- چهارشنبه ۳۱ شهریور ۹۵
- ۱۷:۰۶
پاسخ دادستان تهران به ادعاهای بابک زنجانی
خبرگزاری میزان: دادستان تهران در دوازدهمین نشست شورای معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران به ادعاهای بابک زنجانی پاسخ داد.
دوازدهمین نشست شورای معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران با موضوع حضور نمایندگان دادستان در محاکم و دفاع از کیفرخواستها در سال جاری، روز دوشنبه بیست و نهم شهریور ماه به ریاست دکتر جعفری دولتآبادی دادستان تهران برگزار شد.
در این جلسه که معاونان دادستان، سرپرستان نواحی، سرپرستان دوایر نظارت و دادیاران دفاع از کیفرخواست دادسرای تهران حضور داشتند، جعفری دولت آبادی ضمن تبریک عید سعید غدیر به ادعاهای اخیر بابک زنجانی متهم پرونده فساد کلان اقتصادی اشاره کرد و با تاکید بر این که در مبارزه با مفاسد اقتصادی، قوانین و مقررات راهنمای مسیر دادستانی تهران است اظهار کرد: مسیر مبارزه با مفسدین سنگلاخی و سختتر از مبارزه با سایر مجرمین است و این پرونده با پروندههای سایر مرتکبان مفاسد اقتصادی تفاوتهای زیادی دارد.
دادستان تهران پرونده اتهامی بابک زنجانی را از چند منظر قابل توجه دانست و در پاسخ به ادعای متهم مبنی بر این که اموالش تاراج شده است،گفت: عجیب است کسی که خود متهم به تاراج میلیاردها تومان ثروت عمومی از بیتالمال است چنین ادعایی را مطرح میکند.
انتقال اموال بابک زنجانی با وکالت متهم
جعفری دولت آبادی به روند استرداد اموال متهم در پرونده پرداخت و با اعلام این که انتقال اموال زنجانی به درخواست کتبی متهم و با وکالت اعطایی از سوی وی به وزارت نفت طی سند رسمی محقق شده، اظهار داشت: در این راستا با درخواست متهم و هماهنگی با ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی متشکل از نمایندگان هر سه قوه مقرر شد اموال متهم با تعیین هیات کارشناسی به فروش برسد و یا در قبال بدهی نامبرده به وزارت نفت انتقال یابد. در این راستا جلسات متعددی در دادستانی تهران برگزار شد و اموال مورد نظر حداقل دو نوبت کارشناسی گردیده و با توجه به تنوع اموال و تعدد شرکتها صدها کارشناس در مورد اموال و شرکتهای نامبرده اظهار نظر کردهاند.
وی افزود: در این زمینه جلسات متعدد کارشناسی تشکیل شده تا رقم 1600 میلیارد تومان به اضافه 400 میلیارد تومانی که مربوط به سایر اموال بوده محاسبه شود و دادسرا برای انجام تحقیقات پرونده و کارشناسی و انتقال اموال متهم وقت بسیار زیادی صرف کرده است.
دادستان تهران با خاطر نشان کردن این نکته که اموال نامبرده بر اساس وکالت متهم، هماهنگی با ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و با استناد به نظرات هیات کارشناسی ارزیابی شده و انتقال یافته است، تصریح کرد: مبلغ 1000 میلیارد تومانی که بابک زنجانی مدعی کم شدن آن در جریان نقل و انتقال اموال است، مستند به اظهار نظر هیات های کارشناسی و ناشی از باطل شدن پروانه ساخت ملک ایران زمین در شهرک غرب متعلق به نامبرده بوده است.
رد ادعای بابک زنجانی و تداوم مبارزه با فساد
جعفری دولتآبادی با تاکید بر مطالب فوق و با رد ادعاهای متهم گفت: این ادعاها در حالی مطرح میشود که اعتراض به حکم اعدام نامبرده در دیوان عالی کشور تحت رسیدگی است.
دادستان تهران اعلام کرد که چنین ادعاهایی نه تنها خللی به اراده دستگاه قضایی و دادستانی تهران در مبارزه با فساد وارد نمیکند، بلکه ما را در مبارزه با عوامل فساد مصمم تر می سازد.
دولت آبادی با اعلام اینکه در همان اوایل بازداشت، بابک زنجانی فهرست اموال خود را به دادستانی ارائه کرده که از جمله اموال تعرفه شده، یک باب مغازه شیرینی فروشی واقع در سعادت آباد بوده است گفت: متهم با ارایه فهرست اموال، این شیرینی فروشی را جز اموال خود اعلام کرده بود و در همین رابطه خانواده وی در مورد مغازه مذکور در مراجع قضایی طرح دعوی کرده و باید در انتظار تصمیمات مراجع قضایی در این زمینه بود.
اهمیت پرونده بابک زنجانی
جعفری دولتآبادی پرونده اتهامی بابک زنجانی را به کوه یخی فساد تشبیه کرد که تنها بخش کوچکی از آن آب شده و مورد رسیدگی قرار گرفته و ابراز امیدواری کرد با ادامه یافتن تحقیقات، امکان برخورد با ریشههای فساد این پرونده فراهم شود تا معلوم گردد که بابک زنجانی چه کسی بوده و چه کسانی پشتیبان او بوده و او را پر و بال دادند.
دادستان تهران هدف اصلی قوه قضاییه و دادستانی تهران در این پرونده را بازگشت وجوه به بیت المال اعلام کرد و با اشاره به اقدامات دادستانی در این خصوص گفت: از روز اول هم اعلام کردیم که اگر بابک زنجانی وجوه را مسترد کند، دادسرا تصمیم مناسب خواهد گرفت و او که میلیاردها تومان بدهی دارد بارها ادعای آمادگی برای پرداخت وجوه کرده و بازپرس و رئیس دادگاه صادرکننده حکم نیز به دفعات زمینه را برای اثبات ادعای متهم فراهم کردهاند که متاسفانه معلوم گردید این ادعاها کذب بوده است. اما علیرغم این ادعاها، بابک زنجانی هنوز هم فرصت دارد تا وجوه بیتالمال را مسترد نماید.
ضابطان در پرونده اتهامی بابک زنجانی کمترین نقش را در تحقیقات داشتهاند
دولت آبادی با اعلام اینکه دادستانی از طرح چنین ادعاهایی نه تنها نمیهراسد و خسته نمیشود، بلکه با گامهایی محکمتر، روند پرونده را پی میگیرد، ضمن قدردانی از پسندیده بازپرس ویژه پرونده، در خصوص نحوه تحقیقات در پرونده گفت: در پرونده اتهامی بابک زنجانی ضابطان کمترین نقش را در امر تحقیق داشته و اکثر تحقیقات توسط شخص بازپرس انجام شده است.
دادستان تهران از بازپرس خواست که از طرح این ادعاها و توهینها خسته و ناامید نشود؛ چرا که این شیوه افراد محکوم است که وقتی از طریق قانونی راه به جایی نمیبرند، طریق اهانت و طرح ادعاهای واهی را در پیش میگیرند؛ در حالی که دادسرای انتظامی قضات مرجع قانونی برای رسیدگی به شکایات افراد از تخلفات انتظامی قضات میباشد نه انتشار در سایتهای معاند.
مبارزه با فساد اولویت اول دادستانی تهران
جعفری دولت آبادی مبارزه با فساد را اولویت اول قوه قضاییه و دادستانی تهران اعلام کرد. وی با تاکید بر این که سیاست مبارزه با فساد ادامه خواهد یافت، از بازپرسان دادسرای تهران خواست در این راه سخت و دشوار، خسته و ملول نشوند و در ادامه با اعلام این که حق پیگیری اتهامات و اهانتهای وارده از سوی متهم برای دادستانی محفوظ است، افزود: ما قصد نداریم داخل در حواشی شویم زیرا هدف متهم این است که ما را با حواشی سرگرم کند و امیدواریم دیوان عالی کشور هر چه سریعتر در مورد اعتراض متهم رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.
لزوم توجه مطبوعات در انتشار اخبار مرتبط با قوه قضاییه
موضوع دیگری که مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت، انتشار اخبار مرتبط با دستگاه قضایی از سوی مطبوعات و سایتهای خبری بود. وی با اعلام اعتقاد خود مبنی بر آزادی رسانه ها در میان اخبار و مطالب و تاکید بر اینکه رسانهها باید در چارچوب قانون مطبوعات به وظایف و رسالت خود عمل کنند، گفت:رسانهها توجه کنند که وضعیت قوه قضائیه با سایر دستگاهها فرق دارد و قانون مطبوعات اجازه نمیدهد در هر موردی اقدام شود.
جعفری دولت آبادی با تذکر به مطبوعات مبنی بر این که در انتشار اخبار قضایی دقت نمایند، اظهار داشت: قانون مطبوعات انتشار مذاکرات غیرعلنی محاکم و تحقیقات دادسرا و مراجع قضایی را ممنوع کرده و این که عدهای با انتشار نامههای مراجع قضایی، در توجیه اقدام خود مدعی شوند بر روی نامه مهر محرمانه درج نشده بود، قابل پذیرش نبوده و انتشار تحقیقات، اوراق و نامههای مرتبط با تحقیقات محرمانه مراجع قضایی در رسانهها و سایت های خبری و خبرگزاری ها ممنوع است.
اجتناب مطبوعات از سیاسی کردن برخی پروندهها
دادستان تهران با اشاره به انتشار گزارش سازمان بازرسی کل کشور در خصوص واگذاری املاک به برخی افراد در شهرداری تهران در برخی سایت های خبری و با انتقاد از اظهارنظرهای عجیب پیرامون این موضوع اظهار داشت: هنوز دادستانی کل گزارشی در خصوص موضوع به دادسرای تهران ارسال نکرده تا زمینه رسیدگی فراهم شود و این که گفته میشود برخی سایتها به این لحاظ که افشای فساد کرده، مسدود شدهاند، خلاف واقع است و عدهای میخواهند رسیدگی به برخی پروندههای قضایی را سیاسی جلوه دهند. واقعیت این است که انتشار نامه سازمان بازرسی کل کشور در سایت های خبری، با طراحی قبلی و مقدمهای برای سیاسی کردن پرونده بود؛ چرا که در دادسرای تهران پروندههایی در مورد مقامات و مسؤولین کشور در حال رسیدگی است و اگر قرار باشد نسبت به برخی پروندهها فضاسازی شود، رسیدگیهای قضایی مختل خواهد شد.
دادستان تهران همچنین وکلایی را که از طریق مصاحبه با رسانهها مطالب مربوط به تحقیقات محرمانه مراجع قضایی را افشا میکنند، مخاطب قرار داد و اظهار داشت: با توجه به این که تحقیقات در مراجع قضایی محرمانه است، وکلا نمیتوانند در این خصوص مصاحبه نمایند.
دستگیری یکی از متهمان حمله به یک آمر به معروف
تاکید دیگر دادستان تهران، پروندههای شرارتها و سرقتها بود. وی با خاطر نشان کردن این که مردم از شرارتها و سرقتها احساس ناامید میکنند، به عنوان مثال به مجروح کردن یک روحانی در روز روشن و یا تحریق خودروی حامل پدر و قتل وی توسط پسر اشاره کرد و اظهار داشت: خبر اخیر بسیار ناگوار و در زمره آسیبهای اجتماعی است که در این حوزه راهکارهای قضایی در کنار راهکارهای اجتماعی پاسخ میدهد. دادستان تهران اعلام کرد با تلاش مامورین پلیس، یکی از متهمان مرتبط با ضرب و جرح افراد شرور به یک روحانی در تهران دستگیر شده و مقرر شده است پلیس سایر متهمان را دستگیر نماید.
رسیدگی سریع و قاطع به پروندههای سرقت و شرارت
جعفری پیرامون وظیفه قضات دادسرا در برخورد با مجرمان شرور، حرفهای و سابقه دار، به رسیدگی قاطع و سریع اشاره کرد و از سرپرستان نواحی دادسرا خواست ترتیبی اتخاذ نمایند که این گونه پروندهها سریعاً مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی در بیان اهمیت پروندههای شرارت و سرقتهای باندی اعلام داشت که فساد صرفاً اقتصادی نیست، بلکه تامین امنیت مردم و نهادینه کردن احساس امنیت در جامعه ضروری است و رسیدگی سریع و قاطع به پروندههای سرقت و شرارت و اخلال در نظم عمومی در تامین امنیت عمومی موثر است.
صدور کیفرخواست به اتهام افساد فیالارض برای سرکرده باند سرقت
جعفری به عنوان مثال به پرونده یک باند سرقت اشاره کرد که سرکرده باند در هشت شهر کشور با غصب عنوان، جعل اوراق قضایی، تهدید، اخلال در نظم عمومی و کلاهبرداری مبادرت به سرقت اموال مردم کرده و تا کنون چهار بار از زندان متواری شده است. وی با بیان اینکه باید مهر داغ شدن بر پیشانی این قبیل مجرمان زده شود، به شگرد این متهم برای انجام اقدامات مجرمانه اشاره کرد و افزود: این فرد با مراجعه به درب منازل شکات پرونده، خود را به عنوان مامور پلیس یا بازپرس دادسرا معرفی میکرد و با ادعای این که مجوز بازرسی دارد، به داخل منزل شکات وارد می شد و با خروج اموال با ارزش اقدام به سرقت کرده و در نهایت به صاحبان خانه عنوان میکرد که برای تحویل وسایل به فلان ارگان مراجعه کند. دادستان تهران با تشکر از اقدامات سرپرست دادسرای ویژه سرقت و ماموران آگاهی تهران در مورد دستگیری این متهم و سایر مرتکبان این پرونده گفت: برای نامبرده به لحاظ اتهامات متعدد سرقت، شرارت، جعل، کلاهبرداری، غصب عناوین و تهدید، به اتهام افساد فیالارض کیفرخواست صادر و درخواست مجازات اعدام شده است. وی از سرپرستان نواحی دادسرا خواست تا این گونه پروندهها را مورد توجه بیشتری قرار دهند و نمایندگان دفاع از کیفرخواست با تسلط و اشراف بر این گونه پروندهها در محاکم حضور یایند تا حقوق مردم و شکات در مراجع قضایی تامین شود.
اهمیت نقش دادستان در دفاع از کیفرخواست
جعفری با بیان اهمیت وظیفه واحد دفاع از کیفرخواست، آن را به یک سیستم رایانهای هوشمند تشبیه کرد که دادستان بتواند از طریق حضور نمایندگان خود در محاکم، وضعیت رسیدگی در محاکم و انعکاس آن در جامعه را رصد کند.
جعفری در ادامه افزود: این که در شهر تهران روزانه چند محاکمه کیفری انجام میشود؟ تعداد و میزان حضور نمایندگان دادستان در جلسات دادگاهها چگونه است؟ کیفرخواستهای صادره تا چه میزان مستدل، مستند و منطبق با شرایط قانونی بوده و محاکم در برابر این کیفرخواستها چگونه اقدام میکنند؟ مولفههایی است که باید مورد توجه نمایندگان دادستان به ویژه در پروندههای مهم قرار گیرد.
وی با تشکر از دفاع مناسب نمایندگان دادستان در جلسات محاکمه متهمان در برخی پروندههای مهم مانند سفارت عربستان و بابک زنجانی اظهار داشت: با این گونه اقدامات، اشراف و امکان پیگیری دادستان در مورد پرونده های مهم، فراهم می شود.
دادستان تهران با اعلام این که همان قدر که حق دفاع برای متهم مهم است، دفاع از کیفرخواست نیز مهم می باشد، افزود: نمایندگان دادستان توجه داشته باشند که سرعت عمل، شیوه گزارشدهی و به روز بودن گزارشها، اشراف و نظارت دادستان بر وضعیت رسیدگیها را محقق و تسهیل مینمایند.
در ادامه این جلسه، دادیاران دفاع از کیفرخواست دادسرای مرکز و دادیاران دفاع از کیفرخواست نواحی به بیان وضعیت رسیدگیها و مشکلات موجود در امر دفاع از کیفرخواستها پرداختند. از جمله مشکلات مطرح شده توسط قضات، تداخل وقت جلسات دادگاهها به لحاظ عدم تشکیل جلسه در ساعت مقرر، تاخیر در اعزام متهمان زندانی و عدم ابلاغ برخی اوقات رسیدگی به دادسرا بود.
نجفی سرپرست معاونت اول دادسرای تهران، توصیههایی را به نمایندگان دفاع از کیفرخواست کرد.
وی مطالعه پرونده پیش از جلسه رسیدگی را زمینهساز حضور فعال نمایندگان دادستان دانست.
نجفی یکی از شگردهای متهمان به ویژه در جرایم مهم را جسارت و توهین به نماینده دادستان در جلسه دادگاه خواند و با اعلام این که چنین اقداماتی با هدف از دور خارج کردن مقام دفاع از کیفرخواست به عمل میآید، از قضات خواست در برخورد با چنین متهمانی سعه صدر داشته باشند.
اهمیت حضور و نقش نمایندگان دادستان در محاکم
دادستان تهران، بر حضور نمایندگان دادستان در جلسات رسیدگی به پروندههای مهم تاکید کرد و در خصوص ضرورت دعوت از نماینده دادستان از سوی محاکم افزود: در پروندههای مهم مانند مفاسد اقتصادی و سایر جرایم مهم، دادستان حق حضور دارد و در صورت عدم دعوت از سوی محکمه دادستان یا نماینده وی میتواند در جلسات محاکم حضور یابد.
جعفری از سرپرستان نواحی خواست در جرایم مهم و قتلهای فجیع که احساسات عمومی جریحهدار میشود، حتی در صورت گذشت اولیای دم، درخواست مجازات تکمیلی شود.
توصیه های دادستان به نمایندگان دفاع از کیفرخواست
وی دادیاران دفاع از کیفرخواست را از شرکت در جلسات محاکم که حد نصاب قضات طبق قانون رعایت نشده، منع کرد و اظهار داشت: دادستان باید در جلساتی که مطابق قانون تشکیل شده باشد شرکت کند و ذیل صورتجلسات قانونی را امضا نماید.
دکتر جعفری همچنین از نمایندگان دادستان خواست به دفاع شفاهی اکتفا نکنند و تقدیم لایحه دفاعی را امری مثبت خواند. وی خواستار نظارت سرپرستان نواحی بر صدور کیفرخواست ها ازحیث نگارش و ذکر مستندات قانونی شد.
دادستان تهران یکی از مشکلات موجود در پروندههای دریافت دیه از بیتالمال را تبانی و اقدام برای اخذ دیه از بیت المال از طریق تغییر و به هم زدن صحنه جرم دانست و از سرپرست دادسرای جنایی خواست در این خصوص نظارت و دقت بیشتری صورت گیرد.
انتصاب دو قاضی زن دادسرای به عنوان بازپرس دادسرای اطفال
دادستان تهران با تشکر از موافقت رئیس قوه قضاییه با انتصاب دو نفر از بانوان قاضی دادسرای تهران به سمت بازپرس دادسرای اطفال و نوجوانان گفت: این اقدام برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است. دادستان اظهار امیدواری کرد: این اقدام رئیس قوه قضاییه موجبات پیشرفت بانوان دارای پایه قضایی در دادسرا را فراهم نماید.
مطالب مرتبط با موضوع
روزنامه شرق: پنج سال بعد از تشکیل پرونده پسری که در نوجوانی مرتکب قتل شده بود، این فرد با وجود صدور حکم قصاص یک بار دیگر به زندگی امیدوار شد و برای اعمال ماده ٩١ پای میز محاکمه رفت.
مأموران پلیس مهر سال ٩٠ باخبر شدند درگیری بین دو نوجوان رخ داده و یکی از آنها با ضربه چاقوی دیگری زخمی شده است. با حضور مأموران در محل حادثه و آغاز تحقیقات مشخص شد نوجوان ضارب متواری شده و نوجوان دیگر به خاطر شدت جراحات جان خود را از دست داده است. تحقیقات اولیه نشان داد مقتول با یک ضربه چاقو به قتل رسیده است و درگیری او با متهم به قتل به روزها قبل برمیگردد.
ردزنیهای مأموران در نهایت باعث شناسایی و بازداشت متهم شد. او در بازجوییها به قتل اعتراف کرد و گفت: درگیری بین من و آرمین (مقتول) نبود؛ من آن روز به درخواست دوستم که با آرمین مشکل داشت، به آنجا رفته بودم که دعوا شد و من هم یک ضربه چاقو به آرمین زدم.
متهم بعد از اعتراف و پایان تحقیقات برای محاکمه به شعبه ١٠ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. او اتهام را قبول و تأکید کرد قصدی برای کشتن نداشت. با توجه به اینکه اولیای دم درخواست صدور حکم قصاص کرده بودند، رأی بر قصاص صادر شد و حکم مورد تأیید دیوانعالی کشور قرار گرفت.
در این مدت تلاش خانواده پسر متهم به قتل برای جلب رضایت اولیای دم به جایی نرسید و او در فهرست اعدامیان قرار داشت تا اینکه سه سال قبل مادهای قانونی به تصویب رسید که مطابق آن دادگاه باید بلوغ فکری متهمان زیر ١٨ سال را در جرائمی که منجر به حد یا اعدام میشود، بررسی کند. با توجه به این ماده قانونی بود که متهم درخواست کرد یک بار دیگر محاکمه شود و مدعی شد زمانی که مرتکب قتل شده، حرمت قتل را نمیدانسته است.
روز گذشته جلسه رسیدگی به این پرونده یک بار دیگر برگزار شد. در ابتدای جلسه رسیدگی، نماینده دادستان تهران کیفرخواست را خواند و خواستار صدور حکم قانونی شد. سپس اولیای دم درخواست قصاص را ارائه دادند.
وقتی نوبت به متهم رسید، او اتهام قتل را قبول کرد اما گفت در زمان ارتکاب آن نمیدانست چه کاری انجام میدهد؛ او گفت: درگیری بین آرمین و یکی از دوستان من بود. مشکل هم زمانی به وجود آمد که دوستم اشتباهی برای آرمین یک پیامک فرستاد؛ البته بعد به او گفته بود پیامک را اشتباه فرستاده است اما آرمین دستبردار نبود و مرتب به دوست من میگفت چرا پیامک اشتباه دادهای و سر این موضوع با هم بحث داشتند. دوستم مدعی بود چند بار این موضوع را به او توضیح داده اما دستبردار نیست و همچنان اصرار دارد دوستم دروغ میگوید.
تا اینکه روز حادثه دوستم با من تماس گرفت و گفت برای ساعت چهار با آرمین قرار گذاشته است تا تکلیف این موضوع را روشن کند و از من هم خواست با او بروم و اگر درگیری ایجاد شد کمکش کنم. من هم قبول کردم؛ از خانه یک کارد میوهخوری برداشتم و رفتم. وقتی به آنجا رسیدم، دیدم دعوا شروع شده است و وقتی من را دید به سمت من حمله کرد و دعوا شروع شد، من هم نتوانستم کاری کنم و مجبور شدم از کارد میوهخوری که همراهم برده بودم، استفاده کنم؛ یک ضربه بیشتر هم به او نزدم، وقتی روی زمین افتاد فرار کردم؛ البته نه اینکه بخواهم باعث مرگ آرمین شوم بلکه از ترسم فرار کردم. ضربه به گردن آرمین برخورد کرد و یکباره خون زیادی از گردنش بیرون ریخت، همین هم باعث شد خیلی بترسم. البته با اورژانس تماس گرفتم و درخواست کمک کردم اما خودم از محل دور شدم و کارد میوهخوری را که آلت قتاله بود، در خانه مخفی کردم. بعد از چند روز هم شناسایی و بازداشت شدم.
متهم درباره اینکه زمان قتل چه تصوری از عملی که مرتکب شده بود، داشت، گفت: من در آن زمان واقعا نمیدانستم چه کار اشتباهی انجام میدهم و نمیدانستم مجازات کاری که میکنم چیست و اصلا فکر نمیکردم کسی را به خاطر قتل اعدام کنند. چون چند وقت قبل از این حادثه یک نفر در محله ما دعوا کرده و یکی را کشته بود اما پروندهاش منجر به این نشد که اعدام شود و من هم فکر نمیکردم با مجازات قصاص روبهرو شوم. ضمن اینکه فکر نمیکردم یک کارد میوهخوری بتواند باعث مرگ آدمی بشود.
فکر میکردم ممکن است زخمی روی بدن کسی ایجاد کند و تمام شود؛ اگر میدانستم واقعا این اتفاق میافتد، هرگز کارد میوهخوری را با خودم نمیبردم. آن روز هم رفته بودم که اگر دعوا و درگیری ایجاد شد، جلوی آن را بگیرم و دعوا تمام شود اما آرمین مرتب دعوا راه میانداخت و موضوع را تمام نمیکرد. من هم از ترس این کار را کردم.
بعد از متهم، وکیلمدافع او در جایگاه حاضر شد و دفاعیات خود را مطرح کرد. با پایان جلسه رسیدگی، هیأت قضات برای صدور رأی دادگاه وارد شور شدند.
دوازدهمین نشست شورای معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران با موضوع حضور نمایندگان دادستان در محاکم و دفاع از کیفرخواستها در سال جاری، روز دوشنبه بیست و نهم شهریور ماه به ریاست دکتر جعفری دولتآبادی دادستان تهران برگزار شد.
در این جلسه که معاونان دادستان، سرپرستان نواحی، سرپرستان دوایر نظارت و دادیاران دفاع از کیفرخواست دادسرای تهران حضور داشتند، جعفری دولت آبادی ضمن تبریک عید سعید غدیر به ادعاهای اخیر بابک زنجانی متهم پرونده فساد کلان اقتصادی اشاره کرد و با تاکید بر این که در مبارزه با مفاسد اقتصادی، قوانین و مقررات راهنمای مسیر دادستانی تهران است اظهار کرد: مسیر مبارزه با مفسدین سنگلاخی و سختتر از مبارزه با سایر مجرمین است و این پرونده با پروندههای سایر مرتکبان مفاسد اقتصادی تفاوتهای زیادی دارد.
دادستان تهران پرونده اتهامی بابک زنجانی را از چند منظر قابل توجه دانست و در پاسخ به ادعای متهم مبنی بر این که اموالش تاراج شده است،گفت: عجیب است کسی که خود متهم به تاراج میلیاردها تومان ثروت عمومی از بیتالمال است چنین ادعایی را مطرح میکند.
انتقال اموال بابک زنجانی با وکالت متهم
جعفری دولت آبادی به روند استرداد اموال متهم در پرونده پرداخت و با اعلام این که انتقال اموال زنجانی به درخواست کتبی متهم و با وکالت اعطایی از سوی وی به وزارت نفت طی سند رسمی محقق شده، اظهار داشت: در این راستا با درخواست متهم و هماهنگی با ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی متشکل از نمایندگان هر سه قوه مقرر شد اموال متهم با تعیین هیات کارشناسی به فروش برسد و یا در قبال بدهی نامبرده به وزارت نفت انتقال یابد. در این راستا جلسات متعددی در دادستانی تهران برگزار شد و اموال مورد نظر حداقل دو نوبت کارشناسی گردیده و با توجه به تنوع اموال و تعدد شرکتها صدها کارشناس در مورد اموال و شرکتهای نامبرده اظهار نظر کردهاند.
وی افزود: در این زمینه جلسات متعدد کارشناسی تشکیل شده تا رقم 1600 میلیارد تومان به اضافه 400 میلیارد تومانی که مربوط به سایر اموال بوده محاسبه شود و دادسرا برای انجام تحقیقات پرونده و کارشناسی و انتقال اموال متهم وقت بسیار زیادی صرف کرده است.
دادستان تهران با خاطر نشان کردن این نکته که اموال نامبرده بر اساس وکالت متهم، هماهنگی با ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و با استناد به نظرات هیات کارشناسی ارزیابی شده و انتقال یافته است، تصریح کرد: مبلغ 1000 میلیارد تومانی که بابک زنجانی مدعی کم شدن آن در جریان نقل و انتقال اموال است، مستند به اظهار نظر هیات های کارشناسی و ناشی از باطل شدن پروانه ساخت ملک ایران زمین در شهرک غرب متعلق به نامبرده بوده است.
رد ادعای بابک زنجانی و تداوم مبارزه با فساد
جعفری دولتآبادی با تاکید بر مطالب فوق و با رد ادعاهای متهم گفت: این ادعاها در حالی مطرح میشود که اعتراض به حکم اعدام نامبرده در دیوان عالی کشور تحت رسیدگی است.
دادستان تهران اعلام کرد که چنین ادعاهایی نه تنها خللی به اراده دستگاه قضایی و دادستانی تهران در مبارزه با فساد وارد نمیکند، بلکه ما را در مبارزه با عوامل فساد مصمم تر می سازد.
دولت آبادی با اعلام اینکه در همان اوایل بازداشت، بابک زنجانی فهرست اموال خود را به دادستانی ارائه کرده که از جمله اموال تعرفه شده، یک باب مغازه شیرینی فروشی واقع در سعادت آباد بوده است گفت: متهم با ارایه فهرست اموال، این شیرینی فروشی را جز اموال خود اعلام کرده بود و در همین رابطه خانواده وی در مورد مغازه مذکور در مراجع قضایی طرح دعوی کرده و باید در انتظار تصمیمات مراجع قضایی در این زمینه بود.
اهمیت پرونده بابک زنجانی
جعفری دولتآبادی پرونده اتهامی بابک زنجانی را به کوه یخی فساد تشبیه کرد که تنها بخش کوچکی از آن آب شده و مورد رسیدگی قرار گرفته و ابراز امیدواری کرد با ادامه یافتن تحقیقات، امکان برخورد با ریشههای فساد این پرونده فراهم شود تا معلوم گردد که بابک زنجانی چه کسی بوده و چه کسانی پشتیبان او بوده و او را پر و بال دادند.
دادستان تهران هدف اصلی قوه قضاییه و دادستانی تهران در این پرونده را بازگشت وجوه به بیت المال اعلام کرد و با اشاره به اقدامات دادستانی در این خصوص گفت: از روز اول هم اعلام کردیم که اگر بابک زنجانی وجوه را مسترد کند، دادسرا تصمیم مناسب خواهد گرفت و او که میلیاردها تومان بدهی دارد بارها ادعای آمادگی برای پرداخت وجوه کرده و بازپرس و رئیس دادگاه صادرکننده حکم نیز به دفعات زمینه را برای اثبات ادعای متهم فراهم کردهاند که متاسفانه معلوم گردید این ادعاها کذب بوده است. اما علیرغم این ادعاها، بابک زنجانی هنوز هم فرصت دارد تا وجوه بیتالمال را مسترد نماید.
ضابطان در پرونده اتهامی بابک زنجانی کمترین نقش را در تحقیقات داشتهاند
دولت آبادی با اعلام اینکه دادستانی از طرح چنین ادعاهایی نه تنها نمیهراسد و خسته نمیشود، بلکه با گامهایی محکمتر، روند پرونده را پی میگیرد، ضمن قدردانی از پسندیده بازپرس ویژه پرونده، در خصوص نحوه تحقیقات در پرونده گفت: در پرونده اتهامی بابک زنجانی ضابطان کمترین نقش را در امر تحقیق داشته و اکثر تحقیقات توسط شخص بازپرس انجام شده است.
دادستان تهران از بازپرس خواست که از طرح این ادعاها و توهینها خسته و ناامید نشود؛ چرا که این شیوه افراد محکوم است که وقتی از طریق قانونی راه به جایی نمیبرند، طریق اهانت و طرح ادعاهای واهی را در پیش میگیرند؛ در حالی که دادسرای انتظامی قضات مرجع قانونی برای رسیدگی به شکایات افراد از تخلفات انتظامی قضات میباشد نه انتشار در سایتهای معاند.
مبارزه با فساد اولویت اول دادستانی تهران
جعفری دولت آبادی مبارزه با فساد را اولویت اول قوه قضاییه و دادستانی تهران اعلام کرد. وی با تاکید بر این که سیاست مبارزه با فساد ادامه خواهد یافت، از بازپرسان دادسرای تهران خواست در این راه سخت و دشوار، خسته و ملول نشوند و در ادامه با اعلام این که حق پیگیری اتهامات و اهانتهای وارده از سوی متهم برای دادستانی محفوظ است، افزود: ما قصد نداریم داخل در حواشی شویم زیرا هدف متهم این است که ما را با حواشی سرگرم کند و امیدواریم دیوان عالی کشور هر چه سریعتر در مورد اعتراض متهم رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.
لزوم توجه مطبوعات در انتشار اخبار مرتبط با قوه قضاییه
موضوع دیگری که مورد توجه دادستان تهران قرار گرفت، انتشار اخبار مرتبط با دستگاه قضایی از سوی مطبوعات و سایتهای خبری بود. وی با اعلام اعتقاد خود مبنی بر آزادی رسانه ها در میان اخبار و مطالب و تاکید بر اینکه رسانهها باید در چارچوب قانون مطبوعات به وظایف و رسالت خود عمل کنند، گفت:رسانهها توجه کنند که وضعیت قوه قضائیه با سایر دستگاهها فرق دارد و قانون مطبوعات اجازه نمیدهد در هر موردی اقدام شود.
جعفری دولت آبادی با تذکر به مطبوعات مبنی بر این که در انتشار اخبار قضایی دقت نمایند، اظهار داشت: قانون مطبوعات انتشار مذاکرات غیرعلنی محاکم و تحقیقات دادسرا و مراجع قضایی را ممنوع کرده و این که عدهای با انتشار نامههای مراجع قضایی، در توجیه اقدام خود مدعی شوند بر روی نامه مهر محرمانه درج نشده بود، قابل پذیرش نبوده و انتشار تحقیقات، اوراق و نامههای مرتبط با تحقیقات محرمانه مراجع قضایی در رسانهها و سایت های خبری و خبرگزاری ها ممنوع است.
اجتناب مطبوعات از سیاسی کردن برخی پروندهها
دادستان تهران با اشاره به انتشار گزارش سازمان بازرسی کل کشور در خصوص واگذاری املاک به برخی افراد در شهرداری تهران در برخی سایت های خبری و با انتقاد از اظهارنظرهای عجیب پیرامون این موضوع اظهار داشت: هنوز دادستانی کل گزارشی در خصوص موضوع به دادسرای تهران ارسال نکرده تا زمینه رسیدگی فراهم شود و این که گفته میشود برخی سایتها به این لحاظ که افشای فساد کرده، مسدود شدهاند، خلاف واقع است و عدهای میخواهند رسیدگی به برخی پروندههای قضایی را سیاسی جلوه دهند. واقعیت این است که انتشار نامه سازمان بازرسی کل کشور در سایت های خبری، با طراحی قبلی و مقدمهای برای سیاسی کردن پرونده بود؛ چرا که در دادسرای تهران پروندههایی در مورد مقامات و مسؤولین کشور در حال رسیدگی است و اگر قرار باشد نسبت به برخی پروندهها فضاسازی شود، رسیدگیهای قضایی مختل خواهد شد.
دادستان تهران همچنین وکلایی را که از طریق مصاحبه با رسانهها مطالب مربوط به تحقیقات محرمانه مراجع قضایی را افشا میکنند، مخاطب قرار داد و اظهار داشت: با توجه به این که تحقیقات در مراجع قضایی محرمانه است، وکلا نمیتوانند در این خصوص مصاحبه نمایند.
دستگیری یکی از متهمان حمله به یک آمر به معروف
تاکید دیگر دادستان تهران، پروندههای شرارتها و سرقتها بود. وی با خاطر نشان کردن این که مردم از شرارتها و سرقتها احساس ناامید میکنند، به عنوان مثال به مجروح کردن یک روحانی در روز روشن و یا تحریق خودروی حامل پدر و قتل وی توسط پسر اشاره کرد و اظهار داشت: خبر اخیر بسیار ناگوار و در زمره آسیبهای اجتماعی است که در این حوزه راهکارهای قضایی در کنار راهکارهای اجتماعی پاسخ میدهد. دادستان تهران اعلام کرد با تلاش مامورین پلیس، یکی از متهمان مرتبط با ضرب و جرح افراد شرور به یک روحانی در تهران دستگیر شده و مقرر شده است پلیس سایر متهمان را دستگیر نماید.
رسیدگی سریع و قاطع به پروندههای سرقت و شرارت
جعفری پیرامون وظیفه قضات دادسرا در برخورد با مجرمان شرور، حرفهای و سابقه دار، به رسیدگی قاطع و سریع اشاره کرد و از سرپرستان نواحی دادسرا خواست ترتیبی اتخاذ نمایند که این گونه پروندهها سریعاً مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی در بیان اهمیت پروندههای شرارت و سرقتهای باندی اعلام داشت که فساد صرفاً اقتصادی نیست، بلکه تامین امنیت مردم و نهادینه کردن احساس امنیت در جامعه ضروری است و رسیدگی سریع و قاطع به پروندههای سرقت و شرارت و اخلال در نظم عمومی در تامین امنیت عمومی موثر است.
صدور کیفرخواست به اتهام افساد فیالارض برای سرکرده باند سرقت
جعفری به عنوان مثال به پرونده یک باند سرقت اشاره کرد که سرکرده باند در هشت شهر کشور با غصب عنوان، جعل اوراق قضایی، تهدید، اخلال در نظم عمومی و کلاهبرداری مبادرت به سرقت اموال مردم کرده و تا کنون چهار بار از زندان متواری شده است. وی با بیان اینکه باید مهر داغ شدن بر پیشانی این قبیل مجرمان زده شود، به شگرد این متهم برای انجام اقدامات مجرمانه اشاره کرد و افزود: این فرد با مراجعه به درب منازل شکات پرونده، خود را به عنوان مامور پلیس یا بازپرس دادسرا معرفی میکرد و با ادعای این که مجوز بازرسی دارد، به داخل منزل شکات وارد می شد و با خروج اموال با ارزش اقدام به سرقت کرده و در نهایت به صاحبان خانه عنوان میکرد که برای تحویل وسایل به فلان ارگان مراجعه کند. دادستان تهران با تشکر از اقدامات سرپرست دادسرای ویژه سرقت و ماموران آگاهی تهران در مورد دستگیری این متهم و سایر مرتکبان این پرونده گفت: برای نامبرده به لحاظ اتهامات متعدد سرقت، شرارت، جعل، کلاهبرداری، غصب عناوین و تهدید، به اتهام افساد فیالارض کیفرخواست صادر و درخواست مجازات اعدام شده است. وی از سرپرستان نواحی دادسرا خواست تا این گونه پروندهها را مورد توجه بیشتری قرار دهند و نمایندگان دفاع از کیفرخواست با تسلط و اشراف بر این گونه پروندهها در محاکم حضور یایند تا حقوق مردم و شکات در مراجع قضایی تامین شود.
اهمیت نقش دادستان در دفاع از کیفرخواست
جعفری با بیان اهمیت وظیفه واحد دفاع از کیفرخواست، آن را به یک سیستم رایانهای هوشمند تشبیه کرد که دادستان بتواند از طریق حضور نمایندگان خود در محاکم، وضعیت رسیدگی در محاکم و انعکاس آن در جامعه را رصد کند.
جعفری در ادامه افزود: این که در شهر تهران روزانه چند محاکمه کیفری انجام میشود؟ تعداد و میزان حضور نمایندگان دادستان در جلسات دادگاهها چگونه است؟ کیفرخواستهای صادره تا چه میزان مستدل، مستند و منطبق با شرایط قانونی بوده و محاکم در برابر این کیفرخواستها چگونه اقدام میکنند؟ مولفههایی است که باید مورد توجه نمایندگان دادستان به ویژه در پروندههای مهم قرار گیرد.
وی با تشکر از دفاع مناسب نمایندگان دادستان در جلسات محاکمه متهمان در برخی پروندههای مهم مانند سفارت عربستان و بابک زنجانی اظهار داشت: با این گونه اقدامات، اشراف و امکان پیگیری دادستان در مورد پرونده های مهم، فراهم می شود.
دادستان تهران با اعلام این که همان قدر که حق دفاع برای متهم مهم است، دفاع از کیفرخواست نیز مهم می باشد، افزود: نمایندگان دادستان توجه داشته باشند که سرعت عمل، شیوه گزارشدهی و به روز بودن گزارشها، اشراف و نظارت دادستان بر وضعیت رسیدگیها را محقق و تسهیل مینمایند.
در ادامه این جلسه، دادیاران دفاع از کیفرخواست دادسرای مرکز و دادیاران دفاع از کیفرخواست نواحی به بیان وضعیت رسیدگیها و مشکلات موجود در امر دفاع از کیفرخواستها پرداختند. از جمله مشکلات مطرح شده توسط قضات، تداخل وقت جلسات دادگاهها به لحاظ عدم تشکیل جلسه در ساعت مقرر، تاخیر در اعزام متهمان زندانی و عدم ابلاغ برخی اوقات رسیدگی به دادسرا بود.
نجفی سرپرست معاونت اول دادسرای تهران، توصیههایی را به نمایندگان دفاع از کیفرخواست کرد.
وی مطالعه پرونده پیش از جلسه رسیدگی را زمینهساز حضور فعال نمایندگان دادستان دانست.
نجفی یکی از شگردهای متهمان به ویژه در جرایم مهم را جسارت و توهین به نماینده دادستان در جلسه دادگاه خواند و با اعلام این که چنین اقداماتی با هدف از دور خارج کردن مقام دفاع از کیفرخواست به عمل میآید، از قضات خواست در برخورد با چنین متهمانی سعه صدر داشته باشند.
اهمیت حضور و نقش نمایندگان دادستان در محاکم
دادستان تهران، بر حضور نمایندگان دادستان در جلسات رسیدگی به پروندههای مهم تاکید کرد و در خصوص ضرورت دعوت از نماینده دادستان از سوی محاکم افزود: در پروندههای مهم مانند مفاسد اقتصادی و سایر جرایم مهم، دادستان حق حضور دارد و در صورت عدم دعوت از سوی محکمه دادستان یا نماینده وی میتواند در جلسات محاکم حضور یابد.
جعفری از سرپرستان نواحی خواست در جرایم مهم و قتلهای فجیع که احساسات عمومی جریحهدار میشود، حتی در صورت گذشت اولیای دم، درخواست مجازات تکمیلی شود.
توصیه های دادستان به نمایندگان دفاع از کیفرخواست
وی دادیاران دفاع از کیفرخواست را از شرکت در جلسات محاکم که حد نصاب قضات طبق قانون رعایت نشده، منع کرد و اظهار داشت: دادستان باید در جلساتی که مطابق قانون تشکیل شده باشد شرکت کند و ذیل صورتجلسات قانونی را امضا نماید.
دکتر جعفری همچنین از نمایندگان دادستان خواست به دفاع شفاهی اکتفا نکنند و تقدیم لایحه دفاعی را امری مثبت خواند. وی خواستار نظارت سرپرستان نواحی بر صدور کیفرخواست ها ازحیث نگارش و ذکر مستندات قانونی شد.
دادستان تهران یکی از مشکلات موجود در پروندههای دریافت دیه از بیتالمال را تبانی و اقدام برای اخذ دیه از بیت المال از طریق تغییر و به هم زدن صحنه جرم دانست و از سرپرست دادسرای جنایی خواست در این خصوص نظارت و دقت بیشتری صورت گیرد.
انتصاب دو قاضی زن دادسرای به عنوان بازپرس دادسرای اطفال
دادستان تهران با تشکر از موافقت رئیس قوه قضاییه با انتصاب دو نفر از بانوان قاضی دادسرای تهران به سمت بازپرس دادسرای اطفال و نوجوانان گفت: این اقدام برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است. دادستان اظهار امیدواری کرد: این اقدام رئیس قوه قضاییه موجبات پیشرفت بانوان دارای پایه قضایی در دادسرا را فراهم نماید.
مطالب مرتبط با موضوع
روزنامه شرق: پنج سال بعد از تشکیل پرونده پسری که در نوجوانی مرتکب قتل شده بود، این فرد با وجود صدور حکم قصاص یک بار دیگر به زندگی امیدوار شد و برای اعمال ماده ٩١ پای میز محاکمه رفت.
مأموران پلیس مهر سال ٩٠ باخبر شدند درگیری بین دو نوجوان رخ داده و یکی از آنها با ضربه چاقوی دیگری زخمی شده است. با حضور مأموران در محل حادثه و آغاز تحقیقات مشخص شد نوجوان ضارب متواری شده و نوجوان دیگر به خاطر شدت جراحات جان خود را از دست داده است. تحقیقات اولیه نشان داد مقتول با یک ضربه چاقو به قتل رسیده است و درگیری او با متهم به قتل به روزها قبل برمیگردد.
ردزنیهای مأموران در نهایت باعث شناسایی و بازداشت متهم شد. او در بازجوییها به قتل اعتراف کرد و گفت: درگیری بین من و آرمین (مقتول) نبود؛ من آن روز به درخواست دوستم که با آرمین مشکل داشت، به آنجا رفته بودم که دعوا شد و من هم یک ضربه چاقو به آرمین زدم.
متهم بعد از اعتراف و پایان تحقیقات برای محاکمه به شعبه ١٠ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. او اتهام را قبول و تأکید کرد قصدی برای کشتن نداشت. با توجه به اینکه اولیای دم درخواست صدور حکم قصاص کرده بودند، رأی بر قصاص صادر شد و حکم مورد تأیید دیوانعالی کشور قرار گرفت.
در این مدت تلاش خانواده پسر متهم به قتل برای جلب رضایت اولیای دم به جایی نرسید و او در فهرست اعدامیان قرار داشت تا اینکه سه سال قبل مادهای قانونی به تصویب رسید که مطابق آن دادگاه باید بلوغ فکری متهمان زیر ١٨ سال را در جرائمی که منجر به حد یا اعدام میشود، بررسی کند. با توجه به این ماده قانونی بود که متهم درخواست کرد یک بار دیگر محاکمه شود و مدعی شد زمانی که مرتکب قتل شده، حرمت قتل را نمیدانسته است.
روز گذشته جلسه رسیدگی به این پرونده یک بار دیگر برگزار شد. در ابتدای جلسه رسیدگی، نماینده دادستان تهران کیفرخواست را خواند و خواستار صدور حکم قانونی شد. سپس اولیای دم درخواست قصاص را ارائه دادند.
وقتی نوبت به متهم رسید، او اتهام قتل را قبول کرد اما گفت در زمان ارتکاب آن نمیدانست چه کاری انجام میدهد؛ او گفت: درگیری بین آرمین و یکی از دوستان من بود. مشکل هم زمانی به وجود آمد که دوستم اشتباهی برای آرمین یک پیامک فرستاد؛ البته بعد به او گفته بود پیامک را اشتباه فرستاده است اما آرمین دستبردار نبود و مرتب به دوست من میگفت چرا پیامک اشتباه دادهای و سر این موضوع با هم بحث داشتند. دوستم مدعی بود چند بار این موضوع را به او توضیح داده اما دستبردار نیست و همچنان اصرار دارد دوستم دروغ میگوید.
تا اینکه روز حادثه دوستم با من تماس گرفت و گفت برای ساعت چهار با آرمین قرار گذاشته است تا تکلیف این موضوع را روشن کند و از من هم خواست با او بروم و اگر درگیری ایجاد شد کمکش کنم. من هم قبول کردم؛ از خانه یک کارد میوهخوری برداشتم و رفتم. وقتی به آنجا رسیدم، دیدم دعوا شروع شده است و وقتی من را دید به سمت من حمله کرد و دعوا شروع شد، من هم نتوانستم کاری کنم و مجبور شدم از کارد میوهخوری که همراهم برده بودم، استفاده کنم؛ یک ضربه بیشتر هم به او نزدم، وقتی روی زمین افتاد فرار کردم؛ البته نه اینکه بخواهم باعث مرگ آرمین شوم بلکه از ترسم فرار کردم. ضربه به گردن آرمین برخورد کرد و یکباره خون زیادی از گردنش بیرون ریخت، همین هم باعث شد خیلی بترسم. البته با اورژانس تماس گرفتم و درخواست کمک کردم اما خودم از محل دور شدم و کارد میوهخوری را که آلت قتاله بود، در خانه مخفی کردم. بعد از چند روز هم شناسایی و بازداشت شدم.
متهم درباره اینکه زمان قتل چه تصوری از عملی که مرتکب شده بود، داشت، گفت: من در آن زمان واقعا نمیدانستم چه کار اشتباهی انجام میدهم و نمیدانستم مجازات کاری که میکنم چیست و اصلا فکر نمیکردم کسی را به خاطر قتل اعدام کنند. چون چند وقت قبل از این حادثه یک نفر در محله ما دعوا کرده و یکی را کشته بود اما پروندهاش منجر به این نشد که اعدام شود و من هم فکر نمیکردم با مجازات قصاص روبهرو شوم. ضمن اینکه فکر نمیکردم یک کارد میوهخوری بتواند باعث مرگ آدمی بشود.
فکر میکردم ممکن است زخمی روی بدن کسی ایجاد کند و تمام شود؛ اگر میدانستم واقعا این اتفاق میافتد، هرگز کارد میوهخوری را با خودم نمیبردم. آن روز هم رفته بودم که اگر دعوا و درگیری ایجاد شد، جلوی آن را بگیرم و دعوا تمام شود اما آرمین مرتب دعوا راه میانداخت و موضوع را تمام نمیکرد. من هم از ترس این کار را کردم.
بعد از متهم، وکیلمدافع او در جایگاه حاضر شد و دفاعیات خود را مطرح کرد. با پایان جلسه رسیدگی، هیأت قضات برای صدور رأی دادگاه وارد شور شدند.