- يكشنبه ۴ مهر ۹۵
- ۲۳:۰۰
شرکت عظیم گوگل به تازگی اپلیکیشنهای بسیار کاربردیای را برای عموم مردم معرفی کرده که سر و صدای زیادی به راه انداخته است.
به گزارش سرویس تکنولوژی کافه سینما، گوگل با به راه انداختن سرویس پیامرسان متنی و صوتیاش که مستقیما رقبایی همچون مسنجر فیسبوک و یا تلگرام را هدف قرار داده توانسته توجههای زیادی برانگیخته است. اما برتری که گوگل حسابی دارد روی آن مانور میدهد، هوشمند بودن نرمافزارهای تازهاش است که در ادامه به آن میپردازیم.
گوگل الو (allo.google.com) شاید مهمترین و پرسر و صداترین اپلیکیشن این غول نرمافزاری است که برای رقابت با اپلیکیشنهای رقبا آماده شده است. جایی که اپلیکیشنهای بسیار مهمی از جمله فیسبوک مسنجر، واتساپ، لاین، وایبر و تلگرام سهم بزرگی از بازار را دارند.
گوگل پیش از این هم با توسعه گوگل هنگاوتز (Hangouts) تلاش کرده بود وارد این کارزار شود اما این اپلیکیشن با وجود امکانات زیاد آنقدرها جذاب و عمومی نبود. بنابراین نیاز به یک اپلیکیشن جذابتر با امکانات کاربردیتر و عامهپسندتر به شدت احساس میشد. گوگل الو همان نرمافزاری است که باید میبود.
گوگل الو جذابیتهای زیادی دارد. از انواع استیکرهای جذاب و متحرک و پرکاربرد گرفته تا امکان نقاشی و اضافه کردن متن روی تصویر و همینطور تغییر سایز متن. گوگل این بار اپلیکیشن بسیار جذاب و زیبایی طراحی کرده است که میتواند در دل کاربرانش جا باز کند.
چندی پیش گوگل یک اپلیکیشن مهم دیگر هم روانه بازار کرده بود که خبر از حضورش در بخش مهم دیگری از بازار اپلیکیشنهای موبایل پرمخاطب میداد. نرمافزار چت تصویری گوگل (duo.google.com) که برای مکالمه تصویری ارایه شد. duo این بار برخلاف دیگر نمونههای مشابه بسیار ساده بود. تنها کاری که با این نرمافزار میتوانید انجام دهید مکالمه تصویری است اما قرار است این کار را با بالاترین کیفیت انجام دهد. سادگی زیاد این نرمافزار استفاده از آن را بسیار راحت کرده است و قرار است گوگل را برای رقابت با اپلیکیشنهای موفقی همچون اسکایپ آماده کند.
ویژگی جالب duo امکان خودکار کیفیت بر اساس پهنای باند ارتباطی است. یعنی این اپلیکیشن قرار است ارتباط را با هر سرعت اینترنت ممکن کند تا آن جا که حتی در پایینترین امکانات زیرساخت به یک چت صوتی تبدیل میشود!
گوگل این روزها سراغ حوزههای گردشگری هم رفته است. اپلیکیشن جالب تریپز (get.google.com/trips) قرار است به شما در پیدا کردن مکانهای تفریحی کمک کند. این اپلیکیشن هم با استفاده از اطلاعات عظیمی که این شرکت در اختیار دارد میتواند به کاربر کمک کند تا برنامهریزی دقیقی برای سفر کاری و تفریحیاش انجام داده و از اماکن دیدنی و رستورانهای مقصدش استفاده کند.
به گزارش سرویس تکنولوژی کافه سینما، اما چیزی که شاید بتواند گوگل را از رقبایش جلو بیاندازد اطلاعات گسترده و بانک اطلاعاتی عظیمی است که از کاربران در اختیار دارد. این اطلاعات با شایعاتی که درباره خرید توییتر به گوش میرسد باز هم میتواند بیشتر شود. این برگ برندهای است که این غول جستجوی اینترنتی در اختیار دارد و که با ترکیب با هوش مصنوعیاش که به شدت در حال پیشرفت است میتواند برنامههای موبایل تولیدی این شرکت را را کاربردیتر از همیشه کند.
به همین خاطر گوگل الو را یک نرمافزار پیغامرسان هوشمند میداند و امکان استفاده از دستیار گوگل (Google Assistant) را در آن بسیار گسترش داده است. شما میتوانید در هنگام مکالمه از امکانات روباتهای چت گوگل که از این تکنولوژی استفاده میکنند کمک بگیرید و حتی با خود آن تعامل کنید. دستیار گوگل به خوبی میتواند پاسخ سوالهای شما در هر زمینهای، از اطلاعات فیلمهای سینمایی تا نزدیکترین سینماها را در کوتاهترین فرصت ارائه کند.
دستیار هوشمند و پیشرفته گوگل حتی گاهی به شما کلماتی پیشنهاد میکند که در زمان مکالمه با دوستتان استفاده کنید. امکان جالبی که خبر از هوشمندی بالای نرمافزارش دارد. سر و کله این هوشمندی را قبلا هم در نرمافزارهای تولید این شرکت دیده بودیم. جایی که گوگل مپ ناگهان تشخیص میداد که شما مثلا حوالی پل طبیعت تهران هستید و پیشنهاد میداد که عکسی از آن گرفته و ارسال کنید. حتی در برنامهریزی روزانه شما در اپلیکیشن تقویم هم کمک میکند و برخی زمانها را برای ملاقات در یک روز شلوغ کاری پیشنهاد میدهد.
حالا گوگل میخواهد با اپلیکیشنهای جدید این حوزه ارتباطی را گسترش دهد و بیشتر در زندگی کاربراناش نفوذ کند. به همین خاطر ادوارد اسنودن مشهور به شدت نسبت به جمعآوری این حجم از داده توسط گوگل واکنش نشان داده و اپلیکیشن گوگل الو را چشم ناظر این شرکت در زندگی خصوصی شما میداند. او پیشنهاد کرده که کاربران فورا آن را حذف کرده و نگذارند گوگل اطلاعات بیشتری از زندگیشان به دست آورد.
گوگل روز به روز دارد قویتر میشود و اگر این اپلیکیشنها برخلاف شبکه اجتماعی گوگل پلاساش (که هیچگاه نتوانست به جایگاه مورد انتظارش برسد) به اندازه کافی موفق شوند نظر کاربران را جلب کنند، احتمالا باید جایگاهی مشابه یکهتازیاش در عرصه جستجو را در حوزه اپلیکیشنهای موبایل را برای آن تصور کرد.
مطالب مرتبط با موضوع
معرفی کامل اپلیکیشن«مسکرید»
به گزارش سرویس تکنولوژی کافه سینما، «مسکرید» یا آنطور که در هشتگهای تلگرامی دیده میشود «مسکرد»، یک اپلیکیشن برای سیستم عاملهای معروف موبایل، اندروید و ios هست که خیلی سریع به محبوبیت رسیده است. با این اپلیکیشن میشود عکس و ویدیوهای سلفی گرفت و در شبکههای اجتماعی معروف فیسبوک و اینستاگرام به اشتراک گذاشت.
این اپلیکیشن توسط سه برنامهنویس اهل بلاروس در شرکت Masquerade Technologies توسعه داده شده که نسخه اولیه آن در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۵ (حدود سه ماه قبل) و در اول ماه جاری میلادی نسخه پایدار آن و به ۱۲ زبان منتشر شده است.
مسکرید که به معنی چهره مبدل و پوشیدن نقاب است با جشنهای بالماسکه، سابقهای طولانی در تاریخ اروپا دارد و حالا این اپلیکیشن نسخهای دیجیتال از آن است. با MSQRD میتوان هنگام ضبط ویدیو و یا گرفتن سلفی، چهره خود را به چهره فردی دیگر یا افکتی دیگر جایگزین کرد. خیلی سریع و در لحظه میشود لئوناردو دیکاپریو شد و یا نقاب جوکر در فیلم محبوب «شوالیه تاریکی» را بر چهره زد. شخصیتهای مشهور جنگ ستارگان، هری پاتر و بسیاری دیگر از چهرههای مشهور هم در بین تصاویر کتابخانه این برنامه دیده میشوند.
این برنامه از تکنولوژی 3D mapping برای جایگزینی صورت فرد با نقاب مورد نظر استفاده میکند و طراحان برنامه با انتشار یک ادیتور با نام Masquerade Editor به گرافیستها و طراحان اجازه داده که فیلتر و نقاب جدید بسازند و در فروشگاه برنامه انتشار دهند. حتی توسعهدهندگان دیگر میتوانند از تکنولوژی استفاده شده در این برنامه، در اپلیکیشنهای خودشان استفاده کنند.
موفقیتهای اپلیکیشن
جیمی کیمل، مجری مشهور و پرطرفدار، خیلی زود و در روز بعد از انتشار برنامه، از آن در شوی زندهاش استفاده کرد و با آن چهره خودش را با گیلرمو عوض کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
اپلیکیشن ios برنامه در بسیاری از کشورها در رده نخست قرار گرفته است و اپلیکیشن اندروید آن در همین مدت کوتاه به آمار نصب بیش از یک میلیون بار رسیده است. استفادهکنندگان از اپلیکیشن به آن امتیاز حدود ۴.۵ دادهاند که بسیار خوب است و نشان از موفقیتهای زیاد این اپلیکیشن دارد.
فیسبوک وارد میشود
همین استقبال خوب باعث شده که خیلی زود مالکان متمول شبکه اجتماعی فیسبوک دست به کار شده شوند و همین هفته پیش این اپلیکیشن نوآور را بخرند. هر دو طرف به هم صورت رسمی این خرید را اعلام کردهاند. یکی از سازندگان برنامه در خبر پیوستشان به فیسبوک اعلام کرده که هرگز فکر نمیکرده به تعداد خیرهکننده ۱.۶ میلیاردی کاربران فیسبوک برسد و حالا با این اتفاق با افراد بیشتری سر و کار دارند و در دفتر لندن فیسبوک مستقر میشوند.
یک سخنگوی فیسبوک هم اعلام کرده که "MSQRD اپلیکیشن فوقالعادهای ست که یک تکنولوژی ویدیویی در استانداردهای جهانی را به خدمت گرفته است و ما خوشحالیم که به مسکرید برای اضافه شدن به گروه خودمان خوشامد بگوییم و تجربه شگفتانگیز ویدیویی فیسبوک را ادامه دهیم." و گفته که تلاش زیادی دارند که به سرعت امکانات ویدیویی برنامه اضافه کنند.
به گزارش سرویس تکنولوژی کافه سینما، گرچه هیچ کدام از طرفین، مبلغ را اعلام نکردهاند اما به نظر میرسد این معامله در جواب خرید ۱۵۰ میلیون دلاری Looksery توسط رقیب بزرگ و بسیار موفق فیسبوک در اپلیکیشنهای پیامرسان Snapchat باشد که عملکردی مشابه دارد و سه سال پیش منتشر شده، باشد. مدیران فیسبوک پیشنهادی سه میلیارد دلاری برای خرید کمپانی رقیب داده بودند که رد شد و حالا با این خرید که تنها دو ماه بعد از اقدام رقیب انجام شده، به رقابت با آن شرکت ادامه میدهد.