- چهارشنبه ۱ دی ۹۵
- ۱۴:۳۴
سریال تلویزیونی «معمای شاه» در ۸۰ قسمت شصت دقیقهای به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیهکنندگی علی لدنی تولیدشده است.
مراحل
تحقیق و پژوهش این سریال تاریخی از اواخر سال ۱۳۸۹ زیر نظر موسی حقانی
بهعنوان مشاور پژوهشی و تاریخی آغاز شد. سریال از دیماه ۱۳۹۱ مقابل
دوربین فرشاد خالقی رفته و تصویربرداری آن همچنان ادامه دارد. کاخ سعد
آباد، کاخ نیاوران، دکورهای اختصاصی ساختهشده در شهرک غزالی، کاخموزه
گلستان، موزه عبرت، بناهای تاریخی شهر تهران و... برخی از لوکیشنهای این
سریال است.
معمای شاه با همراهی بیش از ۵۶۰ نفر از عوامل سینما،
تئاتر و تلویزیون در مسئولیتهای پشتصحنه تولیدشده و ۱۶۰ بازیگر اصلی در
کنار ۲۵۴ بازیگر نقش فرعی که تاکنون در آن حضور داشتهاند؛ آماده میشود.
وقایع
و رویدادهای این سریال در فاصله سالهای ۱۳۱۷ تا ۱۳۵۷ رخ میدهد. سریال با
ازدواج محمدرضا پهلوی و فوزیه و بازگشت آنها به ایران آغاز و با مرگ
محمدرضا در قاهره به پایان میرسد. در حدفاصل این مقطع زمانی چهلساله،
رویدادهای مهم اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه ایران نیز به تصویر کشیده
میشود.

رضا پهلوی؛ که با القاب رضاخان، میرپنج، سردارسپه و پس از آن رضاشاه، معروف است. در واپسین روزهای سلطنت قاجار بر ایران؛ حکومت را به دست گرفت. او در سال 1304 حکومت پهلوی را بنیان گذاشت و تا سال 1320 به عنوان شاه ایران سلطنت کرد. رضا شاه در سال 1323 در ژوهانسبورگ (آفریقای جنوبی) زندگی را بدرود گفت. از خصایص رضاخان که جعفر دهقان در «معمای شاه» نقشش را ایفا میکند، سختگیری و جذبهایست که حتی فرزندانش را از نزدیک شدن به او باز میدارد.



نیم تاج خانم تاجالملوک آیرُملو معروف به «ملکه مادر»، دومین همسر رضاشاه از چهار همسر او بود. تاجالملوک پس از به سلطنت رسیدن رضاشاه پهلوی، به علت اینکه مادر ولیعهد محسوب میشد از اعتبار و نفوذ ویژهای برخوردار شد که آن را در دوران سلطنت پسرش نیز حفظ کرد. گیتی ساعتچی در این سریال ایفاگر نقش مادر شاه ایران است.

اشرف پهلوی، خواهر دوقلوی محمدرضاشاه پهلوی، یکی از چهرههای تأثیرگذار دربار پهلوی بود. از عمدهترین اقدامات اشرف سلسله فعالیتهای اجتماعی بود، که در قالب آن به امور سیاسی و کسب درآمد میپرداخت.

فوزیه؛ خواهر ملک فاروق پادشاه مصر و نخستین همسر محمدرضا پهلوی بود. او سال 1317 در قاهره به عقد ولیعهد درآمد این زندگی دوامی کمتر از یک دهه داشت و حاصل آن دختری به نام شهناز بود.

ثریا اسفندیاری بختیاری؛ ملقب به پرنسس چشم زمردین، دومین همسر محمدرضا پهلوی بود زندگی او با شاه دوامی هفت ساله داشت. شاه عاشق ثریا بود و اگر ثریا میتوانست برای او جانشینی بیاورد، آنان هیچگاه از هم جدا نمیشدند.

فرح دیبا؛ سومین همسر محمدرضا شاه پهلوی و شهبانوی ایران از ۲۹ آذر ۱۳۳۸ تا ۲۶ دی ۱۳۵۷ بود او تا آاخرین روزهای زندگی محمرضا شاه کنار او ماند و پس از آن در فرانسه و امریکا زندگی کرد.
محمد مصدق؛ رهبر نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران شناخته میشود، تا پیش از آن نفت ایران زیر سلطهٔ دولت بریتانیا اداره میشد.

سیدمحمود علائی طالقانی؛ از طرفداران دکتر مصدق و از اعضای جبهه ملی بود. او جز مخالفان فعال حکومت پهلوی بود که چندین بار دستگیر و روانه زندان شد.

سیدابوالقاسم کاشانی؛ مجتهد و مرجع تقلید شیعه و سیاستمدار ایرانی و رهبر مذهبی-سیاسی دوران بحرانی ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۲ بود.

مرتضی مطهری؛ از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود. او در ۱۱ اردیبهشت۱۳۵۸به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، هدف گلوله یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و درگذشت.

سیّدروحالله مصطفوی موسوی خمینی؛ مشهور به امام خمینی و سیدروحالله خمینی، اولین رهبر و اولین ولی فقیه جمهوری اسلامی ایران بود. او از مراجع تقلید شیعه بود که انقلاب ۱۳۵۷ ایران را رهبری کرد و نظام جمهوری اسلامی ایران را بنیان گذاشت.

علی شریعتی مَزینانی، مشهور به دکتر علی شریعتی، از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریهپردازان انقلاب اسلامی ایران بود، که در ۴۴سالگی بهصورت مشکوکی در انگلستان درگذشت.

سیدحسین فاطمی؛ از ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۲ وزیر امور خارجه ایران بود که پس از کودتای ۲۸ مرداد توسط حکومت پهلوی اعدام شد. طرح «جمهوری» در آن مقطع از سوی فاطمی بوده است، به گفتهٔ دکتر مصدق، فکر ملی شدن نفت پیشنهاد دکتر حسین فاطمی بود.

سیدمجتبی میرلوحی؛ معروف به نواب صفوی طلبه بنیانگذار تشکیلات فدائیان اسلام بود که در ترور حسین علاء و احمد کسروی نقش مستقیم داشت. او پس از ترور ناموفق علاء در اول آذر ۱۳۳۴ بازداشت و در ۲۷ دی اعدام شد.

امیر عباس هویدا؛ زمان حکومت پهلوی دوم ۱۳ سال نخست وزیر بود که این طولانیترین ریاست بر دولت در طول تاریخ ایران بودهاست.

دکتر جمشید آموزگار از دولتمرد ایرانی است. که از شهریور ۱۳۵۶ تا شهریور ۱۳۵۷ نخستوزیر ایران بود. پیشتر نیز، وزیر کشور، وزیر بهداری و رئیس دورهای اوپک بود.

جعفر شریفامامی؛ از سیاستمداران ایرانی دوران پهلوی بود که در طی دو دوره، نخستوزیر ایران و به مدت ۱۵ سال، رئیس مجلس سنای ایران بود.

شاپور بختیار؛ سیاستمدار ایرانی، دبیرکل حزب ایران، عضو جبهه ملی ایران، از بنیانگذاران نهضت مقاومت ملی پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و آخرین نخستوزیر ایران، پیش از انقلاب ۱۳۵۷ خورشیدی بود.

تیمسار سپهبد فضلالله زاهدی ملقب به بصیردیوان نظامی پرسابقه، سناتور همدان در مجلس سنا و نخستوزیر ایران در سالهای ۱۳۳۲ و ۱۳۳۳ هجری شمسی بودهاست. او برای دو حادثه سرشناستر است: نخست سرکوب و دستگیری شیخ خزعل(عامل انگلیس در خوزستان که درصدد تجزیه بخشهای عربنشین آن از ایران بود) در آغاز دوران رضاشاه و دوم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که در جریان آن، او جای دکتر محمد مصدق را به عنوان نخست وزیر گرفت.

تیمور بختیار؛ نظامی، سیاستمدار و از بنیانگذارانِ ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت کشور) و نخستین رئیس ساواک در حکومت پهلوی بود. در سال ۱۳۴۹، توسط مامورانِ ساواک به قتل رسید.

سپهبد حاجعلی رزمآرا نخستوزیر ایران در سال ۱۳۲۹ بود. نخستوزیری رزمآرا با جنجال نفت همراه بود و او ناگزیر شد لایحهٔ قرارداد گس-گلشائیان را که دولت محمد ساعد به مجلس داده بود پس بگیرد.

مهرداد پهلبد؛ هنرمند و دولتمرد ایرانی است. او از ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷ اولین وزیر فرهنگ و هنر ایران و همسر شاهدخت شمس پهلوی بود.

تیمسار ارتشبد حسین فردوست؛ همدرس و رئیس دفتر ویژهٔ اطلاعات محمدرضا شاه پهلوی؛ یکی از برجستهترین و مؤثرترین چهرههای سیاسی ـ اطلاعاتی دوران حکومت پهلوی بود.

اردشیر زاهدی؛ وزیر خارجه ایران و آخرین سفیر ایران در آمریکا در دورهٔ محمدرضا شاه پهلوی بود.

اسدالله خان عَلَم امیر قاینات مشهور به اسدالله علم؛ از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضاشاه پهلوی، بود. او نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ و وزیر دربار از سال ۱۳۴۵ تا 56 بود. او در اواخر وزارتش درباره اوضاع نامساعد کشور به شاه هشدار داده بود. علم در روز جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ درگذشت.


ارنست پرون؛ یکی از نزدیکترین و صمیمیترین دوستان محمدرضا شاه پهلوی اهل سوئیس بود و در دوران ولیعهدی با وی به ایران آمد و تا پایان عمر (۲۵ سال) در کنار او ماند. و چه در زمان ولیعهدی و چه پادشاهی محمدرضا انجام برخی ماموریتهای شخصی و غیررسمی را برای شاه برعهده داشت.

ژوزف استالین؛ رهبر و سیاستمدار کمونیست شوروی بود که از اواسط دهه ۲۰ تا مرگش در ۱۹۵۳ رهبر عملی حزب کمونیست اتحاد شوروی بود.

سِر وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل؛ سیاستمدار و نویسندهٔ بریتانیایی نخستوزیر بریتانیا بود.او در سال 1943 به همراه رزولت و استالین در کنفرانس تهران که هدف کلّیاش توافق در مورد چهرهٔ جهان پس از پایان جنگ جهانی دوم بود شرکت کرد.

روحالله خالقی آهنگساز سرود معروف و پرافتخار «ای ایران ای مرز پرُگهر»

عبدالکریم ایادی ارتشبد؛ از دوستان نزدیک محمدرضا شاه پهلوی و پزشک مخصوص دربار بود.

شعبان جعفری؛ مشهور به «شعبون بیمخ» یکی از نامهای جنجالی تاریخ معاصر ایران و از بازیگران اصلی کودتای ۲۸ مرداد بود.

کریم پاشا بهادری؛ نامزد فرح بود که پس از مطرح شدن ازدواج او با محمدرضا نامزدیشان بهم خورد. بهادری ارتباطش را با دربار حفظ کرد و در سال 46 رییس دفتر فرح پهلوی شد و به دلیل روابط ویژهاش با فرح، در سیاست ایران نقش موثری داشت.

پروین غفاری؛ در فیلمهایی چون موطلایی شهر ما و طوفان در شهر ما نقش اصلی را ایفا کرده و براساس آنچه در تاریخ آمده معشوقه محمدرضا شاه قبل از ازدواجش با فرح بوده است.
به گزارش ایلنا، درحالىکه گروه تولید مجموعه تاریخی «معمای شاه» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا ورزی همچنان در شهرک سینمایی غزالی مشغول تصویربرداری هستند، پخش این سریال از جمعه هفته جارى ساعت ۲۲ در شبکه یک آغاز مى شود و قرار است غیر از باکسهاى تکرار، بازپخش آنرا از یکى از شبکه هاى دو یا سه نیز شاهد باشیم. این سریال در ۶۰ قسمت ۶۰ دقیقهای آماده پخش میشود.
«معماى شاه» به تهیهکنندگی على لدنى، زندگى محمدرضا پهلوى را اززمان بازگشت از سوئیس در سال ۱۳۱۵ تا زمان مرگ به تصویر مى کشد. خواننده تیتراژ پایانى سریال سالار عقیلى و خواننده تیتراژ آغازین امیریل ارجمند است.
سایر عوامل سریال عبارتند از: مشاور پژوهشى و تاریخى: دکتر موسى فقیه حقانى، مشاور پروژه: بهروز مفید، مدیر تولید: محمدحسین شهباززاده، مدیر برنامه ریزى: محسن صادقى نسب، کارشناس تاریخى: خسرو معتضد، دستیاراول
کارگردان و سرپرست گروه کارگردانى و عکاس: مسعودرضاعجمى، بازیگردان: امیردژاکام، رهام مخدومى، منشى صحنه: مارال فتحى، گلنوش انتظامى، آرزو قربانى، الهام اخوان، تدوین: احسان جعفرى، مدیر تصویربردارى: فرشاد خالقى، تصویربرداران: منصور ظهورى، افشین گودرزى، طراح گریم: شهرام خلج، مدیران صدابردارى: على کیان ارثى، ارسلان کیان ارثى، طراحى و ترکیب صدا: سیدمحمد کشفى، علیرضا حسینى، طراح لباس: مارال جیرانى، مدیر طراحى صحنه و دکور: داریوش پیرو، آهنگساز و تنظیم کننده: بابک زرین، ترانه سرا: افشین یداللهى، سرپرست جلوه هاى بصرى: هادى اسلامى، حسن پیله ور و مشاور رسانهای: هادی داداشی.
بازیگران این سریال به همراه نقشهایشان از این قرار هستند: حسین نورعلى (در نقش محمدرضا پهلوى)، امیریل ارجمند (در نقش دکتر محمد وزیرى)، سعیدنیکپور (دکتر احمد وزیرى)، گوهر خیراندیش (طوبى)، نرگس محمدى (گلنار)، یوسف صیادى (امیرمسعود)، محسن صادقى نسب (مش رمضون)، رز رضوى (آذر اعتمادى)، آزاده اسماعیل خانى (نورآفاق) و (با حضور) محمدرضا شریفى نیا (جعفر مهرداد)، جعفر دهقان (رضا شاه)، گیتى ساعتچی (تاج الملوک)، مژگان ربانى (اشرف پهلوى)، على شجره (علیرضا پهلوى)، شیرین ایزدى (شمس پهلوى)، على فرجام (فرشاهپور غلامرضا)، باران زمانى (شهناز)، امیرحسین کافترى (ولیعهد درکودکی)، محمد جمال رحمتى (ولیعهد در نوجوانی)، حدیث فولادوند (فوزیه)، مهراوه شریفى نیا (ثریا)، ساغر عزیزى (فرح دیبا)، نخست وزیران عصر پهلوى به ترتیب تاریخ: محمد ابهرى (محمود جم)، سیاوش مفیدى (احمد متین دفترى)، رضا میرمعنوى (محمدعلى فروغى)، قاسم طاهر احمدى (على سهیلى)، جمشید جهانزاده (هژیر)، سعید بحرالعلومى (ساعد مراغه اى)، احمد نجفى (سپهبد رزم آرا)، محمدعلى نجفى (قوام السلطنه)، اصغر معینى (دکتر محمد مصدق)، عبدالرضا اکبرى (فضل الله زاهدى)، انوش نصر (حسین علاء)، سپند امیرسلیمانى (اسدالله علم در جوانى)، محمدرضا خسرویان (منوچهراقبال)، اکبر معززى (على امینى)، داریوش کاردان (امیرعباس هویدا)، فرامرز روشنایى (جمشید آموزگار)، فخرالدین صدیق شریف (جعفر شریف امامى)، حبیب ثامنیه (ارتشبد غلامرضا ازهارى)، سیامک اطلسى (شاپور بختیار)، بازیگران نقشهاى روحانیت و مبارزین: حمید منوچهری (آیت الله کاشانى)، على دهکردى (آیت الله طالقانى)، رسول توکلی (آیت الله مطهرى)، داود رسولیان (آیت الله بهشتى)، محمود مقامى (مهدى عراقى)، سعید داخ (دکتر على شریعتى)، اسکندر کوتى (آیت الله مفتح)، حسین بلند مرتبه (فضل اله محلاتى)، حسام نواب صفوى (سیدمجتبى نواب صفوى)، حسن کریم خان زند (خلیل طهماسبى)، محمدرضا ژاله (عبدالحسین واحدى)، بهنام حسنپور (مظفر ذوالقدر)، محمدرضا میرحسینى (عبدالله کرباسچیان)، مسعود رحیمپور (سیدهاشم حسینى)، محمد علمىزاده (محمد واحدى)، حسین اعتماد (مهدى عبدخدائى)، حسین محب اهرى (عبدالکریم ایادى)، قطب الدین صادقى (شاپور ریپورتر)، رامبد شکرآبى (ارنست پرون)، بهرنگ علوی (حسین فردوست)، رضا فیاضى (حسین فردوست در میانسالى)، نادر سلیمانى (شعبان جعفرى)، رامین راستاد (مهرداد پهلبد)، سعید امیرسلیمانى (اسداله علم در میانسالى) وزیر دربار، اکبر سنگى (حبیب ثابت پاسال)، سیروس اسنقى (کریم پاشا بهادرى)، عباس شوقى (اردشیر زاهدى)، نقى سیف جمالى (سلیمان بهبودى)، افسانه ناصرى (فریده دیبا)، على رامز (خلیل جواهرى)، فرزانه نشاط خواه (ملکه نازلى)، سامان دارابى (سیروس خان)، حسین توکلى (على قوام)، نیلوفر خرم نیک (لیلى امیرارجمند)، محمد اطهرى (محمدعلى قطبى)، برزو تقىنژاد (آجودان شاه)، بابک میرزا آقایى (رضا قطبى)، مهران مطیع (اردشیر ریپورتر)، کیمیا موسوى (فروغ ظفر)، فرشید سلطانى (فریدون جم)، میکائیل شهرستانى (تیمور بختیار)، حسن کاخى (تیمسار حسن پاکروان)، رهام مخدومى (تیمسارنعمت الله نصیرى)، محمد الهى (تیمسار ناصر مقدم)، بهزاد خداویسى (پرویز ثابتى)، محمد ربانىپور (علوى کیا)، غلامحسین لطفى (بازجو)، فرشیدصمدى (پورمنوچهرى)، بهراد خرازى (تهرانى)، کرامت رودساز (بازجو)، حسین توشه (عضدى)، رضا خیرىپور (دکتر حسینى)، صدرالدین شجره (تیمسار عباس قره باغى)، اصغرمحبى (تیمسار صنیعى)، حمیدرضا نعیمى (تیمسارغلامرضا اویسى)، محمد حمزهزاده (تیمسار رحیمى)، کاظم افرندنیا (تیمسار طوفانیان)، محمد یگانه (تیمسار عبدالعلى بدره اى)، حسین اعتماد (تیمسار ربیعى)، حامد محمدیان (تیمسار افشارطوس)، حسین خدادادبیگى (سرلشگر قطبى)، بیژن على محمدى (تیمسار آزموده)، مرتضى آقا حسینى (سرتیپ دفترى)، سیاوش طهمورث (علیشاه)، ثریا قاسمى (ملکه)، رحیم نوروزى (امیر خسرو)، کاظم هژیرآزاد (سرهنگ اعتمادى)، شهرام عبدلى (منوچهر)، رسول نجفیان (عمو خسرو)، سیدجواد هاشمى (حاج رسول عجمى)، ولى اله مومنى (آژان)، محمدرضا حق گو (ناپدرى گلنار)، زویا امامى (نیر)، طوفان مهردادیان (دکتر کومار)، تورج فرامرزیان (عتیقه فروش)، بهمن روزبهانى (پدرامیر خسرو)، فرهاد بشارتى (دکتر یادگار)، تورج نصر (مخدومى)، فرهاد شریفى (قندى)، وحیدنفر (مظفرى)، ارسلان قاسمى (رضا وزیرى)، سامان میرحسینى (رضا وزیرى در کودکى)، زهرا عاملى (ماهگل)، مهدى صبایى (گروهبان منفرد)، احمدرضا اسعدى (سازفروش)، على ابوالحسنى (ابوالحسن ورزى)، على موسویان (داریوش رفیعى)، محمد نادرى (غلامحسین بنان)، چنگیر جلیلوند (ژنرال رابرت هایزر)، زنده یاد خسرو فرخزادى (ویلیام سولیوان)، فخرالدین صدیق شریف (بولارد)، زنده یاد مصطفى عبداللهى (مامور ۶ MI)، امیرحسین صدیق (گاست)، رامین ناصر نصیر (کرمیت روزولت)، على زرینى (وودهاس)، رضا فیاضى (چرچیل)، شهرام عبدلى (استالین)، ولى اله مومنى (گئورگ وارطانیان)، رسول عبادى (برژینسکى)، حسن شاهرخى (جیمى کارتر)، پرویز دهناد (ریچارد نیکسون)، منوچهر زنده دل (ترومن)، حسین پرستار (استاکیل)، سیاوش چراغىپور (روچیلد)، عطا مرادیان (کندى)، اصغر ضرابى (اسمیرنف)، محسن یگانه (فرانسیس شفرد)، مرتضى راد (شوارتسکوف)، اردشیر منظم (فرانس مایر)، سپیده علوى (اوریانا فالاچى) و (با شرکت) امیر مهدى کیا (میانسالى شاه) و با حضور جمشید مشایخى (استاد کمال دواتگر)، جعفر والى (روح اله خالقى)، آتیلا پسیانى (طیب حاج رضائى) و شکرخدا گودرزى، با یادى از زنده یاد ابراهیم بحرالعلومى. سایر بازیگران: حسن تسعیری، خسرو بامداد، علی طالبلو، تورج فرامرزیان، جلیل فرجاد، حسن علیمحمدی، مهدی فرجامی، فتح الله طاهری، ناصر عاشوری، حسن خوانساری، پژمان کاشفی، علی عطائی حور، حامد شیخی، بهروز مرادیان، هاشم ویسی، علیرضا مدنی، محمود جمیعی، اکبر مددی مهر، مهدی طهماسبی، احمد شمس آصف، علیرضا زارعی، محمود سالاروند، حمیدرضا عرب سرخی، هاشم آذرهوا، پرویز سیرتی، هادی ولیلو، قدرت الله صالحی، آزیتا خرمی، منوچهر علیپور، فرج گلسفیدی، محمد یگانه، سیروس تقینژاد، داریوش پیرو، علی خاذنی، شهرام نجاتی، مرتضی آقا حسینی، آریاز ذوالفقاری، محمد آقامحمدی، علی اصغر نجات، سعید نوراللهی، وحیده قوهستانی، محمد مهنانی، علی خلج، پروین ملکی، پیام علوی، امیرمسعود آرزومند، عزیز نقدی، مسعود منصوری، علی یعقوبی، ابوالفتح آل آقا، حسین توکلی، سیامک گلسرخ، مهدی بیاتی، ساغر بیدمشکی، مجتبی دربندی، سیدرضا علوی، علی اصلانی، داود بنی اسد، فرهاد مهدوی، محمد اسدی، منصور میرزابابایی، ابوذر ساعدی، علی یعقوبزاده، حمیدرضا طوبایی، مهرداد جوکار، منصور نوری، اسدالله ناظمی، علیرضا درویشنژاد، حسن علیمحمدی، حمیدبیدگل، پگاه حسنی، محبوبه یکتا، محمدرضا خسرویان، شهریار فخاری، عباس قاصدی، لیلا عزیزی، کامران صفائی، مانی آزادپور، امیرکیوان معصومی، حسین رحمتی، محمدصادق رجائی، امیرشهدوست، محمد حیدری، حسین قمیشی، اصغر رضایی، رضا حقیقی، سلمان خطی، پرویز سنگ سهیل، عباس علیرضا، مهرانه به نهاد، ابراهیم شجاعی، پرستو کرمی، علی عطائی حور، اعظم عرفانی، امیر سلیم خانی، مصطفی کلاته، قدرت الله صالحی، مسعود چوبین، خسرو عباسی، غلامرضا عارفنژاد، فاطمه سرلک، علیرضا صالحی، مهدی نوری، عادل ذکاوت، بهروز پیروزیان، زهرا جعفری، شهاب کرمی، رضا ثاقب رای، مجید کوهی، امیرارسلان صابرطوسی، نورالله افشانی، محدثه صادقزاده، محمدرضا حسنی، داود رحیمی، محسن داداشزاده، ابوالفضل امامی، فهیمه پرتو، کامبیز فروتن، علیرضا علی مددی، فرانک شیخ الاسلامی، سید وحید قاسمی، سید فضل الله محمدی، رضا مرشدی، حمید نیری، سوزان قربانی، امیر نخجوان راد، رامین شیروانی، حسین پیشرفت، سعید بیغم، مهدی زندیه، الناز خسروانی، مجید سلامتزاده، علیرضا نادرنیا، نیلوفر صلاحی، فردین زمانی، پارسا چگینی، پرویز حاجیزاده، پژمان پژوهش، عبدالرضا کشمیری، مهدی علینژاد، جواد مدانلو، حمید گودرزی، محمدرضا شادمان، سحر محمدی، زهرا باقری، مجتبی احمد، داریوش درویش، مهرزاد خلیقی، امید آرامی فر، هستی توکلی، الهام ضرابی، بهاره ترکاشوند، فرزین پورمحبی، عمران قربانی، علی قلیپور، محمد سیفی، سیدعلی حکیمی، علیرضا صفری، صابر حسیننژاد، اکبر هنرمند، الهه جعفری، علی تاتلاری، افسانه خداپناه، مهران میرزایی، اکبر لطیفی، نازنین زهرا عارفنژاد، احسان شریف لو، متین انصافی، امین خانی، امید موسوی، امیر توکلیانپور، علی شیدرنگ، سید علی حکیمی، محمد آماده، جواد سلیمینژاد، مجید زارعزاده، علی فخار، لیلا مرادی، علیرضا قنبری، مهدی یونسی، مهیا قاسمی، فاضل محمدی، سمیرا شکرانه، یاور رحمانزاده، محمد فضل اللهی، مهرداد جعفری، هادی دهقانی، پدرام آذرشیب، فرزین فرزانه، فرید اسحاقی، اسفندیار ابراهیمی، سیامک زین الدینی، امیر خاکی، محسن صداقت، مصطفی سرایی، محمد بهمنیار، پارسا مومیوند، رضا مزیکی، عباس پیرزاده، کوروش نصیری، رضا مرادیان، مجید یاراحمدی، فیروزی، سعید کاظمی، احمد قربانی، حاجیه رازگردانی، علی تقینژاد، فرخنده فرمانیزاده، ناصر شایسته، علی آرامش، محمدعلی بخشنده، مهران فتحی، بهروز باقری، حمیدرضا زندی، ناصر شیرمحمدی، آوا دارویت، علی شاه مرادی، محمد خدارحمی، مهدی غلامی، مهدی خاوری، شکیلا نقینژاد، جلال درشتاد، غلامرضا لطفی، منصور کاظمی، سونیا شفائی، امین خسروی، دانشور صابری، معین زندی، محمد مهناج، بابک حبیبی فر، عباس اصانلو، محمد نظری، محمدرضا راد، نیما انصافیان، محمد فردوسی، مسعود دهقان، حسن زیوری، رامین ابوالفتحی، حمید تیموریان، داود محمدی، سلیمان سالمی، فرامرز نصیبی، داود رحیمی، عبدالمجید خلفی، امیر کرمی، تقی شیرازی، طاها شعبانی، رضا حافظی، یعقوب قزل سفلی، نورانگیز مفخم، فریدون مستوفی، مصطفی هادینژاد، محمدپاشایی.