- يكشنبه ۱۱ مهر ۹۵
- ۱۷:۴۵
صبرِ ظریف لبریز شد؛ پاسخ های تند وزیر امور خارجه به نماینده جبهه پایداری
خبرگزاری
ایسنا: محمدجواد ظریف در ابتدا در پاسخ به سوالی درباره تغییر معاون عربی –
آفریقایی وزارت امور خارجه گفت: در وزارت امور خارجه کمترین تغییرات صورت
گرفته است چرا که بنده همکاران وزارت امور خارجه را بزرگترین سرمایه کشور
میدانم. وزارت امور خارجه به دلیل اینکه یک دستگاه سیاسی داخلی نیست و طبق
اساسنامه اش همکاران اجازه ندارند در امور سیاسی وارد شوند، به طور کلی
همکاران ما در جهت منافع ملی حرکت میکنند و چرخش نیرو در وزارت امور خارجه
یک واقعیت بدیهی است. قرار بود آقای امیر عبداللهیان به عنوان سفیر جمهوری
اسلامی ایران در کشور مهم و حساس عمان منصوب شود. همه اقدامات لازم هم
صورت گرفته بود اما ایشان به دلیل مشکلات خانوادگی تصمیم گرفتند که فعلا به
ماموریت نروند. ما نیز تصمیم ایشان را پذیرفتیم و از ایشان به عنوان مشاور
وزیر استفاده کردیم. اکنون هم از حضور ایشان در مجلس شورای اسلامی
خوشحالیم.
ظریف تاکید کرد: این توهین به نظام است که ادعا کنیم به خاطر نگرانی خارجیها مسئولین خود را عوض می کنیم. این حرف هیچ پایه و اساسی ندارد.
ظریف در پاسخ به سوال دیگر کریمی قدوسی درباره مخالفت وزارت امور خارجه با برگزاری نمایشگاه هولوکاست توضیح داد: ضمن احترام به آزادی بیان، اعتقاد شخصیام این است که این موضوع کمک به مظلومنمایی رژیم غاصب صهیونیستی است و کمک به مردم فلسطین نیست. همه کسانی که در حوزه فعالیتهای بین المللی حضور دارند و در خط مقدم جبهه مبارزه با صهیونیسم هستند هم نظر بنده هستند. ضمن اینکه بنده کاری را محکوم نکردم بلکه گفتم ما در این موضوع شرکت نمیکنیم و این کاری است که توسط بخش غیر دولتی انجام شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان متذکر شد: این اقدام توسط بخش غیردولتی انجام شده، من نه دخالتی داشتم و نه در آن وارد میشوم. منافع این کار را نیز رژیم صهیونیستی برده و خواهد برد.
ظریف در مورد برجام نیز گفت: آنچه ما گزارش دادیم گزارش همه واقعیات است. برجام توانسته حق هستهای ایران را که در دنیا به عنوان یک اقدام مخالف قطعنامههای شورای امنیت تلاش داشتند حق ما را زیر سوال ببرند کاری کند که شورای امنیت هم حق ما را به رسمیت بشناسد و شورای امنیت از کشورها بخواهد با برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
او افزود: واقعیات صرفاً نکات مشکلدار در اجرای برجام توسط کسانی که همواره سعی داشتند با جمهوری اسلامی مخالفت کنند نیست. واقعیت برجام باید شامل همه موارد باشد. وزارت امور خارجه در کمال صداقت در 9 حوزه از حوزههایی که با برجام ارتباط دارد گزارشهایی را ارائه کرد. اعتقاد داشتیم هرچه واقعیت داشته گفتهایم.
ظریف متذکر شد: اگر بیمه ایران باز شده نباید بگوییم؟ اگر فروش نفت ایران به قبل از برجام برگشته مردم نباید احساس خوشحالی کنن؟ اگر توانستیم به جای محدودیتهایی که بر ایران تحمیل شده بود آمریکا را پاسخگو کنیم، نباید به مردم بگوییم؟ آیا مردم نباید احساس کنند که بر اثر مقاومت خود تلاش، ایثار، ناکام کردن دسیسههای دشمن توسط خودشان و حضورشان در پای صندوقهای رأی توانستند حربه تحریم را ناکارآمد کنند و کشورهای مقابل را به پای میز مذاکره بنشانند و آن کشورها ناگزیر شوند حقوق ایران را توسط خودشان و شورای عالی امنیت اجرا کنند، نطنز باز بماند، فردو باز بماند و اراک ادامه کار بدهد نباید بدانند؟ مگر هدف اصلی برجام حفظ عزت کشور نبود؟
او خاطرنشان کرد: در کنارش بدعهدیها، تعللها و اهمالها را هم گزارش کردیم. وزارت امور خارجه یک دستگاه اجرایی است. هیأت نظارت بر برجام هیأتی است که طبق دستور رهبری تشکیل شده، وزیر امور خارجه فقط یکی از اعضای آن هیأت است. اقداماتی که تاکنون وزیر امور خارجه انجام داده مورد تأیید آن هیأت قرار گرفته. امیدوارم بتوانیم با همکاری همه دستگاههای نظام اهداف کشور را از مذاکرات هستهای به نتیجه برسانیم، وضعیت معیشت مردم را بهبود بخشیم و امکان صادرات کشور را فراهم کنیم. منع قانونی برای تعاملات کشور با خارج وجود ندارد، با بدعهدیهای آمریکا برخورد میشود و ما تنها نیستیم که با آنها برخورد میکنیم بلکه دنیایی که در کنار آمریکا علیه ما متحد شده بود امروز برای بازگرداندن فضای روانی که آمریکا ایجاد کرده به حدی فشار میآورد که آقای کری هر یک روز درمیان مجبور است بگوید ما به تعهدات خودمان عمل کردیم.
ظریف خاطرنشان کرد: این نشانگر این واقعیت است که دیپلماسی و تلاش های جمهوری اسلامی ایران توانسته دولت آمریکا را از موضع طلبکار، موضع کسی که ادعا داشت برنامه هستهای ایران غیرصلحآمیز است با تمام شدن بازی PMD،دولت آمریکا مجبور است هر روز به دنیا پاسخ دهد که چرا تعهداتش را به طور کامل اجرا نکرده است. این شرایط جمهوری اسلامی ایران در جهان است و ما آن را وامدار خون شهدای هستهای، رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و رهنمودهای دقیق ایشان هستیم.
به گزارش ایسنا، پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، ظریف بار دیگر در جایگاه سخنرانان قرار گرفت تا به سوالات این نماینده مجلس پاسخ دهد.
ظریف گفت: مـتأسفم که اعلام کنم برخی معتقدند وزارتخانهای که موظف است دستورات مقام معظم رهبری را اجرا کند زمینهساز تغییر سیاست جمهوری اسلامی در منطقه است. این حرف از هیچ کس پذیرفته نیست. چون هیچ کس چنین حقی را ندارد. من از شما تقاضا میکنم برای ملاحظات زودگذر و کوچک داخلی وجهه سیاست خارجی انقلابی و مبارز جمهوری اسلامی ایران در جهان را خدشهدار نکنید. اگر کسی آب به آسیاب دشمن ایران و دشمن انقلاب میریزد کسانی هستند که در پیگیری سیاستهای اصولی نظام تردید میکنند.
او ادامه داد: کدام کس این جرأت را دارد! مقاومت اسلامی سند افتخار مردم، ملت و نظام ایران است و من خوشحالم که مسئولین مقاومت و نه جنابعالی از بنده تشکر میکنند؛ من افتخار میکنم که برادر بزرگوارم قاسم سلیمانی، برادر ارجمندم حسن نصرالله و برادر خوبم رمضان عبدالله هر روز در تماس با من از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنند.
ظریف گفت: آقای کریمی قدوسی، سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر دیدگاههای رهبری و رهنمودهای امام (ره) و میراث امام عالیقدر ما است را زیر سوال نبرید. به خاطر منافع کوچک و کوتهنظرانه داخلی اینگونه با وجهه انقلابی جمهوری اسلامی بازی نکنید. چه کسی از صحبت خصوصی آقای سرمدی و آقای دکتر امیرعبداللهیان به شما گزارش داده؟ شما چگونه به خود جرأت میدهید که در صحن مجلس خلاف بگویید.
وی ادامه داد: من که میدانم چه گذشته است. من برای حفظ احترام همکارانم سکوت میکنم و اجازه نخواهم داد هیچ یک از همکارانم در صحن مجلس مورد سوال قرار بگیرند اما به شما میگویم که هیچ کس هیچگاه اجازه ندارد در مورد یک کارگزار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به ما توصیهای بکند. هرگز اجازه نمیدهیم چنین تهمتی را به سیاست خارجی جمهوری اسلامی بزنید و اجازه ندهید که دشمنان این کشور وانقلاب جرأت پیدا نکنند که این لاطائلات را بگویند. امکان ندارد چنین حرفی از جمهوری اسلامی صادر شود. امکان ندارد ما برای جواب دادن به این و آن نسبت به تغییر همکارانمان اقدام کنیم. سیاست خارجی ما بر اساس اصول انقلاب است.
او تأکید کرد: حضور انقلاب است که کشور ما را توانمند کرده که در صحنه بینالمللی حضور فعال پیدا کند. سیاست انقلابی و آرمانهای ماست که این امکان را فراهم کرده که به عنوان یک قدرت نوظهور در جهان کنونی حضور پیدا کنیم؛ جهان کنونی، جهان مبارزه و تقابل ایدههاست. جهان کنونی، جهان قدرت معنایی است. قدرت معنایی جمهوری اسلامی از باورها نسبت به مقاومت این مردم نشأت گرفته است. این باورها را خدشهدار نکنید؛ این باورها را زیر سوال نبرید.
او افزود: مردم ما، رهبری، نظام، پیام تازه انقلاب، مبنای قدرت ماست. این مبنای قدرت کشور را پاس بدارید. در بحث هستهای همین مبنای قدرت بود که توانست قدرتهای بزرگ را وادار به پذیرش حق ایران کند و آنها را وادار به کنار گذاشتن تحریمها کند. آنها به سختی پذیرفتند؛ اجرایش سخت است.
او ادامه داد: هر روز وزیر امور خارجه آمریکا در برابر موجی از انتقاد در آمریکا قرار دارد که تبدیل به فروشنده سیار ایران شدهاید. این افتخار ملت ایران است؛ حکومتی که هر روز به این سو و آنسو میرفت و با کمال افتخار برای ارتباط با جمهوری اسلامی هزینه ترسیم میکرد، امروز ناگزیر است اعلام کند که من تحریمی باقی نگذاشتم.
ظریف تأکید کرد: ما باید اینها را به عنوان نقاط قوت برجام و رهبری بشناسیم و ما اجازه نخواهیم داد هیچ یک از طرفهای برجام از حدودش تخطی نماید. ما با کمال قدرت و شجاعت در برابر زیادهخواهی ایستادگی میکنیم.
وی افزود: برجام فقط برای حل مسأله هستهای بود. اگر روزی قرار باشد ایران راجع به سایر موضوعات با شما بحث کند بدانید که خواسته ها، دیدگاهها، دلایل و نکات مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران و انتقادها فراتر از حرفی است که شما میزنید. اما ما این تصمیم را نگرفتهایم که در حوزههای دیگر وارد مذاکره شویم. لذا شما موظفاید وظایفی را که در برجام پذیرفتهاید انجام دهید.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: ما اینگونه با آنها صحبت میکنیم. چرا نشانی اشتباهی به طرف مقابل میدهید. چرا ادعا میشود که طرف ایرانی در برابر حقوق ملت کوتاه میآید؟ هیچگاه چنین نبوده و چنین نخواهد بود.
مطالب مرتبط با موضوع
خبرگزاری ایرنا: محمد جواد ظریف که روز یکشنبه در صحن علنی مجلس حاضر شده بود در پاسخ به سوالات جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد، گفت: هیچ کس حق ندارد حرف های خلاف واقع بزنند و در مسیرخواست دشمن حرکت کند.
در میانه و پس از سخنان پرحرارت ظریف که با نشان دادن انگشت و مخاطب مستقیم قراردادن کریمی قدوسی همراه بود، نمایندگان مجلس با صدای بلند و احسنت وگویان سخنان وزیر را تایید می کردند.
پس از پایان سخنان، ظریف در حلقه نمایندگانی قرار گرفت که به استقبالش آمده بودند .نمایندگان از سخنان وزیر تقدیر و تشکر کرده و با وی مصافحه می کردند.
** سخنرانان میان دستور از جمله سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا در حال نطق بودند که وی وارد صحن علنی شد.
ظریف تا پایان سخنرانی ناطقان میان دستور زمان داشت که در پشت تریبون قرار گیرد و در این زمان نمایندگان به کنارش آمده و با وی عکس یادگاری گرفتند و یا موضوعات مورد نظر خود را مطرح می کردند.
**هنگام قرائت سوال محمدرضا پورابراهیمی فردی از کمیسیون امنیت ملی نبود و لاریجانی از علی نجفی نماینده مردم بابل و عضو کمیسیون امنیت ملی خواست که گزارش سوال این کمیسیون را قرائت کند.
** هنگام سخنرانی کریمی قدوسی، علی مطهری که ریاست ساعاتی از جلسه علنی برعهده داشت، از وی خواست که در موضوع صحبت کند که با واکنش کریمی قدوسی همراه شد. او به مطهری گفت: اگر نمی خواهید حرف نمی زنم.
** پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، مطهری از نمایندگان خواست که براساس ماده 210 آیین نامه داخلی اگر سوالات وی را وارد می دانند رای موافق و اگر وارد نمی دانند رای مخالف بدهند.
**مطهری چندین بار این موضوع را تکرار کرد ولی کریمی قدوسی با حضور در هیات رییسه مجلس و فریاد زدن که در مانیتورها برعکس آنچه شما می گویید نوشته شده است، خواستار تصحیح اشتباه مطهری شد که مطهری دوباره گفت: مانیتورها اشتباه می کنند و همان موضوعی که براساس نص صریح آیین نامه است باید انجام شود.
** پیش از شروع بخش دوم سخنان کریمی قدوسی و پایان سخنان ظریف؛ وی به مطهری گفت که شما تذکری ندارید؟ که مطهری پاسخ داد حالا شما سخنان خود را بگویید تا من بعدا سخنان خود را خواهم گفت.
کریمی قدوسی دوباره گفت نه شما بگویید و تذکری که دارید را عنوان کنید که مطهری دوباره تاکید کرد سخنان خود را بگوید تا بعدا تذکر مطرح شود.
**پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، مطهری ابراز داشت که سخنان ظریف توهین به مجلس نبوده اما عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر در مجلس اقدام به فریاد زدن کرد و گفت که آقای مطهری پس توهین باید چگونه باشد که شما آنرا توهین بدانید.
**پس از رای گیری درباره سوال کریمی قدوسی ظریف در پشت تریبون قرار گرفت و گفت که قصدم توهین به هیچ یک از نمایندگان و شان مجلس نبوده و اگر چنین برداشتی شده است عذرخواهی می کنم.
**در ابتدای بخش دوم پاسخ ظریف به پورابراهیمی ، علی لاریجانی ریاست جلسه را به علی مطهری واگذار کرد و این درحالی بود که مسعود پزشکیان در صحن مجلس حضور داشت اما پس از در اختیار گرفتن ریاست مجلس توسط مطهری و پس از چند دقیقه پزشکیان نیز صحن مجلس را ترک کرد.
**رییس گروه دوستی و پارلمانی ایران و بلژیک مهمان امروز صحن علنی بود.
**هنگام سخنان پورابراهیمی، وی از اتاق فرمان خواست که بخش از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیات دولت در هفته دولت سال جاری را نمایش دهد که مربوط به وظایف وزارت خارجه بود.
**این فیلم چندبار نمایش داده شد اما بدون صدا بود که مطهری از اتاق فرمان خواست آن را از ابتدا و با صدا نشان دهد.
**علی نجفی نماینده مردم بابل در مجلس هنگام سخنان و پاسخ های ظریف به کریمی قدوسی در جایگاه خبرنگاران بود که وقتی خبرنگار ایرنا از وی پرسید آیا سخنان ظریف قانع کننده است یا خیر گفت: من قبلا دیپلمات بودم و این سخنانی که از طرف مخالفان ظریف مطرح می شود اینگونه نیست و کاملا خلاف واقع است.
وی در پاسخ به اینکه محل نشستن شما درکنار کریمی قدوسی است، با خنده گفت: من ضربه گیر هستم.
ظریف تاکید کرد: این توهین به نظام است که ادعا کنیم به خاطر نگرانی خارجیها مسئولین خود را عوض می کنیم. این حرف هیچ پایه و اساسی ندارد.
ظریف در پاسخ به سوال دیگر کریمی قدوسی درباره مخالفت وزارت امور خارجه با برگزاری نمایشگاه هولوکاست توضیح داد: ضمن احترام به آزادی بیان، اعتقاد شخصیام این است که این موضوع کمک به مظلومنمایی رژیم غاصب صهیونیستی است و کمک به مردم فلسطین نیست. همه کسانی که در حوزه فعالیتهای بین المللی حضور دارند و در خط مقدم جبهه مبارزه با صهیونیسم هستند هم نظر بنده هستند. ضمن اینکه بنده کاری را محکوم نکردم بلکه گفتم ما در این موضوع شرکت نمیکنیم و این کاری است که توسط بخش غیر دولتی انجام شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان متذکر شد: این اقدام توسط بخش غیردولتی انجام شده، من نه دخالتی داشتم و نه در آن وارد میشوم. منافع این کار را نیز رژیم صهیونیستی برده و خواهد برد.
ظریف در مورد برجام نیز گفت: آنچه ما گزارش دادیم گزارش همه واقعیات است. برجام توانسته حق هستهای ایران را که در دنیا به عنوان یک اقدام مخالف قطعنامههای شورای امنیت تلاش داشتند حق ما را زیر سوال ببرند کاری کند که شورای امنیت هم حق ما را به رسمیت بشناسد و شورای امنیت از کشورها بخواهد با برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
او افزود: واقعیات صرفاً نکات مشکلدار در اجرای برجام توسط کسانی که همواره سعی داشتند با جمهوری اسلامی مخالفت کنند نیست. واقعیت برجام باید شامل همه موارد باشد. وزارت امور خارجه در کمال صداقت در 9 حوزه از حوزههایی که با برجام ارتباط دارد گزارشهایی را ارائه کرد. اعتقاد داشتیم هرچه واقعیت داشته گفتهایم.
ظریف متذکر شد: اگر بیمه ایران باز شده نباید بگوییم؟ اگر فروش نفت ایران به قبل از برجام برگشته مردم نباید احساس خوشحالی کنن؟ اگر توانستیم به جای محدودیتهایی که بر ایران تحمیل شده بود آمریکا را پاسخگو کنیم، نباید به مردم بگوییم؟ آیا مردم نباید احساس کنند که بر اثر مقاومت خود تلاش، ایثار، ناکام کردن دسیسههای دشمن توسط خودشان و حضورشان در پای صندوقهای رأی توانستند حربه تحریم را ناکارآمد کنند و کشورهای مقابل را به پای میز مذاکره بنشانند و آن کشورها ناگزیر شوند حقوق ایران را توسط خودشان و شورای عالی امنیت اجرا کنند، نطنز باز بماند، فردو باز بماند و اراک ادامه کار بدهد نباید بدانند؟ مگر هدف اصلی برجام حفظ عزت کشور نبود؟
او خاطرنشان کرد: در کنارش بدعهدیها، تعللها و اهمالها را هم گزارش کردیم. وزارت امور خارجه یک دستگاه اجرایی است. هیأت نظارت بر برجام هیأتی است که طبق دستور رهبری تشکیل شده، وزیر امور خارجه فقط یکی از اعضای آن هیأت است. اقداماتی که تاکنون وزیر امور خارجه انجام داده مورد تأیید آن هیأت قرار گرفته. امیدوارم بتوانیم با همکاری همه دستگاههای نظام اهداف کشور را از مذاکرات هستهای به نتیجه برسانیم، وضعیت معیشت مردم را بهبود بخشیم و امکان صادرات کشور را فراهم کنیم. منع قانونی برای تعاملات کشور با خارج وجود ندارد، با بدعهدیهای آمریکا برخورد میشود و ما تنها نیستیم که با آنها برخورد میکنیم بلکه دنیایی که در کنار آمریکا علیه ما متحد شده بود امروز برای بازگرداندن فضای روانی که آمریکا ایجاد کرده به حدی فشار میآورد که آقای کری هر یک روز درمیان مجبور است بگوید ما به تعهدات خودمان عمل کردیم.
ظریف خاطرنشان کرد: این نشانگر این واقعیت است که دیپلماسی و تلاش های جمهوری اسلامی ایران توانسته دولت آمریکا را از موضع طلبکار، موضع کسی که ادعا داشت برنامه هستهای ایران غیرصلحآمیز است با تمام شدن بازی PMD،دولت آمریکا مجبور است هر روز به دنیا پاسخ دهد که چرا تعهداتش را به طور کامل اجرا نکرده است. این شرایط جمهوری اسلامی ایران در جهان است و ما آن را وامدار خون شهدای هستهای، رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و رهنمودهای دقیق ایشان هستیم.
به گزارش ایسنا، پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، ظریف بار دیگر در جایگاه سخنرانان قرار گرفت تا به سوالات این نماینده مجلس پاسخ دهد.
ظریف گفت: مـتأسفم که اعلام کنم برخی معتقدند وزارتخانهای که موظف است دستورات مقام معظم رهبری را اجرا کند زمینهساز تغییر سیاست جمهوری اسلامی در منطقه است. این حرف از هیچ کس پذیرفته نیست. چون هیچ کس چنین حقی را ندارد. من از شما تقاضا میکنم برای ملاحظات زودگذر و کوچک داخلی وجهه سیاست خارجی انقلابی و مبارز جمهوری اسلامی ایران در جهان را خدشهدار نکنید. اگر کسی آب به آسیاب دشمن ایران و دشمن انقلاب میریزد کسانی هستند که در پیگیری سیاستهای اصولی نظام تردید میکنند.
او ادامه داد: کدام کس این جرأت را دارد! مقاومت اسلامی سند افتخار مردم، ملت و نظام ایران است و من خوشحالم که مسئولین مقاومت و نه جنابعالی از بنده تشکر میکنند؛ من افتخار میکنم که برادر بزرگوارم قاسم سلیمانی، برادر ارجمندم حسن نصرالله و برادر خوبم رمضان عبدالله هر روز در تماس با من از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنند.
ظریف گفت: آقای کریمی قدوسی، سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر دیدگاههای رهبری و رهنمودهای امام (ره) و میراث امام عالیقدر ما است را زیر سوال نبرید. به خاطر منافع کوچک و کوتهنظرانه داخلی اینگونه با وجهه انقلابی جمهوری اسلامی بازی نکنید. چه کسی از صحبت خصوصی آقای سرمدی و آقای دکتر امیرعبداللهیان به شما گزارش داده؟ شما چگونه به خود جرأت میدهید که در صحن مجلس خلاف بگویید.
وی ادامه داد: من که میدانم چه گذشته است. من برای حفظ احترام همکارانم سکوت میکنم و اجازه نخواهم داد هیچ یک از همکارانم در صحن مجلس مورد سوال قرار بگیرند اما به شما میگویم که هیچ کس هیچگاه اجازه ندارد در مورد یک کارگزار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به ما توصیهای بکند. هرگز اجازه نمیدهیم چنین تهمتی را به سیاست خارجی جمهوری اسلامی بزنید و اجازه ندهید که دشمنان این کشور وانقلاب جرأت پیدا نکنند که این لاطائلات را بگویند. امکان ندارد چنین حرفی از جمهوری اسلامی صادر شود. امکان ندارد ما برای جواب دادن به این و آن نسبت به تغییر همکارانمان اقدام کنیم. سیاست خارجی ما بر اساس اصول انقلاب است.
او تأکید کرد: حضور انقلاب است که کشور ما را توانمند کرده که در صحنه بینالمللی حضور فعال پیدا کند. سیاست انقلابی و آرمانهای ماست که این امکان را فراهم کرده که به عنوان یک قدرت نوظهور در جهان کنونی حضور پیدا کنیم؛ جهان کنونی، جهان مبارزه و تقابل ایدههاست. جهان کنونی، جهان قدرت معنایی است. قدرت معنایی جمهوری اسلامی از باورها نسبت به مقاومت این مردم نشأت گرفته است. این باورها را خدشهدار نکنید؛ این باورها را زیر سوال نبرید.
او افزود: مردم ما، رهبری، نظام، پیام تازه انقلاب، مبنای قدرت ماست. این مبنای قدرت کشور را پاس بدارید. در بحث هستهای همین مبنای قدرت بود که توانست قدرتهای بزرگ را وادار به پذیرش حق ایران کند و آنها را وادار به کنار گذاشتن تحریمها کند. آنها به سختی پذیرفتند؛ اجرایش سخت است.
او ادامه داد: هر روز وزیر امور خارجه آمریکا در برابر موجی از انتقاد در آمریکا قرار دارد که تبدیل به فروشنده سیار ایران شدهاید. این افتخار ملت ایران است؛ حکومتی که هر روز به این سو و آنسو میرفت و با کمال افتخار برای ارتباط با جمهوری اسلامی هزینه ترسیم میکرد، امروز ناگزیر است اعلام کند که من تحریمی باقی نگذاشتم.
ظریف تأکید کرد: ما باید اینها را به عنوان نقاط قوت برجام و رهبری بشناسیم و ما اجازه نخواهیم داد هیچ یک از طرفهای برجام از حدودش تخطی نماید. ما با کمال قدرت و شجاعت در برابر زیادهخواهی ایستادگی میکنیم.
وی افزود: برجام فقط برای حل مسأله هستهای بود. اگر روزی قرار باشد ایران راجع به سایر موضوعات با شما بحث کند بدانید که خواسته ها، دیدگاهها، دلایل و نکات مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران و انتقادها فراتر از حرفی است که شما میزنید. اما ما این تصمیم را نگرفتهایم که در حوزههای دیگر وارد مذاکره شویم. لذا شما موظفاید وظایفی را که در برجام پذیرفتهاید انجام دهید.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: ما اینگونه با آنها صحبت میکنیم. چرا نشانی اشتباهی به طرف مقابل میدهید. چرا ادعا میشود که طرف ایرانی در برابر حقوق ملت کوتاه میآید؟ هیچگاه چنین نبوده و چنین نخواهد بود.
مطالب مرتبط با موضوع
خبرگزاری ایرنا: محمد جواد ظریف که روز یکشنبه در صحن علنی مجلس حاضر شده بود در پاسخ به سوالات جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد، گفت: هیچ کس حق ندارد حرف های خلاف واقع بزنند و در مسیرخواست دشمن حرکت کند.
در میانه و پس از سخنان پرحرارت ظریف که با نشان دادن انگشت و مخاطب مستقیم قراردادن کریمی قدوسی همراه بود، نمایندگان مجلس با صدای بلند و احسنت وگویان سخنان وزیر را تایید می کردند.
پس از پایان سخنان، ظریف در حلقه نمایندگانی قرار گرفت که به استقبالش آمده بودند .نمایندگان از سخنان وزیر تقدیر و تشکر کرده و با وی مصافحه می کردند.
** سخنرانان میان دستور از جمله سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا در حال نطق بودند که وی وارد صحن علنی شد.
ظریف تا پایان سخنرانی ناطقان میان دستور زمان داشت که در پشت تریبون قرار گیرد و در این زمان نمایندگان به کنارش آمده و با وی عکس یادگاری گرفتند و یا موضوعات مورد نظر خود را مطرح می کردند.
**هنگام قرائت سوال محمدرضا پورابراهیمی فردی از کمیسیون امنیت ملی نبود و لاریجانی از علی نجفی نماینده مردم بابل و عضو کمیسیون امنیت ملی خواست که گزارش سوال این کمیسیون را قرائت کند.
** هنگام سخنرانی کریمی قدوسی، علی مطهری که ریاست ساعاتی از جلسه علنی برعهده داشت، از وی خواست که در موضوع صحبت کند که با واکنش کریمی قدوسی همراه شد. او به مطهری گفت: اگر نمی خواهید حرف نمی زنم.
** پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، مطهری از نمایندگان خواست که براساس ماده 210 آیین نامه داخلی اگر سوالات وی را وارد می دانند رای موافق و اگر وارد نمی دانند رای مخالف بدهند.
**مطهری چندین بار این موضوع را تکرار کرد ولی کریمی قدوسی با حضور در هیات رییسه مجلس و فریاد زدن که در مانیتورها برعکس آنچه شما می گویید نوشته شده است، خواستار تصحیح اشتباه مطهری شد که مطهری دوباره گفت: مانیتورها اشتباه می کنند و همان موضوعی که براساس نص صریح آیین نامه است باید انجام شود.
** پیش از شروع بخش دوم سخنان کریمی قدوسی و پایان سخنان ظریف؛ وی به مطهری گفت که شما تذکری ندارید؟ که مطهری پاسخ داد حالا شما سخنان خود را بگویید تا من بعدا سخنان خود را خواهم گفت.
کریمی قدوسی دوباره گفت نه شما بگویید و تذکری که دارید را عنوان کنید که مطهری دوباره تاکید کرد سخنان خود را بگوید تا بعدا تذکر مطرح شود.
**پس از پایان سخنان کریمی قدوسی، مطهری ابراز داشت که سخنان ظریف توهین به مجلس نبوده اما عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر در مجلس اقدام به فریاد زدن کرد و گفت که آقای مطهری پس توهین باید چگونه باشد که شما آنرا توهین بدانید.
**پس از رای گیری درباره سوال کریمی قدوسی ظریف در پشت تریبون قرار گرفت و گفت که قصدم توهین به هیچ یک از نمایندگان و شان مجلس نبوده و اگر چنین برداشتی شده است عذرخواهی می کنم.
**در ابتدای بخش دوم پاسخ ظریف به پورابراهیمی ، علی لاریجانی ریاست جلسه را به علی مطهری واگذار کرد و این درحالی بود که مسعود پزشکیان در صحن مجلس حضور داشت اما پس از در اختیار گرفتن ریاست مجلس توسط مطهری و پس از چند دقیقه پزشکیان نیز صحن مجلس را ترک کرد.
**رییس گروه دوستی و پارلمانی ایران و بلژیک مهمان امروز صحن علنی بود.
**هنگام سخنان پورابراهیمی، وی از اتاق فرمان خواست که بخش از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیات دولت در هفته دولت سال جاری را نمایش دهد که مربوط به وظایف وزارت خارجه بود.
**این فیلم چندبار نمایش داده شد اما بدون صدا بود که مطهری از اتاق فرمان خواست آن را از ابتدا و با صدا نشان دهد.
**علی نجفی نماینده مردم بابل در مجلس هنگام سخنان و پاسخ های ظریف به کریمی قدوسی در جایگاه خبرنگاران بود که وقتی خبرنگار ایرنا از وی پرسید آیا سخنان ظریف قانع کننده است یا خیر گفت: من قبلا دیپلمات بودم و این سخنانی که از طرف مخالفان ظریف مطرح می شود اینگونه نیست و کاملا خلاف واقع است.
وی در پاسخ به اینکه محل نشستن شما درکنار کریمی قدوسی است، با خنده گفت: من ضربه گیر هستم.