخصا به حضور شما دادم اما شما پاسخ نسنجیده (به من ربطی ندارد) و تحویل نگرفتن نامه تقاضای ملاقات با رئیسجمهور را صورت دادید که نه تنها توهین به خود بلکه توهین به شورای مرکزی و خانه احزاب است.
متن کامل نامه رئیس خانه احزاب به حسین فریدون برادر رئیسجمهوری کشورمان به شرح زیر است:
بسمه تعالی
حتما به شما ربط دارد
آقای حسین فریدون با سلام
بیش از 2 سال است که صبوری کردهایم تا به رئیسجمهوری که با چنگ و دندان از ایشان حمایت شده، ضربهای وارد نشود.
برادرم!
بنده و امثالهم از عقیده خود دفاع کرده و میکنیم و به همین دلیل حامی دکتر روحانی بوده و هستیم. آقای فریدون از سال 1360 با جناب آقای روحانی ارتباط نزدیک داشته و در دوران دفاع مقدس به ایشان ارادات ویژه و در دوران نمایندگی مجلس نیز مدتها در کنار ایشان و همراه آقای روحانی بودم.
آقای روحانی به خوبی مرا میشناسد و در سال 1392 هم به درخواست آیتالله هاشمی رفسنجانی تمام اعضای ستاد ایشان به ستاد جناب آقای روحانی ملحق شد و بنده که در ستاد جناب آقای هاشمی رفسنجانی، مسئول کمیته نمایندگان ادوار مجلس بودم، در ستاد آقای روحانی مسئول کمیته نمایندگان ادوار و احزاب شدم.
بعد از پیروزی نیز تا ورود به ساختمان پاستور به همراه آقایان نعمتزاده، جهانگیری، ترکان، محمدرضا صادق، نوبخت، یاسر هاشمی و ... ایشان را همراهی کردم.
آقای روحانی خود را مستقل نامید و در تبلیغات انتخاباتی کاندیدای مستقلین بود اما بعد از انتخابات، متاسفانه افرادی که هیچ گونه نقشی در انتخاب ایشان نداشتند، به واسطه ارتباط با شما به دولت راه یافتند که چنین روشی شایسته دولت تدبیر و امید نبود. توضیحات لازم را در فرصت مناسب به جناب آقای روحانی ارائه خواهم کرد.
اکنون نیز به حمدالله دولت آقای روحانی از نظر سیاست خارجی و داخلی توانست مقدار زیادی از کمکاریهای دولت نهم و دهم را بازسازی و التیام ببخشد.
سخن برادرانه با شما دارم. یکی از وعدههای آقای روحانی احیای خانه احزاب بود که با همکاری متقابل وزارت کشور و دبیران کل احزاب جامه عمل پوشاند و سال اول ریاست این خانه با مستقلین (آقای غفوریفرد) سال دوم با مستقلین و اعتدالگرایان (بنده) و سال سوم اصلاحطلبان بود.
به استناد یکی از مصوبات شورای مرکزی مقرر شده بود که شورای مرکزی و هیأت بازرسی که 36 نفر هستیم و منتخب احزاب سراسر کشور محسوب میشویم با سران قوا ملاقات داشته باشیم لذا قریب یکسال گذشته و جناب آقای غفوریفرد به عنوان رئیس سال اول دوره ششم خانه احزاب در این خصوص مکاتبه کردم اما نه تنها دفتر رئیس جمهور محترم وقت ملاقاتی صورت نداده بلکه پاسخی هم به نامه خانه احزاب داده نشده است.
اکنون که مسئولیت خانه احزاب به اینجانب محول شده و چون عضو ستاد آقای روحانی بودهام در ادامه پیگیری قبلی طی نامهای تقاضای ملاقات را شخصا به حضور شما (حسین فریدون) دادم اما پاسخ نسنجیده «به من ربطی ندارد» و تحویل نگرفتن نامه تقاضای ملاقات با رئیسجمهور را نه تنها توهین به خود و شورای مرکزی بلکه به همه احزاب عضو خانه احزاب میدانم و لذا بر اساس وظیفه تشکیلاتی لازم میدانم موضوع را به استحضار ملت شریف و بزرگ ایران برسانم هر چند که رئیسجمهور عزیزمان حساسیت لازم نسبت به تکریم احزاب را دارند و به شما خواهند فرمود که به شما ربط دارد.
قدرتعلی حشمتیان
به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه در نشست خبری پایان سفر سه روزه خود به مسکو و مذاکره با مقامهای روسیه درباره بحرانهای خاورمیانه، گفت: تهران و مسکو از مواضع مشترک قطع مداخله خارجی، مبارزه با تروریسم، رعایت آتش بس در سوریه و از سرگیری مذاکرات سوری برخوردارند.
وی ادامه داد: ایران و روسیه طی سالهای گذشته در چارچوب سیاستهای مرتبط با بحرانهای منطقهای از جمله سوریه هماهنگی دارند و در مذاکرات اخیر مسکو نیز در این باره گفتوگو شد. با توجه به گستردگی و عمق تحولات در خاورمیانه، انجام رایزنیهای همیشگی بین ایران و روسیه ضروریتر از همیشه است.
سوریه و همگرایی علیه تروریسم در کانون مذاکرات مسکو
به گزارش ایرنا، جابری انصاری با اشاره به مذاکرات خود با میخائیل بوگدانف معاون وزیر امور خارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه گفت: در این دیدار مسائل مختلفی بررسی شد که با توجه به اهمیت تحولات، تداوم این گفتوگوها به ویژه برای سوریه ضروری است.
وی اظهار کرد: در گفتوگوی چهار ساعته، اوضاع سوریه، بحران یمن و نیز مسائل عراق، بحرین، فلسطین و لیبی بررسی شد و با توجه به راهبرد سران دو کشور تلاش میکنیم، همگراییهای منطقهای را افزایش دهیم.
جابری انصاری همچنین تاکید کرد: استفاده ابزاری از تروریسم که به سیاست برخی از بازیگران تبدیل شده، اشتباه است و خود پیامدهای آن را خواهند دید.
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران همچنین با تاکید بر موضع اصولی ایران در نفی استفاده ابزاری از تروریستها گفت: حرکت تروریسم از آسیا و انتقال آن به اروپا نشان داد که استفاده کنندگان ابزاری از این پدیده نمیتوانند آن را به یک منطقه محدود کنند.
وی افزود: رفت و آمدها و مهاجرتها به گونهای است که یک منطقه نمیتواند نا امن و مناطق دیگر امن باشد و این یک اصل بسیار مهم برای جمهوری اسلامی در تعامل منطقهای و همکاری علیه تروریسم است که باید در عرصه اجرایی تحقق یابد.
معاون وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد: ایران مذاکره را تنها راه برون رفت خاورمیانه از بحرانهای کنونی میداند و راهبرد سیاسی جمهوری اسلامی در این مسیر همچنان ادامه مییابد.
وی افزود: بحرانهایی که اکنون در منطقه عربی خاورمیانه شاهدیم، راه حل نظامی ندارد و فقط باید از مسیر سیاسی و گفتوگوهای بین طرفهای درگیر از شرایط کنونی خارج شود و ایران از رویکرد مذاکره پشتیبانی میکند و آن را همچنان ادامه خواهد داد.
جابری انصاری افزود: اصلی دیگر که توجه به آن ضرورت دارد، این است که هیچ بازیگر خارجی نمیتواند برای ملتی دیگر تعیین تکلیف کند.
کردها بخش جدایی ناپذیر ملت سوریه هستند
وی همچنین با تاکید بر اهمیت تداوم یکپارچگی و وحدت اقوام سوریه، گفت: کردها یکی از بخشهای جدایی ناپذیر ملت سوریه هستند و دو اصل اساسی برای جمهوری اسلامی نیز تاکید بر شهروندی کردها، حفظ وحدت ارضی سوریه و همچنین دیگر کشورهای منطقه است.
جابری انصاری ادامه داد: کردها در جمع ملتهای هر کشوری که هستند، در جمع صاحبان آن سرزمین قرار دارند و از حقوق شهروندی برخوردارند و در ایران نیز همانند دیگران شهروندان برابر هستند و هیچ نوع جدایی بین آنها و دیگر اقوام ایرانی وجود ندارد که چنین وضعیتی نیز باید در سایر کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه شکل گیرد.
شرایط جدید در آتش بس در سوریه
وی درباره توافق اخیر آتش بس در سوریه که از شامگاه دوشنبه برگزار شده است نیز گفت: مسئولیت توافق برقرار شده بر عهده مسکو و اشنگتن است و جمهوری اسلامی ایران نیز از هر توافقی که مانع ادامه فاجعه انسانی در سوریه و همچنین شامل برخورد همه جانبه با گروههای تروریستی شود، استقبال میکند.
جابری انصاری ادامه داد: متاسفانه تجربههای پیشین در ارتباط با عملکرد آمریکا این است که برای رسیدن به اهداف خود استفاده گسترده از تروریسم را در دستور کار داشته است، ولی امیدواریم این بار به عملی کردن توافق خود با روسیه درباره سوریه پایبند باشند.
وی همچنین گفت: تاکنون چندین بار در مناطق مختلف سوریه آتش بس برقرار شده که متاسفانه با فاصله کوتاهی از سوی گروههای موسوم به معارض نقض شد و اکنون نیز مهم این است که توقف درگیریها به امری پایدار تبدیل شود.
جابری انصاری همچنین با اشاره به رویکردهای آنکارا در منطقه گفت: در مورد اقدامهای ترکیه نیز بر این باوریم که هرگونه عملیات در کشوری دیگر باید در چارچوب معیارهای بینالمللی باشد و در قالب موافقت کشور هدف انجام گیرد، زیرا معتقدیم اگر در کوتاه مدت حتی نتایجی داشته باشد، در میان و درازمدت پیامدهای منفی خواهد داشت.
وی همچنین با تاکید بر اینکه روابط ایران و ترکیه تاریخی است، بیان کرد: بین دو کشور همسایه در سالهای اخیر اختلافهایی وجود داشته و از پنج سال پیش نیز درباره سوریه معتقدیم تمامی بازیگران که سیاستهای اندیشیده شدهای دارند باید به اصول مشترکی نزدیک شده باشند.
جابری انصاری گفت: برخی که فکر میکردند بحران سوریه راه حل نظامی دارد، اکنون باید به این نتیجه رسیده باشند که زمینه فکری حل آن بین ایران، روسیه و ترکیه فراهم شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مطالبه لزوم حل سیاسی بحران سوریه گفت: خود سوریها باید تعیین کننده آینده کشورشان باشند و اگر این ضرورتها و اصول نقض شود و به جای ملت این کشور بازیگران خارجی رویکردهای خود را تحمیل کنند، فاجعه ادامه مییابد.
جابری انصاری درباره مواضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه نیز اظهار کرد: از آغاز بحران اعلام کردهایم که با مداخله بیگانگان برای تحمیل خواستههای خارجی بر سوریه مخالفیم و هیچ بازیگری از خارج حق مداخله در این کشور را ندارد، بلکه مهم است که هر حرکتی در مسیر حل بحران از راه سیاسی و در چارچوب اصول و مقررات پذیرفته شده بینالمللی انجام شود.
وی ادامه داد: بنا نیست هیچ کشوری برای ملت سوریه تعیین تکلیف کند زیرا سوریها خود شایسته استقلال، ثبات و برخورداری از آرامش هستند و همچنین لیاقت تصمیم گیری را دارند که امیدواریم در چارچوب مذاکرات سوری-سوری شاهد پایان مناقشه در این کشور باشیم.
معاون وزارت خارجه ایران همچنین گفت: بحران سوریه یک معادله چند لایه به شمار میرود که مجموعهای از بازیگران خارجی، دولتی و غیر دولتی درگیر آن هستند و راه حل آن در منطقه نیز پیچیده است، ولی اگر ریل گذاری درستی صورت گیرد، قطار حل بحران به راه می افتد.
وی درباره اینکه آیا آمریکا میتواند توافق درباره سوریه را اجرا کند؟، اظهار کرد: باید گفت اگر اراده واقعی وجود داشته باشد با همکاری روسیه و کشورهای دیگر امکان برقراری آتش بس پایدار و مبازه با تروریسم فراهم خواهد شد، ولی مشکل تاکنون نبود اراده سیاسی در این زمینه از سوی واشنگتن بوده که از بازیهای دوگانه پیروی کرده و از تروریستها استفاده ابزاری میکند.
جابری انصاری ادامه داد: آمریکا همچنین پشتیبان کشورهای حامی تروریسم است و اگر برخورد قاطع داشته باشد، مقابله با تروریسم میتواند در دستور کار قرار گیرد.
معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران تاکید کرد: هنوز برخی بازیگران باور نکردهاند که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، چند کشور نیز آشکار میگویند، باید از گروههای افراط گرا برای رسیدن به اهداف استفاده کرد، در حالیکه لازم است ضمن برخورد همه جانبه و جدی با تروریسم از تامین تسلیحاتی تروریستها جلوگیری کرد و همچنین افق حل و فصل سیاسی مسائل و بحرانها را در منطقه گشود.
سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از بحرانهای خاورمیانه
معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین درباره ابعاد دیگر بحرانهای خاورمیانه گفت: متاسفانه رژیم صهیونیستی از شرایط کنونی حاکم بر چند کشور عربی منطقه بهره برداری میکند. یکی از دلایلی که معتقدیم باید بحرانها پایان یابد، بی ثباتی کنونی است که از جمله میتوان به نقض حریم هوایی سوریه از سوی جنگندههای این رژیم اشاره کرد.
جابری انصاری تاکید کرد: همواره اقدامهای تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی را به شدیدترین وجه محکوم میکنیم و معتقدیم که باید زمینههای سوءاستفاده این رژیم از بین برود.
وی ادامه داد: سیاستهای اسرائیل در منطقه جزئی از رویکردهای آمریکا و مبتنی بر اشغال است، ولی فقط از اقدامهای واشنگتن دنباله روی نمیکند، بلکه مواضعی دارد که موجودیت رژیم صهیونیستی براساس آن شکل گرفته و از جمله در طول چند دهه گذشته همیشه بحران آفرین بوده و به بحرانها نیز دامن زده است.
معاون وزیر امور خارجه گفت: ادامه بحرانهای کنونی خاورمیانه مانع فشار کشورهای منطقه به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به اشغالگریها میشود و به همین دلیل، منافع خود را در این میبیند که بحرانها تداوم یابد، در حالیکه ایران بر لزوم پایان یافتن مشکلات و همچنین آزادی فلسطین و تامین حقوفق فلسطینیان تاکید میکند.
برخورد شتاب زده با تحولات لیبی و مداخله خارجی، این کشور را بی ثبات کرد
جابری انصاری درباره پیشینه مداخله خارجی به تجربه لیبی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخورد شتاب زده با تحولات لیبی و مداخله نظامی خارجی سبب شد این کشور یکپارچه به چند لیبی تبدیل شود و گروههای مختلف خود را به عنوان تنها نماینده این کشور معرفی کنند.
معاون وزارت خارجه ادامه داد: اقدامهای مداخله گران خارجی و گروههای مسلح لیبی را بی ثبات کرده است. ما معتقدیم پایان بخش این بحران برگزاری انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت این کشور و سپس انسجام همه گروههای مسلح در قالب ارتش ملی است، زیرا پایان دیکتاتوری نباید پایان لیبی یکپارچه باشد.
وی گفت: امیدواریم سیاستمداران لیبیایی با هوشیاری برای پایان یافتن وضعیت کنونی در لیبی همکاری و کمک کنند و اجازه ندهند مداخله گران خارجی به اقدامهای خود ادامه دهند.
جابری انصاری که در چارچوب رایزنی با مقامهای روسی به مسکو سفر کرده بود، افزون بر دیدار با بوگدانف همتای روس خود، با لئونید رشتنیکوف ژنرال سابق و رئیس مرکز مطالعات راهبردی روسیه (ریسی) در مسکو دیدار و روز پنجشنبه نیز به سفر خود پایان داد.