- پنجشنبه ۶ آبان ۹۵
- ۱۴:۲۶
شهردار تهران: میگویند قالیباف 149 هزار متر زمین به همسرش داده، آدم به حال اینها غصه میخورد
خبرگزاری
تسنیم: محمد باقر قالیباف طی سخنانی در نشست صمیمانه با دبیران شورایاری و
مدیران محلات شهرداری منطقه 17، به موضوع نوسازی بافت فرسوده اشاره کرد و
ابراز داشت: از حدود هفت سال قبل معافیت برای صدور پروانه در بافت فرسوده و
واحد های فرسوده را در نظر گرفتیم تا نسبت به سهم خودمان در نوسازی بافت
فرسوده کمک کنیم؛ حدود دو سال بعد از این اقدام بود که مجلس شورای اسلامی
طی مصوبه ای تخفیف 50 درصدی برای صدور پروانه در بافت فرسوده را تصویب کرد.
این در حالی است که در آن زمان ما معافیت صدور پروانه در بافت فرسوده
تهران را به 100 درصد رساندیم. در یک سال اخیر نیز مقرر شده است تمامی
آِیتم های درآمدی حذف شود تا فیش صادر شده برای بافت فرسوده صفر باشد.
وی عنوان داشت: اگر در شهر تهران نقطه ای وجود دارد که سه شاخص مد نظر برای تشخیص بافت فرسوده را دارا است اما به عنوان بافت های فرسوده قلمداد نمی شود، قابل تجدید نظر است به نحوی که می توان نقاطی که احیا و یا نوسازی شده اند را از بافت فرسوده خارج کنیم و نقاط جدیدی را به بافت فرسوده اضافه کنیم.
قالیباف ادامه داد: تامین مسکن کارکنان نیز یکی از وظایف بوده است که در این راستا به 27 هزار نفر از مجموعه حدود 60 هزار نفر کارکنان شهرداری تهران کمک کرده ایم. آن افرادی که آن حرف ها را می زدند، حالا با عدالت خواری می خواهند حرف عدالت خواهی بزنند.
وی افزود: این امتیازی که به مردم در حوزه بافت فرسوده و کارکنان دادیم، براساس مرّ قانون و مصوبههای مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر تهران است. اخیرا نیز می گویند که قالیباف 149 هزار متر مربع زمین به همسرش داده است که آدم به حال آن ها غصه می خورد.
شهردار تهران تاکید کرد: در گذشته جانبازان اعصاب و یا کسانی که از ناحیه مغز، سر و نخاع آسیب دیده بودند با مشکلات جدی برای درمان روبرو می شدند؛ به نحوی که شاهد بودیم به دلیل مشکل مالی، امکان اعزام آنها به آلمان برای درمان در مرکز پروفسور سمیعی وجود نداشت و این جانبازان قطع عضو و یا شهید می شدند. هم اکنون نیز افرادی که در تصادفات از ناحیه سر و مغز آسیب می بینند برای درمان خود دچار مشکل هستند.
قالیباف
تاکید کرد: از همان زمان در بنیاد شهید دنبال کردند تا بیمارستانی که مایه
افتخار در حوزه مغز و اعصاب باشد را بسازیم. این بیمارستان هم اکنون در
حال نهایی شدن است تا به عنوان بزرگ ترین مرکز مغز و اعصاب ایجاد شود. این
بیمارستان یک هیات امنا دارد که خیریه امام رضا (ع) با 9 عضو اینجا را پایه
گذاری کرده اند و شخصیت های بزرگی نیز از چهره های ملی و علما عضو هیات
امنا هستند.
یک عضو هیات امنای این خیریه نیز همسر
بنده است. کل این بیمارستان هم وقف است اما ببینید چه حرف هایی می زنند ؟
باید حواسمان باشد رابطه ما با خدا درست باشد، در ادامه خداوند خودش رابطه
ما را با خلق خدا درست می کند.
وی در ادامه موضوع راه آهن را معضل جدی مناطق 17 و 18 توصیف کرد و گفت: ما به عنوان شهرداری تهران هر کاری که برای پیگیری این موضوع لازم بود را انجام دادیم و حتی حاضر شدیم برای تملک زمین های راه آهن پول هم پرداخت کنیم؛ این در حالی است که از نظر قانون و مقررات نباید هیچ هزینه ای بابت آن بپردازیم.
شهردار تهران تاکید کرد: در فضای روی تونل راه آهن از لحاظ قانون راه آهن امکان ساخت و ساز وجود ندارد و نگاه اقتصادی به منظور ساخت واحد های مسکونی و یا تجاری ظلم به مردم این منطقه است چرا که این محدوده باید با کاربری فضای سبز و خدمات عمومی دنبال شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه «شهدا چراغ راه و راهنمای ما هستند و همه ما به شهدا مدیون هستیم» عنوان داشت: منطقه 17 افتخار دارد که در زمینه فرهنگ جهاد و شهادت در شهر تهران پیشتاز باشد؛ ما نیز به عنوان خدمتگذاران مردم وظیفه داریم به این منطقه توجه داشته باشیم.
قالیباف در ادامه به رویکرد سرای محلات نیز اشاره کرد و گفت: اگر کار در سراهای محله رویکرد اقتصادی پیدا کند، بدون شک شکست خواهد خورد. شهرداری تهران نیز به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی اگر بودجه جاری و دائمی را برای هزینه های سرای محله اختصاص دهد، باز هم سراهای محله ناکام خواهند بود از این رو باید توجه داشته باشیم تا سراهای محله راه حل میانی برای این موضوع پیدا کرده و حرکت کنند.
شهردار تهران ابراز داشت: نباید احساس کنیم با کسب درآمد از سرای محلات امکان توسعه پیدا می کنیم و می توانیم خدمت بیشتری به مردم ارایه کنیم چرا که این نگاه برای فرهنگ سرمایه داری است؛ این در حالی است که در حوزه تربیتی نمی توان با نگاه سرمایه داری کار کرد.
قالیباف ادامه داد: ممکن است سراهای محله یکسری نیازهای اساسی داشته باشند و در دوره های 10 ساله نیازمند بازسازی باشند که این اقدام از سوی شهرداری تهران دنبال می شود اما مسایل جاری همانند حقوق و سایر هزینه های جاری سرای محلات باید تامین شود در عین حال باید توجه داشت که سرای محلات به عنوان یک بنگاه اقتصادی اداره نکنیم.
وی تصریح کرد: آفت بزرگ کار فرهنگی و تربیتی در کشور آن است که کار فرهنگی، به کار پیمانکاری تبدیل شده است؛ این در حالی است که در دو سال گذشته در شهرداری تهران تاکید کرده ایم که با کار پیمانکاری، نمی توان کار فرهنگی انجام داد. باید توجه داشت که کار فرهنگی و تربیتی، کار دل است.
شهردار تهران با تاکید بر ضرورت تفکر مسجد محوری در سرای محلات، ابراز داشت: اینکه شهرداری تهران به مساجد کمک کرده و نسبت به رونق بیشتر مساجد اقدام کرده است، باعث افتخار و نوکری ما است؛ سراهای محله نیز هر کاری که از شئونات مسجد را باید در مساجد انجام دهند.
وی با تاکید بر توجه به «مدرسه، محله، مسجد و منزل» در محلات شهر تهران، ابراز داشت: اگر مجموعه حرکت شهرداری تهران را حول این چهار محور مدیریت کنیم، می توانیم کار خود را به درستی انجام دهیم اما به شرطی که کار فرهنگی، کار پیمانکاری نباشد.
قالیباف با بیان اینکه «کار فرهنگی محل کسب نیست»، ابراز داشت: درست است که فعالیت های فرهنگی هزینه دارد و ممکن است محل ارتزاق برخی افراد هم باشد اما باید یقین داشته باشیم که روزی ما را خداوند می دهد.
شهردار تهران گفت: در روزهای ابتدایی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را داشتیم، خواسته شورایاران این بود که در کانکس نگهبانی محله خود اجازه تشکیل جلسه داشته باشند اما حالا به نقطه ای رسیده ایم که سرای محله در محلات احداث شده است و در ادامه نیز نیازمند آن هستیم که با طمانینه بیشتری تصمیم بگیریم.
وی در ادامه ابراز داشت: هم اکنون شورایاری ها و مدیریت محله ثبات پیدا کرده و ریشه دار شده است؛ در این شرایط کسی نمی تواند ریشه این سیستم را بخشکاند چرا که پس از تصویب هیات دولت، مقرر شد انتخابات شورایاری ها در همه کشور انجام شود.
قالیباف در ادامه شورایاری ها را پایه و اساس شهرداری ها عنوان کرد و گفت: کار شورایاری ها با شورای شهر متفاوت است همانطور که کارکرد شورای شهر با مجلس شورای اسلامی تفاوت دارد؛ کار شورایاری ها نباید چندان به سیستم اداری و رسمی برگردد بلکه همه چیز باید بین حلقه شورایاری ها و مردم تعیین تکلیف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر رسیدگی به فقرا و محرومان، تاکید کرد: نباید لحظه ای از بحث محرومیت زدایی و رسیدگی به فقرا غفلت کنیم و در این مسیر ما هم در شهرداری تهران هر کاری از دستمان بر بیاید را انجام می دهیم.
شهردار تهران ابراز داشت: سزاوار نیست در شهری زندگی کنیم که افرادی در این شهر سر گشنه بر بالین بگذارند؛ یکی از بزرگان دینی نیز به من گفت اگر بهترین کارهای عمرانی و زیر ساختی را انجام دهید اما فقیری در این شهر باشد که شب، سر گرسنه بر بالین بگذارد و امکان و پول خود را در جای دیگری هزینه کنید، خلاف شرع کرده اید.
قالیباف عنوان داشت: مدیر محله و شورایاری ها می توانند با نقشه یک یکم بفهمند که چه کسی در محله نیازمند است. پس از شناسایی باید با رعایت ادب، اخلاق و حفظ کرامت این افراد، این کار را به صورت کاملا غیر رسمی انجام دهیم. سرای محلات، دبیر محلات، اعضای شورایاری ها، ائمه جماعات و بزرگان محل به این امر توجه کنند و آن را وظیفه انسانی و فردی خودمان بدانیم.
ویدر پایان با اشاره به سوال یکی از شورایاران پیرامون دفاتر تصدی گری و خدمات شهری، عنوان داشت: دفاتر خدمات الکترونیک شهر جزو مجموعه شهرداری تهران نیستند بلکه این دفاتر برون سپاری شده اند اما در سوی مقابل باید ضمن تغییر رویکرد های مجموعه شهرسازی، کوچک سازی را در شهرسازی انجام دهیم که این اقدام را به صورت گام به گام پیش می بریم.
مطالب مرتبط باموضوع
خبرگزاری ایسنا: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آقای قالیباف با حضور در مجمع نمایندگان تهران از تیترهای روزنامه همشهری علیه ایران اعلام برائت کرد.
علیرضا رحیمی با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نشست مجمع نمایندگان تهران با محمدباقر قالیباف و معاونان او در شهرداری تهران گفت: با توجه به اینکه نشست دیروز نخستین جلسه در این راستا بود، نگاه تعاملی میان مجلس و شهرداری تهران در اولویت قرار داشت و آنچنان که پیشتر اعلام شد، موضوع تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در دستور جلسه قرار نداشت.
او با بیان اینکه نگاه مجمع نمایندگان و کمیتههای این مجمع به مسائل مختلف کارشناسی و موضوعی بود، به برخی نکاتی که در این نشست بهعنوان عضو کمیته حقوقی و سیاسی مطرح کرده، پرداخت و گفت: در بحث حقوقی مطرح کردیم که شورایعالی استانها با وجود ظرفیتهایی که بنابر قانون اساسی بهمنظور ارائه طرح به مجلس دارد، کارنامه قابل قبولی ارائه نکرده و از این ظرفیت به نفع شوراهای شهر و شهرداریها استفاده نشده و درخواست کردیم از ظرفیت حقوقی شهرداری تهران برای کمک به حل این مشکل استفاده شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به برخی نکات سیاسی مطرح شده در این نشست، با تاکید بر اینکه این نکات ارتباطی به معاونان شهرداری نداشته و مشخصاً مربوط به عملکرد شهردار تهران است، گفت: نکته نخست مربوط به انتقادی بود که نسبت به رویکرد شهرداری به دولت مطرح شد و اعلام کردیم که چرا رویکرد شهرداری تهران نسبت به دولت، رویکرد تخریبی است که بهعنوان دلیل این مدعا نیز به برخی تیترهای منفی و تخریبی روزنامه همشهری علیه دولت در ماههای اخیر اشاره شد.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نکته دیگر مربوط به فضای عمومی شهر تهران بود که در جهت تخریب دولت بکار گرفته میشود و تاکید کردیم که مردم فراموش نمیکنند در اوج مذاکرات ایران با ۵+۱ بیلبوردهای شهر تهران علیه تیم مذاکرهکنندگان هستهای بود و شهرداری تهران نیز از پذیرش این مسئولیت شانه خالی کرد اما این توجیه برای مردم قابل پذیرش نبود.
او همچنین به برخی پاسخهای قالیباف در واکنش به این انتقادها اشاره کرد و گفت: شهردار تهران تاکید کرد که در هیچ دورهای نگاه جناحی نداشته و همواره تنها متر و معیار ارزشی او انقلاب و ارزشهای انقلابی بوده و هیچگاه اصلاحطلب و اصولگرا را به صورت گزینشی تفکیک نکرده است.
عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قالیباف همچنین نسبت به تیتر روزنامه شهرداری اعلام برائت کرد و گفت که تیتر روزنامه همشهری مورد تایید شهرداری نیست و بنابر شاهد یکی از معاونان شهرداری تهران که در جلسه حضور داشت، قالیباف پیش از حضور در جلسه مجمع نمایندگان بهصورت تلفنی به مدیر روزنامه همشهری اعلام کرده که از تیترهای این روزنامه علیه دولت متنفر است.
رحیمی افزود: با توجه به موضع آقای قالیباف نسبت به روزنامه همشهری و اعلام تبری ایشان از تیترهای ضد دولت منتظر تیترهای امیدبخش و وحدت آفرین روزنامه همشهری هستیم.
او ادامه داد: ما به ایشان گفتیم این هم به حساب شهرداری تهران و کارنامه شما نوشته می شود و مهم این است که رویکرد تعاملی با دولت را در عمل هم نشان دهید. نکته ای که آقای قالیباف مطرح کردند این بود که تعامل و همکاری و روابطی که با آقای روحانی و وزرای کابینه یازدهم وجود دارد در هیچ دوره ای از دولت ها چنین سطحی از همکاری وجود نداشته است. لذا نگاهشان این بود که تقویت روابط شهرداری و دولت را پیش بردیم و در حال حاضر روابطمان در بهترین سطح ممکن است.
رحیمی اضافه کرد: نکته دومی که مطرح کرد بحث فعالیت های انتخاباتی و سیاسی شهرداری تهران است که شائبه انتخاباتی بودن را در پی دارد. این که شعار جهاد ادامه دارد را مطرح کنیم و المان هایی که آورده می شود، المان های مدیریت شهری باشند مساله ای بود که مورد پرسش قرار گرفت. این مساله مورد اعتراض بنیاد حفظ ارزش های دفاع مقدس هم بوده است. آنها هم اعتراض کرده بودند که اگر شعار می دهید که جهاد ادامه دارد چرا هیچ ردی از دفاع مقدس در این شعار وجود ندارد و کارنامه شهرداری به عنوان مصادیق این شعار آورده می شود.
این عضو فراکسیون امید اظهار کرد: نکته دیگری که مطرح شد انتصاب های اخیر در شهرداری است خصوصا این که 8 نفر از جمعیت پیشرفت و عدالت در مناصب مختلف در سطوح مدیریتی نصب شده اند. در حالی است که این افراد در ستاد انتخاباتی آقای قالیباف هم فعال بوده اند و این موضوع قابل کتمان نیست؛ به علاوه اینکه در سرای محلات هم واحدی را به خانه جهاد اختصاص دادهاند.
او ادامه داد: این مسائل شائبه شبکه سازی و حرکت به سمت یک انتخابات وسیع را به ذهن می رساند، ما از آقای قالیباف درخواست کردیم به عنوان مدیری که کارنامه ارزشمندی در دهه 60 دارد این شائبه ها را جبران کند یا پاسخگو باشد. ایشان در پاسخ گفتند که من نه جناحی فکر می کنم و نه اعتقادی به آن دارم فقط مسائل ارزشی را مدنظر دارم.
این نماینده مجلس درباره تحقیق و تفحص از شهرداری نیز گفت: انتصابات جزو محورهای تحقیق و تفحص از شهرداری نبوده است؛ یکی از مسائل، مسائل مالی دیگری مسائل تراکم و مساله تغییر کاربری جزو این محورها بوده است. اطلاعاتی همین که ممکن است شهروندان در بین تحقیق و تفحص مطرح کنند می تواند در مجموعه تحقیق و تفحص قرار گیرد ولی نکته مهمی که وجود داشت، نگاه آقای قالیباف به مجمع نمایندگان تهران و مجلس بود که نگاه سازنده ای بود اما تا به حال از این نگاه استفاده نشده و شهرداری نتوانسته از ظرفیت های مجلس به اندازه کافی استفاده کند.
رحیمی در پاسخ به اینکه نمایندگان تا حد از پاسخ های شهردار قانع شدند گفت: آقای قالیباف همان دیروز برخورد تند تلفنی با مدیر روزنامه همشهری داشته اند اما مساله این است که اینها به حساب شهرداری نوشته می شود و تیترهای همشهری را به حساب شهرداری علیه دولت می گذارند. اگر تنفری علیه تهدیدات های منفی در رابطه با دولت وجود دارد باید در عمل نشان داده شود.
این نماینده مجلس در پایان متذکر شد: با توجه به فرصت کمی که وجود داشت به همه سوال ها پاسخ داده نشد و فقط به چند سوال در حوزه سیاسی پاسخ داده شد. همچنین قرار شد که کمیته مشترکی تشکیل شود.